Symbicort Turbuhaler pulb.de inhalat 80 mcg/4,5 mcg/inhalație 60 doze N1

Код товара: 61573
Производитель: AstraZeneca AB, Suedia; AstraZeneca UK Ltd, Marea Britanie
Страна: Швеция
Форма: порошок для ингаляции

Symbicort Turbuhaler 80 micrograme/4,5 micrograme/inhalaţie pulbere de inhalat

Budesonidă/Fumarat de formoterol dihidrat

1. Ce este Symbicort Turbuhaler şi pentru ce se utilizează

Symbicort Turbuhaler este un inhalator care este utilizează pentru tratarea astmului la adulți, adolescenți și copii cu vârsta de 6 ani și peste. Symbicort Turbuhaler conţine două substanţe active: budesonidă şi fumarat de formoterol dihidrat.

- Budesonida aparţine unui grup de medicamente denumite “corticosteroizi”. Acţionează prin reducerea şi prevenirea inflamaţiei din plămânii dumneavoastră.

- Fumaratul de formoterol dihidrat aparţine grupului de medicamente denumite “beta2-agonişti cu durată lungă de acţiune” sau “bronhodilatatoare”. Acţionează prin relaxarea musculaturii din căile respiratorii. Acesta vă ajută să respiraţi mult mai uşor.

Acest medicament nu este adecvat persoanelor cu astm bronşic sever. Poate fi prescris pentru astm bronşic în 2 moduri diferite:

a) Pentru unele persoane sunt prescrise două inhalatoare pentru astmul bronşic: Symbicort Turbuhaler şi un alt inhalator „de salvare”

- Aceste persoane vor utiliza un inhalator Symbicort Turbuhaler în fiecare zi. Aceasta ajută la prevenirea apariţiei simptomelor de astm bronşic.

- Vor utiliza inhalatorul „de salvare” când au nevoie să trateze crizele de astm bronşic, pentru a putea respira din nou mai uşor.

b) Pentru unele persoane este prescris un singur inhalator pentru astmul bronşic: Symbicort Turbuhaler

- Aceste persoane vor utiliza Symbicort Turbuhaler în fiecare zi. Aceasta ajută la prevenirea apariţiei simptomelor de astm bronşic.

- De asemenea, vor utiliza Symbicort Turbuhaler când au nevoie să trateze crizele de astm bronşic, pentru a putea respira din nou mai uşor. Aceste persoane nu au nevoie de un inhalator separate pentru aceasta.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Symbicort Turbuhaler

Nu utilizaţi Symbicort Turbuhaler dacă:

- sunteţi alergic la budesonidă, formoterol sau altă componentă a acestui medicament (enumerate la pct. 6), care este lactoza (care conţine mici cantităţi de proteine din lapte).

Atenţionări şi precauţii

Înainte de utilizarea Symbicort Turbuhaler, spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă:

- Sunteţi diabetic

- Aveţi o infecţie la nivelul plămânilor

- Aveţi tensiune arterială mare sau aţi avut în antecedente o problemă la nivelul inimii (inclusive bătăi neregulate ale inimii, puls foarte rapid, îngustare a unor artere sau insuficienţă cardiacă)

- Aveţi probleme cu glanda tiroidă sau suprarenală

- Aveţi o valoare mică de potasiu în sânge

- Aveţi probleme severe la nivelul ficatului

Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă aveți vederea încețoșată sau alte tulburări de vedere.

Symbicort Turbuhaler împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

În mod special, spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi oricare din următoarele medicamente:

- Medicamente beta-blocante (cum este atenololul sau propranololul pentru tratarea tensiunii arteriale mari) incluzând picăturile pentru ochi (cum este timololul pentru glaucom)

- Medicamente pentru bătăi de inimă rapide sau neregulate (cum este chinidina)

- Medicamente ca digoxina, utilizată frecvent pentru insuficienţă cardiacă

- Diuretice sau medicamente pentru a elimina apa (cum este furosemida). Acestea sunt utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale mari.

- Corticosteroizi administraţi pe cale orală (cum este prednisolonul).

- Derivaţi xantinici (cum este teofilina sau aminofilina). Aceştia sunt utilizaţi frecvent în tratamentul astmului bronşic.

- Alte bronhodilatatoare (cum este salbutamolul).

