Ceai Hypericum Nalba 30g

Код товара: 63048
Производитель: Hypericum Impex SRL
Страна: Румыния
Форма: чай травяной
Наличие: достаточно
55 93 леев
(-17%)
46 42 леев
или 186 пунктов лояльности
Выгода:
4 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Ceai Hypericum Nalba 30g

Ceaiul de Naiba a fost cultivată de greci, romani și daci pentru proprietățile sale emoliente, expectorante, antitusive și de calmare a durerilor de piept și a problemelor oftalmice. Astfel, specia apare menționată în lucrările lui Hipocrate și ale lui Galen.

Ceai Nalba vrac – Rol de menținere a sănătății sistemelor respirator și digestiv

Caracteristici generale Ceai Nalba vrac:

Ceaiul de Nalbă este recunoscut pentru proprietățile sale benefice asupra tractului respirator, având un efect protector și calmant. Acesta stimulează expectorarea, ușurează respirația, calmează episoadele de tuse și acționează ca un antiinflamator natural al căilor respiratorii. De asemenea, este util în menținerea sănătății digestive și renale prin combaterea infecțiilor și reglarea tranzitului intestinal. Pentru realizarea Ceaiului de Nalbă, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Părțile aeriene de Nalbă (Malvae sylvestris herba) au fost recoltate manual, în perioada înfloririi (mai-octombrie), pe timp frumos, prin tăierea vârfurilor plantei (15-20 cm), apoi uscarea acestora la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Nalbă contribuie la calmarea și decongestionarea tractului respirator prin stimularea expectorării și calmarea episoadelor de tuse (în special cea neproductivă). În plus, compușii activi (de ex.: mucilagii de natură ozuronică, alantoină, acid galacturonic, zaharuri – ramnoză, galactoză, arabinoză, xiloză; antociani – malvină, malvidol, malvidină, cianidină, delfinidină, petunidină; principii cu acțiune ocitocică, eter dimetilic de delfinidor, siringidină, flavonoide – luteolină, campferol, miricetină, apigenină, genisteină, cvercetină; polifenoli – acid ferulic, tirosol, acid clorogenic, acid hidroxibenzoic, acid metoxibenzoic; acizi grași – palmitic, pelargonic, α-linolenic; acizi organici – malic, oxalic, ascorbic, citric, fumaric; clorofilă, carotenoizi, urme de ulei esențial

– acid hexadecanoic, pentacosan, ocimen; vitamine – A, B1, B2, E, C și săruri minerale) din părțile aeriene de Nalbă contribuie și la: activarea circulației periferice, reglarea tranzitului intestinal lent, calmarea iritațiilor de la nivelul mucoasei gastrointestinale, calmarea iritațiilor cutanate și grăbirea cicatrizării rănilor superficiale, calmarea iritațiilor de la nivelul cavității orale și tractului respirator superior, îngrijirea sănătății ochilor, protejarea funcției renale prin îndepărtarea toxinelor metabolice și calmarea inflamației tractului urinar, stimularea eliminării excesului de apă din organism pe cale urinară. Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Nalbă se numără acțiunea: emolientă, antiinflamatoare, antitusivă, expectorantă, secretolitică, anticolitică, antispastică, calmantă la nivelul ochilor, pielii și mucoaselor, ușor laxativă, detoxifiantă, cicatrizantă, antieczematoasă, protectoare asupra sistemului renal și respirator, antioxidantă și diuretică. Extern se poate folosi pentru: calmarea durerilor în gât, îngrijirea cavității orale, îngrijirea pielii și scalpului datorită proprietăților antiinflamatoare, dezinfectante, antipruriginoase, antihemoroidale, ușor analgezice, emoliente și cicatrizante.

Ingrediente Ceai Nalba vrac:

Părți aeriene de Nalbă (Malva sylvestris).

Detalii Ceai Nalba vrac:

Nalba de pădure este o plantă folosită încă din antichitate. Rămășițe ale acestei specii au fost găsite, împreună cu alte plante medicinale, în siturile arheologice ale unora dintre cei mai timpurii locuitori ai Europei centrale (Saxonia de Jos), cu o vechime de peste 6.000 de ani. De asemenea, aceasta a fost cultivată de greci, romani și daci pentru proprietățile sale emoliente, expectorante, antitusive și de calmare a durerilor de piept și a problemelor oftalmice. Astfel, specia apare menționată în lucrările lui Hipocrate și ale lui Galen. Strămoșii noștri daci numeau Nalba de pădure tútra (turtă) și o foloseau nu doar în scop medicinal, ci și alimentar. De fapt, aceasta s-a regăsit și în alimentația egiptenilor, grecilor și a romanilor, iar în perioada Evului Mediu, aceasta a cunoscut ce mai mare prețuire ca legumă. În prezent, popularitatea sa ca aliment a scăzut mult, însă este considerată, în continuare, o plantă medicinală valoroasă, fiind privită ca cea mai bună dintre Nalbele cultivate.

