Ademta pulb.şi solv. pentru sol.inj.400 mg 5ml N5+5

Код товара: 59306
Доза: 400
Количество доз: 5
Производитель: World Medicine Limited (prod.: Biofarma Ilac Sanayii ve Ticaret AS, Turcia)
Страна: Грузия
Форма: пар. и р-р для инъекц.
Наличие: достаточно
отпуск только по рецепту!
413 51 леев
(-6%)
387 09 леев
Выгода:
38 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Ademta 400 mg/S ml pulbere şi solvent pentru soluţie injectabilă

Ademetionină

1. CE ESTE ADEMTA Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Ademta (ademetionina) este un derivat al aminoacidului esenţial metionina şi este prezent, practic, în toate ţesuturile şi lichidele organismului, participă la majoritatea reacţiilor biochimice.

Ademta este indicat pentru tratamentul adulţilor cu:

- colestază intrahepatică (stază intrahepatică a bilei) la bolnavi cu afecţiuni cronice ale ficatului, care cresc riscul de dezvoltare al fibrozei şi cirozei (boala ficatului alcoolică şi non-alcoolică, hepatită cronică, etc.) şi bolnavi cu ciroză hepatică;

- colestază intrahepatică în sarcină;

- simptome de depresie;

- fatigabilitate (oboseală), cauzată de afecţiunile hepatice cronice.

2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI ADEMTA

Multiple studii ştiinţifice denotă eficienţa ademetioninei în tratarea depresiei şi afecţiunilor hepatice.

Nu utilizaţi Ademta

- dacă aveţi alergie (hipersensibilitate) la substanţa activă sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului (indicate la pct.6);

- dacă aveţi boli genetice, care influenţează metabolismul metioninei şi/sau provoacă homocistinurie (acumularea în ţesuturi a ho- mocisteinei) şi/sau hiperhomocisteinemie (creşterea nivelului aminoacidului homocisţeină în sânge).

Atenţionări şi precauţii

înainte să utilizaţi acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Pentru administrarea intravenoasă doza necesară de ademetionină trebuie dizolvată în 250 ml soluţie fiziologică sau soluţie 5% dextroză (glucoză) şi de efectuat perfuzia intravenoasă lent timp de 1-2 ore. Deoarece deficitul vitaminei B12 şi acidului folie poate provoca reducerea nivelului ademetioninei la pacienţii din grupul de risc (cu anemie, afecţiuni hepatice, sarcină, posibilitatea deficienţei de vitamine din cauza altor boli sau a dietei, de exemplu la vegetarieni) e necesar de efectuat testele standard ale sângelui pentru evaluarea conţinutului de vitamine în plasmă. Dacă se determină deficit, se recomandă administrarea cianocobalaminei (vitaminei B12) şi acidului folie înainte de iniţierea tratamentului sau concomitent cu ademetionina. Ademetionina nu se recomandă pentru utilizare la pacienţii cu tulburări bipolare. în timpul tratamentului cu ademetionină au fost raportate cazuri de dezvoltare la pacienţi a trecerii de la depresie la hipomanie sau manie.

Copii şi adolescenţi

Eficacitatea şi siguranţa administrării ademetioninei la copii nu a fost stabilită.

Utilizarea altor medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Se recomandă precauţie la administrarea concomitentă a ademetioninei cu remedii antidepresive, plante şi medicamente care conţin triptofan.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă, sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina: Administrarea dozelor terapeutice de ademetionină la femeile în ultimul trimestru de sarcină nu a dus la dezvoltarea efectelor adverse. Utilizarea ademetioninei în primele trei luni de sarcină este permisă numai în caz de necesitate absolută, după consultarea medicului.

Alăptarea: Administrarea ademetioninei in perioada de alăptare este permisă numai în cazurile, când medicul consideră că beneficiul scontat pentru mamă depăşeşte riscul potenţial pentru sugar.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

La unii pacienţi la administrarea ademetioninei pot apărea ameţeli. E necesar de evitat conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor în timpul tratamentului, până la confirmarea certă că terapia cu ademetionină nu produce tulburări ale capacităţii de a efectua astfel de activităţi.

3. CUM SĂ UTILIZAJI ADEMTA

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Tratamentul poate fi iniţiat cu administrarea parenterală (intramusculară sau intravenoasă), cu trecerea ulterioară la administrarea orală sau poate fi iniţiat din start cu administrarea orală.

Tratamentul simptomelorde depresie

Terapia iniţială:

Administrarea intramusculară sau intravenoasă: doza recomandată constituie 5-12 mg/kg masă corp pe zi. Doza iniţială uzuală constituie 400-500 mg pe zi, doza zilnică nu trebuie să depăşească 1000 mg. Durata tratamentului constituie 15-20 zile.

Terapia de menţinere:

Administrare orală: doza zilnică recomandată constituie 500-1600 mg. Durata tratamentului depinde de severitatea şi evoluţia afecţiunii şi este stabilită de către medic în mod individual.

Colestază hepatică / Fatigabilitate (oboseală) cauzată de afecţiunile hepatice cronice Terapia iniţială:

Administrarea intramusculară sau intravenoasă: doza recomandată constituie 5-12 mg/kg masă corp pe zi timp de primele 2 săptămâni. ' Doza iniţială uzuală constituie 400-500 mg pe zi, doza zilnică totală nu trebuie să depăşească 1000 mg.

Terapia de menţinere:

Administrare orală: doza zilnică recomandată constituie 500-1600 mg. Durata tratamentului depinde de severitatea şi evoluţia afecţiunii şi este stabilită de către medic în mod individual.

