Siofor® XR 750 comp. elib. prel. N15x4

Код товара: 61682
Доза: 750
Количество доз: 60
Производитель: Berlin-Chemie AG (Menarini Group) (prod.: Berlin-Chemie AG (Menarini Group), Germania; Farmasierra M
Страна: Германия
Форма: табл
Наличие: достаточно
отпуск только по рецепту!
132 47 леев
(-6%)
124 03 леев
Выгода:
12 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Siofor 750 mg comprimate cu eliberare prelungită

 

Clorhidrat de metformină 

 

1.      Ce este Siofor comprimate cu eliberare prelungită și pentru ce se utilizează

 

Siofor comprimate cu eliberare prelungită conține substanța activă clorhidrat de metformină și aparține unui grup de medicamente denumite biguanide, utilizate în tratamentul diabetului zaharat.

 

Siofor comprimate cu eliberare prelungită este utilizat în tratamentul diabetului zaharat tip 2 (non-insulinodependent), atunci când dieta si exerciţiile fizice nu au fost suficiente pentru a controla nivelul glucozei (zahărul) din sânge. Insulina este un hormon care permite țesuturilor organismului să preia glucoza din sânge și să o folosească pentru energie sau pentru depozitare, în scopul utilizării ulterioare. Persoanele cu diabet zaharat tip 2 nu produc insulină suficientă la nivelul pancreasului sau organismul lor nu răspunde corect la insulina pe care o produce. Acest lucru determină acumularea de glucoză în sânge, care poate provoca o serie de probleme grave pe termen lung, astfel încât este important să continuați să vă luați medicamentul, chiar dacă este posibil să nu aveți simptome evidente. Siofor comprimate cu eliberare prelungită face ca organismul dumneavoastră să fie mai sensibil la insulină și ajută revenirea la modul normal în care organismul utilizează glucoza.

 

Siofor comprimate cu eliberare prelungită este asociat fie cu o stabilizare a greutăţii corporale, fie cu o scădere modestă în greutate.

 

Siofor comprimate cu eliberare prelungită este realizat special pentru a elibera lent medicamentul în organismul dumneavoastră și, prin urmare, este diferit de multe alte formulări, cum sunt comprimatele filmate care conțin metformină.

 

2.      Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Siofor comprimate cu eliberare prelungită

 

NU utilizaţi Siofor comprimate cu eliberare prelungită

      dacă sunteți alergic la metformină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6). Este posibil ca o reacție alergică să determine o erupție trecătoare pe piele, mâncărime sau dificultate în respirație.

      dacă aveți probleme cu ficatul

      dacă aveți funcția rinichilor sever redusă

      dacă aveți diabet zaharat necontrolat, de exemplu cu hiperglicemie severă (cantitate crescută de glucoză în sânge), greață, vărsături, diaree, scădere rapidă în greutate, acidoză lactică (vezi mai jos „Riscul de acidoză lactică“) sau cetoacidoză. Cetoacidoza este o afecțiune în care în sânge se acumulează substanțe numite „corpi cetonici” și care poate duce la precomă diabetică. Simptomele includ dureri de stomac, respirație rapidă și profundă, somnolență sau respirație care capătă un miros neobișnuit, de fructe.

      dacă ați pierdut prea multă apă din organism (deshidratare). Deshidratarea poate duce la afecţiuni ale rinichilor, care pot creşte riscul de acidoză lactică (vezi „Atenționări și precauții“).

      dacă aveți o infecție severă, cum este o infecție care vă afectează plămânii, bronhiile sau rinichii. Infecțiile grave pot determina afecţiuni ale rinichilor, care pot fi risc de acidoză lactică (vezi „Atenționări și precauții“).

      dacă ați fost tratat pentru afecţiuni cardiace acute sau ați avut de curând un infarct miocardic, dacă aveți probleme circulatorii grave sau dificultate în respirație. Acestea pot duce la o lipsă de oxigen în ţesuturi, care vă poate supune riscului de acidoză lactică (vezi „Atenționări și precauții“).

      în cazul în care consumaţi băuturi alcoolice în cantităţi mari.

      dacă aveți vârsta sub 18 ani.

 

Atenționări și precauții

Înainte să utilizaţi Siofor comprimate cu eliberare prelungită adresați-vă medicului dumneavoastră.