- Antidepresive triciclice (cum este amitriptilina) şi antidepresivul nefazodonă.

- Fenotiazine (cum sunt clorpromazina şi proclorperazina).

- Medicamente numite ”Inhibitori de protează HIV”(cum este ritonavirul) pentru tratamentul infecţiei cu HIV.

- Medicamente pentru tratarea infecţiilor (de exemplu ketoconazol, itraconazol, voriconazol, posaconazol, claritromicină, telitromicină).

- Medicamente pentru boala Parkinson (cum este levo-dopa).

- Medicamente pentru problemele tiroidiene (cum este levo-tiroxina).

Dacă oricare din cele de mai sus vă sunt familiare sau dacă nu sunteţi sigur, discutaţi acest lucru cu medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte să utilizaţi Symbicort Turbuhaler.

De asemenea, spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă urmează să fiţi supus unei anestezii generale pentru o intervenţie chirurgicală sau stomatologică.

Sarcina alăptarea şi fertilitatea

- Dacă sunteţi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza Symbicort Turbuhaler – nu utilizaţi Symbicort Turbuhaler fără acordul medicului dumneavoastră.

- Dacă rămâneţi gravidă în timpul utilizării Symbicort Turbuhaler, nu întrerupeţi utilizarea acestuia,dar discutaţi imediat cu medicul dumneavoastră.

- Dacă alăptaţi, discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza Symbicort Turbuhaler.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Symbicort Turbuhaler nu are sau are o influenţă neglijabilă asupra capacităţii de a conduce sau de a folosi utilaje.

Symbicort Turbuhaler conţine lactoză

Symbicort Turbuhaler conţine lactoză, care este un tip de zahăr. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. Cantitatea de lactoză din acest medicament nu determină în mod normal probleme în cazul persoanelor care au intoleranţă la lactoză.

Lactoza conţine mici cantităţi de proteine din lapte, care pot provoca reacţii alergice.

3. Cum să utilizaţi Symbicort Turbuhaler

- Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

- Este important să utilizaţi Symbicort Turbuhaler zilnic, chiar dacă nu aveţi simptome de astm bronşic.

- Medicul dumneavoastră vă va monitoriza periodic simptomele de astm bronşic.

Dacă aţi luat comprimate care conţin corticosteroizi pentru astmul dumneavoastră sau boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC), medicul dumneavoastră vă poate reduce numărul comprimatelor odată ce aţi început tratamentul cu Symbicort Turbuhaler. Dacă aţi luat comprimate care conţin corticosteroizi pentru o perioadă lungă de timp, medicul dumneavoastră poate dori să efectuaţi analizele de sânge din când în când. În cazul reducerii administrării orale a numărului comprimatelor care conţin corticosteroizi, vă puteţi simţi rău chiar dacă simptomele respiratorii pot fi îmbunătăţite. Puteţi prezenta simptome, cum sunt nas înfundat sau secreţii nazale, slăbiciune sau durere musculară sau articulară şi erupţie trecătoare pe piele (eczemă). Dacă oricare din aceste simptome vă deranjează sau apar alte simptome, cum sunt durerea de cap, oboseala, senzaţia de rău (greaţă), starea de rău (vărsături), vă rugăm să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră. Dacă manifestaţi simptome alergice sau artritice, poate fi necesar să luaţi alte medicamente. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă sunteţi îngrijorat privind continuarea sau nu a administrării Symbicort Turbuhaler.

Medicul dumneavoastră vă poate recomanda administrarea suplimentară a comprimatelor cu corticosteroizi la tratamentul obisnuit, în decursul perioadelor de stres (de exemplu, în cazul unei infecţii toracice sau înainte de o intervenţie chirurgicală).

Informaţii importante despre simptomele dumneavoastră de astm bronşic

Dacă simţiţi că nu mai puteţi respira sau aveţi respiraţie şuierătoare în timpul utilizării Symbicort Turbuhaler, trebuie să continuaţi să utilizaţi Symbicort Turbuhaler şi să vă adresaţi medicului dumneavoastră cât mai repede, deoarece este posibil să aveţi nevoie de un tratament suplimentar.

