Tinctura Pedicuta 50ml Hypericum

Код товара: 62793
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: настойка
Наличие: достаточно
88 90 леев
(-18%)
72 78 леев
или 292 пунктов лояльности
Выгода:
7 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Tinctura de Pedicuta 50 ml

Tinctura de Pedicuță are numeroase proprietăți utile, una dintre cele mai cunoscute fiind acțiunea antitabagică și antialcoolică.

Tinctura de Pedicuta – Rol de menținere a diviziunii celulare normale și de protejare a sistemului urinar

Ingrediente:

Pedicuță (Lycopodium clavatum);

alcool etilic din cereale 38% vol.;

apă demineralizată.

Proprietăți – Tinctura de Pedicuta:

diuretic, antireumatic, laxativ, hipotensiv, antialcoolic, antitabagic, hepatogeneratoare.

Recomandări – Tinctura de Pedicuta:

adjuvant in: afectiuni reumatice, litiaza renala, colici renale, constipatii, hipertensiune arteriala, hepatite, hemoroizi, rani, eczeme, stimularea cresterii parului, in curele de dexintoxicare alcoolica si tabagică, în crampe musculare(cârcei), afețiuni genitale.

Prezentarea compușilor activi din Tinctura de Pedicuta:

Pedicuța (Lycopodium clavatum), cunoscută și drept Brădișor, Brâul-vântului, Iarba-alor-din-vânt, Crucea-pământului, Piciorul-lupului, Mușchi-de-piatră, Părul-porcului, Piedica-calului, Peceleca-ursului, Praful-strigoilor sau Barba-ursului este o plantă erbacee care face parte din familia Lycopodiaceae (care cuprinde aproximativ 400 de specii de ferigi din care 7 genuri pot fi regăsite și în flora țării noastre). Similar altor ferigi, această specie preferă zonele însorite și mai ales umede din regiunile montane și submontane, fiind întâlnite prin păduri de molid, brad, de amestec, pe pășuni umede, pe coastele dealurilor, în zone pietroase și în mlaștinile de turbă din Carpații Orientali Meridionali și din Munții Apuseni. Ca distribuție, specia este răspândită în Europa, Asia, America, Africa și pe Insulele Hawai și Mariane. Deoarece face parte dintr-o familie cu o vechime considerabilă (cu origini în Devonianul timpuriu), Pedicuța nu produce flori sau semințe, înmulțirea speciei având loc, printre altele, cu ajutorul sporilor. Aceștia sunt inflamabili și au o compoziție mare de acizi grași (40-50%), printre care amintim acidul hexadecenic, deoxistearic, palmitic, oleic și acizii esterificați cu glicerină. Specia se mai caracterizează printr-o tulpină târâtoare, cu înălțimi de 5-100 cm, rădăcini adventive subțiri, ramuri arcuite în sus (5-15 cm), frunze mici și foarte dese, sporangi grupați în spice sporifere (2-3) și spori de culoare galbenă cu miros ușor de rășină.

Cu o istorie de folosință ce datează din antichitate, Pedicuța și-a căpătat un loc bine-meritat în medicina tradițională umană și veterinară a numeroase popoare. Pe teritoriul țării noastre, daco-geții o denumeau „braduța/braduelida” sau „brăduța/brădiliță”. Aceștia foloseau planta contra „opărerilor”, pudrând copiii mici cu sporii de Pedicuță. Tot din spori se obținea un decoct pe bază de vin care era utilizat în combaterea calculozei renale și de vezică, în timp ce decoctul din planta întreagă era utilizat ca diuretic și purgativ. Din tulpina plantei se obținea un remediu natural cu proprietăți protectoare la nivel hepatobiliar, prin fierberea acesteia în 2 L de apă împreună cu rădăcină de Ghințură (Gentiana spp). Extern, planta se mai folosea pentru clătirea părului, în scopul îmbunătățirii rezistenței și texturii acestuia. Tradițional, Pedicuța a fost cel mai des folosită în localitățile rurale din Carpații de Curbură, din județul Bistrița-Năsăud, din Munții Apuseni și din nordul Moldovei.

