Ceai Hypericum Obligeana 50g

Код товара: 62728
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: чай травяной
Наличие: достаточно
42 94 леев
(-16%)
36 17 леев
или 145 пунктов лояльности
Выгода:
3 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Ceai Obligeana 50 g

Ceaiul de Obligeană ajută la susținerea sistemelor digestiv și nervos. Aceasta protejează mucoasele gastrică și intestinale și îmbunătățește memoria și tonusul mental.

Ceai Obligeana vrac – Rol în menținerea bunei funcționări a sistemelor digestiv și nervos

Caracteristici generale Ceai Obligeana vrac:

Ceaiul de Obligeană este deosebit de eficient în menajarea sistemului gastrointestinal, acționând atât ca un pansament gastric, cât și ca un antispastic. În plus, acesta are un efect benefic și asupra sistemului nervos, cu o acțiune ușor sedativă și reglatoare a poftei de mâncare chiar și în anorexia nervoasă. Susținerea sănătății sistemelor digestiv și nervos sunt demersuri cu atât mai importante cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Cu alte cuvinte, acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. O astfel de perturbare la nivel hormonal, senzația de epuizare cauzată de ritmul prea lent de regenerare a organismului, prezența unei infecții sau a unei infestări în corp, grijile și factorii psihologici de stres, sau procesele ineficiente de detoxifiere pot afecta semnificativ echilibrul psiho-emoțional și, mai departe, apetitul, digestia sau calitatea somnului. Toți acești factori endogeni sunt agravați și de factori exogeni precum cei menționați mai sus, cele mai predispuse la tulburările de somn fiind persoanele care lucrează în ture de noapte, cele care călătoresc mult și schimbă des fusul orar („jet lag”), cele care suferă de anxietate sau alte probleme de sănătate, cele care urmează anumite tratamente și cele care trăiesc în medii foarte stresante și poluate.

În astfel de situații în care echilibrul psiho-emoțional este compromis și sistemul nervos este devitalizat, digestia are și ea de suferit, în special prin apariția spasmelor și modificarea motilității intestinale. În cazul expunerii cronice la stres, spasmele se pot asocia cu dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe, disbioze), dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”, „ficat gras”) sau de natură pancreatică (producție insuficientă de enzime). Aceste dezechilibre devin evidente odată cu apariția balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate și odată cu modificarea tranzitului intestinal (constipație, diaree). Așadar, nevoia menajării sistemului nostru digestiv devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, sistemul nostru digestiv, dar și cel imunitar, au nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substanțe, infectarea cu anumiți agenți patogeni, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase.

Vedem, astfel, că sub presiunea surselor de stres tot mai numeroase din zilele noastre, îngrijirea bunăstării psiho-emoționale este din ce în ce mai importantă, iar menținerea unui echilibru între sănătatea fizică, cea psihică și cea emoțională este abordarea holistă, corectă.

Pentru a minimiza cât mai mult riscul apariției tulburărilor digestive și de somn cauzate de afectarea echilibrului psiho-emoțional, putem apela la soluții naturale bazate pe plante cu o acțiune calmantă, carminativă, antispastică și ușor sedativă. O astfel de soluție o reprezintă infuziile din plante medicinale special alese pentru a regla pofta de mâncare, a ușura digestia și a tonifia sistemul nervos, precum Ceaiul de Obligeană de la Hypericum. Astfel, utilizarea infuziilor pe bază de Obligeană ajută la calmarea spasmelor, reglarea apetitului, combaterea balonării și echilibrarea sistemului nervos central. Extern, se remarcă proprietățile antiseptice, antiinflamatoare, antihemoroidale și slab-revulsive.

Ingrediente Ceai Obligeana vrac:

Rizomi de Obligeană (Acorus calamus).