 

Risc de acidoză lactică

Siofor comprimate cu eliberare prelungită poate cauza o reacție adversă foarte rară, dar foarte gravă, numită acidoză lactică, mai ales dacă rinichii dumneavoastră nu funcționează corect. Riscul de apariţie a acidozei lactice este de asemenea crescut în cazul în care diabetul zaharat nu este controlat, infecții grave, repaus alimentar prelungit sau consum de alcool etilic, deshidratare (vezi informaţii suplimentare, mai jos), afecțiuni ale ficatului și oricare afecțiuni medicale în care o parte a corpului dumneavoastră beneficiază de un aport redus de oxigen, de exemplu afecţiuni cardiace acute grave).

 

Dacă vi se aplică oricare dintre cele de mai sus, adresați-vă medicului dumneavoastră pentru instrucțiuni suplimentare.

 

Încetați să utilizaţi Siofor comprimate cu eliberare prelungită pentru o perioadă scurtă de timp dacă aveți o afecțiune care poate fi asociată cu deshidratarea (pierdere semnificativă de lichide din organism) de exemplu vărsături severe, diaree, febră, expunere la căldură sau dacă beți mai puţine lichide decât în mod normal. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru instrucțiuni suplimentare.

 

Încetați să utilizaţi Siofor comprimate cu eliberare prelungită și adresați-vă imediat unui medic sau la cel mai apropiat spital dacă manifestați unele dintre simptomele de acidoză lactică, deoarece această afecțiune poate duce la comă.

 

Simptomele de acidoză lactică includ:

      vărsături

      dureri de stomac (dureri abdominale)

      crampe musculare

      o senzație generală de rău, însoțită de o stare de oboseală severă

      dificultate în respirație

      scădere a temperaturii corpului şi a frecvenţei bătăilor inimii.

 

Acidoza lactică reprezintă o urgență și trebuie tratată în spital.

Dacă trebuie să vi se efectueze o intervenție chirurgicală majoră, TREBUIE SĂ ÎNCETAȚI să luați Siofor comprimate cu eliberare prelungită în timpul intervenției și o perioadă de timp după aceasta. Medicul dumneavoastră va decide când trebuie să încetați și când să reluați tratamentul cu Siofor comprimate cu eliberare prelungită.

 

În timpul tratamentului cu Siofor comprimate cu eliberare prelungită, medicul dumneavoastră vă va verifica funcţionarea rinichilor cel puțin o dată pe an sau mai frecvent, dacă sunteți vârstnic și/sau dacă funcția rinichilor dumneavoastră se deteriorează.

 

Este posibil ca în scaun să apară resturi din comprimat. Nu vă îngrijorați – acest lucru este normal în cazul acestui tip de comprimate.

 

Trebuie să continuați să urmați instrucțiunile medicului dumneavoastră privind regimul alimentar și trebuie să vă asigurați un consum regulat de carbohidrați pe tot parcursul zilei.

 

Nu încetați să utilizaţi acest medicament fără să vă consultaţi cu medicul dumneavoastră.

 

Siofor comprimate cu eliberare prelungită împreună cu alte medicamente

Dacă trebuie să vi se efectueze în sânge o injecție cu o substanță de contrast care conține iod, de exemplu pentru o radiografie sau o scanare, trebuie să întrerupeți tratamentul cu Siofor comprimate cu eliberare prelungită înainte sau la momentul injectării. Medicul dumneavoastră va decide când trebuie să încetați și când să reluați tratamentul cu Siofor comprimate cu eliberare prelungită.

 

Spuneți medicului dumneavoastră dacă utilizaţi, ați utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Este posibil să aveți nevoie de analize mai frecvente ale glicemiei și ale funcției rinichilor sau poate fi necesar ca medicul dumneavoastră să trebuiască să vă ajusteze doza de Siofor comprimate cu eliberare prelungită. Este important mai ales să menționați următoarele:

      Medicamente care cresc cantitatea de urină eliminată (diuretice - comprimate pentru eliminarea apei din organism, de exemplu furosemid)

      Medicamente utilizate în tratarea durerii și a inflamației (AINS și inhibitori COX-2, de exemplu, ibuprofen și celecoxib)

      Anumite medicamente pentru tratamentul hipertensiunii arteriale (inhibitori ai enzimei de conversie ai angiotensinei și antagoniști ai receptorilor de angiotensină II)

      Corticosteroizi, de exemplu sunt prednisolon, mometazonă, beclometazonă

      Medicamente simpatomimetice, incluzând epinefrina și dopamina, utilizate în tratamentul infarctului de miocard și al tensiunii arteriale scăzute. Epinefrina este inclusă și în unele anestezice folosite în stomatologie

      Medicamente care pot să modifice cantitatea de Siofor comprimate cu eliberare prelungită din sângele dumneavoastră, mai ales dacă aveți o activitate scăzută a rinichilor (de exemplu verapamil, rifampicină, cimetidină, dolutegravir, ranolazină, trimetoprim, vandetanib, isavuconazol, crizotinib, olaparib).

