Ceai de Pelin Alb 80 g
Ceaiul de Pelin-alb este recunoscut pentru proprietățile sale digestive, eupeptice și antiparazitare. Acesta este recomandat și în susținerea proceselor de detoxifiere ale corpului, calmarea inflamațiilor gastrointestinale și reglarea tranzitului intestinal.
Proprietati
Antiparazitar, Detoxifiant, Digestiv, Eupeptică, Sanogen
Recomandari
Detoxifiere, Reglarea tranzitului intestinal, Sistem Digestiv, Stimularea poftei de mancare
Supliment alimentar cu rol adjuvant în stimularea apetitului și a digestiei
Caracteristici generale Ceai Pelin Alb vrac:
Produsul Ceai de Pelin alb este deosebit de util în stimularea poftei de mâncare, ușurarea digestiei și detoxifierea organismului, de asemenea, acesta este un bun tonic amar, antiparazitar și antiemetic.
Optimizarea digestiei și susținerea proceselor de detoxifiere proprii organismului sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism.
Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. În astfel de cazuri, digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe, parazitoze), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. De asemenea, un organism stresat, slăbit, poate întâmpina dificultăți în derularea corectă a proceselor de eliminare a toxinelor, sistemul renal și cel hepatobiliar având nevoie de o alimentație corectă și o susținere corespunzătoare în perioadele foarte solicitante.
Curele cu ceaiuri și suplimente pe bază de plante cu efect digestiv, eupeptic, tonic amar și vermifug, precum infuzia de Pelin-alb, pot fi o soluție naturală și eficientă de a susține funcțiile de detoxifiere ale organismului, de a ușura digestia, de a regla apetitul și de a normaliza tranzitul intestinal.
Mai mult, Pelinul-alb poate contribui și la normalizarea tensiunii arteriale, stimularea colecistului și reducerea senzațiilor de vomă. Folosit extern, Pelinul-alb are proprietăți: antimicrobiene, bactericide, antiinflamatoare, insectifuge și antihemoroidale.
Ingrediente Ceai Pelin Alb vrac:
Părți aeriene de Pelin-alb (Artemisia absinthium).
Detalii Ceai Pelin Alb vrac:
Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.
Pentru realizarea Ceaiului de Pelin-alb, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute din flora spontană a țării noastre. Părțile aeriene de Pelin-alb au fost culese manual, cu precădere la începutul perioadei de înflorire (iulie-septembrie) pentru o concentrație cât mai mare a substanțelor active (în special lactonele sesquiterpenice), apoi uscate la temperaturi menajante (mai mici de 40°C) păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.
Ceaiul de Pelin-alb este recunoscut pentru proprietățile sale digestive, eupeptice și antiparazitare. Acesta este recomandat și în susținerea proceselor de detoxifiere ale corpului, calmarea inflamațiilor gastrointestinale și reglarea tranzitului intestinal. În plus, compușii activi (de ex.: flavone – artemetină, fitosteroli, derivați lignanici, acizi organici – palmitic, arahidic, linoleic, lauric, stearic, miristic, nicotinic, oleic; camazulene; lactone sescviterpenice – artemisinină, principii amare – absintină, uleiuri volatile – tojonă, izotojonă, alcool tujilic și esterii săi, nerol, felandren, pinen, cimen, sabinen, mircen, cariofilen, selinen, bisabolen, azulene; vitamine – C, B6, folați și minerale – Ca, Na, K, P, Fe, Cu, Zn, Mo, B) din părțile aeriene ale acestei specii contribuie și la: normalizarea colesterolului combaterea stresului oxidativ și inducerea menstruației atunci când aceasta întârzie. Astfel, printre virtuțile ceaiului de Pelin-alb se numără acțiunea: tonic amară, eupeptică, depurativă, antiinflamatoare, antioxidantă, antiparazitară, emenagogă, antimicrobiană și diuretică. Folosit extern, Ceaiul de Pelin-alb are o acțiune: antiseptică, antiinflamatoare, bactericidă și analgezică.
Prezentarea compușilor activi din Pelin-alb:
Pelinul alb (Artemisia absinthium), cunoscut și drept Pelin verde, Lemnul Domnului, Pelin bun, Iarba fecioarelor sau Polene, este o plantă erbacee perenă, aromatică, ce aparține familiei Asteraceelor (din care fac parte Tarhonul, Margaretele sau Floarea soarelui).
