Rizoptan comp. 10mg N3

Код товара: 58324
Доза: 10
Количество доз: 3
Производитель: Pharma Start
Страна: Украина
Форма: табл
Наличие: достаточно
84 19 леев
(-8%)
77 79 леев
Выгода:
7 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Rizoptan 10 mg comprimate

Rizatriptan

 

1. Ce este Rizoptan şi pentru ce se utilizează

Rizoptan aparţine unei clase de medicamente numite agonişti selectivi de receptori serotoninergici 5-HT1B/1D.

Rizoptan este utilizat pentru a trata episoadele cu durere de cap din crizele de migrenă, la adulţi.

Tratamentul cu Rizoptan:

Scade dilataţia vaselor de sânge de la nivelul creierului. Această dilataţie determină durerea de cap dintr-o criză de migrenă.

 

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Rizoptan Nu utilizaţi Rizoptan dacă:

-sunteţi alergic la rizatriptan sau ia oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6)

-aveţi tensiune arterială mare stadiu moderat-sever sau sever s aveţi tensiune arterială mare stadiu uşor, dar care nu este cont lată prin medicaţie.

-aveţi sau aţi avut vreodată probleme cu inima incluzând infa miocardic sau durere la nivelul pieptului (angină) sau aţi prezentat simptome ale unei boli de inimă,

-aveţi probleme severe cu ficatul sau cu rinichii

-aţi avut un accident vascular cerebral (AVC) sau un accident vascular minor (accident ischemic tranzitor AIT).

-aveţi probleme cu obstrucţia arterelor (boală vasculară periferic utilizaţi inhibitori de monoaminoxidază (IMAO) cum sunt moclomidă, fenelzină, tranilcipromidă, sau pargiiină (medicamente potriva depresiei), sau linezolid (un antibiotic), sau dacă a tre mai puţin de 2 săptămâni de la întreruperea utilizării de inhibi de MAO.

-utilizaţi acum medicaţie de tip ergotamină, cum sunt ergotarr sau dihidro-ergotamină care sunt folosite pentru a trata migri dumneavoastră sau metisergidă utilizat pentru prevenirea crizi de migrenă

-utilizaţi alte medicamente din aceeaşi clasă, cum sunt sumai tan, naratriptan sau zolmitriptan utilizate pentru a trata migr dumneavoastră, (vezi mai jos “Rizoptan împreună cu alte medicamente”)

În cazul în care nu sunteţi sigur dacă oricare dintre situaţiile de mai se aplică în cazul dumneavoastră, adresaţi-vă medicului dumneavi tră sau farmacistului înainte de a utiliza Rizoptan.

 

Atenţionări şi precauţii

Înainte de a utiliza Rizoptan, adresaţi-vă medicului dumneavoastră farmacistului dacă:

-aveţi oricare dintre următorii factori de risc pentru afecţiunile de inimă: tensiune arterială mare, diabet zaharat, fumaţi sau utilizati tratament de substituţie cu nicotină, un membru al familiei dumneavoastră a avut în trecut boii de inimă, sunteţi bărbat cu virsta peste 40 ani, sunteţi la postmenopauză

-aveţi probleme cu ficatul sau cu rinichii

-aveţi o problemă specială cu felul în care bate inima dumneavoastră (bloc de ramură).

-aveţi sau aţi avut orice fel de alergie

-durerea dumneavoastră de cap este asociată cu ameţeli, dificultate la mers, lipsă de coordonare sau slăbiciune la nivelul picioarelor sau braţelor

-utilizaţi medicamente pe bază de plante care conţin sunătoai aţi avut o reacţie alergică cu umflare a feţei, buzelor, limbii ş gâtului care poate determina dificultăţi la respiraţie şi/sau la înghitire (angioedem)


-utilizaţi inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS) cum sunt sertralină, oxalat de escitalopram şi fluoxetină sau inhibitori ai recaptării serotoninei şi noradrenalinei(IRSN) cum sunt venlafaxină şi duloxetină pentru tratamentul depresiei

-aţi avut simptome de scurtă durată incluzând dureri în piept şi senzaţie de constricţie.

