Ceai Hypericum In Seminte 100g

Код товара: 62739
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: чай травяной
Наличие: достаточно
42 94 леев
(-16%)
36 17 леев
или 145 пунктов лояльности
Выгода:
3 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Ceai Seminte In 100 g

Preparatele pe baza de seminte de in sunt complementare pe cale interna in : constipatii cronica, hiperlipidemie, lupus meritemos, artrit reumatoide, dispepsii digestive, obezitate.

Ceai Seminte In vrac – Rol prebiotic și de menținere a bunei funcționări a sistemului digestiv.

Caracteristici generale Ceai Seminte In vrac:

Produsul Ceai din semințe In este recunoscut pentru proprietățile benefice asupra sistemului digestiv, contribuind la calmarea inflamațiilor și iritațiilor tubului digestiv și la reglarea tranzitului intestinal lent.

Proprietățile sanogene ale acestor semințe se datorează conținutului crescut în compuși activi precum acizii grași omega-3, lignanii și mucilagiile. Reglarea tranzitului intestinal lent și calmarea mucoasei intestinale sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală. Astfel, digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”, „ficat gras”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția tranzitului intestinal lent sau accelerat, a balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Nevoia menajării sistemului nostru digestiv, în care funcțiile hepatobiliare și pancreatice au un rol major, devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, ficatul și colecistul au nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substanțe, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase care suprasolicită funcția de detoxifiere a acestor organe.

Curele cu ceaiuri și suplimente pe bază de plante cu acțiune laxativă, purgativă, prebiotică, emolientă, calmantă și antiinflamatoare, precum semințele de In, pot fi o soluție naturală și eficientă de a susține procesele proprii de detoxifiere ale corpului și de a reface mucoasa intestinală lezată.

Mai mult, datorită prezenței compușilor cu acțiune emolientă și antiseptică în semințele de In, acestea sunt foarte utile și atunci când sunt folosite extern, pentru grăbirea vindecării rănilor deschise, a arsurilor, abceselor, furunculelor și a altor probleme cutanate.

Ingrediente Ceai Seminte In vrac:

Semințe de In (Linum usitatissimum).

Detalii Ceai Seminte In vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de In, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din culturi curate, atent-verificate, de pe teritoriul țării noastre. Semințele de In (Lini semen) au fost recoltate cu ajutorul unei combine speciale, în momentul în care plantele au atins faza maturității depline (căderea frunzelor, îngălbenirea tulpinilor, brunificarea capsulelor). Semințele treierate au fost condiționate prin aerare și selectare, apoi au fost uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Semințele de In sunt recunoscute pentru proprietățile lor deosebite în stimularea mecanică a tranzitului intestinal și calmarea inflamațiilor de la nivelul tubului digestiv.

În plus, compușii activi (de ex.: ulei sicativ – 37-43% care conține trigliceride, acid – linoleic, linolenic, oleic, palmitic, miristic și stearic; substanțe proteice – 23-24%, substanțe extractive neazotate – 22%, compuși neutri și polizaharide, celuloză – 5,5-8,8%, mucilagii – 3-10%, lignani, galactoză, arabinoză, xiloză, ramnoză, galactoză, acid galacturonic, acid manuronic, steroli, triterpene, glucozide cianogenice, vitamine – complex B, C și substanțe minerale – Ca, Mg, K, Fe, Si, Fe, Zn ș.a.) din semințele de In contribuie și la:

-completarea necesarului zilnic de fibre în alimentație,

-mărirea bolului fecal,

protejarea mucoasei intestinale față de factorii iritanți din fecale,

-scăderea colesterolului și a trigliceridelor,

-normalizarea tensiunii arteriale,

-modularea microbiotei intestinale prin efectul prebiotic,

-ușurarea procesului de slăbire alături de sport și o dietă echilibrată,

-combaterea litiazei renale și calmare inflamației veziculei urinare, umectarea tegumentelor și înmuierea crustelor,

-grăbirea cicatrizării și reepitelizării rănilor și arsurilor,

-combaterea furunculelor și abceselor și calmarea durerilor articulare.

Pe scurt, printre virtuțile semințelor de In se numără acțiunea: laxativă, purgativă, prebiotică, emolientă, calmantă, antiseptică, antiinflamatoare, hipocolesterolemiantă, antireumatică, vulnerară, hipotensivă și revulsivă.

Extern se poate folosi pentru: grăbirea vindecării rănilor, arsurilor, furunculelor, abceselor, combaterea semnelor de îmbătrânire a pielii, calmarea durerilor reumatice, umectarea tegumentelor și înmuierea crustelor.

Prezentarea compușilor activi din Seminte In:

Inul (Linum usitatissimum), cunoscut și drept In de fuior sau In de sămânță, este o plantă erbacee anuală, cultivată, oleaginoasă, textilă, alogamă, cu importanță alimentară, fitoterapeutică și textilă care face parte din familia Linaceae (în care se regăsesc peste 200 de varietăți de in și în jur de 250 de specii cu o distribuție cosmopolitană).