Contactaţi imediat medicul dumneavoastră dacă:

- Respiraţi mai greu sau vă treziţi frecvent în timpul nopţii având tulburări respiratorii

- Simţiţi dimineaţa o senzaţie de constricţie în piept sau constricţia durează mai mult decât în mod normal.

Aceste semne pot însemna că astmul dumneavoastră nu este controlat corespunzător şi probabil aveţi nevoie imediat de un alt tratament sau de un tratament suplimentar.

Astm bronşic

Symbicort Turbuhaler poate fi recomandat în astmul bronşic în două moduri. Cantitatea de Symbicort Turbuhaler şi modul de utilizare depind de modul de prescriere.

a)    Vi se poate prescrie Symbicort Turbuhaler şi un alt inhalator „de salvare”. În acest caz citiţi pct.a) „Utilizarea Symbicort Turbuhaler şi un alt inhalator „de salvare””.

b) Symbicort Turbuhaler vă poate fi prescris în monoterapie, ca unic inhalator. În acest caz citiţi pct.b) „Utilizarea Symbicort Turbuhaler ca unic inhalator”.

a) Utilizarea Symbicort Turbuhaler şi un alt inhalator „de salvare”

Utilizaţi Symbicort Turbuhaler zilnic. Aceasta vă ajută la prevenirea apariţiei simptomelor de astm bronşic

Adulţi (cu vârsta de 18 ani şi peste)

- Doza uzuală este de 1-2 inhalaţii, de două ori pe zi

- Medicul dumneavoastră poate creşte doza la 4 inhalaţii, de două ori pe zi

- Dacă simptomele dumneavoastră sunt bine controlate, medicul dumneavoastră vă poate recomanda utilizarea medicamentului, o dată pe zi.

Adolescenţi (cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani)

- Doza uzuală este de 1-2 inhalaţii, de două ori pe zi.

- Dacă simptomele dumneavoastră sunt bine controlate, medicul dumneavoastră vă poate recomanda utilizarea medicamentului, o dată pe zi.

Copii (cu vârsta cuprinsă între 6 şi 11 ani)

- Doza uzuală este de 2 inhalaţii, de două ori pe zi.

Symbicort Turbuhaler nu este recomandat copiilor cu vârsta mai mică de 6 ani.

Medicul dumneavoastră (sau asistenta medicală) vă va ajuta să controlaţi simptomele de astm bronşic.

Medicul vă poate ajusta doza de medicament la cea mai mică doză care controlează simptomele de astm bronşic. Cu toate acestea, nu ajustaţi doza, fără să discutaţi în prealabil cu medical dumneavoastră (sau asistenta medicală).

Utilizarea inhalatorului „de salvare” pentru a trata apariţia simptomelor de astm bronşic.

Purtaţi mereu cu dumneavoastră inhalatorul „de salvare”, pentru a putea fi utilizat la nevoie. Nu utilizaţi Symbicort Turbuhaler pentru tratamentul simptomelor de astm bronşic – utilizaţi inhalatorul „de salvare”.

b) Utilizarea Symbicort Turbuhaler ca unic inhalator

Utilizaţi Symbicort Turbuhaler în acest mod numai dacă medicul dumneavoastră vă recomandă şi dacă aveţi vârsta de 12 ani și peste.

Utilizaţi Symbicort Turbuhaler zilnic. Aceasta vă ajută la prevenirea apariţiei simptomelor de astm bronşic.

Puteţi:

- inhala o dată dimineaţa şi o dată seara sau

- administra 2 inhalaţii dimineaţa sau

- administra 2 inhalaţii seara.

De asemenea, puteţi utiliza Symbicort Turbuhaler şi ca tratament „de salvare” în crizele de astm bronşic

- La apariţia simptomelor, inhalaţi o dată şi aşteptaţi câteva minute

- Dacă nu vă simţiţi mai bine, mai inhalaţi o dată

- Nu administraţi mai mult de 6 inhalaţii pentru o criză

Purtaţi întotdeauna inhalatorul Symbicort Turbuhaler cu dumneavoastră, pentru a-l putea utiliza la nevoie.

În mod normal, o doză totală zilnică de mai mult de 8 inhalaţii nu este necesară. Cu toate acestea, medicul dumneavoastră vă poate permite să utilizaţi până la 12 inhalaţii pe zi, pentru o perioadă limitată de timp.

