Ceai Hypericum Ienupar N20

Код товара: 62718
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: пакетики
Наличие: мало
38 89 леев
(-14%)
33 37 леев
или 134 пунктов лояльности
Выгода:
3 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Ceai Ienupar N20 plicuri

Ceai Ienupar doze – contribuie la menținerea sănătății renale, respiratorii și digestive, fiind un excelent antiseptic urinar, bronșic și pulmonar.

Ceai Ienupar doze – Rol de menținere a sănătății sistemelor urinar și respirator

Caracteristici generale Ceai Ienupar doze:

Ceaiul de Ienupăr este recunoscut pentru proprietățile sale diuretice și antiseptice deosebite, cu efecte benefice asupra sănătății renale, respiratorii și digestive. Astfel, acesta contribuie la reducerea edemelor, detoxifierea organismului, are un efect expectorant și antitusiv asupra tractului respirator superior, și eupeptic și antifermentescibil la nivel digestiv. Protejarea sănătății sistemului respirator și menținerea bunei funcționări a aparatului urinar sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Cu alte cuvinte, acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp, reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. În astfel de cazuri, sistemul respirator poate fi afectat, fiind mai predispus infecțiilor (virale, fungice, bacteriene) sau reacțiilor alergene. Mai mult, expunerea constantă la medii în care calitatea aerului este scăzută (fumat pasiv sau activ, trafic intens, lucrul în laboratoare și fabrici de textile, panificație, ciment, expunerea la diverși factori alergeni, aerosoli sau compuși organici volatili etc.) poate cauza slăbirea imunității locale și iritarea și inflamarea căilor respiratorii și a plămânilor. În timp, pot apărea efecte marcante asupra sănătății aparatului respirator precum îngustarea și rigidizarea căilor aeriene, fapt ce poate îngreuna respirația, cauzând tuse și disconfort. Așadar, traiul în medii în care aerul este poluat are o influență negativă asupra întregului organism, dar cu precădere asupra sistemului respirator, acesta fiind la interfața directă cu aerul pe care îl inspirăm. Afectarea acestui sistem se manifestă, cel mai adesea, printr-o capacitate redusă de efort, dificultatea de a respira (respirație rapidă, superficială), dureri în piept, tuse, concentrație scăzută a oxigenului în sânge, oboseală cronică și o scădere a rezistenței față de diverși agenți patogeni. Nevoia protejării aparatului nostru respirator devine și mai evidentă în lunile de iarnă („anotimpul virozelor”) sau primăvara („sezonul alergiilor”) când imunitatea este și mai solicitată.

De asemenea, în astfel de cazuri precum cele prezentate mai sus, sistemul uro-renal poate deveni și el vulnerabil, fiind predispus la infecții și la inflamație. Astfel, în ceea ce privește aparatul urinar, acesta este greu încercat mai ales din cauza rolului său esențial în purificarea sângelui și eliminarea pe cale urinară a toxinelor. Pe deasupra, un metabolism lent, consumul excesiv de sodiu, precum și alți factori de natură fiziologică și psihologică, pot determina retenția apei în țesuturi cauzând disconfort și un aspect inestetic. Totuși, poate cel mai important aspect de avut în vedere este acela că un sistem renal suprasolicitat poate afecta sănătatea cardiovasculară sau pe cea pulmonară, acesta nefiind capabil să elimine corect reziduuri metabolice precum acidul uric sau nefiind capabil să filtreze corect urina (de ex., cauzând pierderi de proteine în urină). Mai exact, afecțiunile cronice renale pot conduce la creșterea presiunii arteriale, fapt ce suprasolicită sistemul cardiovascular. Așadar, protejarea sănătății rinichilor este un demers prioritar, în special în cazul persoanelor cu diabet, din cauza riscului crescut al acestora de a dezvolta probleme de natură renală.

Curele cu ceaiuri și suplimente pe bază de plante cu efect antiseptic, secretolitic, antitusiv, antispastic, diuretic și antiinflamator, precum Ienupărul, pot fi o soluție naturală și eficientă de a dezinfecta căile urinare, de a calma și elibera căile respiratorii și de a susține procesele de detoxifiere ale organismului. Mai mult, datorită prezenței compușilor cu acțiune antiseptică în infuzia de Ienupăr, aceasta este foarte indicată și în distrugerea microorganismelor patogene de la nivelul tegumentelor sau mucoaselor, favorizând cicatrizarea și reepitelizarea.

Ingrediente Ceai Ienupar doze:

Fructe (galbule, pseudobace) de Ienupăr (Juniperus communis).

