Ceai Hypericum Muguri mesteacan 50g

Код товара: 62726
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: чай травяной
Наличие: достаточно
57 43 леев
(-18%)
47 18 леев
или 189 пунктов лояльности
Выгода:
4 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Ceai Muguri de Mesteacan 50 g

Ceaiul de Muguri de Mesteacăn ajută la întărirea imunității, activarea sistemului reticuloendotelial și protejarea sistemului osteoarticular. De asemenea, conținutul în ulei volatil din mugurii acestei specii ajută la calmarea senzației de disconfort de la nivelul căilor respiratorii, reducând inflamația și crescând imunitatea locală.

Proprietati   

Antibacteriană, Antinflamator, Antiviral, Colecistokinetic, Detoxifiant, Diuretic, Imunostimulator, Sudorific

Recomandari         

Inflamatii articulare, Sistem Imunitar, Sistem osos, Sistem respirator, Sistem Uro-renal

Ceai Muguri de Mesteacan vrac – Rol de susținere a sistemelor uro-renal, respirator și osteoarticular

Caracteristici generale Ceai Muguri de Mesteacan vrac:

Ceaiul de Muguri de Mesteacăn este o alegere excelentă pentru menținerea sănătății uro-renale, respiratorii și osteoarticulare. Acest demers este cu atât mai necesar cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. În astfel de cazuri, sistemul respirator este printre primele afectate, el fiind la interfața directă cu aerul pe care îl inspirăm. Nevoia protejării sistemului nostru respirator devine și mai evidentă în lunile de iarnă, când imunitatea este mai solicitată, iar poluarea aerului, tot mai întâlnită în zilele noastre, este și ea un factor care contribuie la afectarea sănătății noastre respiratorii.

Pentru a ne proteja corect tractul respirator și cel urinar, și a ne bucura de oase și articulații sănătoase, putem alege soluții naturale bazate pe plante cu o acțiune antiinflamatoare, detoxifiantă, imunostimulatoare, antiseptică și mineralizantă precum Mugurii de Mesteacăn. Astfel, utilizarea infuziilor pe bază de Muguri de Mesteacăn poate susține buna funcționare a sistemelor urinar, respirator, osos, articular și reticuloendotelial, stimulând diureza, calmând inflamația de la nivelul articulațiilor, gâtului, faringelui și a corzilor vocale și crescând imunitatea generală a organismului.

Ingrediente Ceai Muguri de Mesteacan vrac:

Muguri de Mesteacăn (Betulae turiones).

Detalii Ceai Muguri de Mesteacan vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Muguri de Mesteacăn, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Mugurii de Mesteacăn au fost recoltați de pe ramurile tinere, primăvara-devreme, și uscați la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Muguri de Mesteacăn ajută la întărirea imunității, activarea sistemului reticuloendotelial și protejarea sistemului osteoarticular.

De asemenea, conținutul în ulei volatil din mugurii acestei specii ajută la calmarea senzației de disconfort de la nivelul căilor respiratorii, reducând inflamația și crescând imunitatea locală. În plus, compușii activi (de ex.: ulei volatil – germacrena D, δ-cadinena și α-copaena; triterpene – betulina, saponine, flavonoide, derivați terpenici, acizi organici, taninuri, mucilagii, vitamine – vitamina C, săruri minerale ș.a.) din Mugurii de Mesteacăn, contribuie și la creșterea diurezei, eliminarea toxinelor, stimularea colecistului și eliminarea acidului uric și a retențiilor de apă din organism. Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Muguri de Mesteacăn se numără acțiunea: antiinflamatoare, bacteriostatică, imunostimulatoare, antivirală, detoxifiantă, sudorifică, ușor hipotensivă, colecistokinetică, diuretică și protectoare la nivelul ficatului, rinichilor, cavității bucale și a aparatului respirator.

