Farmazolin MENTA și EUCALIPT spray nazal, sol.1 mg/ml 10ml N1

Код товара: 58960
Количество доз: 1
Производитель: Farmak SAD
Страна: Украина
Форма: спрей назал., р-р
Наличие: достаточно
42 98 леев
(-10%)
38 70 леев
Выгода:
3 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Farmazolin MENTĂ şi EUCALIPT 1 mg/ml spray nazal, soluţie

Clorhidrjt de xilometazolină

 

1. Ce este Farmazolin MENTĂ şi EUCALIPT şi pentru ce se utilizează

Farmazolin MENTĂ şi EUCALIPT conţine substanţa activă xilometazolină. La administrarea nazală, decongestionează rapid nasul dumneavoastră înfundat şi ajută la eliminarea secreţiilor nazale, pentru a putea să respiraţi mai uşor. Farmazolin MENTĂ şi EUCALIPT este utilizat în tratamentul simptomatic al nasului înfundat din cauza răcelii, febrei fânului sau altor rinite alergice, sinuzitei.

Farmazolin MENTĂ şi EUCALIPT, administrat intranazal, poate fi utilizat şi în tratamentul infecţiilor urechii pentru a ajuta la decongestionarea mucoasei nazo-faringiene (ce acoperă pe interior căile nazele şi gâtul).

De asemenea, Farmazolin MENTĂ şi EUCALIPT poate fi prescris de către medicul dumneavoastră în vederea efectuării unei examinări a nasului.

Produsul este administrat copiilor cu vârsta mai mare de 12 ani.

 

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să administraţi Farmazolin MENTĂ şi EUCALIPT Nu trebuie să administraţi Farmazolin MENTĂ şi EUCALIPT dacă:

- sunteţi alergic la xilometazolină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6),

- suferiţi de anumite boli ale inimii (afecţiuni coronariene acute, astm coronarian),

- vi s-a efectuat recent o intervenţie chirurgicală transnazală (operaţie chirurgicală pe creier efectuată prin nas sau gură),

- aveţi glaucom cu unghi închis (presiune crescută la nivelul ochiului),

- aveţi mucoasa nasului foarte uscată (inflamaţie a mucoasei nasului neînsoţită de secreţii, rinită uscată sau finită atrofică).

 

Atenţionări şi precauţii

înainte de a utiliza Farmazolin MENTĂ şi EUCALIPT discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă aveţi următoarele probleme medicale:

• tensiune arterială crescută

• dacă suferiţi de boli ale inimii (inclusiv sindrom QT prelungit),

• dacă aveţi activitate crescută a glandei tiroide (hipertiroidie)

• dacă suferiţi de diabet zaharat

• dacă aveţi prostata mărită (hipertrofie de prostată)

• aveţi o tumoră benignă a glandei suprarenale, care produce cantităţi mari de adrenalină şi noradrenalină (feocromocitom)

• sunteţi tratat cu antidepresive de tip inhibitori ai monoaminoxidazei (IMAO) sau le-aţi utilizat cu 2 săptămâni înainte. Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile de mai sus, înainte de a utiliza Farmazolin MENTĂ şi EUCALIPT.

Similar altor medicamente utilizate pentru eliberarea nasului înfundat, Farmazolin MENTĂ şi EUCALIPT poate provoca tulburări de somn, ameţeli sau tremor. bătăi neregulate ale inimii sau tensiune arterială crescută la pacienţii foarte sensibili. Consultaţi medicul dumneavoastră dacă aceste semne devin supărătoare.

Similar altor medicamente pentru decongestionarea nasului, Farmazolin MENTĂ şi EUCALIPT nu se va utiliza mai mult de 7 zile consecutiv. Dacă simptomele persistă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Utilizarea prelungită sau excesivă poate determina reapariţia sau agravarea înfundării nasului. Farmazolin MENTĂ şi EUCALIPT nu se utilizează în zona ochilor sau în gură.

Nu depăşiţi doza recomandată, în special la copii şi la persoanele în vârstă.