Detalii Ceai Ienupar doze:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Ienupăr, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Galbulele de Ienupăr (Juniperi baccae) au fost recoltate manual, toamna (octombrie-decembrie), prin scuturarea ușoară a ramurilor, apoi uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Ienupăr contribuie la menținerea sănătății renale, respiratorii și digestive, fiind un excelent antiseptic urinar, bronșic și pulmonar. În plus, compușii activi (de ex.: ulei volatil – 0,8-1,5%, monoterpene – α- și β-pinen, (E)-β-cariofilen, cadinen, 1-4-terpineol, sabinen, limonen, cimen, α-humulen, terpinen, tuien, camfen; alcooli sescviterpenici, diterpene, triterpene, mircene, bioflavonoide – bilobetină, cupresuflavonă, antociani, zahăr invertit – 30%, zaharoză, pentozani, grăsimi, substanțe proteice, acizi organici – acetic, malic, formic, ienuperic, glucuronic, gliceric, glicolic, oxalic, acetic, l-ascorbic; pectine, rezine, taninuri, principii amare – iuniperină, iunen, iunenol, ceară, gumă, săruri minerale – K, Ca și vitamine – C ș.a.) din galbulele de Ienupăr contribuie și la: stimularea expectorării, ușurarea respirației, calmarea episoadele de tuse, protejarea împotriva virusurilor, bacteriilor și a fungilor, protejarea funcției renale prin acțiunea antiseptică, detoxifierea organismului prin îndepărtarea toxinelor metabolice și a excesului de apă din organism pe cale urinară și sudoripară, optimizarea digestiei prin stimularea secreției sucurilor digestive și limitarea proceselor de fermentație din intestine, relaxarea contracțiilor de la nivelul musculaturii netede a organelor. Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Ienupăr se numără acțiunea: antiseptică, antitusivă, expectorantă, secretolitică, stomahică, eupeptică, antispastică, abortivă, antifermentescibilă, antiinflamatoare, antireumatică, detoxifiantă, sudorifică și diuretică. Extern, se poate folosi pentru: calmarea durerilor în gât, clătirea cavității orale sau îngrijirea pielii și scalpului datorită proprietăților antiinflamatoare, dezinfectante, antipruriginoase, ușor revulsive și antireumatice.

Prezentarea compușilor activi din Ienupăr:

Ienupărul (Juniperus communis), cunoscut și drept Cetin, Anaperi, Archiș, Feniar, Butimoacă, Brădișor, Bradul-ciumei, Ieniper, Globurău, Ghiper, Helimoacă, Ialovăț, Molete, Jerbene, Șolovăț, Șinap, Inibahar, Ireapăn, Iniper, Turtel, Zolovăț, Șnep sau Șneapăn, este un arbust conifer, rășinos, microfanerofit, sempervirent, aromatic, medicinal, condimentar care face parte din familia Cupressaceae (în care se regăsesc arbori și arbuști rășinoși sempervirenți precum Tuia, Chiparosul sau Sequoia). Acesta se caracterizează printr-un lemn cu duramen brun-roșiatic sau gălbui, alburn îngust-gălbui sau alb-roșiatic și raze medulare vizibile cu lupa. Tufa este deasă, cu ramuri ascendente, lujerii tineri având trei muchii și culoare brună. Frunzele sunt aciculare, drepte, cu o dungă albă pe suprafața superioară și verde închisă pe cea inferioară, așezate câte 3 în verticile de pe lujer. Florile sunt mici, unisexuate și dispuse dioic, cele femeiești fiind verzi, iar cele masculine fiind galbene. Galbulele sunt sferice, fiind formate din semințe și un înveliș cărnos, și având o culoare verzuie, la început, apoi negru-albăstruie, brumată la maturitate. Mirosul Ienupărului este unul caracteristic, putând fi descris ca fiind proaspăt, lemnos, cu note dulci și picante. Aroma deosebită a acestuia îl face un ingredient îndrăgit în parfumuri și aromaterapie, fiind considerat o notă de mijloc. Ienupărul crește spontan în pâlcuri sau formează tufărișuri la marginea pădurilor, în rariști, poieni, pășuni sau tinoave, din regiunea colinară și până la etajul montan. Ca distribuție, specia are cea mai mare rază geografică de răspândire dintre toate plantele lemnoase, cu o distribuție circumpolar-boreală. Pe teritoriul țării noastre, arbustul este prezent în întreg lanțul carpatic, între 700 și 1.500 m, cu excepția Munților Apuseni, Rodnei și Podișului Transilvaniei unde poate fi întâlnit și la 200 m.

