Ceai Hypericum Schinduf 50g

Код товара: 62737
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: чай травяной
Наличие: достаточно
57 43 леев
(-18%)
47 21 леев
или 189 пунктов лояльности
Выгода:
4 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Ceai Schinduf 50 g

Ceaiul de Schinduf prezintă beneficii la nivelul mai multor sisteme din organism, stimulând metabolismul, contribuind la ușurarea digestiei, calmarea mucoasei gastrointestinale și reducerea colesterolului seric.

Proprietati   

Antiacneic, antiinflamatoare, Cicatrizant, Detoxifiant, Digestiv, Diuretic, Emolient, Gastroprotector, Hipocolesterolemiant, Hipoglicemiant, Stomahică

Recomandari         

Anemie, Anorexie, Cresterea libidoului, Detoxifiere, Reducerea glicemiei, Sistem nervos, susținerea funcției sexuale

Ceai Schinduf vrac – Rol de stimulare a metabolismului și tonifiere a sistemului nervos.

Caracteristici generale Ceai Schinduf vrac:

Produsul Ceai de Schinduf este recunoscut pentru proprietățile sale benefice asupra sistemului nervos central și a celui neuromuscular, acesta are rol fortifiant și stimulator, crescând rata metabolică, ușurând digestia și reglând pofta de mâncare.

Mai mult, acesta este recunoscut și pentru capacitatea sa de susținere a funcției sexuale. Reglarea metabolismului și tonifierea sistemului nervos sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Așadar, inflamația cronică este declanșatorul principal pentru multe probleme de natură cerebrală, cardiovasculară, autoimună, renală, hepatică, osteoarticulară și chiar și pentru unele alergii. Prezența unui status inflamator în organism pentru o perioadă îndelungată de timp va avea efecte negative asupra întregului corp, putând crește, printre altele, riscul de afectare al vaselor de sânge (de ex., depunere de grăsimi, îngroșare, rigidizare, formare de trombi), acest lucru îngreunând oxigenarea corectă a organelor (inclusiv a creierului) și favorizând creșterea tensiunii arteriale. Spre exemplu, în prezența stresului oxidativ, lipidele din sânge pot fi oxidate generând, astfel, lipoproteine oxidate (LDLox). Acestea sunt, cel mai adesea, recunoscute greșit de către corpul uman, generând un răspuns inflamator și fiind implicate în procesul de aterogeneză. De asemenea, expunerea prelungită la episoade stresante (de natură atât psiho-emoțională, cât și fizică) poate duce la afectarea sănătății cardiovasculare prin perturbarea ritmului și pulsului cardiac, inducerea vasoconstricției, sau a altor dezechilibre mai complexe. Stresul constant și un stil de viață dezechilibrat își pun amprenta adesea și asupra sistemului nervos, cu implicații nefavorabile asupra capacităților mentale de concentrare, memorare sau a vitezei de procesare.

Similar, digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”, „ficat gras”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Nevoia menajării sistemului nostru digestiv, în care funcțiile hepatobiliare și pancreatice au un rol major, devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, ficatul și colecistul au nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substanțe, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase care suprasolicită funcția de detoxifiere a acestor organe. Mai mult, în dietele moderne dezechilibrate pot apărea numeroase dereglări metabolice induse de variațiile bruște ale glicemiei și descărcările semnificative de insulină ce se produc atunci când consumăm alimente cu indice și încărcătură glicemică mare. În această situație, pancreasul endocrin este greu încercat mai ales din cauza rolului său esențial în secreția insulinei și reglarea glicemiei.

În astfel de situații, curele cu ceaiuri și suplimente pe bază de plante cu proprietăți hipocolesterolemiante, hipoglicemiante, antiinflamatoare, stomahice, fortifiante, neuro-stimulatoare sau detoxifiante, precum Ceaiul de Schinduf, pot fi o soluție naturală și eficientă de a menține buna funcționare a sistemului nervos central și neuro-muscular, de a stimula metabolismul energetic, de a optimiza digestia și de a reduce procesele inflamatorii din organism.

Extern, Schinduful are un efect antiinflamator, antiacneic și vulnerar la nivelul pielii.

Ingrediente Ceai Schinduf vrac:

Semințe de Schinduf (Trigonella foenum–graecum).

Detalii Ceai Schinduf vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Schinduf, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Semințele de Schinduf (Trigonelae semen) au fost recoltate în momentul uscării păstăilor, dimineața, pe timp frumos, apoi au fost uscate în strat subțire, în încăperi bine aerate, la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Schinduf prezintă beneficii la nivelul mai multor sisteme din organism, stimulând metabolismul, contribuind la ușurarea digestiei, calmarea mucoasei gastrointestinale și reducerea colesterolului seric.