Prezentarea compușilor activi din Nalbă:

În fitoterapia modernă, preparatele pe bază de frunze și/sau flori de Nalbă sunt recomandate pentru menținerea sănătății aparatului respirator, datorită proprietăților antiinflamatoare, antitusive, secretolitice și expectorante. Astfel, derivatele din Nalbă calmează mucoasele și reduc tonusul musculaturii netede diminuând spasmele de la nivelul tractului respirator, calmând episoadele de tuse și ușurând expectorația. Conform literaturii de specialitate, acestea sunt cel mai adesea folosite la obținerea infuziilor și decocturilor, dar și sub formă de pulbere sau cataplasme. Datorită concentrației mari de mucilagii și conținutului în alantoină, produsele pe bază de Nalbă sunt complementare în calmarea inflamației ochilor, cavității orale și tuturor mucoaselor, cu efecte benefice la nivelul bronhiilor, traheii, laringelor, faringelor, dar și a sistemului digestiv și a aparatului urinar. Acestea au și un efect ușor laxativ și anticolitic, fiind de ajutor în reglarea tranzitului intestinal. În plus, Nalba contribuie și la detoxifierea organismului prin stimularea eliminării toxinelor metabolice și a excesului de apă din țesuturi pe cale urinară. Nu în ultimul rând, Nalba de pădure este utilă și în medicina veterinară unde are întrebuințări similare cu cele din medicina umană.

Extern, preparatele pe bază de Nalbă de pădure sunt complementare în: inflamațiile mucoasei bucale, gingivită, igiena și cosmetica oculară și a urechii, furunculoză, obezitate, inflamații vaginale, rectale, hemoroizi, calmarea durerilor dentare și gingivale, întreținerea tenurilor uscate, hiperpigmentate, cuperozice, protejarea împotriva fotoîmbătrânirii și regenerarea pielii îmbătrânite (efect antiaging prin stimularea sintezei de colagen și activitate antioxidantă). Ceaiul de Nalbă poate fi folosit pentru: gargare, spălături locale, badijonări, inhalații, cataplasme sau comprese.

Mod de utilizare Ceai Nalba vrac:

Intern: sub formă de infuzie din 1-2 lingurițe plantă la 200 ml de apă fierbinte. Se lasă acoperit la infuzat timp de câteva minute, apoi se strecoară și se beau câte 1-2 căni de ceai pe zi. Pentru sporirea efectului la nivelul tractului respirator superior, se recomandă ca ceaiul să fie băut cald (nu rece sau fierbinte!), cu lămâie și/sau miere (după gust) și evitarea consumului de alte băuturi sau alimente timp de 30 de minute.

Extern: sub formă de infuzie sau decoct pentru gargară, comprese, cataplasme, spălături locale, clisme, îngrijirea căilor respiratorii, a pielii, ochilor și a cavității orale. Pentru inhalațiile de aburi se recomandă adăugarea a 3-5 picături de ulei esențial de Pin, Eucalipt sau Cimbru în infuzie/decoct.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Siropul contra tusei și/sau cu Hyper Bron (capsule) de la Hypericum!

Se poate asocia cu succes și cu: Hyper Grip (capsule), Ceaiul și Tinctura Antigripală, Vitacan Răceală și Gripă (capsule), NaturAsp (capsule), Ceaiul și Tinctura Antibronșitică, (cu sau fără zahăr), Hyper-Astm (capsule), Siropul cu extract natural de Brad și Propolis, Ceaiul și Tinctura Anticolitică, Ceaiul, Tinctura și Siropul laxativ, Hyper-Lax (capsule), Ceaiul, Tinctura și capsulele de Echinacea, Hyper-antiviral (capsule), Siropul Imunotonic, Siropul de Iederă, Siropul de Ridiche-neagră (cu sau fără propolis), Hyper Dep-diu (capsule), Hyper-uro-renal (capsule), Ceaiul și tinctura Diuretică, Ceaiul și tinctura de Ghimpe, Merișor (sirop, tinctură, capsule), Coada-calului (ceai, capsule), Cozi-de-cireșe (Ceai, capsule), Urzică (ceai, tinctură, capsule, extract instant), Ceaiul și tinctura de Cimbrișor, Ceaiul de Scai-vânăt, Isop, Podbal, Soc sau de Salcie, Uleiul esențial de Cimbru, Eucalipt sau Pin și Oțetul Antigripal.

Extern se poate combina cu: Crema cicatrizantă, Crema Antiaging, Crema de Gălbenele cu vitamina E, Set fiole Antiaging cu Vitamina C și Magneziu, Ceaiul și Tinctura Antihemoroidală, Crema Hemor-Hyp, Uleiul esențial de Brad, Eucalipt, Pin sau Cimbru, Uleiurile Inhalații și Aromaterapie I și II, Apa de gură Hyper OxyProtect, Hyper Oxy Spray, Balsamul Taina Plantelor și Sarea de baie Hyper Anti-stres sau Hyper Anti-aging de la Hypericum.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63068
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63017
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62743
Цена товара в пунктах: 236
Код товара: 37391
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63009
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63018
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 62731
Цена товара в пунктах: 203
Код товара: 37347
Цена товара в пунктах: 171
Код товара: 63008
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63003
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61752
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1226
Код товара: 46407
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 398
Код товара: 63685
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 27
Код товара: 61458
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 461
Код товара: 61852
Акция
Цена товара в пунктах: 526
Код товара: 61699
Акция
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 61709
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61859
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 288
Код товара: 61843
Акция
Цена товара в пунктах: 464
Код товара: 61689
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61839
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 536
Код товара: 58603
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61863
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 186
Код товара: 63048
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.