Echinaceea Natures Aid este un supliment pe bază de plante recomandat pentru ameliorarea simptomelor de gripă și răceală,  stimulând eficient imunitatea. Poate fi administrat de la primele simptome. Pe lângă faptul că ajută în gripă și răceală, are și alte beneficii.


Deci, sa enumerăm cele mai importante beneficii:

   Întărește sistemul imunitar – impactul echinaceei asupra sistemului imunitar face din această plantă una atât de populară. Multe substanțe din echinacea afectează în mod direct procesele chimice de la nivelul sistemului imunitar. Studiile făcute în ultimii ani au dovedit faptul că echinacea consumată în mod regulat poate reduce șansele de a răci cu până la 50%, iar dacă răceala a fost deja instalată, această plantă reduce durata sa cu până la 1-4 zile. De aceea, consumul de echinacea este recomandat în mod deosebit la schimbările de sezon, atunci când suntem mai predispuși răcelilor.


   Reduce inflamația – substanțele active din echinacea reduc inflamația asociată cu durerea și iritația. De aceea, echinacea este adesea folosită pentru tratarea durerilor articulare, dar și pentru tratarea arsurilor solare de la nivelul pielii.


   Ameliorează afecțiunile dermatologice – echinacea are proprietăți antivirale, antiinflamatoare și accelerează totodată regenerarea pielii. De aceea, echinacea este eficientă în tratarea afecțiunilor dermatologice precum eczemele și psoriazisul.


   Previne infecțiile – unele infecții, precum infecțiile de la nivelul urechilor sau ochilor. Echinacea ajută sistemul imunitar să împiedice revenirea infecțiilor.


   Benefică pentru sănătatea orală – studiile făcute în domeniu au dovedit că există o legătură între consumul de echinacea și reducerea gingivitei și a altor infecții bacteriene de la nivelul cavității bucale.


   Accelerează vindecarea rănilor – echinacea nu numai că stimulează sistemul imunitar, ajutând astfel organismul să prevină o serie de afecțiuni, însă accelerează și procesul de vindecare, în special atunci când vine vorba despre leziunile de la nivelul pielii. Echinacea accelerează regenerarea pielii și elimină totodată bacteriile.


   Combate constipația – stilul de viață sedentar și alimentația nesănătoasă fac constipația să devină o problemă din ce în ce mai des întâlnită. Echinacea poate fi de ajutor în asemenea situații, acționând precum un laxativ natural.


   Ameliorează problemele respiratorii – datorită efectelor sale asupra sistemului imunitar, dar și proprietăților antiinflamatoare, echinacea poate fi folosită pentru a ameliora problemele aparatului respirator precum astmul, sinuzita acută, raceală, gripă, tusea persistentă.


După cum se poate observa, echinaceea este o plantă care poate oferi multiple beneficii asupra sănătății și care poate contribui la ameliorarea multor manifestări. Totuși, utilizarea suplimentelor pe bază de echinaceea se recomandă să fie mereu însoțită de un regim alimentar echilibrat și un stil de viață sănătos.