În plus, compușii activi (de ex.: substanțe glucidice – galactomanane, stanchinoză; lipide sterolice – fitină, fitosterine, lecitină, trigliceride ale acizilor oleic, palmitic, linoleic, linolenic; proteine bogate în triptofan și lizină, aminoacizi liberi – lizină, histidină, arginină; alcaloizi – colină, trigonelină L, gentianină, carpaină; flavonoizi – luteolină, vitexină, apigenină, orientină, quercetină; principii amare, rutozid, saponozide, sapogenine steroidice, ulei volatil, vitamine – A, B1, B3, C și săruri minerale de Fe, P, Mg ș.a.) din semințele de Schinduf contribuie și la:

-normalizarea glicemiei,

-creșterea secreției de lapte la femeile care alăptează,

-tonifierea sistemului nervos central și neuromuscular,

-fortifierea organismului,

-susținerea funcției sexuale și creșterea libidoului,

-normalizarea poftei de mâncare,

-susținerea refacerii organismului în perioadele de convalescență,

-reglarea funcției tiroidiene,

-combaterea anemiei și a stărilor inflamatorii,

-îndepărtarea toxinelor metabolice și a excesului de apă din organism pe cale urinară.

Printre virtuțile ceaiului de Schinduf se numără acțiunea: tonică asupra sistemului nervos, reglatoare asupra metabolismului și a apetitului, nutritivă, depurativă, antianemică, anti-pelagră, digestivă, stomahică, gastroprotectoare, antiseptică, galactogenă, ușor afrodiziacă, tonic-amară, emolientă, cicatrizantă, hipocolesterolemiantă, hipoglicemiantă și diuretică.

Extern, Ceaiul de Schinduf se poate folosi pentru: calmarea inflamațiilor pielii și a ganglionilor limfatici, grăbirea vindecării plăgilor superficiale de la nivelul pielii și îngrijirea tenului datorită proprietăților antiinflamatoare, emoliente, cicatrizante, antiseptice și antiacneice.

Prezentarea compușilor activi din Schinduf:

Schinduful (Trigonella foenum–graecum), cunoscută și drept Schinduț, Sfândig sau Molotru, este o plantă erbacee anuală, spontană sau cultivată (în județele Brăila sau Constanța) care face parte din familia Fabaceae (cunoscută și drept familia leguminoaselor din care fac parte: Fasolea, Bobul, Mazărea, Năutul, Soia, Lupinul, Lucerna, Salcâmul, Roșcovul, Lemnul-dulce sau Kudzu).

Acesta se caracterizează printr-o rădăcină pivotantă. Tulpina este erectă, cilindrică, glabră și fistuloasă, atingând înălțimi medii de 30-50 (70) cm. Frunzele sunt pețiolate, trifoliate, cu stipele lanceolate și cu margini ușor dințate. Florile sunt papilonate, având o culoare gălbuie sau lila și striuri violete la bază. Perioada de înflorire este iunie-iulie. Fructele sunt păstăi lungi de 8-10 cm, cu câte 10-20 de semințe. Semințele sunt aromate, mirosind a cumarină și având un gust amar. În trecut, lăstarii tineri și semințele de Schinduf erau folosite în alimentație. Datorită proprietăților aromatice, semințele crude măcinate erau folosite sub formă de condiment, iar cele prăjite erau utilizate ca surogat al cafelei. În prezent, specia este utilizată în principal ca plantă furajeră.

Folosită ca plantă medicinală încă din Antichitate, Schinduful apare menționat în lucrările lui Dioscoride și a medicilor arabi. Aceștia foloseau semințele plantei pentru tonifierea organismului, vindecarea rănilor și creșterea secreției de lapte la femeile care alăptau. Și strămoșii noștri daci cunoșteau efectele sanogene ale speciei, aceștia denumind-o „Scindof”, denumire din care a evoluat numele modern de Schinduf. Aceștia foloseau făina din semințele plantei pentru grăbirea vindecării rănilor (ulcere purulente, abcese, contuzii) și pentru combaterea inflamației. De asemenea, egiptenii antici foloseau Schinduful pentru proprietățile sale antihelmintice și, în cazul femeilor, acestea consumau semințele plantei pentru a crește în greutate.

În fitoterapia modernă, preparatele pe bază de Schinduf sunt recomandate pentru stimularea metabolismului glucidic, proteic și lipidic, de asemenea, semințele plantei sunt utilizate în stimularea sistemului nervos central și neuromuscular datorită conținutului în metilbetaină și acid nicotinic (vitamina B3).

Datorită proprietăților deosebit de nutritive, semințele de Schinduf sunt utilizate de peste un secol în creșterea ponderală a pacienților cu tuberculoză. Conținutul în fitosteroli le conferă și un efect ușor afrodiziac, acestea crescând libidoul, susținând actul sexual și amplificând trăirile erotice. Recomandate ca adjuvant în anorexie și în dispepsii, semințele de Schinduf reglează pofta de mâncare și ușurează digestia, normalizând totodată nivelurile serice ale colesterolului și glicemiei. Nu în ultimul rând, produsele pe bază de Schinduf susțin detoxifierea organismului prin eliminarea toxinelor metabolice și a excesului de apă din țesuturi pe cale urinară.