Prezentarea compușilor activi din Ceaiul Muguri de Mesteacan vrac:

Mesteacănul argintiu (Betula pendula Roth. syn. B. verrucosa Ehrh), denumit și Mesteacăn alb, este o specie de arbore foios de dimensiuni medii, caracterizată prin scoarța sa albă și cu o creștere rapidă în perioada de tinerețe. Acesta face parte din familia Betulacee și este considerat o specie pionieră, fiind capabil să crească pe pământ ars (arsuri) și alte ecosisteme perturbate, stâncării și chiar bolovănișuri. O altă caracteristică este tendința de a hibridiza cu mare ușurință. Mesteacănul este originar din Europa și regiunile de nord și de est ale Asiei, fiind naturalizat și în America, în unele părți din Canada și în regiunile temperate din Australia. Datorită coronamentului său suficient de rar încât să nu țină foarte multă umbră, acesta permite creșterea altor arbuști și plante la baza sa. De asemenea, această specie este parazitată de ciuperca Chaga (ce crește pe trunchiurile copacilor din familia Betulacee), deosebit de importantă în medicina asiatică și în prepararea unor produse cu acțiune antitumorală (datorită betulinei și acidului betulinic).

Cunoscut încă din Antichitate, Mesteacănul a avut o serie largă și foarte variată de întrebuințări, de la confecționarea mobilierului, ustensilelor de bucătărie sau a încălțămintei, până la utilizarea în alimentație, produse cosmetice, fitoterapie, medicina veterinară sau chiar ritualuri religioase. Datorită conținutului crescut de rășină din scoarță, Mesteacănul este foarte potrivit pentru pornirea cu ușurință a focurilor, acesta având și o putere calorică însemnată. Așadar, este lesne de înțeles de ce acesta este foarte îndrăgit de multe popoare printre care: cele slave, nordice, asiatice și europene. Astfel, pentru poporul Finlandez, acesta este copacul național, fiind folosit în saune (sub formă de ramuri denumite „vihta” sau „vasta”), dar și în diverse alte scopuri precum cel decorativ sau cel ecologic. Alimentar, seva de Mesteacăn este deosebit de apreciată, fiind bogată în zaharuri (1%), substanțe biologic-active, vitamine și minerale. Aceasta este consumată, de regulă, în stare crudă (primăvara), diluată (sub formă de băuturi răcoritoare), concentrată (prin evaporare, cu utilizare similară cu cea a siropului de arțar) sau fermentată (sub formă de vin, bere, oțet).

Versatilitatea Mesteacănului este evidentă și în fitoterapie, de la această specie fiind utilizate: frunzele, mugurii, scoarța, rășina, sucul de presare și seva. Acestea pot fi folosite, unele ca atare (seva, frunzele tinere), sau procesate sub formă de infuzie, decoct, macerat, tinctură, gemoderivate, extract uscat ș.a.m.d. La rândul lor, fiecare dintre aceste părți ale plantei au numeroase utilizări, fiind indicate în menținerea sănătății sistemelor: renal, hepatic, respirator, digestiv, imunitar, osteoarticular și cardiovascular. Extern, acțiunea bacteriostatică, antivirală, antiinflamatoare, antialergică și astringentă recomandă derivatele din Mesteacăn pentru menținerea sănătății pielii, a scalpului și a părului.

Fitoterapia modernă recomandă folosirea Mugurilor de Mesteacăn pentru întărirea imunității locale a căilor respiratorii, cavității bucale, a gâtului, laringelor și amigdalelor și ca agent antibacterian în igiena orală. De asemenea, sub formă de infuzie, Mugurii de Mesteacăn au o acțiune diuretică și de protejare a funcțiilor renale, favorizând eliminarea retențiilor de apă, a celulitei, a acidului uric, ureei, azotului, creatininei și a excesului de minerale (calciu, clor, sodiu) din organism. Acest lucru se datorează, în principal, conținutului în flavonoide. Prin acțiunea sudorifică, diuretică, de reglare a tranzitului intestinal și hepatoprotectoare, produsele pe bază de Muguri de Mesteacăn sunt utile și în curele de slăbire și detoxifiere, în special atunci când se asociază și cu seva proaspătă care are și acțiune fortifiantă. Prin combinarea cu frunzele de Mesteacăn, mugurii capătă proprietăți diuretice, astringente, depurative, antiinflamatoare și antimicrobiene și mai puternice, astfel de preparate fiind indicate pentru eliminarea paraziților intestinali, a litiazelor urinare și a infecțiilor de la nivel uro-renal. În plus, frunzele conferă amestecului proprietăți hipocolesterolemiante, hipoglicemiante și coleretice.

