Naftizilin pic. naz. sol. 1mg/ml 20ml N1 Flumed

Код товара: 62851
Доза: 1
Количество доз: 1
Производитель: Flumed-Farm SRL
Страна: Республика Молдова
Форма: кап. д/носа
Наличие: достаточно
24 17 леев
(-16%)
20 24 леев
Выгода:
2 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Naftizilin 1,0 mg/ml picături nazale, soluţie

Nitrat de nafazolină

1.Ce este Naftizilin şi pentru ce se utilizează

Naftizilin conţine sub'stanţa activă nitrat de nafazolină - un decongestionant nazal cu acţiune locală, care ameliorează congestia nazală, reduce umflarea mucoasei nazale.

Naftizilin 1,0 mg/ml picături nazale, soluţie se utilizează la adulţi şi copii cu vârsta mai mare de 15 ani, pentru tratamentul inflamaţiei acute a mucoasei nazale (rinită acută), inflamaţiei urechii medii (otită medie), inflamaţiei trompei lui Eustachio (eustachii- tă), inflamaţiei sinusurilor paranazale (sinuzită); pentru scăderea edemului mucoasei nazale în caz de intervenţii chirurgicale curative şi cu scop diagnostic.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să administraţi Naftizilin

Nu trebuie să administraţi Naftizilin:

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la nitrat de nafazolină sau la oricare dintre celelalte componente ale Naftizilinei, enumerate la pct. 5;

- dacă aveţi rinită neînsoţită de secreţie (o formă de rinită cronică, care determină inflamarea uscată a mucoasei din interiorul nasului, cu formare de cruste). Medicamentul nu se utilizează la copii cu vârsta sub 15 ani.

Atenţionări şi precauţii

înainte să luaţi Naftizilin, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:

- dacă aveţi boli ale vaselor coronariene ale inimii sau tensiune arterială mare;

- dacă aveţi tulburări metabolice, cum sunt funcţie tiroidiana mărită (hipertiroidie) sau diabet zaharat;

- dacă aveţi o tumoră suprarenală (feocromocitom);

- dacă sunteţi tratat cu anumite medicamente pentru depresie cunoscute sub numele de inhibitori ai monoaminoxidazei (IMAO) sau alte medicamente care pot provoca creşterea tensiunii arteriale;

-dacă aveţi astm bronşic.

Înainte de o intervenţie chirurgicală cu utilizarea anesteziei generale, comunicaţi medicului anestezi- olog că luaţi Naftizilin.

Utilizarea pe termen lung a Naftizilinei duce la umflarea cronică si, în cele din urmă, la atrofia mucoasei nazale (ţesutul din interiorul nasului).

Copii.

Nu se recomandă administrarea Naftizilin 1,0 mg/ml la copii cu vârsta sub 15 ani.

Naftizilin împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

La administrarea concomitentă a preparatelor an- tidepresive sau a celor utilizate împotriva anxietăţii sau pe parcursul a câteva zile după sistarea lor există riscul creşterii bruşte a tensiunii arteriale.

Sarcina, alăptarea si fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă’sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi sa rămâneţi gravida, adre- saţi-vă medicului său farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Deoarece siguranţa utilizării Naftizilinei în timpul sarcinii şi alăptării nu a fost suficient studiată, puteţi să utilizaţi acest medicament numai la recomandarea medicului dumneavoastră şi numai după o evaluare atentă a raportului risc/beneficiu.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor Administrat în dozele terapeutice recomandate nu influenţează asupra capacităţii de conducere a autovehiculelor şi de manevrare a utilajelor.

3. Cum să administraţi Naftizilin

Naftizilin se administrează în fiecare nară, aplecaţi uşor capul cu înclinarea lui spre dreapta la administrarea în nara stângă şi în stanga - la administrarea în nara dreaptă.

Cu scop de tratament

Adulţi şi copii cu vârsta mai mare de 15ani: câte 1-3 picături soluţie 1,0 mg/ml în fiecare nară de 3 ori pe zi. Intervalul dintre administrări trebuie să fie de cel puţin 4 ore.