Specia se caracterizează printr-o rădăcină pivotantă, lungă, subțire și slab-ramificată. Tulpina este cilindrică, are un diametru de 1-2 mm și o înălțime de 80-110 cm pentru varietatea pentru fibre și de 30-60 cm pentru varietățile intermediare și pentru ulei. Frunzele sunt verzi, alterne, lanceolate, lungi de 2-3 cm și late de 2-4 mm, glabre, cu 3 nervuri paralele. Florile sunt actinomorfe, albastre, hermafrodite, lung-pedicelate, cu 5 petale și grupate în dicazii terminale.

Perioada de înflorire este între lunile iulie și august, polenizarea fiind entomofilă. Fructele sunt capsule globuloase care conțin câte 7-10 semințe ovoide, turtite, de culoare maro-brun sau aurii. Inul preferă solurile aluvionare, lutoase, bogate în materie organică și crește greu pe cele pietroase și uscat-nisipoase. Fiind o specie destul de nepretențioasă, Inul nu necesită cantități semnificative de fertilizatori sau pesticide.

Originar din regiunea mediteraneeană, Crimeea, Caucaz și Asia Mică, Inul este cultivat din Neolitic, pe teritoriul Chinei și Indiei, pentru extragerea fibrelor, însă cele mai timpurii dovezi ale folosirii sale ca plantă textilă au fost găsite în peștera Dzudzuana de pe teritoriul Georgiei din zilele noastre. Similar, au fost găsite resturi de plante în locuințele lacustre ce se aflau pe teritoriul Elveției din zilele noastre. Se pare că specia nu a fost niciodată una spontană, fiind ameliorată din Inul palid (Linum bienne), strămoșul său sălbatic. De-a lungul timpului, cultivarea Inului s-a extins odată cu migrarea popoarelor, în părțile de vest ale continentului Asiatic, în Africa și în Europa. Similar, Inul a fost cultivat și în Antichitate pentru fibrele și semințele sale, fiind apreciat de egipteni, greci, evrei și romani. Spre exemplu, egiptenii dețineau cunoștințele de a transforma fibrele obținute din plantă în pânze pentru pictat, în timp ce grecii le foloseau și pentru pânzele corăbiilor și pentru uneltele de pescuit. Similar, romanii foloseau inul pentru confecționarea hainelor aristocraților sau căptușirea platoșelor. Cu trecerea timpului și apariția culturilor de bumbac și a mătăsii, apoi introducerea fibrelor artificiale, cultivarea inului a scăzut treptat, însă și în zilele noastre inul este considerat un material de calitate superioară, dezirabil în special în climatul cald.

Pe lângă utilizarea textilă, Inul este apreciat pentru uleiul extras din semințele sale și pentru proprietățile nutritive deosebite ale acestuia, precum și ale făinii și semințelor sale ca atare. Datorită conținutului bogat în nutrienți precum acizii grași omega-3 și omega-6, a vitaminelor din complexul B sau a mineralelor precum magneziul, fosforul, calciul, zincul sau fierul, semințele de In au fost un aliment integral sănătos, folosit din timpuri străvechi de către specia umană.

În zilele noastre, semințelor de In le sunt recunoscute proprietățile prebiotice, laxativ-purgative și emoliente datorită conținutului crescut în lignani și mucilagii. Având cantități semnificative, atât de fibre solubile, cât și insolubile, semințele de In sunt un adjuvant deosebit de eficient în cazurile de constipație și în scăderea riscului cancerului de colon. Acestea ajută la formarea bolului fecal, iar consumate după ce au fost înmuiate în apă, acestea formează un bloc mucilaginos ce stimulează mecanic expulzarea fecalelor. De asemenea, aceste semințe au un rol modulator asupra microbiotei intestinale, calmând și protejând mucoasa intestinală, reducând, astfel, statusul inflamator din organism și fiind un aliment foarte util în curele de slăbire și în obezitate.

În fitoterapia modernă, semințele de In se remarcă și prin proprietățile lor antilitiazice și antiseptice la nivel urinar. De asemenea, datorită conținutului în steroli și acizi grași omega-3, Inul este un bun adjuvant în echilibrarea lipoproteinelor (HDL-LDL) și normalizarea tensiunii arteriale, cu efecte benefice asupra sistemului cardiovascular.

Extern, preparatele pe bază de In (în special făina degresată) ajută la reducerea durerilor reumatice (folosită în cataplasme), combaterea abceselor, a furunculelor și la grăbirea vindecării arsurilor și a diferitelor alte răni. Aceste proprietăți se datorează, în parte, acțiunii antiinflamatoare și revulsive ale compușilor din semințele de In.

Nu în ultimul rând, acțiunea emolientă și regenerantă a compușilor regăsiți în aceste semințe (de ex., mucilagii, vitamine, minerale, uleiuri), le transformă într-un ingredient util în îngrijirea pielii, făina de In fiind un excelent umectant al tegumentelor, ajutând la înmuierea crustelor și întârzierea efectelor de îmbătrânire ale tenului.