 

Dacă utilizaţi Rizoptan de prea multe ori acest lucru poate determina o durere de cap cronică. în astfel de cazuri trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră deoarece este posibil să întrerupeţi utilizarea de Rizoptan.

 

Vă rugăm spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului despre simptomele dumneavoastră. Medicul dumneavoastră va decide dacă aveţi migrenă. Trebuie să utilizaţi Rizoptan doar pentru crizele de migrenă.

 

Rizoptan nu trebuie utilizat pentru a trata durerile de cap care ar putea fi determinate de alte afecţiuni mai grave.

 

Rizoptan împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi sau aţi luat recent, sau plănuiţi să luaţi, orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Acestea includ medicamente pe bază de plante şi medicamentele pe care le luaţi în mod normal pentru migrenă. Aceasta, deoarece Rizoptan poate afecta modul în care aceste medicamente acţionează. De asemenea alte medicamente pot afecta modul în care acţionează Rizoptant.

 

Nu utilizaţi Rizoptan:

-dacă utilizaţi deja un agonist de 5-HT,B)1D (uneori denumit în continuare „triptani”), cum sunt sumatriptan, naratriptan sau zolmitrip- tan.

-dacă utilizaţi inhibitori de monoaminoxidază (IMAO) cum sunt moclobamidă, fenelzină, tranilcipromină, linezolid, sau pargiiină sau dacă au trecut mai puţin de două săptămâni de când aţi întrerup utilizarea de IMAO.

-dacă utilizaţi medicamente de tipul ergotaminei cum sunt ergotamină sau dihidro-ergotamină care vă tratează migrena, dacă utilizaţi metisergidă care se foloseşte pentru a preveni criza de migrenă.

 

Dacă medicamentele prezerte mai sus sunt luate împreună cu Rizoptan pot creşte riscul apariţiei reacţiilor adverse.

 

Trebuie să aşteptaţi cel pLţn 6 ere cupă ce aţi luat Rizopran înainte de a utiliza un medicament de tipul ergotamină cum sunt ergotamina sau dihidro-ergotamina sau metisergidă.

 

Trebuie să aşteptaţi cel puţin 24 ore după ce aţi luat medicamente de tipul ergotaminei înainte de a utiliza Rizoptan.

 

Întrebaţi medicul dumneavoastră în legătură cu instrucţiunile şi riscurile legate de utilizarea Rizoptan:

• dacă utilizaţi propranolol (vezi punctul 3: Cum să utilizaţi Rizoptan).

• dacă utilizaţi ISRS cum sunt sertralină, oxalat de escitalopram, şi fluoxetină sau IRSN cum sunt venlafaxină şi duloxetină pentru depresie.

 

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

 

Rizoptan împreună cu alimente şi băuturi

în cazul în care Rizoptan este luat după alimente va intra în acţiune mai greu. Cu toate că este mai bine să-l luaţi pe stomacul gol, puteţi totuşi să-l luaţi dacă aţi mâncat.

 

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Nu se cunoaşte dacă Rizoptan este dăunător fătului atunci când este utilizat de către o femeie gravidă.

Alăptarea trebuie evitată timp de 24 ore după tratament.

 

Utilizarea la vârstnici cu vârsta peste 65 ani

Nu există studii complete în ceea ce priveşte siguranţa şi eficacitatea utilizării Rizoptan la pacienţii cu vârstă peste 65 ani.

 

Copii şi adolescenţi

Nu este recomandată utilizarea Rizoptan la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Este posibil să fiţi somnolent sau ameţit în timpul utilizării Rizoptan. Dacă acest lucru se întâmplă, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje.

 

Rizoptan conţine lactoză monohidrat. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

 

3. Cum să utilizaţi Rizoptan

Rizoptan este utilizat pentru tratamentul crizelor de migrenă. Luaţi


Rizoptan cât de repede posibil după ce a început durerea de cap din migrenă. Nu utilizaţi pentru a preveni o criză de migrenă.