Dacă în mod normal aveţi nevoie de 8 sau mai multe inhalaţii pe zi, este recomandabil să faceţi o programare la medicul dumneavoastră, care ar putea să vă schimbe tratamentul.

Nu administraţi mai mult de 12 inhalaţii în 24 de ore.

Dacă simptomele de astm bronşic apar în timpul efortului fizic, utilizaţi Symbicort Turbuhaler aşa cum a fost descris mai sus. Nu utilizaţi Symbicort Turbuhaler înainte de începerea efortului fizic pentru a preveni apariţia simptomelor de astm bronşic.

Pregătirea inhalatorului Symbicort Turbuhaler pentru prima sa utilizare

Înainte de utilizarea unui inhalator Symbicort Turbuhaler nou, pentru prima dată, trebuie să-l pregătiţi astfel:

- Deşurubaţi şi ridicaţi capacul. Puteţi să auziţi un zgomot.

- Ţineţi inhalatorul Symbicort Turbuhaler în sus cu discul roşu în jos

- Răsuciţi discul roşu cât de mult se poate într-o direcţie. Apoi, răsuciţi în direcţia opusă (nu contează direcţia în care rotiţi prima dată). Veţi auzi un click. Nu contează dacă acest sunet se aude la prima sau la a doua răsucire.

- Repetaţi manevra, răsucind discul roşu în ambele direcţii

- Acum inhalatorul Symbicort Turbuhaler este încărcat și gata de utilizare

Cum se administrează o doză

De fiecare dată când aveţi nevoie să administraţi o doză, urmaţi instrucţiunile de mai jos.

1. Deşurubaţi şi ridicaţi capacul. Puteţi să auziţi un zgomot.

2. Ţineţi inhalatorul Symbicort Turbuhaler în sus cu discul roşu în jos

3. Nu ţineţi de piesa bucală când încărcaţi inhalatorul Symbicort Turbuhaler. Pentru a încărca inhalatorul Symbicort Turbuhaler cu o doză, răsuciţi discul roşu cât de mult se poate într-o direcţie.

Apoi, răsuciţi în direcţia opusă (nu contează direcţia în care rotiţi prima dată). Veţi auzi un click.

Nu contează dacă acest sunet se aude la prima sau la a doua răsucire. Acum inhalatorul Symbicort Turbuhaler este încărcat și gata de utilizare. Încărcaţi dispozitivul doar înainte de utilizare.

4. Ţineţi inhalatorul Symbicort Turbuhaler departe de gură. Expiraţi uşor (atât cât vă este confortabil). Nu expiraţi prin piesa bucală a inhalatorului Symbicort Turbuhaler.

5. Aşezaţi piesa bucală uşor între dinţi. Strângeţi buzele. Inspiraţi pe gură cât de profund puteţi. Nu mestecaţi sau muşcaţi piesa bucală.

6. Scoateţi inhalatorul Symbicort Turbuhaler din gură. Apoi expiraţi uşor. Cantitatea de medicament inhalată este foarte mică. Aceasta înseamnă că nu-i veţi simţi gustul după inhalare.

Dacă aţi urmat instrucţiunile, puteţi să fiţi sigur că aţi inhalat doza şi medicamentul a ajuns în plămânii dumneavoastră.

7. Dacă v-a fost prescrisă mai mult de o inhalaţie, repetaţi paşii 2–6.

8. Puneţi capacul la loc.

9. Clătiţi gura cu apă după doza zilnică de dimineaţă şi/sau de seară (nu înghiţiţi).

Nu încercaţi să îndepărtaţi piesa bucală sau să o răsuciţi în mod inutil; este ataşată de inhalatorul Symbicort Turbuhaler şi nu trebuie scoasă. Nu utilizaţi inhalatorul Symbicort Turbuhaler dacă este stricat sau dacă piesa bucală nu este ataşată la dispozitiv.

Ca în cazul tuturor inhalatoarelor, pentru copiii cărora li s-a prescris Symbicort Turbuhaler, persoanele care îi au în grijă trebuie să se asigure că aceştia folosesc corect tehnica de inhalare, aşa cum este descrisă mai sus.

Curăţarea inhalatorului Symbicort Turbuhaler

Ştergeţi o dată pe săptămână piesa bucală utilizand o cârpă uscată. Nu utilizaţi apă sau lichide când curăţaţi piesa bucală.