Mod de utilizare Ceai Seminte In vrac:

Intern: câte 2-4 lingurițe de semințe întregi lăsate la înmuiat până se umflă, sau luate cu un pahar mare de apă, seara, înainte de culcare, pentru combaterea constipației. Macerat: câte 1-2 linguri de semințe lăsate la macerat în 250 mL de apă, la temperatura camerei, timp de 2 ore. Se administrează o singură dată, dimineața sau seara.

Extern: sub formă de făină sau decoct din 4 linguri de semințe la 500 mL de apă. Se fierbe timp de 15 minute, se lasă la răcit și se filtrează. Făina se recomandă pentru aplicarea locală sub formă de comprese, cataplasme, badijonări sau pansamente pentru grăbirea cicatrizării rănilor și arsurilor, resorbția furunculelor, calmarea abceselor și ameliorarea durerilor reumatice. Decoctul poate fi folosit pentru: spălături locale, clisme, gargară sau pentru băi generale. Pentru spălăturile externe, se poate asocia cu sarea de baie Hyper Reum.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu:

Ceaiul Laxativ și Tinctura Laxativă, de la Hypericum!

Se poate asocia cu succes și cu: Detoxifiere colon, Semințe de In (300 g, 1 kg), Psyllium (semințe, tărâțe), Semințe de Chia, Semințe de Cânepă, Semințe de Quinoa, Mix 4 Semințe, Amestec fibre, Chimen (semințe 100g), Ceaiul de Cicoare, Uleiul de ricin, Uleiul de Cânepă presat la rece, Protonic Flora (capsule), Protonic+, Hyper-Digestiv (capsule), Enzimax (capsule), Ceaiul Slabire și Tinctura pentru Slăbire, 5 HTP Slăbire (capsule), Slăbire Extra (capsule), Slăbire Max (capsule), Hyper-Slăbire (capsule), Setul pentru Slăbire, Bitterul Taina Maramureșului, Bitterul Taina Plantelor (capsule, hidroalcoolic sau hidroglicerinic), Bitterul Cardiovascular, capsule Bitter Cardiovascular, Turmeric Pulbere (pulbere, capsule), Ghimbir (ceai, sirop, capsule, ulei esențial), Ceaiul și Tinctura de Gălbenele, Obligeană (ceai, tinctură, capsule), Brusture (ceai, tinctură, capsule), Ceaiul și Tinctura Anticolitică, Sirop Elixirul vieții RO, Aloe vera (gel sau capsule), Ceaiul și Tinctura de Gențiană, Ceaiul și Tinctura Antireumatică, Ceaiul de Volbură, Anason, Fenicul, Pătlagină, Salcâm, Oțetul Antireumatic sau Oțetul pentru Slăbire.

Extern se poate combina cu: Crema Hyper Reum, Crema cicatrizantă, Balsamul Taina Plantelor, Gelul cu Chili, Propolis și Vitamina E, Crema cu Untul-pământului, Arnică și Petrol, Uleiul esențial de Cimbru, Oregano, Busuioc, Eucalipt, Mentă, Salvie, Cuișoare sau Ghimbir și Sarea de baie Hyper Reum de la Hypericum.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu semințe uscate

Greutate netă:

℮ 100 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

-Femeile gravide și cele care alăptează, persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau cele care se află sub supraveghere medicală sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

-A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

-A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

-Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 134
Код товара: 62718
Цена товара в пунктах: 479
Код товара: 62630
Цена товара в пунктах: 197
Код товара: 63004
Цена товара в пунктах: 180
Код товара: 63039
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62713
Цена товара в пунктах: 221
Код товара: 62737
Цена товара в пунктах: 227
Код товара: 62702
Цена товара в пунктах: 140
Код товара: 47668
Цена товара в пунктах: 475
Код товара: 36313
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62731
Цена товара в пунктах: 180
Код товара: 63021
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 10
Код товара: 11434
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 920
Код товара: 62192
Топ сезона
Код товара: 12123
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 199
Код товара: 61787
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1385
Код товара: 64568
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 387
Код товара: 61855
Акция
Цена товара в пунктах: 486
Код товара: 61688
Акция
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 61690
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 989
Код товара: 62281
Цена товара в пунктах: 543
Код товара: 62328
Цена товара в пунктах: 1225
Код товара: 59593
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61859
Цена товара в пунктах: 381
Код товара: 62330
Акция
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 61701
Цена товара в пунктах: 334
Код товара: 62317
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62739
LULULUN - MĂȘTI JAPONEZE EXCLUSIVE
Originare din Japonia, aceste măști au câștigat o reputație internațională datorită calității lor superioare și a ingredientelor tradiționale locale japoneze, care au fost folosite de secole pentru a menține frumusețea și sănătatea tenului.