Insulipon comp.film 600 mg N10x3

Код товара: 60501
Доза: 600
Количество доз: 30
Производитель: World Medicine Limited (prod.: PharmaVision Sanayi ve Ticaret A.S., Turcia)
Страна: Грузия
Форма: табл. п/о.
Наличие: достаточно
отпуск только по рецепту!
245 47 леев
(-7%)
227 62 леев
Выгода:
22 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Insulipon 600 mg comprimate filmate

Acidum thiocticum

1. Ce este Insulipon şi pentru ce se utilizează

Acidul tioctic, substanţa activă a Insulipon comprimate filmate, este o substanţă produsă de organismul uman şi influenţează anumite funcţii metabolice ale organismului.

De asemenea, acidul tioctic are proprietăţi antioxidante, care protejează celuia nervoasă împotriva produşilor de degradare reactivi.

Insulipon este indicat pentru tratamentul simptomeior periferice (senzitivo-motorii) din polineuropatia diabetică.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Insulipon

Nu utilizaţi insulipon

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la acidul tioctic sau la oricare dintre celelalte componente ale Insulipon comprimate filmate (vezi pct.6);

- dacă sunteţi copil sau adolescent, deoarece nu sunt suficiente informaţii privind siguranţa utilizării Insulipon comprimate filmate la această grupă de vârstă.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Insulipon:

înainte să luaţi Insulipon comprimate filmate adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

în timpul utilizării Insulipon comprimate filmate urina poate prezenta un miros diferit, dar fără relevanţă clinică. Pacienţii cu un anumit genotip de antigen leucocitar uman (care este mai frecvent la pacienţii japonezi şi coreeni, dar care se găseşte şi la rasa caucaziană) sunt mai predispuşi să dezvolte sindromul insulinic autoimun (tulburare a hormonilor care reglează concentraţia de glucoza din sânge, cu scăderea pronunţată a concentraţiei de zahăr din sânge) când sunt trataţi cu acid tioctic, substanţa activă din Insulipon.

Copii şi adolescenţi

Nu administraţi acest medicament la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani, deoarece siguranţa şi eficacitatea nu au fost stabilite la această grupă de vârstă.

Insulipon împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Administrarea concomitentă de Insulipon comprimate filmate şi cisplatină (un medicament chimioterapeutic) poate duce la pierderea efectului cisplatinei.

Efectul hipoglicemiant al medicamentelor antidiabetice (insulina şi/sau medicamente antidiabetice orale) poate fi potenţat dacă sunt utilizate concomitent cu acidul tioctic. De aceea, mai ales la începutul tratamentului cu Insulipon comprimate filmate, este necesară o monitorizare atentă a concentraţiei glucozei din sânge.

în anumite cazuri, pentru a preveni apariţia episoadelor de hipoglicemie, poate fi necesară scăderea dozei de insulină sau a dozei medicamentelor antidiabetice orale, conform recomandărilor medicului dumneavoastră.

Acidul tioctic leagă ionii metalelor, prin urmare nu trebuie administrat concomitent cu compuşi metalici (medicamente care conţin fier, magneziu; produse lactate, deoarece acestea conţin calciu). Dacă doza zilnică de Insulipon comprimate filmate se ia cu 30 de minute înainte de micul dejun, atunci medicamentele care conţin fier sau magneziu trebuie administrate ia cină sau seara.

Insulipon împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Consumul regulat de alcool reprezintă un factor de risc semnificativ pentru dezvoltarea şi evoluţia tabloului clinic al neu- ropatiei şi poate afecta negativ rezultatele tratamentului cu Insulipon comprimate filmate. De aceea, se recomandă pacienţilor cu neuropatie diabetică (polineuropatie), să evite pe cât posibil consumul de alcool. Această recomandare este valabilă şi pentru perioadele în care nu se administrează tratamentul.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Dacă sunteţi însărcinată sau alăptaţi, nu trebuie să începeţi tratamentul cu acid alfa-lipoic, dacă nu este neapărat necesar şi dacă nu sunteţi monitorizată atent de către medicul dumneavoastră, deoarece în acest moment nu există niciun fel de informaţii disponibile pentru acest grup de pacienţi.

Nu se cunoaşte posibilul transfer ai acidului alfa-lipoic în laptele matern.

Studiile de toxicitate, asupra funcţiei de reproducere, nu au evidenţiat efecte toxice dăunătoare care ar putea afecta fertilitatea.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor Insulipon comprimate filmate poate avea un efect negativ asupra capacităţii de a conduce vehicule şi a folosi utilaje. Dacă apar ameţeli şi alte reacţii adverse din partea sistemul nervos centrai ca urmare a administrării medicamentului. Dacă aveţi aceste manifestări, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje.

3. Cum se administrează Insulipon

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră.

Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doze

Dacă medicul dumneavoastră nu v-a prescris altfel, doza zilnică recomandată este de 600 mg acid tioctic, în priză unică, cu aproximativ 30 de minute înaintea micului dejun.

