Rupatek comp.10mg N20

Код товара: 60672
Доза: 10
Количество доз: 20
Производитель: Bilim Ilac Sanayi Ve Ticaret A.?.
Страна: Турция
Форма: табл
Наличие: достаточно
69 91 леев
(-10%)
62 91 леев
Выгода:
6 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Rupatek 10 mg comprimate

Rupatadină

1. Ce este Rupatek şi pentru ce se utilizează

Rupatadina este un antihistaminic.

Rupatek ameliorează simptomele rinitei alergice cum sunt strănutul, secreţiile nazale, mâncărimea la nivelul ochilor şi al nasului.

Rupatek este utilizat, de asemenea, pentru ameliorarea simpto- melor asociate cu urticaria (o erupţie alergică la nivelul pielii) cum sunt mâncărimea şi erupţiile (înroşire şi umflare localizată ia nivelul pielii).

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Rupatek

Nu luaţi Rupatek

Dacă sunteţi alergic la rupatadină sau ia oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

Atenţionări şi precauţii

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte să luaţi Rupatek.

Dacă aveţi insuficienţă renală sau hepatică, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Utilizarea medicamentului Rupatek 10 mg comprimate nu este recomandată în prezent pacienţilor care prezintă deficienţe ale funcţiilor renale sau hepatice.

Dacă aveţi niveluri scăzute ale potasiului în sânge şi/sau un ritm cardiac anormal (prelungire cunoscută a intervalului QT pe EKG) care pot apărea în anumite forme ale afecţiunilor cardiace, adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări.

Dacă aveţi vârsta peste 65 de ani, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Copii

Acest medicament nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 12 ani.

Rupatek împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente

Dacă luaţi Rupatek, nu utilizaţi medicamente care conţin ketoconazol sau eritromicină.

Dacă luaţi medicamente deprimante ale sistemului nervos central sau medicamente pe bază de statine, adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări înainte de a lua Rupatek.

Rupatek împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Rupatek nu trebuie luat în combinaţie cu sucul de grapefruit, deoarece astfel poate creşte concentraţia de Rupatek din organismul dumneavoastră.

Rupatek, în doza recomandată (10 mg), nu creşte somnolenţa produsă de alcool.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

La doza recomandată, Rupatek nu este susceptibil să vă influenţeze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Totuşi, dacă luaţi Rupatek pentru prima dată, trebuie să fiţi atent şi să observaţi cum vă afectează tratamentul, înainte de a conduce vehicule sau a folosi utilaje.

Rupatek conţine lactoză.

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3. Cum să luaţi Rupatek

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur.

Rupatek este destinat adolescenţilor (cu vârsta peste 12 ani) şi adulţilor. Doza recomandată este de un comprimat (10 mg de rupatadină) o dată pe zi, cu sau fără alimente. Comprimatele trebuie înghiţite cu o cantitate suficientă de apă (de exemplu, un pahar cu apă).

Medicul dumneavoastră vă va spune cât va dura tratamentul cu Rupatek.

Dacă luaţi mai mult Rupatek decât trebuie

Dacă, în mod accidental, aţi luat o doză mare de medicament, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă uitaţi să luaţi Rupatek

Luaţi doza imediat ce vă amintiţi, apoi continuaţi să luaţi comprimatele la orele obişnuite. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane) sunt somnolenţă, durere de cap, ameţeli, uscăciune a gurii, senzaţie de slăbiciune şi oboseală.

Reacţiile adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 de persoane) sunt poftă de mâncare crescută, iritabilitate, dificultate de concentrare, sângerare de la nivelul nasului, uscăciune la nivelul nasului, durere în gât, tuse, Uscăciunela nivelul gatului, riniia/greaţa, tfurerrabdorniriale, diaree, indigestie, vărsături, constipaţie, erupţii pe piele, dureri de spate, dureri articulare, dureri musculare, sete, stare de disconfort general, febră, valori anormale ale testelor pentru funcţia ficatului şi creştere în greutate.

Reacţiile adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000 de persoane) sunt palpitaţii, bătăi rapide ale inimii şi reacţiile alergice (mâncărime, urticarie şi tumefiere a feţei, buzelor, limbii şifaringelui).

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstrează Rupatek

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25 "C. Păstraţi blisterele în cutie pentru a le proteja de lumină.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Rupatek

Substanţa activă este rupatadina. Fiecare comprimat conţine rupatadină 10 mg (sub formă de fumarat de rupatadină 12.79 mg).

Celelalte componente sunt: celuloză microcristalină, lactoză monohidrat, amidon pregelatinizat, oxid galben de fer, oxid roşu de fer, stearat de magneziu.

Cum arată Rupatek şi conţinutul ambalajului

Rupatek se prezintă sub formă de comprimate rotunde, biconvexe, cu ambele feţe drepte, de culoare roz deschis.

20 comprimate sunt ambalate în blistere din PVC/PVDC-A1, inserate în cutie din carton, împreună cu prospectul pentru pacient.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

Bîlim ilac Sanăyive Ticaret A.Ş.

Kaptanpaşa Mahallesi, Zincirlikuyu

Cad. No:184 34440

Beyoglu/istanbul/Turcia

Fabricantul

Bilim Ilaţ Sanayi veTicaret A.Ş.

GOSB1900 Sokak, No: 1904

41480 Gebze Kocaeii/Turcia

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 608
Код товара: 46409
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 152
Код товара: 63925
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 987
Код товара: 63910
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 467
Код товара: 54915
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 63745
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 154
Код товара: 46171
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 660
Код товара: 63940
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 267
Код товара: 61835
Акция
Цена товара в пунктах: 387
Код товара: 61855
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61834
Акция
Цена товара в пунктах: 286
Код товара: 61842
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 412
Код товара: 61947
Цена товара в пунктах: 623
Код товара: 62334
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 652
Код товара: 61743
Акция
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 61701
Акция
Цена товара в пунктах: 448
Код товара: 61707
Цена товара в пунктах: 311
Код товара: 62318
Акция
Цена товара в пунктах: 608
Код товара: 61696
Цена товара в пунктах: 349
Код товара: 62321
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.