Colistina Atb® 1000000 UI pulb./sol. inj./perf. 1000000 UI N10 (Antibiotice)

Код товара: 58823
Доза: 1000000
Количество доз: 10
Производитель: Antibiotice SA, SC
Страна: Румыния
Форма: р-р инф.
отпуск только по рецепту!

Colistina Atb 1.000.000 UI pulbere pentru soluţieinjectabilă/perfuzabilă

 

1. Ce este Colistina Atb şi pentru ce se utilizează

Colistină Atb este administrată prin injectare pentru tratarea unor tipuri de infecţii grave, cauzate deanumite bacterii. Colistina Atb se utilizează atunci când alte antibiotice nu sunt potrivite.

 

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Colistina Atb

Nu utilizaţi Colistina Atb:

– dacă sunteţi alergic la colistimetat de sodiu, colistină sau la alte polimixine.

 

Atenţionări şi precauţii Înainte să utilizaţi Colistină Atb, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

-dacă aveţi sau aţi avut în trecut afecţiuni ale rinichilor

-dacă aveţi miastenia gravis

-dacă aveţi porfirie

-dacă aveţi astm (în cazul administrării soluţiei de inhalat sau de inhalat prin nebulizator)

 

La copiii prematuri şi nou-născuţi trebuie manifestată o atenţie specială atunci când se utilizează Colistina Atb, deoarece rinichii nu sunt încă complet dezvoltaţi.

 

Colistina Atb împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

– medicamente care pot afecta modul în care funcţionează rinichii. Administrarea acestor medicamente în acelaşi timp cu Colistină Atb poate creşte riscul de afectare a rinichilor.

– medicamente care pot afecta sistemul nervos. Administrarea acestor medicamente în acelaşi timp cu Colistină Atb poate creşte riscul de efecte adverse la nivelul sistemului nervos.

– medicamente denumite relaxante musculare, utilizate adesea în timpul anesteziei generale. Colistină Atb poate creşte efectele acestor medicamente. Dacă veţi avea o anestezie generală, informaţi medicul anestezist că sunteţi în tratament cu Colistină Atb. Dacă aveţi miastenia gravis şi luaţi şi alte antibiotice macrolide (cum sunt azitromicina, claritromicina sau eritromicina) sau antibiotice numite fluorochinolone (cum sunt ofloxacin, ciprofloxacin şi norfloxacin), administrarea de Colistină Atb creşte şi mai mult riscul de slăbiciune musculară şi dificultăţi de respiraţie. Administrarea de Colistină Atb în perfuzie, în acelaşi timp cu Colistină Atb sub formă inhalatorie, poate creşte riscul de reacţii adverse.

 

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Sarcina Nu există date concludente în ceea ce priveşte utilizarea de colistină la femeile gravide. Utilizaţi Colistină Atb în timpul sarcinii doar dacă beneficiul aşteptat la mamă depăşeşte riscul potenţial la făt. Alăptarea Colistina se excretă în laptele matern. Nu se recomandă administrarea de Colistină Atb la femeile care alăptează.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor Dacă observaţi că apar ameţeli, confuzie sau tulburări vizuale, nu trebuie să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje.

 

3. Cum să utilizaţi Colistină Atb

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Colistină Atb este administrat de către medicul dumneavoastră sub formă de perfuzie într-o venă în decursul a 30 – 60 de minute.

Doza zilnică recomandată la adulţi este de 9 milioane de unităţi, împărţite în două sau trei doze.

Dacă nu sunteţi într-o stare prea bună, vi se va administra o dată o doză mai mare, de 9 milioane de

unităţi, la începutul tratamentului.

În unele cazuri, medicul dumneavoastră poate lua decizia de a vă administra o doză zilnică mai mare,de până la 12 milioane de unităţi. Doza zilnică recomandată pentru copii cu greutate de până la 40 kg este cuprinsă între 75.000 şi 150.000 de unităţi pe kilogram din masa corporală, împărţită în trei doze. Dozele mai mari s-au administrat ocazional în cazul pacienţilor cu fibroză chistică. Copiilor şi adulţilor cu probleme renale, inclusiv celor care efectuează şedinţe de dializă, li seadministrează în general doze mai mici. Medicul dumneavoastră vă va monitoriza regulat funcţia renală cât timp primiţi Colistină Atb. Administrarea intratecală şi intraventriculară Pe baza datelor limitate, următoarele doze sunt recomandate la adulţi: Cale de administrare intraventriculară: 125.000 UI/zi Dozele administrate intratecal nu trebuie să le depăşească pe cele recomandate pentru utilizareaintraventriculară. Nu se poate face nicio recomandare specifică cu privire la doza la copii şi adolescenţi în ceea cepriveşte administrarea intratecală şi intraventriculară. Dacă utilizaţi mai mult Colistină Atb decât trebuie În cazul în care aţi luat o cantitate mai mare de Colistină Atb pot apărea unele manifestări precumamorţeală şi senzaţie de furnicături în muşchi, confuzie, slăbiciune, mişcări anormale ale ochilor,tulburări de vorbire, oboseală musculară, opriri de scurtă durată ale respiraţiei sau stop respirator. Deasemenea, pot să mai apară scăderea cantităţii de urină excretată şi modificări ale unor teste serice. În aceste cazuri opriţi tratamentul şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau celui maiapropiat spital, pentru recomandări. Dacă uitaţi să utilizaţi Colistină Atb Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Administraţi doza uitată imediat ce v-aţi adusaminte, apoi luaţi doza următoare, conform orarului obişnuit.Dacă încetaţi să utilizaţi Colistină Atb Nu întrerupeţi administrarea de Colistină Atb chiar dacă vă simţiţi mai bine, decât dacă mediculdumneavoastră vă recomandă acest lucru. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă mediculuidumneavoastră sau farmacistului.