 

Farmazolin MENTĂ şi EUCALIPT împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

în particular, nu ar trebui sa utilizaţi Farmazolin MENTĂ şi EUCALIPT dacă luaţi medicamente pentru tratamentul depresiei.

Aceste medicamente sunt:

• Inhibitori de monoaminoxidază (IMAO): NU utilizaţi Farmazolin MENTĂ şi EUCALIPT dacă luaţi sau aţi luat IMAO în ultimele 14 zile

• antidepresive triciclice sau tetraciclice.

De asemenea, spuneţi medicului dvs dacă administraţi p-blocante (medicamente utilizate în tratamentul bolilor inimii şi tensiunii, de ex.: atenolol, bisoprolol, timolol, etc.)

Dacă luaţi sau aţi luat medicamentele mai sus menţionate vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră înainte de a începe tratamentul cu Farmazolin MENTĂ şi EUCALIPT.

 

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Produsul nu trebuie administrat în sarcină deoarece poate produce îngustarea vaselor sanguine.

Nu există date referitoare la apariţia vreunei reacţii adverse la sugarul alimentat natural. Cu toate acestea, nu se ştie dacă xilometazolină se excretă în laptele matern, de aceea, în perioada de alăptare, puteţi utiliza acest medicament doar cu precauţie şi la recomandarea medicului.

Nu există date adecvate cu privire la efectele Farmazolin MENTĂ şi EUCALIPT asupra fertilităţii si nu sunt disponibile studii pe animale. Expunerea sistemică la clorhidrat de xilometazolină este foarte mică, de aceea efectele asupra fertilităţii sunt foarte puţin probabile.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Produsul dat nu influenţează sau influenţează nesemnificativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje în doze recomandate.

Produsul conţine clorură de benzalconiu care este un iritant şi poate provoca reacţii adverse cutanate, inclusiv bronhospasm. Produsul conţine propilenglicol. Poate provoca iritaţie a pielii.

 

3. Cum să administraţi Farmazolin MENTĂ şi EUCALIPT

întotdeauna utilizaţi Farmazolin MENTĂ şi EUCALIPT exact cum este recomandat în acest prospect. Dacă nu sunteţi sigur vă rugăm să consultaţi medicul dumneavoastră tau farmacistul.

Nu este recomandat să utilizaţi Farmazolin MENTĂ şi EUCALIPT la copii cu vârsta sub 12 ani.

A d u lţi şi copii cu vârsta p e s te 12 ani

Doza recomandată este de o aplicare în fiecare nară, de 3 ori pe zi. Nu trebuie depăşită doza maximă de 3 aplicaţii pe zi în fiecare nară. Durata tratamentului depinde de severitatea bolii şi nu trebuie să depăşească 7 zile consecutive.

Pompa pulverizatoare permite dozarea exactă şi asigură o bună distribuţie a soluţiei pe suprafaţa mucoasei nazale. La fiecare pulverizare se administrează 0,14 g soluţie, ceea ce corespunde cu 0,14 mg xilometazolină. înainte de prima aplicare pompaţi în aer de câteva ori până se evacuează o primă pulverizare în aer. La următoarele aplicări, pompa dozatoare de pulverizare va fi gata de utilizare.

Ultima doză o puteţi administra înainte să vă duceţi la culcare.

 

Modul de administrare

1. Curăţiţi bine nasul înainte de administrare.

2. Ţineţi flaconul în poziţie verticală, cu degetul mare dedesubt şi duza între alte două degete.

3. Ăplecaţi-vă uşor înainte şi introduceţi duza într-o nară.

4. Apăsaţi pompa şi inhalaţi în acelaşi timp, astfel încât să asiguraţi distribuirea optimă a soluţiei în nas.

5. Curăţaţi şi uscaţi duza imediat după utilizare şi acoperiţi imediat cu capacul, după utilizare.

6. Pentru a evita o posibilă răspândire a infecţiei, spray-ul trebuie utilizat doar de o singură persoană.

Copii

Produsul nu trebuie administrat copiilor cu vârsta mai mică de 12 ani.