Extern, produsul Ceai de Schinduf dezinfectează și curăță eficient tenul, fiind indicate în combaterea furunculelor. De asemenea, hrănesc și calmează pielea iritată, grăbind vindecarea rănilor și stimulând reepitelizarea. Mai exact, mucilagiile (galactomananele) și compușii antiseptici regăsiți în semințele de Schinduf ajută la grăbirea vindecării plăgilor superficiale și au o acțiune emolientă asupra pielii. Un efect benefic asupra pielii îl are și vitamina B3 regăsită, și ea, în aceste semințe.

Mod de utilizare Ceai Schinduf vrac:

Intern: Infuzie din 1 linguriță de semințe la 200 ml de apă fierbinte. Se lasă acoperit la infuzat timp de câteva minute, apoi se strecoară și se bea pe parcursul zilei. Decoct din 1 linguriță de semințe la 200 ml de apă. Se fierbe timp de 5-10 minute, apoi se lasă acoperit 10-15 minute, se filtrează și se bea pe parcursul zilei. Macerat apos din 2 lingurițe de semințe la 1 cană de apă, timp de 24 de ore. Se completează cu apă fiartă și răcită și se bea pe parcursul unei zile. În cazul curelor îndelungate, se recomandă efectuarea unei pauze de câte 1 lună la fiecare 3 luni de administrare neîntreruptă.

Extern: sub formă de infuzie, decoct sau semințe măcinate (amestecate cu apă și oțet), pentru comprese, cataplasme, badijonări, spălături locale, gargară, băi de șezut, îngrijirea pielii, tenului și scalpului.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu:

Schinduf (capsule) de la Hypericum!

Se poate asocia cu succes și cu:

Hyper Digestiv (capsule), Hipocolesterolemiant (capsule), Spirulină cu Aloe și Cătină-albă (capsule), Multivitamin+Ginseng/Luteină (capsule), Elixirul vieții RO, Protonic+, Protonic Flora (capsule), Hyper Geriatric (capsule), Bitterul Taina Maramureșului (extract hidroalcoolic), Bitterul Taina Plantelor, (hidroalcoolic sau hidroglicerinic) capsule Bitter Taina Plantelor, Ceaiul Anticolitic și Tinctura Anticolitică, Ceaiul Gastric și Tinctura Gastrică, Hyper-Bil (capsule), Enzimax (capsule), Hepavita Leacul (capsule), Protector Ficat (capsule), Ceai de Ghimbir, sirop Ghimbir, capsule Ghimbir, ulei esențial de Ghimbir), Turmeric (pulbere sau capsule), Ceaiul de gențiană și Tinctura de Gențiană, Brânca-ursului, ceai Brânca Ursului, tinctură Obligeană (capsule, ceai), Ceaiul de Mărar și Tinctura de Mărar, Ceaiul Lactație, Hyper Bust (capsule), Hyper Pot (capsule), Hyper Potent (capsule), Ceaiurile de Zmeur, Hyper-Helm (capsule),  cu Oțetul Antistres.

Extern se poate combina cu:

Crema cicatrizantă; Balsamul Taina Plantelor; Hyper Gel albastru; Gelul cu Arnică, Untul Pământului și Arginină; Crema Hyper-reum; Crema cu Untul Pământului, Arnică și Petrol; Crema pentru Sâni; Uleiul esențial de Anason, Ghimbir sau Uleiul de Magneziu și Sarea de baie Hyper Antistres de la Hypericum.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu semințe uscate.

Greutate netă:

℮ 50 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

-Femeile gravide sau care alăptează, persoanele care urmează tratamente medicamentoase (sau cele care se află sub supraveghere medicală (în special pentru boli grave de natură hepatică sau renală) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

-A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

-A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

-Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63009
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63050
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63032
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63025
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 37391
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63003
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63008
Цена товара в пунктах: 263
Код товара: 62711
Цена товара в пунктах: 196
Код товара: 37347
Цена товара в пунктах: 487
Код товара: 27730
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63018
Цена товара в пунктах: 130
Код товара: 62731
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63068
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63017
Цена товара в пунктах: 130
Код товара: 62743
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63039
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 132
Код товара: 61896
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 545
Код товара: 42229
Топ сезона
Код товара: 12123
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 48655
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 42969
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 799
Код товара: 61681
Акция
Цена товара в пунктах: 502
Код товара: 61715
Акция
Цена товара в пунктах: 607
Код товара: 61701
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 608
Код товара: 46542
Акция
Цена товара в пунктах: 593
Код товара: 61710
Акция
Цена товара в пунктах: 384
Код товара: 61864
Акция
Цена товара в пунктах: 263
Код товара: 61842
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 527
Код товара: 62578
Цена товара в пунктах: 915
Код товара: 61912
Цена товара в пунктах: 755
Код товара: 61603
Цена товара в пунктах: 197
Код товара: 54881
Цена товара в пунктах: 636
Код товара: 61800
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 189
Код товара: 62737