Utiliza{i întotdeauna Rizoptan exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

 

Doza uzuală este de 10 mg.

 

Dacă luaţi propranolol sau aveţi probleme cu rinichii sau ficatul trebuie să utilizaţi doza ma mică de rizatriptan (5 mg). Trebuie să lăsaţi să treacă cel puţin 2 ore între utilizarea de propranolol şi Rizoptan şi până puteţi utiliza maxim 2 doze într-o perioadă de 24 ore.

 

Comprimatele de Rizoptan (benzoat de rizatriptan) trebuie administrate oral şi înghiţite întregi cu lichid.

 

Dacă migrena revine în decurs de 24 ore

La unii pacienţi, simptomele de migrenă pot reveni într-o perioadă de 24 ore. Dacă migrena dumneavoastră revine puteţi folosi o doză suplimentară de Rizoptan. Trebuie întotdeauna să aşteptaţi cei puţin 2 ore între doze.

 

Dacă aveţi în continuare migrenă după 2 ore de la debut

Dacă nu răspundeţi ia prima doză de Rizoptan în timpul unei crize, nu trebuie să luaţi o a doua doză de Rizoptan pentru tratamentul aceleaşi crize. Cu toate acestea, există posibilitatea ca Rizoptan să vă ajute data viitoare când veţi avea migrenă.

 

Nu utilizaţi mai mult de două doze (de exemplu două comprimate de 10 mg) de Rizoptan într-o perioadă de 24 ore.

 

Trebuie întotdeauna să aşteptaţi cel puţin 2 ore între doze.

Dacă starea dumneavoastră se înrăutăţeşte, solicitaţi asistenţă medicală.

 

Dacă utilizaţi mai mult Rizoptan decât trebuie:

Dacă utilizaţi mai mult Rizoptan decât trebuie, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului. Luaţi ambalajul medicamentului cu dumneavoastră.

Semneie supradozajului pot include ameţeală, somnolenţă, vărsături,

leşin şi bătăi lente ale inimii.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Următoarele reacţii adverse pot apărea la utilizarea acestui medicament.

Cele mai frecvente reacţii adverse raportate au fost ameţeală, somnolenţă şi oboseală.

 

Frecvente (care afectează 1 până la 10 utilizatori din 100)

furnicături (parestezie), durere de cap, scăderea sensibilităţii la nivelul pielii (hipoestezie), scăderea capacităţilor mintale, insomnie.

 

Mai puţin frecvent (care afecteazăl până la 10 utilizatori din 1000)

senzaţie de gust neplăcut.

instabilitate la mers (ataxie), ameţeală (vertij), vedere înceţoşată, tremurături, leşin (sincopă), confuzie, nervozitate.

tensiune arterială mare (hipertensiune arterială), sete, bufeuri, transpiraţii.

erupţie trecătoare pe piele; erupţie pe piele cu blânde şi senzaţie de mâncărime (urticarie); umflarea feţei, buzelor, limbii şi/sau a gâtului care poate determina dificultate în respiraţie şi/sau ia înghiţire (angioedem), dificultate în respiraţie (dispnee). senzaţie de constricţie în anumite părţi ale corpului, slăbiciune la nivelul muşchilor.

modificări aie ritmului sau frecvenţei bătăilor inimii (aritmii); anomalii ale electrocardiogramei (un test care înregistrează activitatea electrică a inimii dumneavoastră), bătăi foarte rapide ale inimii (tahicardie).

durere la nivelul feţei, dureri musculare.