 

Dacă utilizaţi mai mult Farmazolin MENTĂ şi EUCALIPT decât trebuie

Dacă utilizaţi mai mult Farmazolin MENTĂ şi EUCALIPT sau în cazul unei ingestii accidentale, spuneţi imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Simptomele supradozajului pot fi ameţeli severe, transpiraţii, scăderi ale temperaturii corpului, dureri de cap, bătăi încetinite ale inimii, tensiune arterială crescută, respiraţie îngreunată, comă şi convulsii. Tensiunea arterială crescută poate fi urmată de scăderea acesteia. Copiii mici sunt mai sensibili la toxicitate faţă de adulţi.

Tratamentul variază în funcţie de simptomele pe care le aveţi şi va fi efectuat sub supravegherea medicală.

 

Dacă uitaţi să utilizaţi Farmazolin MENTĂ şi EUCALIPT

Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

 

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament_poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. OPRIŢI administrarea Farmazolin MENTĂ şi EUCALIPT şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă apar oricare dintre următoarele semne ale unei reacţii alergice:

• dificultăţi de respiraţie sau la înghiţire,

• umflarea feţei, a buzelor, a limbii sau gâtului,

• mâncărimi grave ale pielii, cu erupţie roşie sau vezicule.

Reacţii adverse frecve te (apar la mai mult de 1 utilizator din 10).

Dureri de cap, uscăciunea sau iritaţia mucoasei nazale, greaţă, senzaţie de usturime la locul de aplicare.

Reacţii adverse foarte rare (apar la mai puţin de 1 din 10000 de pacienţi).)

Reacţii alergice (erupţie pe piele, senzaţie de mâncărime), vedere înceţoşată, bătăi ale inimii neregulate sau rapide.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice altă reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

 

5. Cum se păstrează Farmazolin MENTĂ şi EUCALIPT

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la temperatura sub 25 °C în ambalajul original.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu utilizaţi acest medicament dacă observaţi semnele vizibile de deteriorare a ambalajului.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii Ce conţine Farmazolin MENTĂ şi EUCALIPT

Substanţa activă este clorhidrat de xilometazolină 1,0 mg.

Celelalte componente sunt: ulei de eucalipt, ulei de mentă, clorură de benzalconiu, edetat disodic, propilenglicol, polietilenglicol 1500, povidon, hipromeloză, polisorbat 20, hidrogenfosfat de sodium, dodecahidrat, dihidrogenfosfat de potasiu, sorbitol (E 420), apă pentru injecţii

 

Cum arată Farmazolin MENTĂ şi EUCALIPT şi conţinutul ambalajului

Spray nazal, soluţie.

Lichid transparent, de culoare de la slab gălbui la galben-verde.

Câte 10 ml în flacon din sticlă de culoare brună, dotat cu pompă dozatoare pentru spray nazal..

Câte 1 flacon împreună cu prospectul pentru pacient în cutie de carton.

 

Deţinătorul certificatului de înregistrare

„Farmak” SAP, Ucraina 04080, or. Kiev, str. Frunze 63

 

Fabricantul

„Farmak” SAP. Ucraina 04080, or. Kiev, str. Frunze 74.

 

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 872
Код товара: 62191
Цена товара в пунктах: 455
Код товара: 31511
Цена товара в пунктах: 214
Код товара: 51618
Цена товара в пунктах: 897
Код товара: 54099
Цена товара в пунктах: 935
Код товара: 13992
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 467
Код товара: 54915
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 654
Код товара: 61909
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 3
Код товара: 12252
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 830
Код товара: 63465
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 25
Код товара: 52487
Топ сезона
Код товара: 59504
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 42229
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 351
Код товара: 59618
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 840
Код товара: 62832
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 55265
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 26
Код товара: 45842
Акции
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 1068
Код товара: 64289
Акция
Цена товара в пунктах: 370
Код товара: 61853
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 62436
Цена товара в пунктах: 988
Код товара: 59585
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1196
Код товара: 58536
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 200
Код товара: 61788
Акция
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 61709
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.