 

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar latoate persoanele. Au fost raportate următoarele reacţii adverse:

 

Foarte frecvente: – tulburări nervoase (iritabiliate, amorţirea zonei din jurul gurii şi amorţirea extremităţilor, somnolenţă,tulburări vizuale) – tulburarea funcţiei renale –mâncărime a pielii

 

Rare: -insuficienţă renală

 

Cu frecvenţă necunoscută:

-incapacitatea de a coordona mişcările voluntare, ameţeală

-scurte opriri ale respiraţiei, stop respirator

-erupţii cutanate sub formă de placarde însoţite de mâncărime, erupţii cutanate tranzitorii

-blocarea nervilor care activează musculatura, slăbiciune musculară

-roşeaţa feţei

-durere şi iritaţie la locul de injectare

– reacţii alergice severe (respiraţie şuierătoare, dificultăţi la respiraţie, erupţie cutanată însoţită demâncărime, umflarea feţei, buzelor sau gâtului), febră, după administrarea medicamentului

– psihoză sau confuzie

Probabilitatea apariţiei de reacţii adverse la administrarea de colistină este în funcţie de vârstapacientului, de funcţia renală şi de starea pacientului. Neurotoxicitatea şi nefrotoxicitatea sunt cele mai grave reacţii adverse şi sunt mai frecvent asociate cusupradozajul, cu absenţa reducerii dozelor la pacienţii cu insuficienţă renală sau în cazul administrăriiconcomitente a unor medicamente blocante neuromusculare sau alte medicamente cu efecteneurotoxice. Reducerea dozelor poate ameliora simptomatologia.

 

5. Cum se păstrează Colistină Atb

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirarese referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25°C. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum săaruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

Ce conţine Colistina Atb Substanţa activă este colistimetatul de sodiu. Fiecare flacon conţine colistimetat de sodiu 1.000.000UI echivalent cu aproximativ 80 mg colistimetat de sodiu. Nu există alte componente.

 

Cum arată Colistina Atb şi conţinutul ambalajului

Colistină Atb se prezintă sub formă de pulbere pentru soluţie injectabilă/perfuzabilă, de culoare albăsau aproape albă.

Colistină Atb este disponibilă în:

Cutie cu 10 flacoane din sticlă incoloră, închise cu dop de cauciuc halobutilic, sigilat cu capsă dinaluminiu prevăzută cu disc flip-off din polipropilenă, conţinând pulbere pentru soluţieinjectabilă/perfuzabilă.

Cutie cu 50 de flacoane din sticlă incoloră închise cu dop de cauciuc halobutilic, sigilat cu capsă dinaluminiu prevăzută cu disc flip-off din polipropilenă, conţinând pulbere pentru soluţieinjectabilă/perfuzabilă.

Cutie cu 100 de flacoane din sticlă incoloră închise cu dop de cauciuc halobutilic, sigilat cu capsă dinaluminiu prevăzută cu disc flip-off din polipropilenă, conţinând pulbere pentru soluţieinjectabilă/perfuzabilă.

Cutie cu 150 de flacoane din sticlă incoloră închise cu dop de cauciuc halobutilic, sigilat cu capsă dinaluminiu prevăzută cu disc flip-off din polipropilenă, conţinând pulbere pentru soluţie injectabilă-perfuzabilă.

 

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63624
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 63665
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 44076
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 28
Код товара: 63890
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61839
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61860
Акция
Цена товара в пунктах: 514
Код товара: 61695
Акция
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 61701
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61698
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61831
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61838
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61836
Акция
Цена товара в пунктах: 334
Код товара: 61692
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61849
Цена товара в пунктах: 123
Код товара: 60986
Акция
Цена товара в пунктах: 295
Код товара: 61713
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.