Detalii Ceai Obligeana vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Obligeană, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Rizomii de Obligeană au fost recoltați toamna (septembrie-noiembrie), pe timp frumos, după zvântarea solului, spălați cu atenție și uscați la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Obligeană ajută la susținerea sistemelor digestiv și nervos. Aceasta protejează mucoasele gastrică și intestinale și îmbunătățește memoria și tonusul mental. În plus, compușii activi (de ex., ulei volatil – linalool, eugenol, pinen, camfen, camfor, calamol, calamenol, cineol, metilengenol, azulen; principii amare – acorină, acoretină; sescviterpene, acid acoric, acoronă, criptoacoronă, calaconă, alcamonă, acoragermacrone, asaraldehide, metilamină,  zaharuri – dextrine, dextroze, amidon, acid palmitic, colină, tanin, rezine, mucilagii, vitamina B1, C și săruri minerale) din rizomii de Obligeană contribuie și la: întărirea sistemului nervos central, ușurarea adormirii și îmbunătățirea somnului, stimularea secrețiilor salivare, gastrice și intestinale, redobândirea poftei de mâncare, eliminarea toxinelor din organism pe cale urinară, relaxarea musculaturii netede din regiunea organelor interne, ușurarea digestiei, favorizarea eliminării gazelor din intestine și ameliorarea stărilor depresive, de agitație, anxietate sau a episoadelor epileptice. Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Obligeană se numără acțiunea: eupeptică, tonic-amară, tonică asupra sistemului nervos, ușor-sedativă, calmantă, antispastică, analgezică, antiinflamatoare, antiseptică, insecticidă, detoxifiantă, carminativă, antihemoroidală, analgezică și diuretică. Extern, Obligeana ajută la grăbirea refacerii zonelor lezate, combaterea infecțiilor bacteriene, reducerea neplăcerilor asociate hemoroizilor, stimularea circulației sanguine la nivelul scalpului și calmarea durerilor reumatice sau gutoase. De asemenea, Obligeana ajută la îndepărtarea insectelor, având efect insecticid datorită aldehidei azarilice pe care o conține. Astfel, extern, acesta are acțiune: antiseptică, antiinflamatoare, ușor-revulsivă, calmantă, antihemoroidală și insecticidă.

Prezentarea compușilor activi din Obligeană:

Obligeana (Acorus calamus), cunoscută și drept Trestie-mirositoare, Buciumaș, Călin, Crin-de-apă, Calm, Calmenă, Speribană, Tartarachi, Paporotnec sau Papură-roșie, este o plantă erbacee perenă, aromată, spontană sau cultivată, din familia Acoraceae (fiind mutată din familia Araceae). Acesta crește spontan pe marginea apelor curgătoare, lacurilor și a bălților și în mlaștini, fiind parte a florei spontane din Asia centrală, India, Europa, sudul Rusiei și Siberia. Deși în prezent crește pe teritoriul european, aceasta nu este originară de pe acest continent, fiind introdusă în secolul al XVI-lea. Relativ asemănătoare cu Irisul, și deseori confundată cu acesta, Obligeana se caracterizează printr-un rizom orizontal gros, cărnos și cu lungimi de până la 1 m. Tulpina este erectă, cu înălțimi de 120-150 cm și cu o singură frunză la baza căreia se află o inflorescență de culoare verde sau galben-verzuie. În prezent, există 3 forme citotipice: diploidă, triploidă și tetraploidă. Denumirea științifică a speciei a fost dată de Dioscoride, „Acorus” provenind, se pare, din grecescul „kóri” – pupilă și „calamus” fiind derivat din „kálamos” – trestie/stuf. O posibilă explicație a numelui este dată de faptul că rădăcina acestei specii era folosită pentru combaterea problemelor oculare.

Printre primele mențiuni scrise despre Obligeană au fost făcute de către egiptenii antici și datează din anul 1.300 îen. Aceștia foloseau specia la obținerea parfumurilor, însă planta a avut nenumărate întrebuințări medicinale, atât umane cât și veterinare, de-a lungul timpului, în special în Medicina Tradițională Chineză, în Ayurveda și în medicina Siddha. Astfel, în India și SUA, Obligeana are o tradiție îndelungată de folosință ca adjuvant în răceli, fiind utilă pentru combaterea stărilor febrile, tusei sau durerilor în gât. În Europa, planta a fost folosită în mod empiric pentru ușurarea digestiei și stimularea poftei de mâncare, ameliorarea problemelor intestinale sau de stomac și calmarea hemoroizilor. Alte utilizări au mai fost: reducerea durerilor reumatice, alungarea insectelor, înlăturarea senzației de frig, stabilizarea reacțiilor auditive și calmarea mușcăturilor de șarpe.

În prezent, fitoterapia modernă recomandă produsele derivate din rizomii de Obligeană pentru adresarea problemelor de natură gastrointestinală, cu accent pe calmarea mucoasei gastrice și a celei intestinale, reglarea tranzitului intestinal, evacuarea gazelor din stomac și intestine și stimularea poftei de mâncare (chiar și în cazul persoanelor cu anorexie sau a bolnavilor de cancer gastric). De asemenea, datorită proprietăților tonice și ușor-sedative asupra sistemului nervos central, Obligeana este utilă ca adjuvant și în calmarea spasmelor – în special ale mușchilor netezi din regiunea organelor. Aceasta are o acțiune pozitivă și în cazurile de nervozitate, anxietate, depresie, insomnie sau epilepsie. Nu în ultimul rând, specia poate fi folosită extern, pentru calmarea durerilor reumatice și hemoroidale, stimularea regenerării părului prin creșterea circulației sangvine la nivelul scalpului și îngrijirea plăgilor.