 

Siofor comprimate cu eliberare prelungită împreună cu alcool

Evitați consumul excesiv de alcool etilic în timpul tratamentului cu Siofor comprimate cu eliberare prelungită deoarece acesta poate crește riscul de acidoză lactică (vezi pct. „Atenționări și precauții“).

 

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Nu luați Siofor comprimate cu eliberare prelungită dacă sunteți gravidă sau alăptați

Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Siofor comprimate cu eliberare prelungită singur nu determină hipoglicemie (simptome de glicemie scăzută sau hipoglicemie, cum sunt, confuzie și transpirație excesivă) și, de aceea, nu trebuie să influențeze capacitatea dumneavoastră de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

 

Cu toate acestea, trebuie să știți că administrarea Siofor comprimate cu eliberare prelungită împreună cu alte medicamente antidiabetice poate determina hipoglicemie, așadar, în acest caz, trebuie să aveți o grijă deosebită atunci când conduceți vehicule sau folosiți utilaje.

 

Siofor comprimate cu eliberare prelungită conține sodiu

Acest medicament conține sodiu mai puțin de 1 mmol (23 mg) pe comprimat, adică practic „nu conține sodiu”.

 

 

3.      Cum să utilizați Siofor comprimate cu eliberare prelungită

 

Medicul dumneavoastră vă poate prescrie să utilizaţi Siofor comprimate cu eliberare prelungită singur sau împreună cu alte medicamente antidiabetice orale.

 

Utilizaţi întotdeauna Siofor comprimate cu eliberare prelungită exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră.

 

Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

 

Doza recomandată

De obicei, se începe tratamentul cu 500 miligrame Siofor comprimate cu eliberare prelungită administrat zilnic. După ce ați luat Siofor comprimate cu eliberare prelungită timp de circa 2 săptămâni, medicul dumneavoastră vă poate măsura glicemia și regla doza.

Doza zilnică maximă este 2000 miligrame Siofor comprimate cu eliberare prelungită.

 

Dacă aveți funcția rinichilor scăzută, medicul dumneavoastră vă poate prescrie o doză mai mică.

 

În mod normal, trebuie să luați comprimatele o dată pe zi, în timpul cinei.

 

În unele cazuri, medicul vă poate recomanda să luați comprimatele de două ori pe zi. Luați întotdeauna comprimatele împreună cu alimente.

 

Înghițiți comprimatele întregi, cu un pahar cu apă, nu le mestecați.

 

Dacă utilizaţi mai mult Siofor comprimate cu eliberare prelungită decât trebuie

Dacă utilizaţi, din greșeală, mai multe comprimate decât trebuie, nu vă îngrijorați, însă dacă aveți simptome neobișnuite, adresați-vă medicului dumneavoastră. Dacă supradoza este mare, apariția acidozei lactice este mai probabilă. Simptomele de acidoză lactică sunt nespecifice, cum sunt vărsături, durere de stomac (dureri abdominale), însoțite de crampe musculare, o senzație generală de rău însoțită de oboseală severă și dificultate în respirație. Alte simptome sunt temperatură corporală scăzută și bătăi cardiace scăzute. Dacă aveți unele dintre aceste simptome, trebuie să încetați deîndată să luați Siofor comprimate cu eliberare prelungită și să vă adresați imediat unui medic sau direct celui mai apropiat spital, deoarece acidoza lactică poate duce la comă.

