Ulei Canepa 100ml Hypericum

Код товара: 62802
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: масло

Ulei de Canepa presat la rece – 100ml

Pentru protejarea sănătății cardiovasculare și metabolice

Ingrediente: Ulei presat la rece din semințe de Cânepă (Cannabis sativa). Țara de origine: Belgia.

Caracteristici generale ale produsului:

Uleiul de Cânepă este obținut din semințele speciei Cannabis sativa (NU din planta de canabis -Cannabis indica), din varietăți atent alese pentru a fi bogate în canabinoizi benefici (canabidiol – CBD, canabinol – CBN ș.a.) cu proprietăți sanogene dovedite și practic lipsite de compuși cu acțiune psihoactivă (tetrahidrocannabinol – THC). Astfel, acesta poate fi folosit în siguranță atât intern, cât și extern, fără a produce efecte nedorite asupra organismului. Din contră, uleiul de Cânepă este recunoscut pentru proprietățile sale remarcabile atât în alimentație, cât și în cosmetică. Acest tip de ulei este apreciat pentru raportul său ideal, de 3:1, între acizii grași polinesaturați omega-6 și omega-3, fiind considerat un ulei perfect echilibrat. Datorită tehnologiei de extracție prin presare la rece și prin metode exclusiv mecanice, uleiul își păstrează biodisponibilitatea compușilor naturali activi ce contribuie la buna funcționare a organismului.

Uleiul de Cânepă este compus în proporție de aproximativ 76% din acizi grași polinesaturați precum acizii esențiali și condiționat-esențiali omega-6 (acid linoleic – 54% LA; acid gamma-linolenic – 3% GLA) și omega-3 (acid alfa-linolenic – 17% ALA; acid stearidonic – 2%). De asemenea, acesta mai conține și acizi grași mononesaturați în proporție de 5-11%, conținutul în grăsimi saturate (acid palmitic, acid stearic) fiind de doar 5-7%. Datorită acestui raport echilibrat între acizii grași omega-6 și omega-3, uleiul de Cânepă contribuie la menținerea concentrațiilor normale de colesterol și trigliceride din sânge, reducerea tensiunii arteriale și fluidizarea sângelui, cu efecte benefice asupra sănătății cardio- și cerebro-vasculare. Tot profilul lipidic echilibrat îi conferă acestui tip de ulei și proprietăți antiinflamatorii și imunomodulatoare, ce ajută la ameliorarea simptomelor unor afecțiuni precum artrita reumatoidă, scleroza multiplă sau alte condiții de natură reumatică. De asemenea, conținutul în GLA al acestui ulei îl face un aliat de nădejde în ameliorarea simptomelor asociate menopauzei și sindromului premenstrual. Mai exact, studiile clinice au demonstrat că administrarea de GLA ajută la producerea anumitor prostaglandine (PGE1) ce reduc sensibilitatea la prolactină, reducând severitatea și frecvența simptomelor neplăcute ale sindromului premenstrual.

Totuși, din cauza procentului foarte mare de grăsimi polinesaturate în raport cu cele saturate, uleiul de Cânepă are un punct de fumigație scăzut (166°C), nefiind indicat pentru prăjire sau alte tratamente termice și putând fi adăugat doar la sfârșitul procesului de preparare al mâncării gătite. Astfel, pentru a beneficia la maximum de proprietățile sanogene de excepția ale acestui ulei, se recomandă folosirea sa în stare crudă, ca atare, sau în salate, paste, orez și alte preparate reci. Pentru prevenirea râncezirii, uleiul de Cânepă trebuie păstrat în ambalajul original (sticlă brună), bine închis, ferit de lumină și temperaturi ridicate. După deschidere, se recomandă păstrarea la frigider și consumarea într-un timp cât mai scurt.