Dacă utilizaţi mai mult Ademta decât trebuie

Supradozajul cu ademetionină e puţin probabil. în caz de supradozaj medicul trebuie să contacteze centrul toxicologic local. în general, în caz de supradozaj se recomandă monitorizarea pacientului şi terapie de menţinere.

Dacă uitaţi să utilizaţi Ademta

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Ademta

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Ademta poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţii adverse severe nu au fost raportate, chiar şi la administrarea prelungită în doze mari. Nu a fost înregistrat nici un caz de dependenţă narcotică sau narcomanie. Datorită unei toleranţe bune a ademetioninei ea poate fi utilizată la femei gravide, vârstnici şi la persoane cu afecţiuni hepatice cronice. Următoarele reacţii adverse (cu indicarea frecvenţei lor) au fost raportate la utilizarea Ademta:

Frecvente (pot afecta 1 din 10 persoane)

- dureri abdominale, scaune lichide frecvente (diaree), greaţă;

- nelinişte, insomnie;

- dureri de cap;

- mâncărime;

- stare de slăbiciune (astenie).

Mai puţin frecvente (pot afecta 1 din 100 de persoane)

- reacţii de hipersensibilitate, reacţii alergice severe (de exemplu, înroşirea pielii, dificultăţi de respiraţie, dureri de spate, disconfort toracic, modificări ale tensiunii arteriale (creştere sau scădere) sau ale ritmului cardiac (accelerare, încetinire));

- infecţii ale căilor urinare;

- ameţeli, senzaţie de amorţeală, înţepături, furnicături, tulburări ale gustului;

- agitaţie, confuzie;

- bufeuri de căldură, scăderea tensiunii arteriale, inflamarea peretelui venos (flebită);

- edemul laringelui;

- uscăciunea gurii, indigestie, formarea excesivă de gaze în intestin, dureri abdominale (în regiunea stomacului şi/sau intestinului), sângerări gastrointestinale şi vărsături, inflamarea mucoasei esofagului (esofagită);

- transpiraţie excesivă, umflarea rapidă a pielii, ţesutului subcutanat şi a mucoaselor (edem angioneurotic), reacţii alergice cutanate (de exemplu, erupţii, mâncărime, formarea veziculelor (urticarie), înroşirea pielii);

- dureri articulare, crampe musculare;

- edem, febră (hipertermie), tremurări (frisoane);

- reacţii la locul de injectare, necroză la locul de injectare.

Rare (pot afecta 1 din 1000 de persoane)

- balonarea abdomenului;

- stare generală de rău.

Copii şi adolescenţi

Eficacitatea şi siguranţa administrării ademetioninei la copii nu este stabilită.

Raportarea reacţiilor adverse suspectate

Raportarea reacţiilor adverse suspectate după autorizarea medicamentului este importantă. Aceasta permite monitorizarea în continuare a raportului beneficiu/risc al medicamentului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ ADEMTA

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25° C, în ambalajul original. Soluţia reconstituită este stabilă timp de 6 ore la temperaturi sub 25° C şi timp de 24 ore la frigider (2 - 8° C). Nu utilizaţi Ademta după data de expirare înscrisă pe cutie. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMAŢI! SUPLIMENTARE

Ce conţine Ademta

• 5wZ?5f£7/7/c7c7cf/Vâesteademetionină.Fiecareflacon cu pulbereconţine ademetionină (subformădeademetjonină 1,4-butansulfonat) 400 mg.

• Celelalte componente sunt: manitol.

Fiecare fiolă (5 mi) cu solvent conţine: monodorhidrat de L-lizină, hidroxid de sodiu, apă pentru injecţii.

Cum arată Ademta şi conţinutul ambalajului

Pulbere: masă de la practic albă până la gălbuie, fără particule străine.

După reconstituire: lichid transparent fără particule vizibile, de la incolor până la galben.

Solvent: lichid transparent de la incolor până la galben deschis, fără particule străine.

Ambalaj

Ademta conţine: 1 flacon +1 fiolă.

Pulbere pentru soluţie injectabilă

Flacon din sticlă incoloră de tip /, capacitate de 10 ml, dop din cauciuc bromobutilic etanşat cu capac transparent de tip flip-off.

Solvent pentru pulbere pentru soluţie injectabilă Fiolă din sticlă incoloră de tip I, conţinând 5 ml solvent.

Câte 1 flacon cu pulbere şi 1 fiolă cu solvent, în distanţiere din termoplastic, însoţite de prospectul pentru pacient plasate în cutie de carton.

Câte 5 flacoane cu pulbere şi 5 fiole cu solvent, în distanţiere din termoplastic, însoţite de prospectul pentru pacient plasate în cutie de carton.

Fabricantul: Mefar llaţ Sanayii A.Ş., Turda

Ramayanoglu Mah.Ensar Cad.№20.34906 Kurtkoy-Pendik/lstanbul

 

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 831
Код товара: 62674
Цена товара в пунктах: 660
Код товара: 63937
Цена товара в пунктах: 1298
Код товара: 56779
Цена товара в пунктах: 333
Код товара: 64098
Цена товара в пунктах: 328
Код товара: 62755
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 15169
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63624
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 64086
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 61745
Топ сезона
Код товара: 12123
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 64295
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 644
Код товара: 53293
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 366
Код товара: 63784
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 383
Код товара: 63685
Топ сезона
Код товара: 42911
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 464
Код товара: 61689
Акция
Цена товара в пунктах: 524
Код товара: 61716
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61847
Цена товара в пунктах: 102
Код товара: 62829
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 971
Код товара: 62178
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61838
Цена товара в пунктах: 1006
Код товара: 46562
Цена товара в пунктах: 151
Код товара: 61113
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.