De-a lungul vieţii, nevoile organismului pentru anumiţi nutrienţi se modifică. Este important să avem grijă să suplinim acolo unde este nevoie.

 Un aport adecvat de vitamine şi minerale este important pentru menţinerea sănătăţii, a stării de bine şi a performanţei fizice.

Multivitamine și minerale pentru femei 50+  Natures Aid conține 35 de ingredient active, este gândit special pentru nevoile femeilor peste 50 de ani.

Vitamina D3

Funcția biologică a vitaminei D3 este absorbția și fixarea în organism a calciului și fosforului, mineralele cu cea mai mare răspândire în corpul uman. De altfel, calciul și fosforul sunt principalii actori în dezvoltarea și menținerea sistemului osos puternic și sănătos.

Pentru ca rolul său este atât de important, în cantitățile potrivite, ea aduce o serie de beneficii incontestabile sănătății noastre, iar în cazul unor carențe, îi resimțim lipsa la nivelul întregului organism.

Calciu

Calciul contribuie activ la menținerea oaselor puternice și sănătoase. După 50 de ani, nivelul de estrogen scade și afectează densitatea osoasă, astfel se poate dezvolta osteoporoza.

Vitamina K2

Vitamina K2 este un susținător puternic al sănătății oaselor. Este, de asemenea, un nutrient esențial pentru coagularea sângelui și ar putea preveni cariile dentare și bolile cronice, cum ar fi bolile de inimă.

Vitamina E

Vitamina E cuprinde mai multe elemente liposolubile care au proprietăți antioxidante. Ajută la menținerea sănătății pielii și a ochilor și contribuie la un sistem imunitar puternic.

În alimente, vitamina E se găsește  în uleiurile vegetale (cum ar fi uleiul de măsline), semințele de grâu și nucile.

Zinc

Zincul este un mineral care se găsește în carne și fructe de mare. Contribuie la funcționarea optimă a sistemului imunitar, a vederii, a memoriei și a metabolismului. Studiile au sugerat că femeile aflate în postmenopauză sunt mai vulnerabile de a avea un deficit de zinc. Prin urmare, este esențial ca acest mineral să fie prezent într-un supliment zilnic de multivitamine pentru femeile de peste 50 de ani.

Vitamine B

În Natures Aid Multivitamine și minerale pentru femei 50+, vitaminele B sunt prezente sub formă de tiamină (B1), riboflavină (B2), niacină (B3), vitamina B6, acid folic și vitamina B12.

Vitaminele grupei B susțin funcția normală a sistemului nervos și cardiovascular , crește nivelul de energie.

Vitamina B12 este deosebit de importantă pentru a susține aceste funcții și este foarte important ca femeile cu vârsta peste 50 de ani să o completeze, deoarece devine mai greu să se absoarbe din alimente pe măsură ce îmbătrânim.

Biotină

Biotina este deosebit de utilă pentru a preveni unghiile fragile, precum și pentru a susține părul și pielea normală.

Magneziu

Magneziul joacă un rol cheie în prevenirea slăbirii oaselor, susținerea unui sistem imunitar sănătos și reglarea tensiunii arteriale.

Cantitatea zilnică recomandată de magneziu pentru o femeie de peste 50 de ani este de 270 mg, majoritatea fiind ușor de obținut dintr-o dietă echilibrată și sănătoasă. 100 mg ca în Natures Aid Multivitamine și minerale 50+ este o doză echilibrată pentru a complete deficiența.

Superalimente:

Ginseng siberian: plantă cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatoare și de reducere a stresului.

Bambus silice: conține 70% silice. Are proprietăți anti-îmbătrânire și contribuie la întărirea părului, unghiilor și oaselor.

Izoflavone din soia: isoflavonele sunt compuși fitoestrogeni care se găsesc în soia și în produsele din soia și care au activitate estrogenică pentru corp. Femeile care ajung la menopauză pot beneficia de proprietățile isoflavonelor din soia. Soia conține isoflavone care pot aduce suport pentru schimbările de dispoziție, bufeuri și transpirațiile din timpul nopții. Aceste interacțiuni estrogenice pot ajuta la ameliorarea simptomelor menopauzei.

Ceaiul verde: datorită conținutului bogat de polifenoli, ceaiul verde ajută la reducerea stresului oxidativ și a radicalilor liberi care au efecte negative asupra sănătății organismului. Totodată, ceaiul verde este ideal în curele de detoxifiere și slăbire.

Pudră de Acai: bogată în calciu, fier și vitamina E. Studii preliminare au demonstrat ca fructele de acai pot preveni dezechilibrele mentale la femeile cu menopauza.

Extract de salvie: este util pentru susținerea procesului de digestie, întrucât favorizează eliberarea normală a bilei și reduce senzația de balonare.

Natures Aid  Multivitamine și minerale pentru femei 50+ este un supliment natural bine formulat, pentru femeile cu vârsta peste 50 de ani!