Studiile moderne privitoare la proprietăţile acestui preparat natural au uimit oamenii de ştiinţă: nu mai puţin de 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite, 30 de tipuri de virusuri (incluzând şi varietăţile lor) sunt distruse de către propolis.

1. Efectele benefice ale propolisului:

Efect antiinflamator – Propolisul poate fi folosit ca agent antiinflamator atunci cind este utilizat topic sau ingerat. Cercetatorii au descoperit ca acesta este excelent pentru vindecarea ranilor,
atat externe cat si interne. Faptul ca propolisul este un antiinflamator, il face, de asemenea, util in cazul infectiilor respiratorii.

Efect antibacterian – Propolisul s-a dovedit a lupta impotriva bacteriilor. De asemenea, este eficace in curatarea ranilor, in scopul de a preveni infectia si ajuta deci in lupta impotriva infectiilor respiratorii asa cum este precizat anterior.

Efect antiviral  – Tinctura de propolis poate fi utila in tratamentul complex al herpesului. Numeroase studii au aratat ca propolisul poate distruge anumite virusuri.

2. Propolisul luptă cu Herpesul

Mulţi au remarcat că în urma expunerii la soare, la vint, sau in caz de supraincalzire ori supraracire a organismului –  fac adesea herpes. Într-un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) se arată că un tip de radiaţii UV, şi anume UVB, „pot reduce eficienţa sistemului imunitar; în cazul herpesului, sistemul imunitar nu mai poate ţine sub control virusul Herpes simplex, infecţia reactivându-se.”
Foloseşte Balsamul  pentru buze „Propolis” de la Les 3 Chenes, bogat în miere şi ceară de albine ce hrănește, calmează iritaţiile şi crăpăturile redând buzelor un aspect sănătos de buze moi şi catifelate.

 3. Propolisul calmează şi înlătură iritaţiile gâtului

In acest scop laboratorul francez Les 3 Chenes a elaborat  Comprimate de supt PROPOLIS. Acestea înlătură şi calmează iritaţiile gâtului datorită componenţei unice de propolis, vitamina C, extract de cimbru şi mentol.
Molecula mentol prezentă în toate speciile de mentă, este în mod tradițional cunoscută pentru puterea sa răcoritoare. Cimbrul are proprietăţi antiseptice. Vitamina C este un puternic anti-radical și anti-oxidant.  Este, de asemenea, apreciată pentru proprietățile sale anti-inflamatorii (stimularea macrofagelor), vindecătoare (vitamine, aminoacizi și oligoelemente).

4. Stimulează imunitatea

În asociere cu acerola şi cu ulei de mentă, Siropul Propolis de la Les 3 Chenes are efect de respirație uşoară, inclusiv stimulează imunitatea.

Acerola, numită şi vişină tropicală, fortifică imunitatea şi posedă acţiune antioxidantă. Se recomandă în surmenaj, în perioada gravidităţii, lactaţiei, pentru profilaxia şi tratamentul maladiilor provocate de viruși.