Ceai Hypericum Cicoare 20g

Код товара: 62695
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: чай травяной
Наличие: достаточно
38 95 леев
(-17%)
32 48 леев
или 130 пунктов лояльности
Выгода:
3 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Ceai Cicoare 20 g

Ceaiul de Cicoare are un efect protector asupra sistemului digestiv, cu o acțiune complexă ce vizează atât ficatul, colecistul și pancreasul, cât și stomacul și intestinele.

Ceai Cicoare vrac – Rol detoxifiant și de menținere a sănătății sistemului digestiv.

Caracteristici generale Ceai Cicoare vrac:

Ceaiul de Cicoare este recunoscut pentru proprietățile sale benefice asupra sistemului digestiv, fiind un excelent hepatoprotector, hepatoregenerator și detoxifiant. Acesta ajută la calmarea disconfortului gastric și contribuie la reglarea tranzitului prin creșterea ușoară a motilității intestinale. Menajarea sistemului digestiv și susținerea proceselor de detoxifiere sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală. Astfel, digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”, „ficat gras”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu modificarea peristaltismului și apariția balonării, meteorismului, mucusului, sângerărilor, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Nevoia menajării sistemului nostru digestiv, în care funcțiile hepatobiliare și pancreatice au un rol major, devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, ficatul și colecistul au nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substanțe, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase care suprasolicită funcția de detoxifiere a acestor organe.

Curele cu ceaiuri și suplimente pe bază de plante cu efect colecistokinetic, hepatoprotector și regenerator, hipocolesterolemiant, hipoglicemiant, stomahic, diuretic și ușor laxativ, precum Cicoarea, pot fi o soluție naturală și eficientă de a proteja sistemul digestiv atât la nivel hepato-biliar și pancreatic, cât și la nivel gastrointestinal. Mai mult, datorită acțiunii diuretice și ușor laxativ, infuzia de Cicoare, este utilă și în eliminarea toxinelor și paraziților din organism, susținând cu succes funcțiile de.

Ingrediente Ceai Cicoare vrac:

Părți aeriene de Cicoare (Cichorium intybus).

Detalii Ceai Cicoare vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Cicoare, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Părțile aeriene de Cicoare (Herba cichorii) au fost recoltate manual, pe timp frumos, prin tăierea plantei de la bază, în perioada de început a înfloririi (iulie-august, când aceasta încă nu s-a lignificat), apoi curățate și uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Cicoare are un efect protector asupra sistemului digestiv, cu o acțiune complexă ce vizează atât ficatul, colecistul și pancreasul, cât și stomacul și intestinele. În plus, compușii activi (de ex.: cicorină, inulină, levuloză, celuloză, arginină, colină, acid cicoric, principii amare – lactucină, intibină, umbeliferonă, scopoletină, esculetină, esculină; taninuri, proteine, carbohidrați, vitamine – A, K, C, complex B, E și săruri minerale – Ca, K, Na, Cl, S, Mg, Mn, P, Si, Fe ș.a.) din părțile aeriene de Cicoare contribuie și la: secreția și eliminarea bilei, reglarea acidității gastrice, ușurarea digestiei, reglarea tranzitului intestinal lent, reducerea nivelelor serice ale colesterolului, normalizarea glicemiei, stimularea funcției splinei, reglarea funcției tiroidiene, protejarea sistemului cardiovascular, eliminarea viermilor intestinali, scăderea febrei, îndepărtarea toxinelor metabolice și a excesului de apă din organism pe cale urinară. Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Cicoare se numără acțiunea: eupeptic-amară, tonică, remineralizantă, coleretică, colagogă, hepatoprotectoare, hepatoregeneratoare, hipocolesterolemiantă, hipoglicemiantă, stomahică, detoxifiantă, febrifugă, antianemică, ușor sedativă, hipotensivă, antiaritmică, antitiroidiană, hipoacidifiantă, vermifugă, ușor laxativă și diuretică.