Cunoscut încă din Antichitate, Ienupărul are o tradiție de folosință îndelungată pe teritoriul țării noastre. Strămoșii noștri foloseau ramurile cu cetină, cetina și pseudobacele (fructele) în scopuri medicinale, pentru obținerea unor decocturi cu proprietăți depurative și antireumatice. De asemenea, cetina și fructele erau folosite și în apa pentru băile împotriva bolilor de sânge sau a durerilor reumatice. Frunzele mai erau utilizate și contra guturaiului, fiind puse pe jar și folosite apoi la afumat. Decoctul din fructe era folosit în special pentru afecțiunile renale și dropică, fiind amestecat cu lapte sau infuzat alături de rădăcinile de Pătrunjel și Urzică. Alături de Coada-calului și de cozile de Cireșe, frunzele și fructele de Ienupăr erau folosite pentru înlăturarea pietrelor la rinichi. În alte părți ale lumii, fructele acestei specii sunt folosite tradițional sub formă de condiment, în diverse feluri de mâncare precum cele din regiunea scandinavă. De asemenea, acestea sunt folosite și la aromatizarea ginului sau a unor lichioruri. Mai mult, Ienupărul are proprietăți medicinale și o tradiție îndelungată și în ritualurile spirituale ale popoarelor Amerindiene. Nu în ultimul rând, uleiul esențial de Ienupăr se obține prin distilarea cu vapori, fiind extras din aceste fructe care sunt, de fapt, conuri modificate.

În fitoterapia modernă, derivatele din Ienupăr sunt recomandate pentru menținerea sănătății aparatului respirator, datorită proprietăților antiinflamatoare, antitusive, expectorante și antiseptice. Conform literaturii de specialitate, fructele de Ienupăr sunt cel mai adesea folosite la obținerea infuziilor, decocturilor sau tincturilor cu rol antiseptic la nivel urinar, respirator, digestiv și tegumentar. Datorită concentrației mari de ulei esențial, infuziile de Ienupăr ajută la fluidificarea secrețiilor bronșice și la dezinfectarea căilor respiratorii, ușurând respirația. De asemenea, derivatele din Ienupăr sunt complementare în calmarea inflamației mucoaselor, cu efecte benefice la nivelul bronhiilor, traheii, laringelor, faringelor, dar și a aparatului urinar. În plus, Ienupărul ajută și la reglarea digestiei, prin stimularea secrețiilor gastrointestinale și limitarea proceselor de fermentație. Fructele de Ienupăr au și proprietăți vitaminizante (în special vitamina C) și mineralizante (calciu, potasiu ș.a.). Nu în ultimul rând, infuziile de Ienupăr susțin detoxifierea organismului și au acțiune antilitiazică prin stimularea eliminării toxinelor metabolice (de ex. urați) și a excesului de apă din țesuturi și articulații pe cale urinară și sudoripară. Trebuie menționat faptul că administrarea îndelungată a produselor pe bază de Ienupăr poate provoca iritații renale, de aceea, nu se recomandă administrarea pe perioade mai mari de 6 săptămâni.

În concluzie, preparatele pe bază de Ienupăr sunt adjuvante în menținerea sănătății pulmonare, a tractului respirator superior, în relaxarea sistemului nervos, detoxifierea organismului pe cale renală și sudoripară. Acestea influențează tonusul musculaturii netede diminuând spasmele de la nivelul tractului respirator, calmând episoadele de tuse și ușurând expectorația. Cantitatea mare de ulei esențial regăsită în această plantă ajută la calmarea senzației de disconfort de la nivelul căilor respiratorii, reducând inflamația și crescând imunitatea locală. În cea ce privește componența uleiului volatil, acesta este bogat în α- și β-pinen, mircen, sabinen, limonen, (E)-β-cariofilen, α-humulen și alți compuși cu efecte puternic antibacteriene, antivirale, antifungice și nu doar. Spre exemplu, pinenul este un bronhodilatator foarte biodisponibil, dar și un bun antiinflamator, un antibiotic natural cu spectru larg (eficient și în cazul unor microorganisme rezistente la antibiotice) și chiar și un adjuvant al memoriei prin inhibarea acetilcolinesterazei. Limonenul conferă produsului de față proprietățile sale de calmare a simptomelor refluxului gastroesofagian și a arsurilor (pirozis). Extern, preparatele pe bază de Ienupăr dezinfectează și curăță eficient tenurile acneice, cu eczeme, dermatoze sau cu micoze. Acestea combat durerile reumatice, mătreața, acneea, celulita și infecțiile bucofaringiene, și protejează împotriva cariilor, plăcii bacteriene și a inflamației gingivale.

