Acid tioctic Zentiva comp.filmate 600 mg N10x3

Код товара: 61746
Доза: 600
Количество доз: 30
Производитель: Sanofi Romania SRL (prod.: A.Nattermann & Cie GmbH, Germania; Zentiva k.s., Cehia)
Страна: Чехия
Форма: табл
Наличие: достаточно
159 01 леев
(-10%)
143 41 леев
Выгода:
14 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Acid tioctic Zentiva 600 mg

comprimate filmate

acid tioctic (acid alfa-lipoic)

1. Ce este Acid tioctic Zentiva şi pentru ce se utilizează

Acidul tioctic (acid alfa-lipoic), substanţa activă a Acid tioctic Zentiva, este o substanţă produsă de organismul uman şi influenţează anumite funcţii metabolice ale organismului. Acidul tioctic are proprietăţi antioxidative care protejează celulele nervoase împotriva produşilor de descompunere reactivi.

Acid tioctic Zentiva este indicat pentru tratamentul simptomelor periferice (senzitivo-motorii) din polineuropatia diabetică.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Acid tioctic Zentiva

Nu luaţi Acid tioctic Zentiva

- dacă sunteţi alergic la acid tioctic (acid alfa-lipoic) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

Atenţionări şi precauţii

înainte de a lua Acid tioctic Zentiva, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacisţul.

Pacienţii care au un anumit genotip al antigenului leucocitar uman (care este mai frecvent la pacienţii japonezi şi coreeni, dar a putut fi observat şi la pacienţii aparţinând rasei caucaziene) sunt mai predispuşi să dezvolte sindromul insulinic autoimun (tulburare a hormonilor ce reglează glicemia, cu scăderea marcată a concentraţiei de zahăr din sânge) atunci când sunt trataţi cu acid tioctic.

Puteţi observa miros neobişnuit al urinei după ce aţi luat acid tioctic, fapt care nu este semnificativ din punct de vedere clinic.

Copii şi adolescenţi

La copii şi adolescenţi, nu se recomandă tratamentul cu Acid tioctic Zentiva, deoarece experienţa clinică este insuficientă pentru această grupă de vârstă.

Acid tioctic Zentiva împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Este posibil ca administrarea poncomitentă de Acid tioctic Zentiva să diminueze efectul cisplatinei (un medicament anti-cancer). Acidul tioctic, substanţa activă a Acid tioctic Zentiva, reacţionează chimic cu metalele şi, de aceea, nu trebuie administrat concomitent cu produse care conţin metale (de exemplu, produse cu fier, produse cu magneziu, produse lactate' datorită conţinutului în calciu). Dacă luaţi Acid tioctic Zentiva cu 30 minute înainte de micul dejun, produsele cu fier şi/sau magneziu pot fi administrate la prânz sau seara.

Deoarece Acid tioctic Zentiva poate spori efectul scădere a glicemiei al insulinei şi/sau al medicamentelor antidiabetice orale, se recomandă monitorizarea atentă a glicemiei, în special la începutul tratamentului cu Acid tioctic Zentiva. în cazuri individuale, pentru a evita apariţia hipoglicemiei, poate fi necesară micşorarea dozei de insulină şi/sau de antidiabetice orale.

Utilizarea Acid tioctic Zentiva cu alimente, băuturi şi alcool

Consumul regulat de alcool reprezintă un factor de risc semnificativ pentru dezvoltarea şi evoluţia tabloului clinic al neuropatiei şi poate afecta negativ rezultatele tratamentului cu Acid tioctic Zentiva. De aceea, în general, se recomandă pacienţilor cu neuropatie diabetică să evite, pe cât posibil, consumul de alcool. Această recomandare este valabilă şi pentru perioadele în care nu se administrează tratamentul.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-

vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina

Studiile la anirrale nu au arătat efecte dăunătoare directe sau indirecte cu privire ia toxicitatea asupra funcţiei de reproducere. Acid tioctic Zentiva ar trebui utilizat în timpul sarcinii, numai după o evaluare atentă a raportului risc-beneficiu. Femeia gravidă poate fi tratată cu Acid tioctic Zentiva numai în cazuri excepţionale şi numai sub supraveghere nedicală.

Alăptarea

Nu există date despre excreţia în laptele matern a acidului tioctic/metabolţilor săi. Trebuie luată o decizie dacă se întrerupe alăptarea sau se renunţă la tratamentul cu Acid tioctic Zentiva, luând în considerare beneficiul alăptării pentru copil şi beneficiul terapiei pentru femeie.

Fertilitatea

Studiile de toxicitate asupra funcţiei de reproducere nu au arătat nicio influenţă asupra fertilităţii.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor Nu s-a observat niciun efect asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Acid tioctic Zentiva conţine lactoză Acid tioctic Zentiva conţine lactoză (3,125 mg în fiecare comprimat) ca excipient. Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să îl întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3. Cum să utilizaţi Acid tioctic Zentiva

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă nu sunteţi sigur. Doza recomandată este de 1 comprimat filmat Acid tioctic Zentiva (600 mg acid tioctic) pe zi.

Comprimatul de Acid tioctic Zentiva trebuie administrat, de preferinţă, întreg, cu o cantitate adecvată de lichid şi pe stomacul gol. Aportul concomitent de alimente poate reduce absorbţia acidului tioctic. Din acest motiv, în special la pacienţii cu golire încetinită a stomacului, este foarte important ca doza zilnică recomandată să fie administrată cu o jumătate de oră înainte de micul dejun.

