Nox sol. inj. 50mg/ml 5ml N5

Код товара: 52026
Доза: 50
Количество доз: 5
Производитель: FarmFirma Sotex SAI
Страна: Россия
Форма: р-р д/ин.
Наличие: достаточно
100 34 леев
(-7%)
93 36 леев
Выгода:
9 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках
Nox 50 mg/ml soluţie injectabilă

Etilmetilhidroxipiridină succinat
1. Ce este Nox şi pentru ce se utilizează

Etilmetilhidroxipiridină succinat, substanţa activă din Nox, este un antioxidant și se referă la preparatele utilizate în tratamentul maladiilor sistemului nervos. Posedă un spectru larg de acţiune farmacologică: creşte rezistenţa organismului faţă de stres, manifestă acţiune anxiolitică (înlătură frica, neliniştea), fără efect de relaxare a muşchilor; posedă proprietăţi nootrope, preîntâmpină şi reduce tulburările de învăţare şi de memorie, care se dezvoltă în procesul de îmbătrânire şi la influenţa diferitor factori patogeni; manifestă acţiune anticonvulsivă; posedă proprietăţi antioxidante şi antihipoxice; creşte concentraţia atenţiei şi capacitatea de muncă; diminuează acţiunea toxică a alcoolului.
Nox este utilizat în tratamentul următoarelor maladii:
• Tulburări acute ale circulaţiei cerebrale (în cadrul tratamentului complex);
• traumatism cranio-cerebral, consecinţele traumatismului cranio-cerebral;
• encefalopatie discirculatorie (afecţiune cronică progresivă a circulaţiei cerebrale);
• sindrom al distoniei vegetative (neurocirculatorie) (tulburări funcționale ale funcțiilor autonome şi vasculare);
• tulburări cognitive (de învăţare) uşoare de geneză aterosclerotică;
• tulburări anxioase (de nelinişte) în stări nevrotice şi de tip nevrotic;
• infarct miocardic acut (din primele zile) în cadrul tratamentului complex;
• glaucom (o boală a ochiului caracterizează prin creșterea tensiunii intraoculare și scăderea acuității vizuale) cu unghi deschis primar în diverse stadii, în cadrul tratamentului complex;
• jugularea sindromului de abstinenţă în caz de alcoolism cu predominarea tulburărilor de tip nevrotic şi vegetativ-vascular;
• intoxicaţie acută cu antipsihotice (medicamente utilizate în depresie).
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Nox

Nu luaţi Nox:

- dacă sunteţi alergic la etilmetilhidroxipiridină succinat sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);
- dacă aveţi insuficienţă hepatică şi/sau renală acută;
- dacă sunteţi gravidă şi alăptaţi;
- la copii.
Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi Nox, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:
- dacă aveţi astm bronşic.
Nox împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Nox potenţează acţiunea anxioliticelor benzodiazepinice (medicamente utilizate în frică, nelinişte), remediilor anticonvulsivante (carbamazepină), a remediilor antiparkinsonienelor (levodopa) şi nitraţilor (medicamente utilizate pentru tratarea anginei pectorale).
Alcool

Nox reduce efectele toxice ale alcoolului etilic.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Nox nu se va administra dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

În timpul tratamentului se recomandă precauţie la conducerea vehiculelor şi efectuarea activi tăţilor potenţial periculoase, care necesită concentraţia atenţiei şi reacţii psihomotorii rapide.
3. Cum să luaţi utilizaţi Nox

