Vibrocil spray naz., sol. 2,5 mg /0,25 mg/ml 15 ml N1

Код товара: 61786
Количество доз: 1
Производитель: GlaxoSmithKline Consumer Healthcare SRL ( Germania; Novartis Consumer Health GmbH., Germania)
Страна: Германия
Форма: спрей
Наличие: достаточно
91 52 леев
(-7%)
85 25 леев
Выгода:
8 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Vibrocil spray naz., sol. 2,5 mg /0,25 mg/ml 15 ml N1

1. Ce este Vibrocil spray nazal şi pentru ce se utilizează

Vibrocil spray nazal conţine ca substanţe active un decongestionant nazal (fenilefrina) şi un antihistaminic (maleatul de dimetindenj.

Vibrocil spray nazal asigură ameliorarea rapidă şi de durată a congestiei nazale şi a nasului care curge, simptome prezente într-o mare varietate de boli infecţioase sau alergice ale tractului respirator superior. El ajută la eliberarea căilor nazale, uşurând senzaţia de nas congestionat şi încărcat. Vibrocil spray nazal nu interferă cu activitatea cililor nazali. Vibrocil spray nazal este folosit pentru a ameliora congestia nazală din răceli, rinite acute şi cronice, febra fânului sau alte rinite alergice (alergii la praful de casă, blana de animale etc.), rinite vasomotorii şi sinuzite.

Vibrocil spray nazal poate fi folosit şi ca tratament adjuvant în cazul otitelor.

Vibrocil spray nazal poate fi prescris de către medicul dumneavoastră pentru îngrijrea pre- şi postoperatorie în cazul intervenţiilor chirurgicale nazale.

Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă nu vă simţiţi mai bine sau dacă vă simţiţi mai rău după 7 zile de tratament.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Vibrocil spray nazal

Nu utilizaţi Vibrocil spray nazal;

- dacă sunteţi alergic ia fenilefrină, maleat de dimetinden sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

- luaţi sau aţi luat în ultimele 14 zile un medicament care se eliberează pe bază de prescripţie medicală ce conţine un inhibitor de monoaminooxidază (inhibitori MAO, folosiţi pentru depresie sau afecţiuni psihiatrice); dacă nu sunteţi sigur că medicamentul eliberat pe bază de prescripţie pe care îl luaţi conţine un inhibitor MAO, întrebaţi-l pe medicul sau pe farmacistul dumneavoastră înainte de a utiliza Vibrocil spray nazal;

- suferiţi de rinită atrofică (o afecţiune a mucoasei nazale manifestată prin inflamaţie cronică şi formare de cruste);

- suferiţi de glaucom cu unghi îngust (presiune crescută în ochi).

Atenţionări şi precauţii

înainte să utilizaţi Vibrocil spray nazal, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Adresaţi-vă medicului sau farmacistului înainte de a utiliza Vibrocil spray nazal dacă aveţi oricare dintre următoarele probleme medicale:

- boli de inimă

- tensiune arterială crescută

- tiroidă hiperactivă

- diabet zaharat

- prostată mărită, deoarece tratamentul ar putea conduce la retenţie urinară

- epilepsie

Dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile de mai sus, nu folosiţi Vibrocil spray nazal înainte de a vorbi cu medicul sau farmacistul dumneavoastră.

Ca şi alte produse pentru desfundarea nasului, Vibrocil spray nazal poate conduce la tulburări ale somnului, ameţeli, tremurături la pacienţii foarte sensibili. Consultaţi-vă medicul dacă aceste semne devin supărătoare.

Vibrocil spray nazal nu ar trebui folosit pentru mai mult de 7 zile consecutiv. Dacă simptomele persistă, consultaţi un medic. Utilizarea prelungită sau excesivă ar putea determina reapariţia sau agravarea congestiei nazale.

Nu depăşiţi doza recomandată, în special la copii şi la vârstnici.

Vibrocil spray nazal nu este destinat utilizării în ochi sau în gură.

Copii şi adolescenţi

Vibrocil spray nazal nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 6 ani.

Vibrocil spray nazal trebuie administrat sub supravegherea unui adult în cazul copiilor cu vârsta între 6 şi 12 ani.

Vibrocil spray nazal împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente, în special:

- Inhibitori de monoaminooxidază (IMAO), folosiţi pentru a trata depresia şi boala Parkinson: nu utilizaţi Vibrocil spray nazal dacă aţi luat IMAO în ultimele 14 zile;

- Medicamente antidepresive, folosite pentru a trata depresia, cum ar fi antidepresivele triciclice şi tetraciclice;

- Medicamente folosite pentru a trata tensiunea arterială crescută, cum ar fi beta-blocantele.