Durata administrării preparatului constituie cel mult 5 zile pentru adulţi si 3 zile pentru copii.Tratamentul cu Naftizilin poate fi reluat peste câteva zile. în hemoragii nazale este preferabilă utilizarea meşelor de tifon îmbibate cu soluţie 0,5 mg/ml.

Cu scop diagnostic se instilează câte 3-4 picături soluţie 1,0 mg/ml în fiecare nară sau aplicarea pentru 1-2 min. a meşelor de tifon îmbibate cu soluţie 1,0 mg/ml după curăţirea nasului, în caz de edem ale coardelor vocale se va pulveriza 1 -2 ml soluţie preparat cu seringă.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Medicamentul, de obicei, este bine tolerat, la respectarea regimului de dozare recomandat. La pacienţii care suferă de tensiune arterială crescută uneori este posibilă apariţia unor efecte adverse uşoare.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 utilizatori)

Senzaţie de arsură sau uscare a mucoasei nazale.

Reacţii adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 utilizatori)

Nervozitate, dureri de cap, tremor, bătăi prea rapide ale inimii, conştientizarea bătăilor inimii (palpitaţii), tensiune arterială crescută, transpiraţie excesivă, congestie nazală intensă după terminarea efectului preparatului.

Aceste reacţii adverse apar preponderent după un supradozaj. ’

Utilizarea nazală pentru mai mult de 5 zile la adulţi şi mai mult de 3 zile la copii sau utilizarea prea frecventă poate conduce la dependenţă (sanorinism), însoţită de umflarea intensă a mucoasei, care apare după un timp relativ scurt după utilizare. Utilizarea pe termen lung a medicamentului poate afecta epiteliul mucoasei, inhiba activitatea ciliară şi cauza daune ireversibile mucoasei, cu dezvoltarea’ rhinitis sicca (o formă de rinită cronică care determină inflamarea uscată a mucoasei din interiorul nasului, cu formare de cruste).

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstrează Naftizilin

A se păstra la temperatura sub 25 °C în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină şi umiditate.

A nu se laşa la îndemâna şi vederea copiilor!

Nu administraţi Naftizilin mai mult de 6 luni după prima utilizare.’

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu utilizaţi acest medicament, dacă observaţi semnele vizibile de deteriorare a ambalajului.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Naftizilin

- Substanţa activă este nitrat de nafazolină 1,0 mg.

- Celelalte componente sunt: acid boric, apă purificată.

Cum arată Naftizilin şi conţinutul ambalajului

Picături nazale, soluţie’1,0 mg/ml.

Câte 10 ml sau 20 ml în flacoane de culoare albă din polietilenă,prevăzute cu aplicator nazal şi capac de culoare alba împreună cu prospectul pentru consumator/pacient plasat în cutie de carton.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

SC„Flumed-Farm" SRL, Republica Moldova mun. Chisinău, str. Cetatea Albă, 176 tel. (+373 22) 52 14 52 e-mail: [email protected]

Fabricantul

SC„Flumed-Farm" SRL, Republica Moldova

mun. Chişinău, str. Cetatea Albă, 176

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 935
Код товара: 13992
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 80
Код товара: 49480
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 684
Код товара: 63413
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 848
Код товара: 63459
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 10
Код товара: 46434
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 435
Код товара: 64096
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 63665
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 370
Код товара: 61853
Акция
Цена товара в пунктах: 1270
Код товара: 55596
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 652
Код товара: 61743
Акция
Цена товара в пунктах: 220
Код товара: 61832
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 544
Код товара: 61824
Акция
Цена товара в пунктах: 461
Код товара: 61852
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 365
Код товара: 62174
Цена товара в пунктах: 1006
Код товара: 46562
Акция
Цена товара в пунктах: 464
Код товара: 61689
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61863
Акция
Цена товара в пунктах: 387
Код товара: 61855
Цена товара в пунктах: 589
Код товара: 61601
Акция
Цена товара в пунктах: 370
Код товара: 61853
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.