Aceasta este originară din zonele temperate ale Europei și Asiei și din Africa de Nord. Pelinul alb este poate cea mai utilizată specie de Pelin datorită aromei sale și a proprietăților sanogene deosebite. Astfel, acesta este ingredientul principal în obținerea absintului, dar și un aromatizant important în alte tipuri de băuturi precum vermutul, pelinkovac, bittere, vinuri (vin pelin) și alte băuturi spirtoase. În trecut, acesta a fost folosit pentru obținerea berii, substituind hameiul.
În fitoterapie, Pelinul-alb este folosit, de regulă, sub formă de infuzie, tinctură, pulbere sau ca ingredient al unor digestive (bitter). Medicina tradițională recomandă preparatele pe bază de Pelin- alb pentru îmbunătățirea digestiei (stimulează secrețiile salivare și gastrointestinale), creșterea poftei de mâncare, normalizarea tranzitului intestinal, eliminarea helminților, calmarea inflamațiilor de la nivelul mucoaselor gastro-intestinale sau combaterea retenției de apă din organism, cu efecte pozitive în problemele de natură renală. Mai exact, acesta are o acțiune: digestivă, vermifugă, antiinflamatoare la nivel gastro-intestinal, dezinfectantă, laxativă, tonic amară, eupeptică, depurativă, emenagogă (în cazul folosirii îndelungate) și diuretică. Folosite extern, produsele pe bază de Pelin-alb sunt: dezinfectante, antiinflamatoare, cicatrizante și analgezice. În plus, Pelinul- alb conține, în cantități mai mici, și un compus activ denumit Artemisinină. Acesta a fost izolată inițial din Peliniță (Artemisia annua), iar derivații săi sunt utilizați pentru tratarea malariei (cauzate de protozoarul unicelular Plasmodium falciparum). Recent, există studii care atrag atenția asupra efectelor imunomodulatoare și anticancerigene al Artemisininei. Proprietățile citotoxice ale Artemisinei sunt deseori potențate prin suplimentarea cu fier.
Mod de utilizare Ceai Pelin Alb vrac:
Intern: infuzie din 1-2 lingurițe de plantă la 200 ml apă clocotită. Se lasă acoperită câteva minute, apoi se strecoară și se beau 1-2 căni de ceai pe zi, timp de 2 săptămâni. În cazul în care se dorește consumarea Ceaiului de Pelin-alb pe o perioadă mai lungă de timp, se recomandă pauze de câte 1 lună după fiecare 3 luni de administrare.
Extern: infuzie sau decoct din 10g plantă la 500 ml apă clocotită. Se lasă la infuzat acoperită timp de 30 minute apoi se strecoară și se folosește contra oxiurilor, ulcerațiilor, rănilor purulente și a altor probleme de natură infecțioasă și pentru menținerea sănătății cavității bucale, a pielii, scalpului și părului. Se poate utiliza pentru: clătiri ale gurii/gargară, clisme, comprese, cataplasme, spălături locale, băi de șezut ș.a.m.d.
Pentru o acțiune antioxidantă și citotoxică mai puternică sau pentru un efect antimalaric și antiviral, se recomandă asocierea cu:
Hyper Artemisin (capsule) și Hyper Antiviral (capsule), iar pentru un efect antiparazitar mai pronunțat se va asocia cu Pelin cu Cuișoare (capsule) și Tinctura Antihelmintică (cu Nucă-neagră) de la Hypericum!
Se poate asocia cu succes și cu:
Bitterul Taina Plantelor (hidroglicerinic, hidroalcoolic sau capsule), Bitterul Taina Maramureșului, Ceai de Brusture, Tinctură de Brusture și Capsule de Brusture, Ghimbir (capsule), Capsule Pelin cu Cuisoare, Protonic Flora, Enzimax (capsule), Ceaiul de Peliniță, Ceaiul Antihelmintic și Tinctura Antihelmintică, Hyper-Grip (capsule), Siropul de Mentă, Uleiurile esențiale de Anason, Ulei esential de Ghimbir și Mentă.
Pentru îngrijirea externă, vă recomandăm asocierea cu produsele:
Hyper Șampon, Balsam Taina Plantelor, Sprayul cu Propolis și Acid alfa lipoic, Hyper Hygienic Spray/Gel, Crema cicatrizantă sau Bitterul Taina Plantelor.
O cutie conține:
80 g
Contraindicații:
Nu se administrează persoanelor alergice la vreunul din ingredientele produsului.
Precauții:
A nu se depăși doza zilnică recomandată;
A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor;
Acest supliment alimentar nu înlocuiește o dietă alimentară echilibrată și diversificată.
Condiții de păstrare:
Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maxim 25°C.
Brand
HYPERICUM
Producator
HYPERICUM IMPEX
Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.