Pe lângă profilul lipidic perfect echilibrat, uleiul de Cânepă se remarcă și printr-un conținut bogat de vitamine (vitaminele E și C, complex B, caroteni), minerale (calciu, magneziu, potasiu, fosfor, fier) și compuși cu proprietăți sanogene precum fitosterolii (beta-sitosterol), polifenolii sau canabinoizii (CBD, CBN). Împreună, aceștia îi conferă uleiului proprietăți protectoare la nivelul sistemului nervos, calmând stările de agitație și anxietate, crescând rezistența la stres și efort psihic, îmbunătățind starea de spirit și funcțiile cognitive (memorare, concentrare) și încetinind declinul asociat înaintării în vârstă. Canabinolul (CBN), regăsit în uleiul de Cânepă, modulează răspunsul imun și – împreună cu acizii grași – microbiota intestinală, ajutând la reducerea severității și frecvenței atacurilor autoimune (în boli autoimune, intestin iritabil și alergii). Canabidiolul (CBD) este și el un compus foarte valoros, ajutând la prevenirea și combaterea diabetului, conform oamenilor de știință de la Universitatea Ebraică din Ierusalim. Astfel, acest canabinoid, ajută la reglarea glicemiei, creșterea sensibilității la insulină și ameliorarea complicațiilor diabetului (degenerescență maculară, tromboze, neuropatie diabetică, insuficiență renală, angiopatie, ulcere varicoase ș.a.). Astfel, uleiul de Cânepă este un aliment valoros pentru suferinzii de diabet. Nu în ultimul rând, alături de o dietă echilibrată, efort fizic, hidratare și odihnă corespunzătoare, suplimentarea cu ulei de Cânepă poate susține organismul în curele de slăbire prin creșterea nivelului de energie, echilibrarea profilului lipidic seric, creșterea ratei metabolice, reducerea proceselor inflamatorii și normalizarea tranzitului intestinal.

În fitoterapia modernă, curele cu ulei de Cânepă sunt recomandate pentru menținerea sănătății cardiovasculare (scăderea nivelurilor serice de colesterol și trigliceride, fluidizarea sângelui, prevenirea aterosclerozei), susținerea sistemului imunitar și modularea răspunsului imun, creșterea rezistenței la stres și efort, ameliorarea sindromului premenstrual și ușurarea parcurgerii etapelor menopauzei, protejarea sănătății creierului și ochilor, ameliorarea simptomelor asociate anumitor probleme neurologice (Alzheimer, Parkinson, ADHD, scleroză multiplă, epilepsie), limitarea proceselor inflamatorii și oxidative din organism, reglarea glicemiei și creșterea sensibilității la insulină, reducerea timpului de refacere la persoanele aflate în convalescență, susținerea organismului în curele de slăbire, calmarea sindromului de intestin iritabil, combaterea constipației și normalizarea tranzitului intestinal.

Folosit extern, uleiul de Cânepă se absoarbe ușor, nu blochează porii și are proprietăți emoliente și antiinflamatoare, fiind excelent ca atare sau adăugat în amestecuri destinate masajului, hidratării pielii după baie, după expunerea la soare sau înainte și după expunerea la frig. Datorita conținutului ridicat în vitamine, minerale și acizi grași acesta poate fi folosit și pentru hrănirea și regenerarea tenurilor mature, grăbirea vindecării arsurilor, estomparea ridurilor, combaterea celulitei, calmarea iritațiilor și a mâncărimii, creșterea elasticității pielii, tratarea eczemelor, a psoriazisului și a acneei. De asemenea, uleiul de Cânepă este ideal și pentru îngrijirea scalpului și hidratarea părului în vederea combaterii mătreții, creșterii rezistenței la rupere și despicare, redării strălucirii și pentru limitarea căderii firelor de păr. Nu în ultimul rând, datorită compușilor antiinflamatori și analgezici, uleiul de Cânepă poate avea și un ușor efect calmant asupra durerilor articulare și musculare, atunci când este masat direct pe zonele dureroase. Similar, acesta este util și în combaterea celulitei.