 

Dacă uitați să utilizaţi Siofor comprimate cu eliberare prelungită

Luați medicamentul imediat ce vă amintiți, împreună cu alimente. Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

 

 

4.      Reacţii adverse posibile

 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

 

Este posibil să apară următoarele reacții adverse:

 

Siofor comprimate cu eliberare prelungită poate determina o reacție adversă foarte rară (poate afecta mai puțin de 1 din 10000 persoane) dar foarte gravă, numită acidoză lactică (vezi pct. „Avertizări și precauții“). Dacă se întâmplă acest lucru, trebuie să încetați să utilizaţi Siofor comprimate cu eliberare prelungită și să vă adresați imediat unui medic sau la cel mai apropiat spital, deoarece acidoza lactică poate duce la comă.

 

Siofor comprimate cu eliberare prelungită poate determina rezultate anormale ale testelor pentru funcția hepatică și hepatită (inflamația ficatului), care poate duce la icter (poate afecta mai puțin de 1 din 10000 persoane). Dacă apare îngălbenirea ochilor și/sau a pielii, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră.

 

Alte reacții adverse posibile sunt enumerate în funcție de frecvență, după cum urmează:

 

Reacţii adverse foarte frecvente (pot afecta mai puţin de 1 din 10 persoane):

      Diaree, greață, vărsături, dureri de stomac sau pierderea poftei de mâncare. Dacă apar aceste reacții adverse, nu încetați să luați comprimatele, deoarece aceste simptome vor dispărea în mod normal în circa 2 săptămâni.

          Vă este util dacă luați comprimatele împreună cu alimentele sau imediat după masă.

 

Reacţii adverse frecvente (pot afecta mai puţin de 1 din 10 persoane):

      Modificarea gustului

 

Reacţii adverse foarte rare (pot afecta mai puţin de 1 din 10000 persoane):

      Valori scăzute ale vitaminei B12 în sânge

      Erupții trecătoare pe piele, cum sunt roşeaţă a pielii, mâncărimi și urticarie.

 

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

 

 5.      Cum se păstrează Siofor comprimate cu eliberare prelungită

 

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

 

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe blister și cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

 

Acest medicament nu necesită condiții speciale de păstrare.

 

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

 

6.      Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

Ce conține Siofor comprimate cu eliberare prelungită

Substanța activă este clorhidratul de metformină.

 

Fiecare comprimat cu eliberare prelungită Siofor 750 mg conține clorhidrat de metformină 750 mg (echivalent la metformină 585 mg).

 

Celelalte componente sunt stearat de magneziu, carmeloză sodică, dioxid de siliciu coloidal anhidru şi hipromeloză.

 

Cum arată Siofor comprimate cu eliberare prelungită și conținutul ambalajului

 

Siofor 750 mg comprimate cu eliberare prelungită au formă de capsulă, de culoare albă până la aproape albă, gravate cu „SR 750” pe o faţă şi netede pe cealaltă faţă. Dimensiunile comprimatului sunt: lungime 19,60 mm, lățime 9,30 mm, grosime 6,90 mm.

 

 

Siofor comprimate cu eliberare prelungită este disponibil în ambalaje cu 15, 30, 60, 90 și 120 comprimate cu eliberare prelungită.

 

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Berlin-Chemie AG

Glienicker Weg 125

12489 Berlin

Germania

 

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 117
Код товара: 47986
Цена товара в пунктах: 150
Код товара: 47693
NEW
Цена товара в пунктах: 401
Код товара: 64524
Цена товара в пунктах: 660
Код товара: 48750
Цена товара в пунктах: 939
Код товара: 45976
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 679
Код товара: 46411
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 666
Код товара: 64073
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63622
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 592
Код товара: 47691
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 55265
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 28
Код товара: 63890
Топ сезона
Код товара: 55775
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 593
Код товара: 64087
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 383
Код товара: 63685
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 626
Код товара: 55613
Акция
Цена товара в пунктах: 941
Код товара: 61828
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 654
Код товара: 61909
Цена товара в пунктах: 632
Код товара: 43015
Цена товара в пунктах: 150
Код товара: 61112
Цена товара в пунктах: 113
Код товара: 60981
Цена товара в пунктах: 347
Код товара: 61116
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 53289
Цена товара в пунктах: 764
Код товара: 61800
Цена товара в пунктах: 926
Код товара: 61793
Цена товара в пунктах: 337
Код товара: 62323
Просмотренные товары
LULULUN - MĂȘTI JAPONEZE EXCLUSIVE
Originare din Japonia, aceste măști au câștigat o reputație internațională datorită calității lor superioare și a ingredientelor tradiționale locale japoneze, care au fost folosite de secole pentru a menține frumusețea și sănătatea tenului.