L-May pic.orale, sol.5 mg/ml 20 ml N1 (Levocetirizinum) Sperco

Код товара: 60891
Производитель: Sperco-Ucraina IM
Страна: Украина
Форма: кап. д/внутр. прим.
Наличие: достаточно
85 74 леев
(-9%)
78 21 леев
Выгода:
7 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

L-MAY 5 mg/ml picături orale, soluție

Levocetirizină

1. Ce este L-May şi pentru ce se utilizează

L-May picături orale, soluție este un medicament ce conține substanța activă numită levocetirizină, care aparține unui grup de medicamente denumit antihistaminice.

L-May este utilizat pentru tratamentul simptomelor asociate cu:

- rinita alergică, inclusiv rinita alergică persistentă;

- urticarie (umflare, înroşire şi senzaţie de arsură la nivelul pielii).

Medicamentul este destinat pentru utilizare la adulţi, adolescenţi și copii cu vârsta mai mare de 2 ani.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi L-May

Nu luaţi L-May dacă:

- dacă sunteţi alergic la diclorhidrat de levocetirizină/cetirizină, la oricare altă substanţă cu o structură chimică asemănătoare sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

- dacă funcţia dumneavoastră renală este complet sau aproape complet afectată (anurie).

Nu luaţi acest medicament dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile enumerate mai sus. Dacă nu sunteţi sigur, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să luaţi L-May.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Dozele recomandate de către medicul dumneavoastră sau farmacist nu trebuie depășite.

L-May trebuie administrat cu precauție dacă aveți factori predispozanți pentru retenție urinară (de exemplu, leziuni ale măduvei spinării, hiperplazie a prostatei), deoarece levocetirizina poate crește riscul de retenție urinară.

Levocetirizina trebuie utilizată cu precauție dacă aveți epilepsie sau risc de dezvoltare a convulsiilor,deoarece utilizarea sa poate cauza agravarea convulsiilor.

Deoarece antihistaminicele pot suprima răspunsul la testele cutanate la alergeni, administrarea medicamentului trebuie întreruptă cu 3 zile înainte de efectuarea acestor teste (perioada de eliminare a levocetirizinei).

Nu este recomandată administrarea L-May la copiii cu vârsta sub 2 ani, datorită datelor limitate privind utilizarea la acestă grupă de vârstă.

Dacă nu sunteţi sigur, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să utilizaţi acest medicament.

L-May împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Aceasta este necesar deoarece L-May poate afecta modul în care acţionează alte medicamente. De asemenea, alte medicamente pot afecta modul în care acţionează L-May.

În special spuneți medicului dumneavoastră dacă utilizați următoarele medicamente:

- medicamente care deprimă sistemul nervos central (medicamente care încetinesc activitatea normală a creierului, cum sunt sedativele şi tranchilizantele), de exemplu diazepam, morfină. La pacienţii sensibili, efectul asupra creierului poate fi accentuat sau diferit de cel aşteptat.

L-May împreună cu alimente, băuturi şi alcool

L-May poate fi luat cu sau fără alimente. Cu toate acestea, efectul medicamentului poate fi întârziat atunci când acesta administrat împreună cu alimente.

La pacienţii sensibili, utilizarea concomitentă de cetirizină sau levocetirizină cu alcool etilic, poate determina accentuarea efectelor alcoolului asupra sistemului nervos central.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi gravidă, încercaţi să rămâneţi gravidă sau alăptaţi.

Administrarea levocetirizinei în timpul sarcinii este contraindicată.

Alăptarea trebuie întreruptă în timpul tratamentului cu acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Având în vedere posibilitatea de dezvoltare a reacțiilor adverse cum sunt somnolență, fatigabilitate sau astenie, capacitatea de a conduce vehicule și de folosi utilaje poate fi afectată. Dacă resimţiţi vreunul dintre aceste simptome, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje.

Informații importante privind unii excipienți conținuți în acest medicament

Excipienții metil parahidroxibenzoat (E218) şi propil parahidroxibenzoat (E216) pot determina reacţii alergice (posibil întârziate), iar propilenglicolul poate produce simptome asemănătoare consumului de alcool.

3. Cum să luaţi L-May

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a indicat medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani : 5 mg (20 picături) o dată pe zi.

 

Copii cu vârste cuprinse între 6-12 ani: 5 mg (20 picături) o dată pe zi.

Copii cu vârste cuprinse între 2-6 ani: 1,25 mg (5 picături) de două ori pe zi.

Dacă suferiţi de insuficienţă renală uşoară până la moderată, medicul dumneavoastră vă poate prescrie o doză redusă, conformă cu severitatea afecţiunii dumneavoatră.

Mod de administrare

Picăturile trebuie turnate într-o linguriţă sau diluate într-o cantitate mică de apă şi apoi administrate pe cale orală. Dacă se folosește diluarea, trebuie avut în vedere faptul că, în special la copii, volumul de apă la care se adaugă picăturile, trebuie adaptat în funcţie de cantitatea de apă pe care copilul este capabil să o înghită. Soluţia diluată trebuie administrată imediat.