Pe lângă culoarea verzuie închisă, uleiul de Cânepă se remarcă și printr-o aromă intensă, caracteristică, care poate influența gustul și mirosul final al preparatelor alimentare sau al produselor cosmetice în care este folosit. De aceea, pentru cei care preferă mascarea sau reducerea mirosului specific în produsele cosmetice, se recomandă folosirea acestui tip de ulei în combinații ce au la bază alte uleiuri (de ex., ulei fracționat de cocos, ulei de jojoba, ulei de morcov) sau asocierea sa cu uleiuri esențiale (Trandafir, Lavandă, Ylang-Ylang, Cedru, Patchouli, Santal, Lime, Geranium ș.a.), după preferință.

Astfel, produsul de față este atât un aliment cât și un produs cosmetic deosebit de valoros. Util atât extern cât și intern, uleiul de Cânepă este excelent ca dressing pentru salate sau consumat, ca atare, în stare proaspătă, precum și ca produs de îngrijire a tenului ridat, a pielii uscate și a unor probleme dermatologice (acnee, eczeme, psoriazis, mătreață). În plus, acțiunea antiinflamatoare și antioxidantă a acestui tip de ulei îl recomandă ca produs antiîmbătrânire, existând studii științifice care susțin efectul său adjuvant chiar și în afecțiuni neurodegenerative precum boala Alzheimer sau Parkinson. Pe scurt, uleiul de Cânepă are proprietăți: hipocolesterolemiante, antiinflamatorii, antioxidante, antitumorale, antidiabetice, hipotensoare, cardioprotectoare, vasodilatatoare, anticoagulantă, imunomodulatoare, antialergică, neuroprotectoare, antidepresive și anxiolitice, anticonvulsive, antibacteriene, antimicotice, antivirale, emoliente, analgezice și nutritive.

Mod de utilizare:

Intern: Doza medie recomandată pentru adulți este de 2-3 lingurițe de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Pentru copii, doza recomandată este de câte 1-2 lingurițe de 2 ori pe zi (dimineața și seara) cu 30 de minute înainte de masă (1 linguriță = 5 mL).

Extern: câteva picături aplicate pe pielea curată; se masează până la absorbția totală. Se poate aplica și pe scalp, pentru combaterea mătreții și a iritațiilor, sau pe vârfurile părului pentru a le reface structura și a preveni despicarea sau încurcarea.

Formă de prezentare:

Flacon din sticlă brună cu o capacitate de 100 mL

Volum net:

℮ 100 mL

Contraindicații: Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Contraindicat persoanelor alergice la cânepă și derivatele acesteia.

Precauții:

-          Femeile însărcinate sau care alăptează, persoanele care urmează tratamente medicamentoase (de ex., anticoagulante, antiplachetare, antihipertensive ș.a.), cele care se află sub supraveghere medicală (în special pentru tensiune arterială scăzută, probleme de coagulare a sângelui, afecțiuni digestive, renale, hepatice sau cardiovasculare grave), sau cele care sunt programate a li se efectua intervenții chirurgicale, sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei.

-          A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.

-          A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor.

-          Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă alimentară echilibrată și un stil de viață sănătos.

Condiții de păstrare: bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C. După deschidere, se recomandă păstrarea la frigider.

Producător: SC HYPERICUM IMPEX SRL

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 627
Код товара: 62806
Цена товара в пунктах: 424
Код товара: 63767
NEW
Цена товара в пунктах: 43
Код товара: 64260
Цена товара в пунктах: 740
Код товара: 62660
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 666
Код товара: 47308
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 660
Код товара: 63775
Топ сезона
Код товара: 12123
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 26
Код товара: 45842
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 10
Код товара: 11434
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 336
Код товара: 61770
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61834
Акция
Цена товара в пунктах: 387
Код товара: 61855
Акция
Цена товара в пунктах: 288
Код товара: 61706
Акция
Цена товара в пунктах: 621
Код товара: 62340
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61864
Цена товара в пунктах: 772
Код товара: 61603
Цена товара в пунктах: 776
Код товара: 62833
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.