Ceai Hypericum Angelica (Pro-digestiv, Antacid) 30g

Код товара: 62679
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: чай травяной
Наличие: достаточно
44 95 леев
(-16%)
37 92 леев
или 152 пунктов лояльности
Выгода:
3 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Ceai Angelica 30 g

Produsul Ceai Angelică vrac susține digestia, stimulând secreția salivară și gastrică, reglând funcția biliară și calmând spasmele.

Proprietati   

Antibacteriană, Antifungică, Antiinflamator, Antireumatic, Antiseptic, Depurativ, diuretică, Stomahică, Sudorific, Tonic amar

Recomandari         

Dureri reumatice, Sistem Digestiv, Sistem Osteo-Articular, stimularea funcției biliare

Ceai Angelică vrac este un excelent adjuvant al sistemului digestiv

Caracteristici generale Ceai Angelică vrac:

Prin proprietățile sale carminative, eupeptice și tonic-amare, produsul Ceai de Angelică reglează pofta de mâncare și elimină disconfortul digestiv.

În plus, datorită proprietăților antiinflamatoare și diuretice, Angelica este un bun adjuvant și în adresarea problemelor de natură articulară și uro-renală. Eficientizarea digestiei și protejarea sistemului osteoarticular sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală. Astfel, digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”, „ficat gras”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Nevoia menajării sistemului nostru digestiv, în care funcțiile hepatobiliare și pancreatice au un rol major, devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, sistemul nostru digestiv, dar și cel imunitar, au nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substanțe, infectarea cu anumiți agenți patogeni, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase.

Pe fondul unei alimentații dezechilibrate și sistemul uro-renal poate deveni vulnerabil, fiind predispus la infecții și la inflamație. Astfel, în ceea ce privește aparatul urinar, acesta este greu încercat mai ales din cauza rolului său esențial în purificarea sângelui și eliminarea pe cale urinară a toxinelor. Pe deasupra, un metabolism lent, consumul excesiv de sodiu, precum și alți factori de natură fiziologică și psihologică, pot determina retenția apei în țesuturi cauzând disconfort și un aspect inestetic. Totuși, poate cel mai important aspect de avut în vedere este acela că un sistem renal suprasolicitat poate afecta sănătatea cardiovasculară, acesta nefiind capabil să elimine corect reziduuri metabolice precum acidul uric sau nefiind capabil să filtreze corect urina (de ex., cauzând pierderi de proteine în urină). Reziduurile metabolice (precum acidul uric) și statusul inflamator pot afecta, în timp, și funcționarea corectă a articulațiilor, acestea suferind degenerări manifestate prin durere, pierderea mobilității, umflare și deformare.

Pentru a ușura digestia și a proteja sistemele articular și renal, putem face apel la soluții naturale cu acțiune: tonic-amară, eupeptică, antispastică, antireumatică, depurativă, stomahică, sudorifică și diuretică, o astfel de soluție o reprezintă infuziile din plante medicinale precum Ceai Angelică vrac de la Hypericum.

Astfel, utilizarea infuziilor pe bază de Angelică ajută la reglarea poftei de mâncare, eliminarea balonării, combaterea infecțiilor urinare, calmarea durerilor reumatice și la eliminarea toxinelor și retențiilor de apă din organism.

Extern, se remarcă proprietățile antibacteriene, antifungice, antiinflamatoare și antireumatice.

Ingrediente Ceai Angelică vrac:

Rizomi cu rădăcini de Angelică (Angelica archangelica).

Detalii Ceai Angelică vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea produsului Ceai Angelică vrac, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din culturi aflate în zona montană a țării noastre. Rizomii și rădăcinile de Angelică (Rhizoma cum radicibus Angelicae) au fost recoltate manual toamna sau primăvara, spălate și uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Produsul Ceai Angelică vrac susține digestia, stimulând secreția salivară și gastrică, reglând funcția biliară și calmând spasmele. De asemenea, conținutul complex în substanțe bio-active al rădăcinilor și rizomilor acestei specii ajută și la calmarea durerilor articulare de natură reumatică. În plus, compușii activi (de ex.: ulei esențial – limonen, mircen, caren, ocimen, terpinolen, sabinen, borneol, carvacrol; monoterpene – α- și β-felandren, α-pinen, sesquiterpene, acizi organici – angelic, clorogenic, cafeic, clorogenic, succinic, fumaric, citric, chinic, oxalic; cumarine – ostol, umbeliferonă, umbeliprenină, ostenol; furanocumarine – angelicină, archangelica, xantotoxină, xantotoxol, bergapten, imperatorină; acizi grași – palmitic, linoleic, petroselinic; rezine, taninuri, zaharuri, vitamine – B1 și săruri minerale ș.a.) din Angelică, contribuie și la combaterea retențiilor de apă din organism; facilitarea eliminării gazelor din stomac și intestine, calmarea spasmelor și a senzațiilor de greață, stimularea funcției biliare, menținerea sănătății tractului uro-genital prin combaterea infecțiilor, calmarea durerilor reumatice și eliminarea toxinelor și a retențiilor de apă din organism (pe cale renală și sudoripară).

Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Angelică se numără acțiunea: digestivă, tonic-amară, carminativă, eupeptică, stomahică, antiinflamatoare, antiseptică, antifungică, analgezică, detoxifiantă, diaforetică, antireumatică, antigutoasă, diuretică, protectoare la nivelul aparatului urinar și calmantă asupra sistemului nervos.

Prezentarea compușilor activi din Ceai Angelică vrac:

Angelica (Angelica archangelica), denumită și Angelină, Antonică, Cucută-mare, Aglică, Anghelică sau Anghelică-sălbatică, este o specie erbacee, perenă sau bienală, aromatică, legumicolă și medicinală ce face parte din familia Apiaceae/Umbelliferae (din care fac parte Mărarul, Anasonul, Chimenul, Morcovul, Coriandrul, Chimionul, Țelina sau Păstârnacul). Specia se caracterizează printr-un rizom de forma unui Nap, brun, cu mai multe capete și striații circulare, din care se desprind rădăcini adventive. Atât rizomii, cât și rădăcinile speciei au un gust amar și o aromă caracteristică, pătrunzătoare, ce nu se aseamănă cu cea a celorlalte specii din familia Umbeliferelor. Tulpina este robustă, dreaptă, cilindrică, galben-verzuie, cu înălțimi de cca 150 cm (max. 300 cm) și se ramifică înspre vârf. Frunzele sunt mari și lungi, cu formă de trei ori penat-sectate și foliole ovate. Florile sunt grupate în umbele mari, globuloase și au o culoare alb-verzuie. Fructele sunt diachene elipsoidale, cu aripi laterale și bogate în ulei volatil. Atât frunzele cât și fructele sunt toxice din cauza concentrației mari de furanocumarine. Răspândită în Europa centrală și Asia, din Siberia până în Islanda, specia crește spontan în regiunile nordice ale Rusiei, țărilor Scandinave, Insulelor Feroe și Islandei. De asemenea este cultivată în Franța, Germania, Polonia, Bulgaria, Ungaria și România. Pe teritoriul țării noastre, Angelica se regăsește spontan în regiunile montane și subalpine, crescând doar pe soluri umede, precum cele din apropierea pârâielor, prin turbării, în chei sau la marginea pădurilor umede.

Cunoscută încă din Antichitate, Angelica și-a primit denumirea de la greci, cuvântul „angelos” însemnând înger, iar „arkhangelos” arhanghel. Aceștia i-au dat acest nume deoarece se credea că însuși Arhanghelul Mihail a fost cel care le-a spus oamenilor despre proprietățile medicinale ale plantei. Însă specia nu era cunoscută doar de greci sau de romani, și strămoșii noștri daci foloseau Angelica pentru aroma și proprietățile sale sanogene. Aceasta ajuta în calmarea durerilor de stomac, „întărirea inimii” și în ușurarea expectorației. Rizomii și fructele plantei erau puse în vin, amestec ul fiind folosit pentru stimularea poftei de mâncare, ca tonic gastric sau contra herniilor. Începând cu secolul al X-lea, Angelica a fost cultivată ca legumă, fiind folosită atât ca legumă cât și ca plantă medicinală. Aceasta a cunoscut o creștere în popularitate în Scandinavia secolului al XII-lea, în special în rândul populației Saami (laponi) care foloseau specia în cadrul medicinei șamanice. În prezent, Angelica este folosită ca aromatizant pentru multe tipuri de băuturi alcoolice (lichior, absint, bitter) și de preparate culinare (omletă, dulceață, bomboane, păstrăv, sirop). Pe teritoriul țării noastre, aceasta a fost folosită tradițional pentru frecții contra durerilor de spate și reumatice, fiind fierte și amestecate cu oțet. De asemenea, erau parte dintr-u amestec ce se folosea pe mușcăturile de câine sau șarpe. Mai mult, se spune că însuși Haiducul Pintea Viteazul avea mereu la el o sticlă cu palincă în care punea rădăcină de Angelică și planta întreagă de Fierea-pământului (Gentiana cruciata), considerând că aceasta îl ferea de boală și îi dădea putere.

În Fitoterapia modernă, Angelica este folosită pentru proprietățile sale digestive, carminative, colecistokinetice, antireumatice, diuretice și diaforetice. Folosite sub formă de infuzie, rizomii și rădăcinile de Angelică stimulează diureza și contribuie la protejarea tractului urinar, favorizând eliminarea agenților patogeni de la nivelul vezicii urinare, reducerea retențiilor de apă și eliminarea acidului uric, ureei, azotului, creatininei și a excesului de minerale (în special a calciului) din organism. Acest lucru se datorează, în principal, conținutului în flavonoide precum și uleiului volatil ce are proprietăți antibacteriene (în special contra Mycobacterium avium) și antifungice (contra aprox. 14 specii de fungi) notabile. Prin acțiunea sudorifică și diuretică, Angelica este utilă și în curele de detoxifiere, iar datorită conținutului în principii amare, aceasta stimulează secreția de salivă și suc gastric. Produsele pe bază de Angelică stimulează colecistul și relaxează musculatura netedă, cu efecte benefice în colici și spasme. Angelica are și proprietăți antiinflamatoare și antireumatice, aceasta fiind utilă în calmarea durerilor articulare și de spate. De asemenea, datorită conținutului în ulei esențial, preparatele pe bază de Angelică pot avea un efect stimulant la nivel cerebral, însă doar în doze mici, în doze mari, acesta devine un depresiv cerebral. Nu în ultimul rând, folosită extern, Angelica este utilă în ameliorarea durerilor reumatice, fiind folosită la frecții sub formă de spirt de Angelică (ulei esențial de Angelică, alcool, Camfor).