Extern, această combinație este utilă în calmarea dermatitelor, eczemelor, hemoroizilor și a inflamațiilor articulare, îmbunătățirea circulației venoase, eliminarea mătreței și stimularea creșterii părului. De asemenea, preparatele pe bază de Muguri de Mesteacăn dezinfectează și curăță eficient tenurile grase, ajută la atenuarea reacțiilor alergice, combat mătreața, acneea, urticaria, celulita și infecțiile buco-faringiene și protejează împotriva cariilor, plăcii bacteriene și a inflamației gingivale. Aceste efecte sunt mult potențate prin asocierea cu extractele din scoarță de Mesteacăn, datorită conținutului lor mai mare de betulină și acid betulinic.

Mod de utilizare Ceai Muguri de Mesteacan vrac:

Intern: sub formă de infuzie: din 1-2 lingurițe de plantă la 200 mL de apă clocotită, se lasă acoperit câteva minute la infuzat, se strecoară și se beau 2 căni de ceai pe zi.

Decoct: din cca. 100 g de muguri uscați la 700 mL apă. Se lasă la fiert până când apa scade la 500 mL, se strecoară și se bea fracționat pe parcursul zilei.

În cazul curelor de lungă durată, se recomandă câte o pauză de 3 săptămâni la fiecare 3 luni.

Extern: sub formă de decoct concentrat. Se va folosi ca apă de gură (inclusiv gargară), spălături locale, băi de șezut, comprese, cataplasme în pansament steril, pentru: alergii cutanate, micoze, cuperoză, ulcerații, varice, hemoroizi, edeme, inflamații articulare, calmarea înțepăturilor de insecte, curățarea tenului gras sau acneic și clătirea părului gras sau care prezintă mătreață.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea, pe cale internă, cu Tinctura de Mesteacăn și cu Capsule Seva de Mesteacăn (sirop sau capsule)!

Se poate asocia cu succes și cu: Bitterul Taina Plantelor (capsule, hidroalcoolic sau hidroglicerinic), Vitacan cu Propolis și Zinc (răceală și gripă) (capsule), Hyper-reum (capsule), Hyper-Dep-Diu (capsule), Hyper-Păr (capsule), Sirop de Brad cu Propolis, Sirop și/sau Tinctură de Coacăz-negru, Sirop Imunotonic (pentru adulți sau copii), Sirop de Merișor, Oțet Antigripal, Crema Hyper-reum, Crema împotriva căderii părului și cu Hyper Șampon (Anticădere & Antimătreață) de la Hypericum.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu plantă uscată

Greutate netă: 50 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la polenul de Mesteacăn sau la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

-Femeile gravide sau care alăptează, persoanele care urmează tratamente medicamentoase (diuretice, hipocolesterolemiante, hipoglicemiante) sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru insuficiență hepatică sau renală decompensată) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

-Se recomandă creșterea aportului de apă pe parcursul curei cu derivate din Mesteacăn;

-Persoanele cu sensibilitate la Țelină pot manifesta sensibilitate încrucișată la Mugurii de Mesteacăn;

-A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

-A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

-Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63009
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63050
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63032
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63025
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 37391
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63003
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63008
Цена товара в пунктах: 263
Код товара: 62711
Цена товара в пунктах: 196
Код товара: 37347
Цена товара в пунктах: 487
Код товара: 27730
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63018
Цена товара в пунктах: 130
Код товара: 62731
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63068
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63017
Цена товара в пунктах: 130
Код товара: 62743
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 798
Код товара: 58159
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 42969
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 637
Код товара: 61743
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 42956
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1596
Код товара: 61559
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 271
Код товара: 63383
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1124
Код товара: 63315
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 608
Код товара: 46542
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 246
Код товара: 61831
Акция
Цена товара в пунктах: 425
Код товара: 61707
Акция
Цена товара в пунктах: 902
Код товара: 61828
Акция
Цена товара в пунктах: 438
Код товара: 61829
Акция
Цена товара в пунктах: 536
Код товара: 61711
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 574
Код товара: 61601
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 545
Код товара: 42229
Цена товара в пунктах: 764
Код товара: 60556
Цена товара в пунктах: 477
Код товара: 48651
Акция
Цена товара в пунктах: 384
Код товара: 61861
Цена товара в пунктах: 367
Код товара: 38805
Акция
Цена товара в пунктах: 445
Код товара: 61689
Акция
Цена товара в пунктах: 277
Код товара: 61848
Цена товара в пунктах: 68
Код товара: 62160
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 189
Код товара: 62726