Când se începe utilizarea unui nou inhalator

- Indicatorul de doze vă arată câte doze (inhalaţii) au mai rămas în inhalatorul dumneavoastră Symbicort Turbuhaler, începând cu 60 sau 120 doze atunci când este plin.

- Indicatorul de doze este marcat la intervale de 10 doze. Prin urmare, nu arată fiecare doză.

- Cand vedeţi pentru prima dată semnul roşu la marginea ferestrei indicatorului, au mai rămas aproximativ 20 doze. Pentru ultimele 10 doze, fondul indicatorului de doze este roşu. Când „0” pe fond roşu a ajuns la jumătatea ferestrei, trebuie să începeţi să utilizaţi un nou inhalator Symbicort Turbuhaler.

Notă:

- Discul se va roti şi veţi auzi “click” chiar dacă inhalatorul Symbicort Turbuhaler este gol.

- Sunetul pe care îl auziţi când scuturaţi inhalatorul este produs de un agent sicativ şi nu de către medicament. Prin urmare, sunetul nu vă poate spune cât de mult medicament a rămas în inhalatorul Symbicort Turbuhaler.

- Dacă din greşeală, încărcaţi în dispozitiv mai mult de o doză, veţi inhala numai o singură doză, în timp ce indicatorul va înregistra toate dozele încărcate.

Dacă utilizaţi Symbicort Turbuhaler mai mult decât trebuie

Este important să luaţi doza aşa cum este stabilit pe eticheta medicamentului sau cum v-a recomandat medicul dumneavoastră. Nu trebuie să creşteţi sau să scădeţi doza fără să vă sfătuiţi cu medicul.

Cele mai frecvente simptome care pot apărea după administrarea mai multor doze de Symbicort Turbuhaler decât trebuie sunt tremurăturile, durerea de cap sau bătăile rapide ale inimii.

Dacă uitaţi să utilizaţi Symbicort Turbuhaler

- Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi-o cât de repede vă amintiţi. Cu toate acestea, dacă este aproape ora de administrare a dozei următoare, nu luaţi doza uitată, luaţi următoarea doză, la ora obişnuită.

- Nu utilizaţi o doză dublă pentru a înlocui doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca uneori reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Dacă apar oricare din următoarele, opriţi utilizarea Symbicort Turbuhaler şi adresaţi-vă

imediat medicului dumneavoastră:

- Umflare a feţei, în special în jurul gurii (limbă şi/sau gât şi/sau dificultăţi la înghiţire) sau urticaria cu dificultăţi în respiraţie (angioedem) şi/sau senzaţie bruscă de leşin. Acestea pot însemna că aveţi o reacţie alergică. Aceasta se întâmplă rar, afectând mai puţin de 1 din 1000 de persoane.

- Respiraţie şuierătoare cu debut brusc sau scurtarea respiraţiei imediat după inhalarea

medicamentului. Dacă apar oricare din aceste simptome, opriţi imediat administrarea

Symbicort Turbuhaler şi utilizaţi inhalatorul „de salvare”. Adresaţi-vă medicului

dumneavoastră imediat pentru că puteţi avea nevoie de o schimbare a tratamentului.

Aceasta se întâmplă foarte rar, afectând mai puţin de 1 din 10000 de persoane.

Alte posibile reacţii adverse:

Frecvente (afectează până la 1 din 10 persoane)

- Palpitaţii (conştientizarea bătăilor inimii), tremor localizat sau generalizat. Dacă apar aceste reacţii adverse, ele sunt, de regulă, uşoare şi dispar, în mod normal, la continuarea tratamentului cu Symbicort Turbuhaler

- Stomatită candidozică (infecţie fungică la nivelul gurii). Aceasta e puţin probabil să apară dacă vă clătiţi gura după ce utilizaţi inhalatorul Symbicort Turbuhaler

- Dureri uşoare în gât, tuse şi voce răguşită

- Durere de cap.

Mai puţin frecvente (afectează până la 1 din 100 de persoane)

- Nelinişte, nervozitate sau agitaţie

- Tulburări ale somnului

- Ameţeli

- Greaţă (senzaţie de rău)

- Bătăi rapide ale inimii

- Vânătăi

- Crampe musculare.

