Accidentele vasculare cerebrale omoara anual 6 milioane de oameni in intreaga lume, pentru ca acestea sunt greu de prevazut. O noua tehnologie insa permite identificarea aritmiei,respectiv contribuind la diagnosticarea unui eventual atac cerebral.

Este vorba despre tehnologia elvetiana PARR (Pulse Arrhythmia), cu care este inzestrat tonometrul automat X5 de la Rossmax. Verificarea zilnica a tensiunii arteriale cu ajutorul acestui tonometru permite depistarea aritmiei, inclusiv fibrilatia atriala, sau contractiile ventriculare premature, tahicardia si bradicardia.

Mai mult decat atat, tonometrul este usor de utilizat si dispune de memorie pentru o monitorizare mai buna a rezultatelor tensiunii arteriale. Chiar de la conectarea tonometrului automat X5,apasand butonul On/Off/Start,alegeti zona de memorie 1 sau 2. 

La sfarsitul masurarilor, cifrele tensiunii si stolice si diastolice, precum si pulsul, vor fi memorizate automat in zona aleasa. Astfel, orice disfunctie, care se va mentine pe parcursul mai multor masuratori, va fi demonstrata de catre aparataj, iar pacientul se va putea adresa dupa ajutor medical inainte de a fi prea tarziu.

Tehnologia Parr al tonometrului automat x5 de la Rossmax este unica in lume ce contribuie la prevenirea diagnosticarii unui atac cerebral.Acesta survine atunci cand are loc intreruperea alimentarii cu sange si oxigen la nivelul creierului din cauza unui cheag sau a unei artere sparte. Celulele ramase nealimentate mor in decurs de cateva ore, motiv pentru care putini pacienti scapa fara vreoa fectiune.