Ampiplus® pulb. pentru sol .inj./perf.1000 mg/500 mg mg N25 (Antibiotice)

Код товара: 60507
Доза: 1500
Количество доз: 25
Производитель: Antibiotice SA, SC
Страна: Румыния
Форма: пор.+р-р д/п ин. р-ра
Наличие: мало
отпуск только по рецепту!
1892 37 леев
(-8%)
1732 46 леев
Выгода:
173 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Ampiplus 1000 mg/500 mg pulbere pentru soluţie injectabilă/perfuzabilă

Ampicilină/Sulbactamă

1. CE ESTE AMPIPLUS ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Ampiplus conţine o combinaţie de două substanţe active ampicilină şi sulbactamă. Ampicilina face parte dintr-o clasă de antibiotice numită beta-lactamine. Sulbactama ajută ampicilina să acţioneze împotriva bacteriilor rezistente la peniciline.

Ampiplus se administrează pentru tratarea infecţiilor produse de bacterii sensibile la acţiunea acestei asocieri, cum ar fi: infecţii ale aparatului respirator (inclusiv sinuzite, epiglotite, pneumonii), infecţii ale urechii, infecţii ale tractului urinar (pielonefrite), infecţii intra-abdominale (inclusiv peritonite, colecistite, apendicite, diverticulite, endometrite, celulite pelvine), infecţii generalizate (septicemii), infecţii ale pielii şi ţesuturilor moi, infecţii ale oaselor şi articulaţiilor; infecţii gonococice (boală cu transmitere sexuală).

Ampiplus mai poate fi administrat profilactic în timpul operaţiilor, pentru a reduce posibilitatea de apariţie a infecţiilor postoperatorii la pacienţii cu intervenţii chirurgicale la nivelul abdomenului sau pelvisului.

În cazul naşterilor naturale sau prin cezariană Ampiplus poate fi folosit preventiv, pentru a reduce riscul infecţiilor după naştere.

2. ÎNAINTE SĂ VI SE ADMINISTREZE AMPIPLUS

Nu vi se va administra Ampiplus

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţele active

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la alte antibiotice beta-lactamice (precum peniciline, cefalosporine).

Aveţi grijă deosebită când vi se administrează Ampiplus

- dacă sunteţi alergic la alte antibiotice sau la orice alte substanţe. În cazul apariţiei unei reacţii alergice se va întrerupe imediat administrarea medicamentului.

- dacă suferiţi de boli de rinichi, ficat sau ale sângelui.

- dacă suferiţi de mononucleoză infecţioasă (boală infecţioasă determinată de un virus).

- dacă suferiţi de leucemie limfoidă (formă de cancer al sângelui).

- dacă prezentaţi durere de burtă, diaree cu sau fără mucus sau sânge (acestea pot fi simptome ale unei infecţii la nivelul abdomenului numită colită pseudomembranoasă).

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusive dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

În special spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi:

- alopurinol (medicament utilizat în gută pentru eliminarea acidului uric).

- anticoagulante (medicamente care împiedică coagularea sângelui).

- alte antibiotice numite antibiotice bacteriostatice precum cloramfenicol, eritromicină, sulfonamide şi tetracicline.

- contraceptive orale cu estrogen (Ampiplus scade efectul contraceptivelor orale).

- metotrexat (medicament utilizat în poliartrita reumatoidă sau în diverse cancere).

- probenecid (medicament utilizat în gută).

- clorochina (medicament utilizat în malarie şi în boli autoimune precum lupus eritematos sistemic şi poliartrita reumatoidă).

Utilizarea Ampiplus poate influenţa rezultatul anumitor teste medicale. De aceea dacă veţi fi supus unor teste de sânge sau de urină, spuneţi medicului sau personalului medical că vă aflaţi în tratament cu Ampiplus.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Siguranţa utilizării medicamentului în timpul sarcinii nu a fost stabilită. De aceea administrarea Ampiplus la gravide se va face numai după evaluarea raportului risc potenţial fetal/beneficiu matern.

Nu se recomandă utilizarea Ampiplus în timpul alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Ampiplus nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Ampiplus

Ampiplus conţine aproximativ 115 mg sodiu (5 mmoli). Dacă aveţi un regim hiposodat tineţi cont de acest lucru.

3. CUM SE UTILIZEAZĂ AMPIPLUS

Utilizaţi întotdeauna Ampiplus exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

După reconstituirea soluţiei injectabile, medicul sau asistenta medicală vă va administra Ampiplus prin injecţie intramusculară sau intravenos, prin injectare (timp de minimum 3 minute) sau prin perfuzie (timp de minimum 15-30 minute).

Medicul va stabili dozele şi frecvenţa de administrare în funcţie de tipul infecţiei de care suferiţi sau care trebuie prevenită.

Dacă vi s-a administrat mai mult Ampiplus decât trebuie

Deoarece Ampiplus se administrează de către personalul medical este puţin probabil să se administreze mai mult Ampiplus decât vi s-a recomandat. Totuşi, informaţi medicul sau asistenta medicală dacă aveţi impresia că vi s-a administrat o doză prea mare de Ampiplus.