 

Rare (care afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000)

respiraţie şuierătoare.

reacţii alergice (hipersensibilitate); reacţii alergice bruşte ameninţătoare de viaţă (anafilaxie).

accident vascular cerebral (acesta apare în general ia pacienţii care prezintă factori de risc pentru afecţiuni ale inimii sau ale vaselor de sânge (tensiune arterială mare, diabet zaharat, fumători, utilizarea de tratament de substituţie pentru nicotină, istoric familial de afecţiuni ale inimii sau accident vascular cerebral, bărbat cu vârsta peste 40 ani, femei la postmenopauză, probleme speciale cu felul în care bate inima (bloc de ramură)), bătăi rare ale inimii (bradicardie).

    bătăi rapide sau neregulate ale inimii (palpitaţii). înroşirea trecătoare a feţei (înroşirea feţei care durează o perioadă scurtă de timp), disconfort la nivelul gâtului.

senzaţie de rău (greaţă), uscăciune a gurii, vărsături, diaree, indigestie (dispepsie).

senzaţie de greutate în diferite părţi ale corpului, durere la nivelul gâtului, rigiditate.

durere la nivelul abdomenului sau pieptului.


Cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile):

infarct miocardic, spasme ale vaselor de sânge de la nivelul inimii (acestea apar în general la pacienţii care prezintă factori de risc pentru afecţiuni ale inimii sau ale vaselor de sânge (tensiune arterială mare, diabet zaharat, fumători, utilizarea de tratament de substituţie pentru nicotină,, un membru al familiei dumneavoastră a avut în trecut boli de inimă sau accident vascular cerebral, bărbat cu vârsta peste 40 ani, femei la postmenopauză, probleme speciale cu felul în care bate inima (bloc de ramură)), un sindrom numit "sindrom serotoninergic" care poate determina reacţii adverse cum sunt comă, tensiune arterială instabilă, temperatură a corpului extrem de mare, lipsa de coordonare musculară, agitaţie şi halucinaţii.

dezlipirea severă a pielii cu sau fără febră (necroliză epidermică toxică).

crize convulsive (convulsii).

spasme ale vaselor de sânge de la nivelul extremităţilor incluzând senzaţia de răceală şi amorţeală de la nivelul mâinilor sau a picioarelor.

spasme ale vaselor de sânge de la nivelul colonului (intestinul gros), care poate determina dureri abdominale.

 

Spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă prezentaţi simptome ale reacţiilor alergice, sindromului serotoninergic, atacului de cord sau accidentului vascular cerebral.

în plus, spuneţi medicului dumneavoastră dacă prezentaţi orice simptom care sugerează apariţia unei reacţii adverse (cum sunt erupţiile trecătoare pe piele sau mâncărime) după ce aţi utilizat Rizoptan.

 

Raportatea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

 

5. Cum se păstrează Rizoptan

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

 

Ase păstra la temperaturi sub25°C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie/ blister după ”EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii Ce conţine Rizoptan

Substanţa activă este rizatriptanul.

Un comprimat conţine rizatriptan 10 mg sub formă de benzoat de ri- zatriptan 14,53 mg.

Celelalte componente sunt lactoză monohidrat, celuloză microcristali- nă, amidon pregelatinizat şi stearat de magneziu.

 

Cum arată Rizoptan şi conţinutul ambalajului

Comprimate.

Comprimate rotunde, plate, cilindrice, cu margini teşite, cu incizie pe una din părţi, de culoare albă sau aproape albă.

Cutie cu 1,2 sau 3 blistere din AI/AI a câte 3 comprimate.

 

Deţinătorul certificatului de înregistrare

“Pharma Start” SRL

Bvd. I. Lepse 8, or. Kiev, 03124

Ucraina

 

Fabricantul

“Pharma Start” SRL

Bvd. I. Lepse 8, or. Kiev, 03124

Ucraina

 

 

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 1192
Код товара: 44238
Цена товара в пунктах: 779
Код товара: 56859
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 351
Код товара: 59618
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 920
Код товара: 62192
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 666
Код товара: 47308
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 450
Код товара: 63923
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 448
Код товара: 61707
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61847
Акция
Цена товара в пунктах: 507
Код товара: 61693
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 941
Код товара: 61828
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61847
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61839
Цена товара в пунктах: 772
Код товара: 61603
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 332
Код товара: 61790
Цена товара в пунктах: 528
Код товара: 61632
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 61633
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.