Mod de utilizare Ceai Obligeana vrac:

Intern: Infuzie din 1 linguriță de plantă la 200 ml de apă clocotită. Se lasă acoperit câteva minute, apoi se strecoară și se beau 1-2 căni de ceai pe zi.

Decoct din 1 linguriță de plantă la 200 ml de apă clocotită. Se fierbe 2-3 minute, se lasă acoperit câteva minute, apoi se strecoară și se beau 1-2 căni de ceai pe zi, înaintea meselor principale.

Macerat la rece timp de 3-4 ore. Se bea înaintea meselor principale.

Deoarece există o mică posibilitate ca rizomii de Obligeană să conțină β-azaronă, un compus activ (regăsit doar la formele tri- și tetraploide, nu și la cele diploide care cresc spontan în Europa) cu posibile efecte carcinogene, se recomandă evitarea supradozării și a consumului neîntrerupt pe perioade îndelungate de timp!

Extern: sub formă de infuzie. Se folosesc pentru: cataplasme, spălături locale, băi de șezut, comprese, badijonări, gargară, tonic pentru față și scalp.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Tinctura și Capsulele de Obligeană de la Hypericum!

Se poate asocia cu succes și cu: Hyper Gas (comprimate, capsule sau sirop), 5 HTP Stres (capsule), Hyper-Stres (capsule), Somn liniștit (capsule), Bitterul Ierburile-vieții sau Taina plantelor (capsule, hidroglicerinic sau hidroalcoolic), Antianxietate (capsule), Protonic (capsule), Ceaiul și Tinctura Anticolitică, Ceaiul Somn-ușor, Ceaiul și Tinctura Gastrică, Ceaiul de Roiniță, Lavandă, Rozmarin, Mușețel, Valeriană sau Talpa-gâștei, Ceaiul și Tinctura Antistres, Infostim (capsule), Hyper-Apetit (capsule), Aloe-vera Gel (cu Stevia), Aloe-vera (capsule), Sirop și ulei esențial de Mentă, Ceai și ulei esențial de Anason, Schinduf (capsule), Bicarbonat de sodiu (pulbere) și Oțet Antistres sau Hepato-biliar.

Pentru îngrijirea externă, vă mai recomandăm și: Ceaiul și Tinctura Antihemoroidală, Crema Hemor-Hyp, Hyper Șampon (Anticădere & Antimătreață), Crema și Tinctura împotriva căderii părului, Balsamul Taina Plantelor, Crema cicatrizantă, Crema Hyper-reum, Hyper Repelent, Uleiul esențial de Tea-tree, Lemongrass, Lavandă sau Roiniță (Melisă), Sprayul cu Propolis și Acid alfa lipoic și Sarea de baie Hyper Anti-stres sau Hyper-reum.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu plantă uscată și mărunțită

Greutate netă:

50 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

-Femeile gravide sau cele care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru tensiune scăzută, hipoglicemie, cancere, probleme de coagulare a sângelui, insuficiență renală, hepatocelulară sau cardiacă severă) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

-A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

-A nu se folosi perioade îndelungate de timp, fără pauze corespunzătoare;

-A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

-Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 203
Код товара: 37347
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63003
Цена товара в пунктах: 171
Код товара: 63008
Цена товара в пунктах: 307
Код товара: 62711
Цена товара в пунктах: 236
Код товара: 37391
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63032
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63050
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63009
Цена товара в пунктах: 163
Код товара: 63025
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62699
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62700
Цена товара в пунктах: 116
Код товара: 37392
Цена товара в пунктах: 180
Код товара: 63021
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63068
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63017
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 163
Код товара: 62362
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 433
Код товара: 63690
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 608
Код товара: 46409
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 380
Код товара: 62174
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 42969
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 461
Код товара: 61852
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61847
Акция
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 61690
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61838
Акция
Цена товара в пунктах: 269
Код товара: 61841
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61749
Цена товара в пунктах: 1321
Код товара: 59586
Цена товара в пунктах: 379
Код товара: 62319
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 769
Код товара: 63918
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1196
Код товара: 58536
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62728
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.