Prezentarea compușilor activi din Ceai Cicoare vrac:

Cicoarea (Convolvulus arvensis), cunoscută și drept Cicoare-amară, Cicoare-sălbatică, Cicoare de vară, Dudău, Cociță, Floarea-secerei, Mestică, Scai-voinicesc, Cicorie sau Sporiș, este o plantă erbacee perenă, hemicriptofită, medicinală, meliferă, comestibilă, spontană și cultivată, din familia Asteraceae sau Compositae (din care fac parte și Floarea-soarelui, Armurariul, Anghinarea, Echinacea, Coada-șoricelului, Păpădia, Brusturele, Pelinul, Tarhonul și multe altele). Aceasta se caracterizează printr-o rădăcină pivotantă groasă, tulpină dreaptă, ramificată, frunzoasă, cu înălțimi de 30-120 cm, uneori chiar de 2 m. Frunzele din rozetă sunt pețiolate, de culoare verde închisă, oval-lanceolate și neregulat crestate. Florile sunt albastre-violet, rareori albe sau roz, grupate în calatidii (3-4 cm diametru). Fructele sunt alchene, obovate, cu papus scurt. Originară din Asia, Africa de Nord și Europa, în prezent, specia este răspândită și în America de Nord, China sau Australia, unde este deseori cultivată. Spontan, Cicoarea crește din regiunile de câmpie și până în zonele montane, fiind regăsită pe marginea drumurilor, prin pășuni, fânețe, câmpuri, răzoare și în locuri înierbate sau necultivate. Deși sunt specii apropiate, Cicoarea (Chicorium intybus) NU trebuie confundată cu Endive (Chicorium endivia), chiar dacă mugurii unui soi de Cicoare cultivată (Cicoarea albă, belgiană), destinați consumului alimentar, poartă denumirea comercială de „Andive”.

Cunoscută încă din Antichitate, Cicoarea a fost folosită de către egipteni, greci (kichorium) sau romani (intibus, cicorea) ca plantă medicinală și alimentară. Denumirea sa provine din grecescul „koi”, adică „a merge” și „chorion”, însemnând „câmp”. Strămoșii noștri daci numeau planta „diudău”, „dudăi” sau „dudău” și o foloseau în scopuri medicinale. Folosită inițial doar pentru frunzele provenite de la plantele sălbatice, aceasta a fost introdusă rapid în cultură, obținându-se numeroase soiuri, urmând ca la sfârșitul secolului al XVIII-lea rădăcinile de Cicoare să fie folosite ca surogat al cafelei. Pe teritoriul țării noastre, Cicoarea are o istorie lungă de întrebuințare. Petalele florilor și frunzele tinere erau folosite extern pentru grăbirea vindecării diverselor răni, sucul rezultat din pisarea florilor fiind folosit chiar și la ungerea erupțiilor cauzate de sifilis. Similar, decoctul din florile de Cicoare era folosit la adresarea problemelor oftalmice, hipertensiunii, durerilor abdominale, de dinți sau cauzate de cancer. De asemenea, ceaiul de Cicoare era util în calmarea durerilor de cap, iar pentru curățarea organismului (ficat, stomac, sânge), strămoșii noștri obișnuiau să bea primăvara sucul obținut prin stoarcerea frunzelor fragede. Și rădăcina de Cicoare era folosită, în special în calmarea durerilor de stomac și în tratarea herniei. În regiunea Munților Apuseni, locuitorii tratau răceala cu ajutorul scăldătorilor și aburelilor la care se folosea Cicoarea, iar în Vrancea, fetele se spălau pe față cu zeama rezultată din fierberea acestei plante.

În fitoterapia modernă, preparatele pe bază de Cicoare sunt recomandate pentru efectul lor colecistokinetic, hepatoprotector și regenerator, pentru acțiunea digestivă, detoxifiantă și ușor laxativă. Acestea susțin buna funcționare a tractului digestiv datorită lactonelor sesquiterpenice, fructooligozaharidelor (inulina) și altor substanțe active conținute (taninuri, rezine, ulei volatil, colină, intibină ș.a.). Acești compuși activi stimulează secreția salivară, gastrică, pancreatică și intestinală, reglează pH-ul stomacului și al duodenului și au efect detoxifiant și regenerator în special la nivelul ficatului. Gustul amar al plantei stimulează secreția sărurilor biliare și vărsarea acestora în duoden. De asemenea, derivatele din Cicoare influențează tonusul musculaturii netede calmând spasmele de la nivelul organelor interne.

Conținutul de inulină din rădăcinile de Cicoare îi conferă acesteia proprietăți prebiotice, fiind un adjuvant blând în reglarea tranzitului intestinal lent și stimularea eliminării viermilor intestinali. De asemenea, compușii utili din părțile aeriene de Cicoare contribuie și la protejarea sistemului cardiovascular prin reducerea colesterolului din sânge, normalizarea tensiunii arteriale și reglarea glicemiei. Unele surse de specialitate menționează chiar și un efect antitiroidian și de calmare a excitabilității nervoase pe care derivatele din Cicoare îl pot avea. Mai mult, se pare că Cicoarea are și un efect de susținere al funcției splinei și de stimulare a epiteliului renal pentru a mări secreția și excreția de urină. Produsele din Cicoare sunt o sursă bogată de vitamine (A, C, E, K, o parte din complexul B) și minerale (Mn, Fe, Mg, Zn, K, Na, P, Cl, S, Si), având un efect remineralizant, antianemic și tonic general. Nu în ultimul rând, Cicoarea este una dintre cele 38 de specii folosite la prepararea remediilor florale Bach.

