Acest supliment alimentar conține 200mg de extract de usturoi (Allium sativum), inodor, de cea mai bună calitate,  conține cele mai bioactive substanțe din usturoi, în special alicina , o substanță foarte importantă pentru organism. Compușii sulfurici din usturoi- inclusiv alicina- sunt antioxidanți foarte puternici.  Aceștia reduc cu până la 60% distrugerile provocate de radicalii liberi. În același timp cresc cu până la 40% nivelul antioxidanților interni, produși de organismul uman. Structura lor este asemănătoare cu structura acidului lipoic (ALA) și taurină și, ca rezultat, activează cel mai puternic hormon anticatabolic-insulina- facilitând pătrunderea glucozei, a aminoacizilor și creatinei în celulele musculare. Regenerează locațiile de legare a insulinei în citomembrană, care la rândul ei duce la dezvoltarea țesutului muscular și reduce tendința de dezvoltare a țesutului adipos. Facilitează reducerea rezervelor de grăsime.

De ce este usturoiul atât de important pentru sănătatea noastră?

În mare parte datorită proprietăților sale sănătoase. Lista beneficiilor consumului de usturoi este în continuă creștere. Știința descoperă în permanență noi proprietăți vindecătoare ale plantei și îi conferă o mare importanță și valoare în rândul plantelor cu proprietăți terapeutice. Substanțele din usturoi protejează inima și sistemul circulator, detoxifică organismul și distruge bacteriile, întărește sistemul imunitar și îmbunătățește digestia.

Este adevărat că prin consumarea regulată a usturoiului reducem riscurile arterosclerozei?

Potrivit cercetătorilor, consumul regulat de usturoi poate întârzia dezvoltarea acestei boli, chiar și cu câțiva ani. Ingredientele din această plantă reduc nivelul colesterolului și a trigliceridelor, presiunea arterială, împiedică aglutinarea trombocitelor și previne reacțiile periculoase de oxidare din circuitul sanguin. Ingredientul responsabil pentru acțiunile profilactice și terapeutice este alicina- unul din cei mai activi compuși biologici din usturoi. Este un mod de a preveni atacurile de inima dar și pe cele cerebrale, ateroscleroza și cele ale condiției psihofizice de-a lungul anilor.

De ce este considerat usturoiul un puternic remediu antibacterial?

Componentele active din usuroi sunt extrem de eficiente în distrugerea microorganismelor din căile respiratorii, sistemul urinar, plămâni și cavitatea orală , și împiedică dezvoltarea mucegaiului. În special oxiurile și alți paraziți ai tractului digestiv nu se pot proteja de acțiunea usturoiului. Alicina, poate împiedica chiar și acțiunea și dezvoltarea bacteriei Helicobacter Pyroli, având puternice acțiuni antibacteriene. Usturoiul, practic, luptă împotriva virușilor, în special împotriva virusului gripal, ajută la funcționarea corectă a sistemului imunitar și împiedică dezvoltarea celulelor canceroase.

În ce mod ajută usturoiul digestia?

Ingredientele din usturoi dizolvă grăsimile și facilitează funcționarea enzimelor responsabile pentru descompunerea acizilor grași. În același timp stimulează secreția de suc gastric, crește procesul de asimilare a alimentelor și sporește apetitul. Mai mult, aminoacizii sulfurici prezenți în usturoi- cisteina și cistina - au un rol important în procesele de curățare a ficatului, ajutând la funcționarea corectă a acestui organ.

De ce mulți oameni refuză să consume usturoi?

Majoritatea oamenilor fac acest lucru îndeosebi datorită mirosului. Din păcate chiar și o concentrație mică de ustuturoi e ușor resimțită și astfel mulți oameni, refuză, în mod conștient efectele benefice ale acestei plante. Polisulfidele ce se crează din alicină cauzează o respirație neplăcută ce durează timp de câteva ore. Acesta este unul din motivele pentru care Lab. Olimp au introdus pe piață extractul de usturoi inodor, GARLICIN, ce conține toate substanțele active importante ale acestei plante fără a cauza disconfort.