- Vedere încețoșată

Rare (afectează până la 1 din 1000 de persoane)

- Erupţie trecătoare pe piele, mâncărime

- Bronhospasm (constricţia muşchilor căilor respiratorii având drept urmare respiraţia şuierătoare).

Dacă respiraţia şuierătoare apare brusc după utilizarea Symbicort Turbuhaler, opriţi utilizarea

Symbicort Turbuhaler şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră

- Valori mici de potasiu în sânge

- Bătăi neregulate ale inimii.

Foarte rare (afectează până la 1 din 10000 de persoane)

- Depresie

- Tulburări de comportament, în special la copii

- Durere în piept sau senzaţie de apăsare (angina pectorală)

- O creştere a glucozei (zahărului) din sânge

- Modificări ale gustului, cum ar fi un gust neplăcut în gură

- Modificări ale tensiunii arteriale.

Corticosteroizii utilizaţi pe cale inhalatorie pot afecta producerea de hormoni steroidieni din organismul dumneavoastră, în special dacă sunt utilizaţi în doze mari şi pe perioadă îndelungată.

Aceste efecte pot include:

- modificări ale densităţii minerale osoase (subţierea oaselor)

- cataractă (înceţoşarea lentilelor ochiului)

- glaucom (tensiune mărită la nivelul ochiului)

- o încetinire a ritmului de creştere la copii şi adolescenţi

- un efect asupra glandei suprarenale (o glandă mică situată lângă rinichi).

Aceste reacţii adverse sunt mai puţin probabil să apară la utilizarea corticosteroizilor administraţi pe cale inhalatorie comparativ cu utilizarea corticosteroizilor pe cale orală.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5 Cum se păstrează Symbicort Turbuhaler

- Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

- Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie sau eticheta dispozitivului de inhalare, după EXP. Data expirării se referă la ultima zi a lunii respective.

- Acest medicament nu necesită condiții speciale de păstrare.

- Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Symbicort Turbuhaler 80 micrograme/4,5 micrograme/inhalaţie, pulbere de inhalat

Substanţele active sunt budesonida şi formoterol. Fiecare doză inhalată conţine budesonidă 80 micrograme şi fumarat de formoterol dihidrat 4,5 micrograme.

Alt component este lactoza monohidrat (care conţine proteine din lapte).

Cum arată Symbicort Turbuhaler 80 micrograme/4,5 micrograme/inhalaţie, pulbere de inhalat şi conţinutul ambalajuluiSymbicort Turbuhaler 80 micrograme/4,5 micrograme/inhalaţie, pulbere de inhalat este un inhalator care conţine medicamentul dumneavoastră. Pulberea de inhalat este de culoare albă. Fiecare inhalator conţine 60 sau 120 de doze, având un corp de culoare albă şi un disc roşu care se roteşte. Discul conţine un cod Braille, numărul 6 pentru identificare, pentru diferenţierea de alte medicamente inhalatorii AstraZeneca.

Symbicort Turbuhaler 80 micrograme/4,5 micrograme/inhalaţie, pulbere de inhalat este disponibil în cutii cu 1, 2, 3, 10 sau 18 inhalatoare conţinând 60 (sau 120) doze.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

AstraZeneca AB

SE-151 85, Södertälje

Suedia

Fabricantul

AstraZeneca AB

Forskargatan 18, SE-151 85, Södertälje

Suedia

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 377
Код товара: 62773
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 435
Код товара: 64096
Цена товара в пунктах: 869
Код товара: 42139
Цена товара в пунктах: 437
Код товара: 40605
Цена товара в пунктах: 457
Код товара: 62765
Цена товара в пунктах: 842
Код товара: 62662
Топ сезона
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 12252
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 528
Код товара: 63511
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 11735
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 395
Код товара: 63938
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 341
Код товара: 61789
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 666
Код товара: 47308
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61697
Акция
Цена товара в пунктах: 438
Код товара: 61840
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61837
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61838
Акция
Цена товара в пунктах: 626
Код товара: 55613
Акция
Цена товара в пунктах: 624
Код товара: 61825
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61847
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 61633
Цена товара в пунктах: 988
Код товара: 59585
Акция
Цена товара в пунктах: 508
Код товара: 61693
Цена товара в пунктах: 151
Код товара: 61113
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.