Mod de administrare

Luaţi comprimatele filmate Insuiipon fără să le mestecaţi, cu o cantitate adecvată de lichid, pe stomacul gol. Aportul concomitent de alimente poate împiedica trecerea acidului tio- ctic in sânge. Din acest motiv, în special la pacienţii cu golire încetinită a stomacului, este foarte important ca tableta să fie administrată cu o jumătate de oră înainte de micul dejun.

Durata tratamentului:

Datorită faptului că neuropatia diabetică este o boală cronică, este posibil că va trebui să luaţi insuiipon comprimate filmate toată viaţa. Medicul dumneavoastră va decide în fiecare caz.

Dacă aveţi impresia că efectul Insuiipon comprimate filmate este fie prea puternic fie prea slab, discutaţi acest lucru cu medicul dumneavostră sau farmacistul.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie Insuiipon

în caz de supradozare pot apărea greţuri, vome şi dureri de cap.

în cazuri severe, care pun în pericol viaţa, simptome de intoxicaţie (ce includ convulsii generalizate, dezechilibrul acido- bazic asociat cu acidoză sanguină şi/sau tulburări severe ale coagulării sanguine) au fost observate după ingestia a 10 g de acid alfa-lipoic, în special în asociere cu consumul exagerat de alcool.

De aceea, dacă există suspiciuni de intoxicaţie severă cu Insuiipon comprimate filmate (de exemplu, mai mult de 10 comprimate a câte 600 mg acid tioctic la adulţi şi mai mult de 50 mg/kg corp la copii) se recomandă spitalizarea de urgenţă şi iniţierea unor măsuri terapeutice standard pentru cazurile de intoxicaţie (inducerea vărsăturilor, spăiături gastrice, administrarea de cărbune activ etc.).

Tratamentul oricăror simptome de intoxicaţie trebuie să se bazeze pe principiile moderne ale terapiei intensive şi trebuie să fie simptomatic.

Dacă uitaţi să luaţi Insuiipon

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Insuiipon

Nu întrerupeţi brusc tratamentul fără recomandarea medicului dumneavoastră.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse posibile includ:

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10persoane)

- ameţeli*;

- greaţă.

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 de persoane)

- vărsături, gastralgii (dureri stomacale), dureri intestinale, diaree.

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10 000 de persoane)

- reacţii alergice: erupţii cutanate, urticarie, eczema, prurit, şocanafilactic;

- hipoglicemie*;

- disgeuzie, cefalee*, hiperhidroză*;

- vedere înceţoşată*;

Cu frecvenţă necunoscută (frecventa nu poate fi estimată din datele disponibile)

- sindrom insulinicautoimun.

• Au fost raportate simptome precum ameţeli, transpiraţii, cefalee şi tulburări de vedere, cauzate de hipoglicemie datorită creşterii utilizării glucozei.

Raportarea reacţiilor adverse suspectate

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstrează Insuiipon

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Ase păstra la temperaturi sub 25° C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii.

Ce conţine Insuiipon

- Substanţa activă este acid tioctic. Fiecare comprimat filmat conţine acid tioctic 600 mg.

- Celelalte componente sunt:

• Nucleu: lactoză monohidrat, dioxid de siliciu coloidal anhi- dru, simeticon, croscarmeloză sodică, celuloză microcristali- nă, hipromeloză, stearatde magneziu.

• Film Opadry® 200: alcool polivinilic, talc, dioxid de titan, co- polimer ai acidului metacrilic, galben de chinolină lac de aluminiu, indigo carmin lac de aluminium, bicarbonat de sodiu.

Cum arată Insuiipon şi conţinutul ambalajului Insuiipon se prezintă sub formă de comprimate filmate oblo- ngi, biconvexe, de culoare galben-verde.

Ambalaj

Câte10comprimatefilmateînblisterdinAI/PVC/PVDC.

Câte 3,6 sau 10 blistere împreuna cu prospectul pentru pacient in cutie de carton.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

WORLD MEDICINE LTD, GEORGIA

Berbuti No.10/Almasiani No.19-21 Office No.26 (Block II), Tbilisi

Fabricantul

World Medicine llag San. Ve Tic. A.Ş., Turcia

15 Temmuz Mah. Cami Yolu Cad. No:50 Gunesli /Bagcilar, Istanbul

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 627
Код товара: 62806
Цена товара в пунктах: 424
Код товара: 63767
Цена товара в пунктах: 675
Код товара: 61718
Цена товара в пунктах: 678
Код товара: 62659
Акция
Цена товара в пунктах: 736
Код товара: 55604
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42956
Топ сезона
Код товара: 55775
Топ сезона
Код товара: 42911
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 199
Код товара: 61787
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 26
Код товара: 45842
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63623
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 365
Код товара: 62174
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 448
Код товара: 61708
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61836
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61847
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61848
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 370
Код товара: 61853
Акция
Цена товара в пунктах: 334
Код товара: 61691
Акция
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 61701
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 135
Код товара: 61896
Акция
Цена товара в пунктах: 941
Код товара: 61828
Акция
Цена товара в пунктах: 438
Код товара: 61840
Цена товара в пунктах: 362
Код товара: 61792
Цена товара в пунктах: 1006
Код товара: 46562
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.