Dacă nu se administrează Ampiplus

Deoarece Ampiplus se administrează de către personalul medical este puţin probabil să se uite administrarea unei doze. Totuşi, informaţi medicul sau asistenta medicală dacă aveţi impresia că s-a omis administrarea unei doze.

Dacă încetaţi să administraţi Ampiplus

Tratamentul cu Ampiplus trebuie urmat pe toată perioada recomandată de medic. Dacă tratamentul este oprit prea devreme, infecţia poate reveni sau se poate agrava.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Ampiplus poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Ca şi în cazul altor antibiotice injectabile, principalul efect nedorit este durerea la locul injectării, mai ales în cazul administrării intramusculare.

Un număr mic de pacienţi a prezentat inflamarea venei (flebită) sau alte reacţii locale, în cazul administrării intravenoase.

Alte reacţii adverse observate au fost:

- urticarie, mâncărime, febră, respiraţie dificilă, reacţii alergice severe, creşterea în sânge a unui număr de celule numite eozinofile, umflarea feţei, limbii, buzelor (angioedem).

- erupţii pe piele, vânătăi, reacţii severe la nivelul pielii(precum eritem multiform, sindrom Steven Johnson, necroliză epidermică toxică).

- lipsa poftei de mâncare, greaţă, vărsături, diaree, distensie abdominală, flatulenţă, dureri de burtă, gastrită, stomatită, candidoză sau infecţii la nivelul intestinelor (colita pseudomembranoasă, enterocolită, colită hemoragică).

- Modificarea testelor pentru ficat (creşterea transaminazelor), inflamaţia ficatului, culoare galbenă a pielii şi albului ochilor.

- scăderea globulelor roşii în sânge (anemie), scăderea numărului globulelor albe (leucopenie), scăderea numărului de celule care ajută la coagularea sângelui (trombocitopenie), modificarea testelor de sângerare şi de coagulare a sângelui. Aceste reacţii sunt reversibile la întreruperea tratamentului. La copii s-au raportat cazuri de limfocitoză atipică.

- afectarea rinichilor (nefrită intestiţială), retenţie de urină, durere la urinare.

- convulsii.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agraveazǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ AMPIPLUS

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Ampiplus după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. După prepararea soluţiei, aceasta trebuie administrată imediat. În caz contrar, soluţia se poate păstra maximum 8 ore la temperaturi sub 25ºC sau maximum 72 de ore în frigider (2-8ºC). Pentru condiţiile de păstrare a soluţiei, urmaţi recomandarea medicului sau asistentei medicale.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Ampiplus

- Substanţele active sunt ampicilină şi sulbactamă. Un flacon cu pulbere pentru soluţie

injectabilă/perfuzabilă conţine ampicilină 1000 mg sub formă de sare de sodiu şi sulbactamă 500 mg sub formă de sare de sodiu.

- Acest medicament nu conţine alte componente.

Cum arată Ampiplus şi conţinutul ambalajului

Ampiplus se prezintă sub formă de pulbere cristalină de culoare albă până la aproape albă .

Ampiplus este disponibil în

Cutie cu un flacon din sticlă incoloră, închis cu dop din cauciuc şi capsă din Al, prevăzută cu disc din material plastic, conţinând pulbere pentru soluţie injectabilă/perfuzabilă

Cutie cu 50 flacoane din sticlă incoloră, închise cu dop din cauciuc şi capsă din Al, prevăzută cu disc din material plastic, conţinând pulbere pentru soluţie injectabilă/perfuzabilă

Cutie cu 10 flacoane din sticlă incoloră, închise cu dop din cauciuc şi capsă din Al, prevăzută cu disc din material plastic, conţinând pulbere pentru soluţie injectabilă/perfuzabilă

Cutie cu 25 flacoane din sticlă incoloră, închise cu dop din cauciuc şi capsă din Al, prevăzută cu disc din material plastic, conţinând pulbere pentru soluţie injectabilă/perfuzabilă.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

ANTIBIOTICE S.A.,

Str. Valea Lupului nr.1, 707410, Iaşi, România

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 163
Код товара: 62362
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61751
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 836
Код товара: 55355
Топ сезона
Код товара: 59504
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 660
Код товара: 63762
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 239
Код товара: 63952
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 387
Код товара: 61855
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 208
Код товара: 64357
Акция
Цена товара в пунктах: 370
Код товара: 61853
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 860
Код товара: 60556
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61838
Акция
Цена товара в пунктах: 941
Код товара: 61828
Цена товара в пунктах: 347
Код товара: 62321
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 63809
Цена товара в пунктах: 499
Код товара: 62322
Цена товара в пунктах: 107
Код товара: 60983
Цена товара в пунктах: 674
Код товара: 61794
Цена товара в пунктах: 113
Код товара: 60981
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.