Durerea de gât apare mai frecvent în contextul unei răceli, viroze respiratorii, gripă, varicelă, rujeolă sau oreion. În 25% cazuri aceasta poate avea etiologie bacteriană. În caz de durere în gât nu este recomandat să iei în pripă antibiotice. O durere în gât poate fi tratată cu remedii naturiste care te ajută să scapi rapid de disconfort. Dacă însă simptomele nu se ameliorează după 2- 3 zile, apelează la un consult medical, iar dacă durerea de gât este însoțită de răgușeală este potrivit să consulți medicul la primele simptome.



Cum poți calma durerea de gât?

Vitaprolis Eric Favre, este un supliment alimentar pentru susținerea sănătații căilor respiratorii obținut pe bază de ingrediente selecționate, Propolis / Bromelaina / Miere / Vitamina C / Ulei esențial de Eucalipt ,care contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar. Fiind fară zăhar Vitaprolis este recomandat, la adulți si copii de peste 3 ani pentru gâturile sensibile, cu gust răcoritor de mentă.


•          mierea acționează ca un agent anti-inflamator care reduce edemul și inflamația

•          calmează pielea iritată, glandele și membranele mucoase din interiorul gâtului

•          mierea conține o enzimă numită glucozoxidaza, care luptă împotriva bacteriilor

•          are proprietăți antibacteriene și antiseptice naturale, care ucid bacteriile și ameliorează durerea de gât

•          acționează ca un osmotic hipertonic, extrăgând excesul de lichid din țesuturile inflamate și ameliorând durerea.


Propolisul este unul din cele mai puternice antibiotice pe care natura îl poate produce. Este o substanţă atât de complexă încât  în prezent se fac zeci de studii pe seama lui, iar industria farmaceutica tot mai des îl utilizează în prepararea medicamentelor.


Uleiul de eucalipt poate avea mai multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi ușurarea tusei, dezinfectarea rănilor și combaterea simptomelor herpesului.

Uleiul interacționează cu membranele mucoase și nu numai că reduce mucusul, ci ajută la slăbirea acestuia, astfel încât să poată fi eliminat mai ușor.


Menta nu este singura plantă utilizată pentru împrospătarea respirației. Datorită proprietăților sale antibacteriene, uleiul esențail de eucalipt poate fi folosit pentru a combate germenii care provoacă mirosul neplăcut al gurii. Este posibil ca produsele cu eucalipt să ajute, de asemenea, la prevenirea acumulării plăcii pe dinți și pe gingii, atacând bacteriile care cauzează cariile dentare.



Bromelaina este un amestec de enzime prezent în fructul de ananas. Potrivit Centrului Național pentru Sănătate Complementară și Integrativă (NCCIH), cele mai bune dovezi pentru bromelină se referă la ameliorarea simptomelor inflamației acute nazale și sinusale atunci când sunt utilizate în combinație cu medicamente standard. Numeroase studii au documentat beneficiile bromelainei pentru sinuzită. În cele din urmă, a revizuirii studiilor din 2016 a raportat că bromelina poate scurta durata simptomelor de sinuzită acută la copii, poate îmbunătăți respirația și reduce inflamația nazală.