Durata tratamentului depinde de tipul, durata şi evoluţia simptomatologiei. Medicul dumneavoastră sau farmacistul vă vor sfătui în această privinţă.

Dacă aveţi impresia că efectul L-May este prea puternic sau prea slab, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă luaţi mai mult L-May decât trebuie

Dacă aţi luat sau credeţi că aţi luat mai mult L-May decât trebuie (supradozaj), spuneţi imediat medicului dumneavoastră sau prezentaţi-vă la cea mai apropiată unitate medicală. Aduceţi medicamentele rămase cu dumneavoastră.

În caz de supradozaj probabil vă veţi simţiţi somnolent. Copiii pot fi la început hiperexcitaţi şi neliniștiți, iar apoi somnolenți.

Dacă uitaţi să luaţi L-May

Dacă uitaţi să luaţi medicamentul sau aţi luat o doză mai mică decât cea recomandată de medicul dumneavoastră nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată; aşteptaţi momentul stabilit pentru administrarea urmatoarei doze şi continuaţi tratamentul aşa cum v-a prescris medicul dumneavoastră.

După întreruperea administrării levocetirizinei poate apărea pruritul, chiar dacă aceste simptome nu existau înainte de inițierea tratamentului. Acesta poate dispărea fără întreprinderea altor măsuri. În unele cazuri, simptomele pot fi intense și poate fi necesară reluarea administrării medicamentului. După reluarea tratamentului, aceste simptome ar trebui să dispară.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacțiile adverse posibile care pot apărea la utilizarea acestui medicament sunt descrise mai jos.

Reacții adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):

- dureri de cap;

- somnolență;

- uscăciunea gurii;

- oboseală.

Reacții adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):

- slăbiciune;

- dureri abdominale.

Reacții adverse cu frecvență necunoscută (frecvența nu poate fi estimată din datele disponibile):

- reacții alergice, inclusiv anafilaxie;

- creșterea apetitului;

- agresivitate, agitație, halucinații, depresie, insomnie, ideație suicidară;

- convulsii, parestezii, amețeli, sincopă, tremor, disgeuzie;

- vertij, tulburări vizuale, vedere încețoșată, vedere oculogiră;

- resimțirea bătăilor inimii, accelerării frecvenței bătăilor inimii;

- dificultate în respirație;

- greaţă, vomă, diaree;

- inflamație a ficatului;

- urinare dificilă, imposibilitate de a urina;

- edem angioneurotic, prurit, erupţie cutanată tranzitorie, urticarie;

- dureri musculare, dureri articulare;

- edeme, creştere a greutăţii corporale, valori anormale ale testelor funcţiei hepatice;

- apariția pruritului după întreruperea tratamentului cu levocetirizină.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstrează L-May

A se păstra la temperaturi sub 25°C.

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

Medicamentul poate fi utilizat în decurs de 3 luni după prima deschidere a flaconului.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine L-May

Substanţa activă este diclorhidratul de levocetirizină. 1 ml soluție (20 picături) conţine 5 mg diclorhidrat de levocetirizină.

Celelalte componente sunt: metilparahidroxibenzoat (E218), propilparahidroxibenzoat (E216), acetat de sodiu trihidrat, acid acetic glacial, propilenglicol, glicerină, zaharina sodică, apă purificată.

Cum arată L-May și conţinutul ambalajului

L-May se prezintă sub formă de lichid transparent, incolor, cu aromă specifică, slab pronunțată.

Câte 20 ml soluție în flacon cu dop-picurător, prevăzut cu căpăcel cu sistem de închidere securizat pentru copii. Câte 1 flacon împreună cu prospectul pentru utilizator/pacient în cutie de carton.

Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

Întreprinderea mixtă Ucraineană-Spaniolă „Sperco Ucraina”

str. 600-letia 25, or. Vinniţa 21027, Ucraina

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1317
Код товара: 58186
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 987
Код товара: 63910
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 678
Код товара: 64090
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 42965
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 104
Код товара: 63924
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 14810
Топ сезона
Искать в аптеках
Цена товара в пунктах: 66
Код товара: 63667
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 106
Код товара: 25986
Топ сезона
Код товара: 48158
Топ сезона
Код товара: 38581
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 486
Код товара: 61688
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61834
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61839
Акция
Цена товара в пунктах: 638
Код товара: 61700
Акция
Цена товара в пунктах: 267
Код товара: 61835
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61837
Акция
Цена товара в пунктах: 269
Код товара: 61841
Акция
Цена товара в пунктах: 615
Код товара: 63215
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 389
Код товара: 62402
Акция
Цена товара в пунктах: 256
Код товара: 61844
Цена товара в пунктах: 1065
Код товара: 59584
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61846
Цена товара в пунктах: 958
Код товара: 61912
Цена товара в пунктах: 530
Код товара: 62405
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.