Deoarece polineuropatia periferică este o boală cronică, poate necesita un tratament pe termen lung cu Acid tioctic Zentiva.

Medicul dumneavoastră va decide tratamentul dumneavoastră individual.

Dacă aveţi impresia că efectul Acid tioctic Zentiva este prea puternic sau prea slab, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă utilizaţi mai mult Acid tioctic Zentiva decât trebuie

In caz de supradozaj, pot apărea greaţă, vărsături şi dureri de cap.

În cazuri izolate, au fost observate semne grave, care pun parţial în pericol viaţa, de intoxicaţie (inclusv convulsii generalizate, dezechilibru al raportului acid-bază însoţit de acidoză şi/sau tulburări grave ale coagulării sângelui), după administrarea a peste 10 g de acid ticctic, în special asociat cu consum de alcool în cantităţi meri.

De aceea, dacă există suspiciuni de intoxicaţie severă cu

Acid tioctic Zentiva (de exemplu, >10 comprimate a câte 600 mg la adulţi şi >50 mg/kg corp la copii) se recomandă spitalizarea de urgenţă şi iniţierea unor măsuri terapeutice standard pentru cazurile de intoxicaţie (de exemplu, inducerea vărsăturilor, spălături gastrice, administrarea de cărbune activat).

Convulsiile, dezechilibru al raportului acid-bază şi alte simptome care pot pune viaţa în pericol, necesită terapie intensivă.

Dacă uitaţi să utilizaţi Acid tioctic Zentiva

Nu luaţi doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Luaţi următoarea doză ca de obicei şi contnuaţi să luaţi Acid tioctic Zentiva conform prescripţiei medicului dumneavoastră.

Dacă încetaţi să utilizaţi Acid tioctic Zentiva

Discutaţi cu medicul dumneavoastră înaints de

întreruperea tratamentului, în caz contrar, simptomele dumneavoastră se pot agrava.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):

greaţă, ameţeală

Foarte rare (pot afecta mai mult de 1 din 10000 persoane): vărsături, dureri gastrointestinae şi diaree, tulburări de gust, durere de cap, transpiraţii, vedere înceţoşată, reacţii alergice la nivelul pielii (inclusiv erupţii pe piele, urticarie şi mâncărimi).

Din cauza creşterii utilizării glucozei, concentraţia zahărului din sânge poate scădea. în astfel de cazuri, pot apărea simptome asemînătoare cu cele observate în caz de hipoglicemie, incluzând ameţeli, transpiraţie, durere de cap şi tulburări de vedere.

Cu frecvenţă necunoscută: tulburare a hormonilor care reglează glicemia, cu scăderea marcată a concentraţiei de zahăr în sânge (sindromul insulinic autoimun).

Dacă prezentaţi oricare dintre reacţiile adverse de mai sus, nu utilizaţi Acid tioctic Zentiva.

Adresaţi-vă medicului dumneavoatră, care va decide gravitatea acestora şi orice alte măsuri, dacă este cazul.

La primele simptome de reacţie alergică, opriţi tratamentul şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoatră.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstrează Acid tioctic Zentiva

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna

copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data expirării indicată

pe cutie sau blister, după EXP. Data expirării se referă la

ultima zi a lunii respective.

A nu se păstra la temperaturi peste 25°C.

A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Acid tioctic Zentiva

- Substanţa activă este acid tioctic (acid alfa-lipoic) 600 mg.

Celelalte componente sunt:

- Nucleul comprimatului: celuloză microcristalină, hidroxipropilceluloză de joasă substituţie, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal antiidru, talc.

- Film (Insta coat aqua III IA-III 40382 galben): hipromeloză, macrogol 6000, lactoză, dioxid de titan (E171), talc, galben de chinolină (E104).

Cum arată Acid tioctic Zentiva şi conţinutul ambalajului

Comprimat filmat galben, oval, biconvex, plan pe ambele părţi.

Comprimatele sunt ambalate în cutii de carton cu dimensiuni adecvate, cu trei sau şase blistere opace din PVC-PVDC/aluminiu, fiecare conţinând 10 comprimate şi un prospect.

Mărimi de ambalaj: 30

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Zentiva k.s. U Kabelovny 130, Doini Mecholupy, 102 37, Praga 10,

Republica Cehă

Fabricantul

S.C. Labormed-Pharma S.A

Bd. Theodor Pallady nr. 44B, sectorul 3, Bucureşti,

032266

România

 

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 627
Код товара: 62806
Цена товара в пунктах: 424
Код товара: 63767
Цена товара в пунктах: 675
Код товара: 61718
Цена товара в пунктах: 678
Код товара: 62659
Акция
Цена товара в пунктах: 736
Код товара: 55604
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 351
Код товара: 59618
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1004
Код товара: 53573
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 311
Код товара: 46236
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 84
Код товара: 64200
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 433
Код товара: 63690
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 10
Код товара: 11434
Топ сезона
Код товара: 55775
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 263
Код товара: 62455
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61834
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61862
Акция
Цена товара в пунктах: 1508
Код товара: 45716
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61849
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61837
Акция
Цена товара в пунктах: 288
Код товара: 61706
Акция
Цена товара в пунктах: 438
Код товара: 61840
Цена товара в пунктах: 2065
Код товара: 61801
Акция
Цена товара в пунктах: 524
Код товара: 61716
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 58427
Цена товара в пунктах: 102
Код товара: 62158
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.