Xylazol pediatric spray naz, sol.0,5 mg/50 mg/ml 10ml

Код товара: 59309
Доза: 0.5
Количество доз: 1
Производитель: World Medicine Limited (prod.: Biofarma Ilac Sanayii ve Ticaret AS, Turcia)
Страна: Турция
Форма: спрей назал., р-р
Наличие: достаточно
66 62 леев
(-12%)
58 64 леев
Выгода:
5 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Xylazol pediatric 0,5 mg/50 mg/ml spray nazal, soluţie

Clorhidrat de xilometazolină/Dexpantenol

1. CE ESTE XYLAZOL PEDIATRIC Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Xylazol pediatric este un spray nazal care conţine următoarele substanţe active: xilometazolină şi dexpantenol şi este destinat exclusiv utilizării intranazale. Xilometazolina are activitate vasoconstrictoare, decongestionând, astfel, mucoasele nazale. Cea de-a doua substanţă activă, dexpantenolul, este un derivat al acidului pantotenic, o vitamină ce permite vindecarea rănilor şi care protejează membranele mucoasei. Xylazol pediatric este folosit pentru reducerea congestiei mucoasei nazale asociată rinitelor şi pentru a favoriza vindecarea pielii şi a leziunilor mucoaselor, pentru tratamentul rinitelor vasomotorii şi pentru tratamentul afectării respiraţiei nazale după intervenţii chirurgicale la nivel nazal. Xylazol pediatric poate fi utilizat pentru copii cu vârsta între 2 şi 6 ani.

2. CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ÎNAINTE SĂ LUAŢI XYLAZOL PEDIATRIC NU UTILIZAŢI XYLAZOL PEDIATRIC:

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la xilometazolină, dexpantenol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

- dacă suferiţi de o inflamaţie uscată, cu cruste, a mucoasei nazale (rhinitis sicca);

- după extirparea chirurgicală a glandei pineale prin nas (hipofizectomie transsfenoidală) sau alte proceduri operatorii la care este expusă membrana cerebrală;

- la copiii mici şi copii cu vârsta sub 2 ani.

Atenţionări şi precauţii speciale de utilizare

înainte de a utiliza Xylazol pediatric, medicul dumneavoastră trebuie să ştie dacă:

- luaţi inhibitori de monoaminooxidază (inhibitori MAO) sau alte medicamente cu potenţial mare de ridicare a tensiunii arteriale;

- aveţi tensiune intraoculară ridicată, în special glaucom cu unghi închis;

- suferiţi de boli cardiovasculare severe (de exemplu boală coronariană, tensiune arterială ridicată (hipertensiune);

- aveţi o tumoare a suprarenalei (feocromocitom);

- suferiţi de boli metabolice (de exemplu: afectarea glandei tiroide (hipertiroidism), diabet zaharat);

- suferiţi de boala metabolică denumită porfirie.

Cînd administraţi medicamentul, ţineţi flaconul în poziţie verticală  cu pullverizatorul orientat in sus.Înainte de utilizare, curăţaţi meaturile (cavităţile) nazale. Nu utilizaţi aceiaşi flacon pentru mai multe persoane, pentru a evita răspândirea infecţiei. Utilizarea continuă nu este recomandată pentru o perioadă de timp mai mare de 7 zile. Dacă simptomele persistă mai mult de 7 zile, consultaţi un medic. Utilizarea Xylazol pediatric în rinita cronică se poate face numai sub supraveghere medicală, datorită pericolului de afectare a mucoasei nazale.

Copii: în cazul copiilor trebuie evitată utilizarea de lungă durată şi supradozajul. Utilizarea de doze mai mari trebuie să se facă sub supraveghere medicală.

Xylazol pediatric conţine o concentraţie de substanţe active, care poate fi utilizată de către copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 6 ani şi, ca urmare, nu este recomandat pentru utilizarea la sugari şi copiii cu vârsta mai mică de 2 ani.

Xylazol pediatric împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Utilizarea concomitentă a Xylazol pediatric cu anumite medicamente timeretice (tranilcipromină-de tip inhibitori MAO sau antidepresive tricîdice) poate duce la creşterea tensiunii arteriale, ca rezultat al efectelor asupra funcţiilor cardiovasculare.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Xylazol pediatric nu trebuie utilizat în timpul sarcinii, deoarece nu există date suficiente privind administrarea de clorhidrat de xilometazolină la gravide. Xylazol pediatric nu trebuie utilizat de către mamele care alăptează, deoarece nu se cunoaşte dacă clorhidratul de xilometazolină este excretatîn laptele matern.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Xylazol pediatric, utilizat conform recomandărilor, nu are nici o influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Xylazol pediatric conţine clorură de benzalconiu. Clorura de benzalconiu poate provoca iritarea mucoasei nazale.

