Stiind tot timpul care sunt valorile glicemiei, pot fi luate decizii corecte in ce priveste regimul alimentar, programul de exercitii fizice si tratamentul medicamentos sau cu insulina.Astfel se va preveni agravarea simptomelor diabetului zaharat.

Masurarile nu vor dura decat 3-5 secunde si este necesara doar o picatura minuscula de sange daca se va folosi noul glucometru german Accu-Chek Active. Aparatul nu are doar un design revolutionar, cu ecran mare si cifre mari afisate,dar ofera si mai multa sigurata.

Spre exemplu, Accu-Chek Active atentioneaza utilizatorul in cazul in care valabilitatea testelor de glicemie a expirat. De asemenea, pot fi marcate rezultatele obtinute inainte si dupa masa, pentru a intelege efectele alimentatiei asupra glicemiei.

Glucometrul de la Roche Diagnostics are acum o capacitate si mai mare de memorie. Pot fi salvate 500 de valori glicemice . Mai mult decat atat, aparatul afiseaza media glicemiilor din ultimele 7, 14 si 30 de zile, fapt ce contribuie semnificativ la gestionarea cu succes a diabetului.

In cazul in care glucometrul este folosit de catre mai multi pacienti, cu Accu-Chek Active se poate efectua masurarea glicemiei, aplicand sangele pe un test in afara glucometrului, ceeace reduce la zero un eventual risc de contaminare.

Noul glucometru german are un port, care ofera posibilitatea de a descarca rezultatele glicemiei stocate in memorie intr-un computer, cu ajutorul dispozitivului Accu-Chek Smart Pix.