Mod de utilizare Ceai Angelică vrac:

Intern: sub formă de infuzie: din 1 linguriță de plantă la 200 mL de apă clocotită, se lasă acoperit câteva minute la infuzat, se strecoară și se bea o singură cană de ceai pe zi, fracționat.

În cazul curelor de lungă durată, se recomandă câte o pauză de minimum 1 săptămână, la fiecare lună.

Extern: sub formă de decoct sau infuzie. Se va folosi la: spălături locale, comprese, cataplasme în pansament steril sau frecții pentru: eczeme, micoze, edeme, inflamații articulare și calmarea înțepăturilor de insecte.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Tinctura de Angelică!

Se poate asocia cu succes și cu: Bitterul Taina Plantelor (hidroalcoolic, hidroglicerinic, capsule), Bitterul Taina Maramureșului, Bitterul Ierburile vieții (hidroetanolic, capsule), Enzimax (capsule), Hyper-Bil (capsule), Protonic (capsule, borcan), Ceaiul și tinctura Diuretică, Hyper Uro-renal (capsule), Bitterul Taina Plantelor (capsule, hidroalcoolic sau hidroglicerinic), Ceaiul și Tinctura Gastrică, NaturAsp (capsule), Hyper-reum (capsule), Osteoartrit (capsule), Turmeric (capsule, ) Ceaiul, tinctura și oțetul Antireumatic, Ceaiul, capsulele sau seva de Mesteacăn, Ceaiul și capsulele de Coada-calului, Ceaiul și capsulele din Cozi-de-cireșe, Urzică (ceai, tinctură, capsule, extract instant), Ceaiul și Tinctura Anticolitică, Ceaiul și tinctura de Ghimpe, Soc (ceai, tinctură, sirop, oțet), Ceaiul din Muguri de Plop, Pufuliță-cu-flori-mici, Gențiană, Obligeană, Siminoc, Fenicul, Anason, Chimen, Armurariu, Ghimbir sau Brusture.

Pentru îngrijirea externă, vă recomandăm: Balsamul Taina plantelor, Crema Hyper-reum, Crema cu Untul-pământului, Tătăneasă și Arnică, Gelul cu Arnică, Untul-pământului și Arginină, Crema cu Untul Pământului, Arnică și Petrol, Balsamul Gel Gheara-diavolului, Sprayul cu Propolis și Acid alfa lipoic și Sarea de baie Hyper-reum de la Hypericum.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu rizomi și rădăcini uscate și feliate

Greutate netă:

30 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către femeile gravide sau care alăptează și de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

-Persoanele care urmează tratamente medicamentoase (diuretice, anxiolitice, antidepresive, anticonvulsive, anticoagulante ș.a.) sau cele care se află sub supraveghere medicală (în special pentru epilepsie, ulcer gastric sau duodenal, insuficiență hepatică sau renală decompensată, boli cardiovasculare) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

-În timpul curei, se recomandată limitarea expunerii la soare din cauza efectului fotosensibilizant al furanocumarinelor prezente în rizomii și rădăcinile de Angelică;

-A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

-A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

-Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63018
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62731
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63009
Цена товара в пунктах: 236
Код товара: 37391
Цена товара в пунктах: 140
Код товара: 47668
Цена товара в пунктах: 180
Код товара: 63039
Цена товара в пунктах: 474
Код товара: 36313
Цена товара в пунктах: 221
Код товара: 62737
Цена товара в пунктах: 227
Код товара: 62702
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62713
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63017
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 351
Код товара: 59618
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 435
Код товара: 64096
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 593
Код товара: 64087
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 17
Код товара: 58331
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 150
Код товара: 44218
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 135
Код товара: 61896
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 28
Код товара: 63890
Топ сезона
Код товара: 12123
Акции
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 652
Код товара: 61743
Акция
Цена товара в пунктах: 604
Код товара: 52542
Акция
Цена товара в пунктах: 461
Код товара: 61852
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61836
Акция
Цена товара в пунктах: 544
Код товара: 61824
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 42229
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 823
Код товара: 61952
Цена товара в пунктах: 675
Код товара: 61718
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61848
Цена товара в пунктах: 695
Код товара: 61910
Цена товара в пунктах: 124
Код товара: 60985
Цена товара в пунктах: 308
Код товара: 62324
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1196
Код товара: 58536
Акция
Цена товара в пунктах: 387
Код товара: 61855
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 398
Код товара: 63685
Акция
Цена товара в пунктах: 334
Код товара: 61692
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 152
Код товара: 62679
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.