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă nu vă simţiţi bine în timp ce utilizaţi Xylazol pediatric.

3. CUM SĂ LUAŢI XYLAZOL PEDIATRIC

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a prescris medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doze: Dacă nu este altfel prescris de către medic, doza de Xylazol pediatric este de 1 puf în fiecare nară, de maxim 3 ori pe zi, ţinând flaconul în poziţie verticală şi inhalând pe nas în timp ce acţionaţi spray-ul. Dozarea depinde de sensibilitatea individuală şi de răspunsul clinic.

Durata administrării

Nu utilizaţi Xylazol pediatric mai mult de 7 zile, cu excepţia cazului când medicul vă recomandă acest lucru. Este necesară o pauză de câteva zile înainte de a-l reutiliza.

Trebuie consultat întotdeauna medicul în ceea ce priveşte durata tratamentului la copii. Utilizarea prelungită sau frecventă a Xylazol pediatric poate duce la inflamarea cronică şi, eventual, la atrofia mucoasei nazale. Pacienţii cu glaucom, glaucom cu unghi închis în special, trebuie să consulte medicul înainte de utilizarea Xylazol pediatric.

Mod de administrare

Administrare nazală.

Ghid de utilizare

Spray-ul are un capac care protejează vârful şi îl menţine curat. Nu uitaţi să îl scoateţi atunci când folosiţi spray-ul. Un spray nou (sau unul care nu a fost utilizat de câteva zile) s-ar putea să nu funcţioneze din prima şi va trebui să pregătiţi spray-ul urmărind instrucţiunile de la punctul "Pregătirea spray-ului nazal".

Pregătirea spray-ului nazal

Trebuie să pregătiţi spray-ul nazal:

- înainte de a-l utiliza pentru prima dată;

- dacă nu l-aţi folosit de câteva zile;

- dacă tocmai l-aţi curăţat urmărind instrucţiunile de la punctul "Curăţarea spray-ului nazal".

Pregătirea spray-ului nazal vă ajută să vă asiguraţi că veţi primi întotdeauna întreaga doză de medicament. Urmaţi paşii de mai jos:

- Agitaţi spray-ul nazal şi înlăturaţi capacul prin presarea părţilor laterale cu degetul arătător şi degetul mare şi prin tragerea lui în sus. Nu răsuciţi capacul.

- Jineţi spray-ul nazal îndreptat în sus şi orientaţi vârful aplicatorîn direcţia opusă dumneavoastră.

- Puneţi degetul arătător şi degetul mijlociu pe gâtul flaconului de ambele părţi ale vârfului şi degetul mare sub flacon.

- Menţineţi degetul mare fixat şi apăsaţi ferm cu degetele pe gâtul flaconului, efectuând o pulverizarea în aer pentru a fi siguri că pompa-dozatoare este funcţională.

- Spray-ul nazal este acum gata pentru a fi folosit.

- în cazul în care credeţi că vârful ar putea fi înfundat, nu folosiţi un ac sau alt obiect ascuţit pentru a-l curăţa, încercaţi să-l curăţaţi urmărind instrucţiunile de la punctul "Curăţarea pompei dozatoare a spray- ului nazal".

Utilizarea spray ului nazal

1. Agitaţi spray-ul nazal şi îndepărtaţi capacul.

2. Suflaţi nasul pentru a vă curăţa nările.

3. Astupaţi o nară cu un deget şi poziţionaţi cu grijă vârful spray-ului în cealaltă nară. Aplecaţi puţin capul înainte, astfel încât să menţineţi spray-ul nazal drept în sus.

4. Pe măsură ce inspiraţi, apăsaţi ferm pe gâtul flaconului cu degetele.

5. Expiraţi pe gură.

6. Repetaţi paşii din punctele 3 şi 4 pentru cealaltă nară.

7. După utilizarea spray-ului, ştergeţi cu atenţie vârful flaconului cu un şerveţel curat sau cu o batistă.

8. Puneţi capacul la loc.

Curăţarea pompei-dozatoare a spray-ului nazal

Trebuie să curăţaţi pompa-dozatoare a spray-ului nazal cel puţin o dată pe săptămână, pentru a preveni înfundarea vârfului. Urmaţi aceşti paşi:

- îndepărtaţi capacul şi pulverizatorul prin tragerea în sus.

- înmuiaţi pulverizatorul şi capacul în apă călduţă pentru câteva minute, apoi clătiţi sub jet de apă.

- Scuturaţi excesul de apă şi lăsaţi piesele să se usuce

- înmuiaţi pulverizatorul şi capacul în apă călduţă pentru câteva minute, apoi clătiţi sub jet de apă.

- Scuturaţi excesul de apă şi lăsaţi piesele să se usuce la un loc călduţ.

- Aplicaţi pulverizatorul înapoi pe flacon.