Mod de utilizare Ceai Ienupar doze:

Intern: sub formă de infuzie din 1-2 pliculețe de ceai la 200 ml de apă fierbinte. Se lasă acoperit la infuzat 5-10 minute, apoi se strecoară și se beau câte 3 căni de ceai pe zi. Pentru sporirea efectului la nivelul tractului respirator superior, se recomandă ca ceaiul să fie băut cald (nu rece sau fierbinte!), cu lămâie și/sau miere (după gust) și evitarea consumului de alte băuturi sau alimente timp de 30 de minute. NU se administrează pe perioade mai lungi de 6 săptămâni!

Extern: sub formă de infuzie sau decoct pentru inhalații, gargară, comprese, cataplasme, frecții, spălături locale, îngrijirea căilor respiratorii, a pielii și a cavității orale. Pentru inhalațiile de aburi se recomandă adăugarea a 3-5 picături de ulei esențial de Ienupăr în infuzie/decoct.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Tinctura și Uleiul esențial de Ienupăr de la Hypericum!

Se poate asocia cu succes și cu: Hyper-uro-renal (capsule), Hyper Dep Diu (capsule), Ceaiul și tinctura Diuretică, Merișor (sirop, tinctură, capsule), Cozi-de-cireșe (Ceai, capsule), Coada-calului (ceai, capsule), Urzică (ceai, tinctură, capsule, extract instant), Ceaiul și tinctura de Ghimpe, Hyper-Grip (capsule), Ceaiul și Tinctura Antigripală, Vitacan Răceală și Gripă (capsule), NaturAsp (capsule), Ceaiul și Tinctura Antibronșitică, Siropul contra tusei (cu sau fără zahăr), Hyper-bron (capsule), Hyper-Astm (capsule), Siropul de Brad, Siropul cu extract natural de Brad și Propolis, ImunoBor D3 1.000 U.I. (capsule), Ceaiul, Tinctura și capsulele de Echinacea, Hyper-antiviral (capsule), Hyper-Reum (capsule), Ceaiul și Tinctura Antireumatică, Siropul Imunotonic, Siropul de Iederă, Siropul de Ridiche-neagră (cu sau fără propolis), Ceaiul și tinctura de Cimbrișor, Ceaiul de Scai-vânăt, Isop, Podbal, Soc sau de Salcie, Uleiul esențial de Cimbru și Oțetul Antigripal sau cel Antireumatic.

Extern se poate combina cu: Crema Hyper-Reum, Crema cu Untul Pământului, Arnică și Petrol, Uleiul esențial de Brad, Pin, Eucalipt, Cuișoare, Oregano sau Cimbru, Uleiul Inhalații și Aromaterapie I și II, Balsamul Taina Plantelor și Sarea de baie Hyper-reum de la Hypericum.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu 20 plicuri a câte 1,5 g

Greutate netă:

℮ 30 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către femeile gravide sau de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

-Persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau cele care se află sub supraveghere medicală sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

-A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

-A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

-Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63009
Цена товара в пунктах: 180
Код товара: 63025
Цена товара в пунктах: 187
Код товара: 63032
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63050
Цена товара в пунктах: 197
Код товара: 63004
Цена товара в пунктах: 479
Код товара: 62630
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63003
Цена товара в пунктах: 171
Код товара: 63008
Цена товара в пунктах: 208
Код товара: 27730
Цена товара в пунктах: 148
Код товара: 62713
Цена товара в пунктах: 227
Код товара: 62702
Цена товара в пунктах: 181
Код товара: 63039
Топ сезона
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 64752
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 42964
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 450
Код товара: 63923
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 462
Код товара: 64294
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 296
Код товара: 62155
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 987
Код товара: 63910
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 150
Код товара: 63909
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 386
Код товара: 61856
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61838
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 848
Код товара: 61742
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 528
Код товара: 61632
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61848
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 848
Код товара: 61742
Акция
Цена товара в пунктах: 336
Код товара: 61691
Цена товара в пунктах: 533
Код товара: 62327
Цена товара в пунктах: 589
Код товара: 61601
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 134
Код товара: 62718
LULULUN - MĂȘTI JAPONEZE EXCLUSIVE
Originare din Japonia, aceste măști au câștigat o reputație internațională datorită calității lor superioare și a ingredientelor tradiționale locale japoneze, care au fost folosite de secole pentru a menține frumusețea și sănătatea tenului.