Proprin V – remediu pe bază de extracte din plante medicinale, care tratează eficient așa afecțiuni ale aparatului urogenital precum: adenomul de prostată, prostatită, cistită, dar şi alte afecțiuni inflamatorii ale aparatului urogenital.

Sistemul urinar poate fi ușor denumit și stația de epurare a organismului, numărându-se, alături de sistemul limfatic, colon, piele și plămâni, printre principalele elemente care îndeplinesc funcția de excreție și purificare a organismului. Sistemul urinar este și aparatul care menține un echilibru la nivelul lichidelor care se află în organismul nostru. De asemenea, influențeaza procese esențiale, precum tensiunea arterială. Una din patologiile sistemului urinar  este adenomul de prostată.


Adenomul de prostată  reprezintă  cea mai frecventă  tumoră  benignă a barbatului și se dezvoltă din glandele zonei de tranziție. Statisticile arată  că 75-85% dintre  barbații cu vârsta  peste 40-50 ani dezvoltă  un adenom de prostată microscopic.

Există  adenoame bine tolerate, dar există și adenoame care prin complicațiile lor pot avea o evoluție gravă. Evoluția  afecțiunii nu este dependentă  de volumul tumorii, iar urmărirea  precoce și tratamentul corect condus reprezintă  elementele esențiale în prevenirea complicațiilor adenomului de prostată.

În cazul adenomului de prostată tratamentul cu preparatul Proprin  V devine eficient la maxim, în special, dacă este urmat şi un regim alimentar corespunzător. În rezultatul tratamentului se restabileşte funcţia normală a prostatei, favorizând revenirea prostatei la dimensiunea normală, fiind înlăturată retenția urinară, totodată, restabilindu-se și funcția excretorie normală a rinichilor. În majoritatea cazurilor tratamentul cu Proprin V şi respectarea dietei speciale ajută la evitarea intervenției chirurgicale.

Proprin V conţine extracte din plante medicinale: ghimpe (  Xanthium spinosum), flori de gălbenele( Calendula officinalis), flori de urzică moartă(Lamium album), rădăcină de pir (Agropyrum repens ), tătăneasă ( Symphytum officinale) şi excipienți de comprimare.

Cercetările de laborator  au demonstrat eficienţa extractului din urzică ca fiind un remediu care fortifică imunitatea, mărind în mod substanţial numărul limfocitelor antitumorale. 

Extractul de urzică este „mult superior" medicamentelor  antiinflamatoare. Proprietăți excelente în tratarea bolilor de prostată  au și rădăcinile  urzicii. Rădăcina  de pir  și  gălbenelele  au acțiune  antimicrobiană  și  antifungică.

Pentru obţinerea unui efect maxim, în perioada curei de tratament cu Proprin V, este recomandat să fie excluse din meniu mâncărurile prăjite, sărate, semifabricatele, produsele grase, condimentele, alimentele conservate, precum şi cele cu conţinut ridicat de tanin.

E necesar să fie urmat un regim alimentar echilibrat, bazat, în special, pe legume, fructe şi lactate.

Cursul de tratament recomandabil: de la 30 până la 60 de zile.