Vă rugăm să spuneţi medicului sau farmacistului dumneavoastră dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră luaţi sau aţi luat recent orice alt medicament, inclusiv dintre cele obţinute fără prescripţie medicală.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Vibrocil spray nazal nu trebuie folosit în timpul sarcinii şi alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu există date disponibile cu privire la efectul Vibrocil spray nazal asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Totuşi, este puţin probabil ca Vibrocil spray nazal să aibă vreun efect asupra acestei capacităţi.

Vibrocil spray nazal conţine clorură de benzalconiu care poate provoca reacţii cutanate.

3. Cum să utilizaţi Vibrocil spray nazal

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată este:

Adolescenţi cu vârsta peste 12 ani si adulţi:

1-2 pufuri administrate în fiecare nară de 3-4 ori pe zi.

Utilizarea la copii şi adolescenţi

Copii cu vârsta sub 6 ani: nu este recomandat.

Copii cu vârsta între 6 si 12 ani (sub supravegherea unui adulţi: 1-2 pufuri administrate în fiecare nară de 3-4 ori pe zi.

Mod de administrare

Scoateţi capacul protector. înainte de prima aplicare, apăsaţi pompa de câteva ori până la eliberarea în aer a unei pulverizări uniforme de soluţie. La următoarele utilizări, pompa va rămâne pregătită de utilizare.

Introduceţi aplicatorul nazal în nară şi apăsaţi ferm pompa o singură dată.

Scoateţi aplicatorul din nară apoi eliberaţi presiunea.

In timpul pulverizării, trebuie să inspiraţi pe nas pentru a asigura o distribuţie cât mai bună a medicamentului.

După utilizare, capacul protector trebuie pus la loc. Atomizorul dozator asigură o bună distribuţie a soluţiei pe suprafaţa mucoasei nazale.

Valva standardizată cu care este fixat atomizorul dozator permite ca doza să fie exactă (140 micrograme per puf) şi exclude posibilitatea administrării accidentale a unei doze mai mari decât cea recomandată.

Dacă utilizaţi mai mult Vibrocil spray nazal decât trebuie

Dacă aţi aplicat prea mult Vibrocil spray nazal sau în căzui ingestiei accidentale, contactaţi imediat un medic sau un farmacist.

Dacă uitaţi să utilizaţi Vibrocil spray nazal

Nu aplicaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Vibrocil spray nazal

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Unele reacţii adverse la Vibrocil spray nazal sunt rare (pot afecta până la 1 din 1000 de pacienp): disconfort nazal, uscăciune nazală, sângerare nazală şi senzaţie de arsură la locul de administrare.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstrează Vibrocil spray nazal

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi flacon după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A nu se păstra la temperaturi peste 25°C.

A se păstra în ambalajul original.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Vibrocil spray nazal

- Substanţele active sunt: fenilefrină şi maleatul de dimetinden.

- Celelalte componente sunt: clorura de benzalconiu, fosfat disodic anhidru, acid citric monohidrat, sorbitol, esenţă de lavandă deterpenată, apă purificată.

Cum arată Vibrocil spray nazal şi conţinutul ambalajului

Soluţie limpede, incoloră până la slab gălbuie, cu miros slab de lavandă, disponibilă în flacon din PEÎD, de culoare albă, conţinând 15 ml spray nazal, soluţie, închis prin sertizare cu o pompă dozatoare şi un aplicator nazal din polipropiienă închis cu un capac din PEJD.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

GLÂXOSMITHKLINE CONSUMER HEALTHCARE S.R1. Str. Costache Negri, Nr. 1-5, Opera Center One,

Etaj 6 (Zona 2), Sector 5, Bucureşti,

România

Fabricantul

GLÂXOSMITHKLINE CONSUMER HEALTHCARE GmbH & Co. KG

Barthstraße 4, 80339 München,

Germania

Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:

România

Bucureşti, Sector 5, Str. Costache Negri 1-5,

Opera Center One, Etaj 6 (zona 2).

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 872
Код товара: 62191
Цена товара в пунктах: 455
Код товара: 31511
Цена товара в пунктах: 214
Код товара: 51618
Цена товара в пунктах: 897
Код товара: 54099
Цена товара в пунктах: 935
Код товара: 13992
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 13
Код товара: 11304
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 64314
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 889
Код товара: 46408
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 846
Код товара: 61742
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61750
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 366
Код товара: 63784
Акции
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 652
Код товара: 61743
Акция
Цена товара в пунктах: 291
Код товара: 61845
Акция
Цена товара в пунктах: 288
Код товара: 61843
Акция
Цена товара в пунктах: 677
Код товара: 63696
Акция
Цена товара в пунктах: 628
Код товара: 55613
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 1092
Код товара: 39815
Цена товара в пунктах: 769
Код товара: 61603
Цена товара в пунктах: 958
Код товара: 61912
Цена товара в пунктах: 123
Код товара: 60986
Акция
Цена товара в пунктах: 476
Код товара: 61829
Цена товара в пунктах: 1193
Код товара: 59593
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61860
Цена товара в пунктах: 2065
Код товара: 61801
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.