În fitoterapia modernă, preparatele pe bază de Pedicuță sunt recomandate pentru limitarea adicției față de alcool și tutun. Astfel, spre exemplu, infuzia din 5g de plantă uscată la 150 mL de apă clocotită poate fi consumată dimineața, la 1 oră după micul dejun, pentru a induce voma sau o stare de greață față de fumul de țigară. Datorită proprietăților diuretice excelente, Pedicuța este recomandată în eliminarea nisipului și a calculilor renali, stopând formarea de noi calculi. Compușii activi din plantă îi conferă și proprietăți laxative sau purgative, în funcție de doză. Pedicuța ajută și la modularea răspunsului antiinflamator din organism, reducând inflamațiile musculare și articulare, fiind, astfel, adjuvant în problemele de natură reumatică. Nu în ultimul rând, tot mai multe studii științifice recente evidențiază și efectul citotoxic și antitumoral al preparatelor pe bază de Pedicuță. Cu toate acestea, planta este încă insuficient studiată, impunându-se intensificarea studiilor riguroase pentru a se putea înțelege mai bine mecanismele de acțiune ale produselor derivate din această specie și pentru a se putea stabili factorul risc-beneficiu și efectele secundare ale folosirii acestora pe termen lung.

Mod de folosire – Tinctura de Pedicuta:

Intern: doza medie recomandată este de 20-30 de pi-cături pe zi, doza maximă de 50 de picături pe zi înainte de mâncare.

Extern: masaje, comprese, băi cu o lingură de Tinctură de Pedicuță.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Ceaiul și capsulele de Pedicuță de la Hypericum!

Se poate asocia cu succes și cu: Ceaiul, Tinctura și capsulele Antifumat, Ceaiul, Tinctura și capsulele Antialcool, Ceaiul și Tinctura Antibronșitică, Bitterul Cardiotonic (capsule și/sau extract hidroalcoolic), Ceaiul și Tinctura Diuretică, Siropul Elixirul vieții Ro, 5-HTP Stres (capsule), Hyper Antioxidant (capsule), Hyper-Dep-Diu (capsule), Tinctura Depurativă, Ceaiul, Siropul și Tinctura Laxativă, CardioBor (capsule), Cardio-protect (capsule), Hyper-Tum (ceai, capsule, sirop), Hyper Artemisin (capsule), Noni și Echinacea (capsule), Obligeană (ceai, tinctură, capsule), Ceaiul, Tinctura și Oțetul Hepato-biliar, Ceaiul, Tinctura și Capsulele de Coada-calului, Ceaiul și Tinctura Antireumatică și Protector Ficat (capsule).

Precauții:

A nu se depășii doza recomandată pentru consumul zilnic. A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor mici. Produsul este un supli-ment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată

Formă de prezentare:

O cutie conține un flacon cu 50 ml

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cărora le este interzis/limitat consumul de alcool și de către cele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

Antistres, HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 796
Код товара: 63240
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 51905
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1796
Код товара: 63232
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 17
Код товара: 58331
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 828
Код товара: 61742
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 580
Код товара: 61745
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42956
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 25
Код товара: 52487
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 901
Код товара: 62191
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1383
Код товара: 63224
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 545
Код товара: 42229
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 796
Код товара: 63241
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 732
Код товара: 62176
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 19
Код товара: 49069
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 190
Код товара: 61788
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 770
Код товара: 52089
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 719
Код товара: 55604
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 1696
Код товара: 61635
Цена товара в пунктах: 102
Код товара: 62829
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 510
Код товара: 61907
Цена товара в пунктах: 574
Код товара: 61601
Цена товара в пунктах: 641
Код товара: 61793
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 486
Код товара: 40605
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 62793
Uleiurile SO BIO ETIC pentru Păr, Masaj și Barbă!
In ultima vreme, uleiul de păr a devenit un element-vedetă în procesul de îngrijire a părului. Un ulei de păr poate fi folosit în mai multe feluri, în funcție de tipul de păr și de nevoile lui. Unul poate fi mai bun pentru bucle, în timp ce altul este mai potrivit pentru părul uscat. Soluția ideală, recomandată de specialiștii Lea Nature, este Uleiul de Avocado și Șofrănel de la So Bio Etic!