Scaler silver a fost creat în Bulgaria în anul 2017, de către dr. Svetozar Drenski. Acesta este un produs care conține ioni de argint  în apa deionizată, particulele de argint având o dimensiune de 1 până la 5 nm și o concentrație de 30 ppm.

Scaler silver este singurul produs de argint cu dimensiuni atât de mici

Progresul științific și cel medicinal, suprapus de Compania bulgara Euromed, a creat apa deionizata  cu ioni de argint Scaler Silver sub diferite forme. Aceasta este dozată în picături; spray nazal și spray bucofaringian, pentru a acoperi un domeniu larg de utilizare, oferind eficacitate pentru întreaga familie zi de zi.

De exemplu, picăturile Scaler Silver, în volum de 10 mililitri, sunt ușor de utilizat atunci când pacienți sunt copiii. Acestea sunt recomandate în tratamentul guturaiului sau sinuzitei, doza fiind de 2 picături în fiecare nară, de 3 sau chiar 4 ori pe zi. Mai mult decât atât, apa deionizata cu ioni de argint luptă cu infecțiile la nivelul urechii medii sau a ochilor și se administrează și în tratamentul conjunctivitelor.

Spray-ul nazal Scaler Silver, de 20 de mililitri, este recomandat copiilor de la 2 ani și adulților, câte 5 sau 6 pufuri zilnice, în fiecare nară, pentru a asigura un tratament eficient al rinitelor, sinuzitelor sau alte afecțiuni nazale.

În cazul durerilor de gât sau al diverselor inflamații, în ajutor vine spray-ul bucofaringian Scaler Silver. Flaconul de 50 de mililitri este dotat cu o pompă mecanică, ceea ce îl face ușor de utilizat. 

Mai mult decât atât, acesta este recomandat și în tratarea anginelor, herpes, stomatite, a diverselor boli fungice sau parazitare, a bolilor de piele, cum sunt: acneea, dermatita atopica sau psoriasis. 

Poate fi utilizat chiar ca și ca un bun dezinfectant pentru răni ușoare sau de gravitate medie până la gangrene. Este suficient să faceți câte un puf, de 3-4 ori pe zi, pe zonele afectate.

Produsele Scaler Silver nu au contraindicații, întrucât sunt absolut naturale, nu conțin produse nocive și nu prezintă risc pentru sănătate.