Mod de utilizare – Ceai Cicoare vrac:

Intern:

Infuzie din 2 lingurițe de plantă la 200 ml de apă fierbinte. Se lasă acoperit la infuzat timp de 10-15 minute, apoi se strecoară și se bea călduț în cantitate de 1-2 căni pe zi.

Decoct din 1-2 lingurițe de plantă la 250 ml de apă. Se fierbe 5-10 minute, apoi se strecoară și se consumă călduț, în cantitate de 2-3 căni pe zi.

În cazul consumului pe perioade îndelungate de timp, se recomandă efectuare unor pauze de câte 1 săptămână la fiecare 3 săptămâni de uz neîntrerupt.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Hyper-Bil (capsule) sau Protector Ficat (capsule) de la Hypericum!

Se poate asocia cu succes și cu: Liver Forte (ceai instant), Hepavita Leacul (capsule), Ceaiul și Tinctura Anticolitică, Ceaiul și Tinctura gastrică, Hyper-Apetit (capsule), Bitterul Taina Maramureșului (extract hidroalcoolic), Bitterul Cardiovascular sau Taina Plantelor (capsule, hidroalcoolic sau hidroglicerinic), Protonic (capsule), Protonic+, Hyper-Bil (capsule), Obligeană (capsule, ceai), Răchitan (ceai), Enzimax (capsule), (capsule, sirop), Anghinare (ceai, tinctură, capsule, extract hidroglicerinic), Tinctura Depurativă, Hyper Dep-diu (capsule), Detoxifiere colon, Armurariu (ceai, tinctură, capsule), Hyper-Helm (capsule), Aloe vera (gel sau capsule), Ceaiul și Tinctura de Rostopască, Ceaiul și Tinctura de Sunătoare, Ceaiul și Tinctura de Gențiană, Mentă (ceai, tinctură, ulei esențial), Ceaiul de Gălbenele sau cu Oțetul Hepato-biliar.

Extern se poate combina cu: Crema Hemor-Hyp, Ceaiul și Tinctura Antihemoroidală, Uleiul esențial de Mentă, Grapefruit, Portocală, Anason, Salvie sau Tămâie și Sarea de baie Flori de Fân de la Hypericum.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu plantă uscată

Greutate netă:

℮ 20 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele alergice la plante din Fam. Asteraceae/Compositae sau de către cele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

-Femeile gravide sau cele care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru tensiune scăzută, hipoglicemie, litiază sau obstrucție biliară, insuficiență renală, hepatocelulară sau cardiacă severă) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

-A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

-A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

-Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 196
Код товара: 37347
Цена товара в пунктах: 487
Код товара: 27730
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63068
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63017
Цена товара в пунктах: 130
Код товара: 62743
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63003
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63008
Цена товара в пунктах: 263
Код товара: 62711
Цена товара в пунктах: 135
Код товара: 62693
Цена товара в пунктах: 130
Код товара: 62694
Цена товара в пунктах: 130
Код товара: 62699
Цена товара в пунктах: 130
Код товара: 62700
Цена товара в пунктах: 91
Код товара: 37392
Цена товара в пунктах: 159
Код товара: 63004
Цена товара в пунктах: 131
Код товара: 62718
Цена товара в пунктах: 467
Код товара: 62630
Цена товара в пунктах: 131
Код товара: 62677
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 42964
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 902
Код товара: 59584
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 148
Код товара: 36144
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 671
Код товара: 63413
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 244
Код товара: 61844
Акция
Цена товара в пунктах: 601
Код товара: 63215
Акция
Цена товара в пунктах: 259
Код товара: 61841
Акция
Цена товара в пунктах: 451
Код товара: 61709
Акция
Цена товара в пунктах: 279
Код товара: 61845
Акция
Цена товара в пунктах: 542
Код товара: 63298
Акция
Цена товара в пунктах: 246
Код товара: 61831
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 597
Код товара: 61825
Акция
Цена товара в пунктах: 799
Код товара: 61681
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 35
Код товара: 61749
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 636
Код товара: 62436
Цена товара в пунктах: 102
Код товара: 62829
Цена товара в пунктах: 477
Код товара: 53289
Цена товара в пунктах: 396
Код товара: 61953
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 130
Код товара: 62695