Pregătiţi spray-ul nazal urmărind instrucţiunile de la punctul "Pregătirea spray-ului nazal" pentru a fi gata de utilizat.

Dacă se pare că efectul Xylazol pediatric este prea puternic sau prea slab, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Dacă utilizaţi mai mult Xylazol pediatric decât trebuie

în cazul supradozajului sau a ingestiei accidentale de Xylazol pediatric vă puteţi confrunta cu: contracţia pupilelor (mioză), dilatarea pupilelor (midriază), febră, transpiraţii, paloare, colorare albăstruie a buzelor (cianoză), greaţă, convulsii, probleme cardiovasculare (tahicardie, bradicardie, aritmie cardiacă, colaps circulator, stop cardiac, hipertensiune), disfuncţii pulmonare (edem pulmonar), disfuncţii respiratorii, disfuncţii mentale. De asemenea, vă puteţi confrunta cu somnolenţă, scăderea temperaturii corpului, reducerea ritmului cardiac, şocuri ca scăderea bruscă a tensiunii arteriale, încetarea respiraţiei şi comă. în cazul în care suspectaţi un supradozaj, informaţi imediat medicul dumneavoastră, care poate iniţia măsurile necesare, dacă este cazul.

Dacă uitaţi să utilizaţi Xylazol pediatric

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Continuaţi tratamentul conform recomandărilor de dozaj.

Dacă încetaţi să utilizaţi Xylazol pediatric

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Xylazol pediatric poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):

- reacţii de intoleranţă (umflare a pielii şi a mucoaselor, mâncărime şi vezicule la nivelul pielii).

Reacţii adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000persoane):

- palpitaţii, ritm cardiac accelerat (tahicardie), creşterea tensiunii arteriale (hipertensiune).

Reacţii adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000persoane):

- agitaţie, insomnie sau oboseală (somnolenţă, sedare),

- dureri de cap, halucinaţii (în special la copii),

- convulsii (în special la copii, manifestate prin contracţii involuntare ale musculaturii întregului corp),

- aritmii cardiace,

- creştere a congestiei mucoasei nazale după ce efectul medicamentului a încetat (hiperemie reactivă),

- sângerări nazale (epistaxis).

Reacpi adverse cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):

- arsuri sau uscare a mucoasei nazale, strănut.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Raportarea reacţiilor adverse suspectate

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ XYLAZOL PEDIATRIC

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25 °C. După prima deschidere a flaconului, preparatul poate fi folosit timp de 12 săptămâni. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONŢINUTUL AMBALAJULUI Şl ALTE INFORMAŢII.

Ce conţine Xylazol pediatric

Substanţe active: 1 ml soluţie conţine: clorhidrat de xilometazolină 0,5 mg, dexpantenol 50 mg. Celelalte componente sunt: hidrogenofosfat de disodiu heptahidrat, dihidrogenofosfat de sodiu monohidrat, dorură de benzalconiu, apă purificată.

Cum arată Xylazol pediatric

Xylazol pediatric se prezintă sub formă de soluţie transparentă, incoloră.

Ambalaj

Cutie cu un flacon din sticlă de culoare chihlimbarie prevăzut cu sistem de dozare şi capac protector, conţinând 10 ml soluţie.

Fabricantul: World Medicine llaţ San. VeTic. A.Ş., Turcia, 15Temmuz Mah. Cami Yolu Cad. No:50 Gunesli/Bagcilar, Istanbul

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 724
Код товара: 53877
Цена товара в пунктах: 436
Код товара: 31511
Цена товара в пунктах: 147
Код товара: 51618
Цена товара в пунктах: 823
Код товара: 13992
Цена товара в пунктах: 796
Код товара: 51198
Цена товара в пунктах: 257
Код товара: 51244
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 141
Код товара: 24689
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 220
Код товара: 55677
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 511
Код товара: 46409
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 350
Код товара: 55948
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 8
Код товара: 11304
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1075
Код товара: 59586
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 551
Код товара: 45995
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 519
Код товара: 55681
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 4092
Код товара: 53512
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
Акция
Цена товара в пунктах: 579
Код товара: 52542
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 776
Код товара: 60685
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 250
Код товара: 60890
Акция
Цена товара в пунктах: 617
Код товара: 50379
Акция
Цена товара в пунктах: 2506
Код товара: 53140
Акция
Цена товара в пунктах: 574
Код товара: 42221
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1612
Код товара: 60327
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60473
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 1184
Код товара: 45225
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 519
Код товара: 55681
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 359
Код товара: 58601
Просмотренные товары
Spirulină cu extract total de cătină - optimizează funcţiile organismului
Spirulină - este singurul produs vegetal care conține toți aminoacizii esențiali și neesențiali! Singurul!Toți vegetarienii ar trebui să consume obligatoriu spirulină!