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Nox se va administra de asistentă medicală sau medic. Acesta poate fi administrat prin picurare (perfuzie intravenoasă) sau ca injecţie direct într-una din vene sau într-un muşchi. Dozele se stabilesc în mod individual. La administrare în perfuzie intravenoasă preparatul se va dizolva în soluţie clorură de sodiu 0,9%. La administrarea direct în venă Nox se administrează lent timp de 5-7 minute, prin perfuzie intravenoasă-cu viteza 40-60 picături/minut. Doza maximă nictemerală nu trebuie să depăşească 1200 mg.
În tulburări acute ale circulaţiei cerebrale Nox se administrează în primele 10-14 zile prin perfuzie intravenoasă, câte 200-500 mg de 2-4 ori pe zi, apoi intramuscular câte 200-250 mg de 2-3 ori pe zi timp de 2 săptămâni.
În traumatism cranio-cerebral şi consecinţele traumatismului cranio-cerebral Nox se administrează timp de 10-15 zile prin perfuzie intravenoasă, câte 200-500 mg de 2-4 ori pe zi.
În encefalopatie discirculatorie decompensată Nox se administrează intravenos în jet sau în perfuzie în doza 200-500 mg de 1-2 ori pe zi timp de 14 zile. Ulterior-intramuscular câte 100-250 mg pe zi timp de următoarele 2 săptămâni.
Pentru profilaxia de cură a encefalopatiei discirculatorii Nox se administrează intramuscular în doza zilnică 200-250 mg de 2 ori pe zi timp de 10-14 zile.
În distonie neurocirculatorie, stări nevrotice şi de tip nevrotic se administrează intramuscular câte 500-400 mg pe zi timp de 14 zile.
În tulburări cognitive uşoare la pacienţii vârstnici şi în tulburări anxioase Nox se administrează intramuscular în doza de 100-300 mg pe zi timp de 14-30 zile.
În infarct acut de miocard în cadrul tratamentului complex Nox se administrează intravenos sau intramuscular timp de 14 zile, pe fondalul terapiei tradiţionale a infarctului de miocard. În primele 5 zile, pentru atingerea efectului maxim, Nox se administrează intravenos, în următoarele 9 zile preparatul poate fi administrat intramuscular. Administrarea intravenoasă a preparatului se efectuează prin perfuzie intravenoasă, lent cu soluţie clorură de sodiu 0,9% sau soluţie dextroză (glucoză) 5% în volum de 100-150 ml timp de 30-90 minute. La necesitate este posibilă administrarea intravenoasă în jet, lent, timp de cel puţin 5 minute. Administrarea preparatului (intravenoasă sau intramusculară) se efectuează de 3 ori pe zi, peste fiecare 8 ore. Doza zilnică constituie 6-9 mg/kg/zi, doza pentru o administrare-2-3 mg/kg. Doza maximă zilnică nu trebuie să depăşească 800 mg,doza maximă pentru o administrare-250 mg.
În glaucom cu unghi deschis în diverse stadii, în cadrul tratamentului complex Nox se administrează intramuscular câte 100-300 mg pe zi, de 1-3 ori pe zi, timp de 14 zile. În sindrom de abstinenţă alcoolică Nox se administrează în doza 200-500 mg intramuscular sau prin perfuzie intravenoasă de 2-3 ori pe zi timp de 5-7 zile.
În intoxicaţii acute cu antipsihotice Nox se administrează intravenos în doza 200500 mg pe zi timp de 7-14 zile.
Copii

Nu au fost efectuate studii clinice controlate privind siguranţa administrării preparatului la copii, de aceea nu se recomandă utilizarea Nox în practica pediatrică.
Administrarea în tulburări ale funcţiei renale

Preparatul este contraindicat în tulburări acute ale funcţiei renale.
Administrarea în tulburări ale funcţiei hepatice

Preparatul este contraindicat în tulburări acute ale funcţiei hepatice.
Dacă luaţi mai mult Nox decât trebuie

Deoarece medicamentul vă este administrat de personal medical, este puţin probabil să primiţi o doză prea mare Nox. Dacă aveţi impresia că vi s-a administrat o doză prea mare, discutaţi cu medicul dumneavoastră. În caz de supradozaj sunt posibile: tulburări de somn (insomnie, în unele cazuri - somnolenţă); la administrare intravenoasă-creşterea nesemnificativă şi de scurtă durată (până la 1,5-2 ore) a tensiunii arteriale.
Dacă uitaţi să luaţi utilizaţi Nox

Deoarece medicamentul vi se administrează de către personal medical este puţin probabil să fie omisă o doză. Totuşi, dacă aveţi impresia că nu vi s-a administrat o doză, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau asistenta medicală. Nu trebuie să vi se administreze o doză dublă (două injecţii în acelaşi timp) pentru a compensa doza omisă.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţivă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Cu frecvenţă necunoscută (care nu pot fi estimate din datele disponibile).
- reacţii alergice,
- somnolenţă, tulburări de adormire, nelinişte, re activi tate emoţională, dureri de cap, tulburări de coordonare,
- tensiune arterială crescută sau scăzută,
- greaţă, gură uscată,
- transpiraţie abundentă.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Nox

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. A se păstra la loc uscat, ferit de lumină, la temperaturi sub 25 °C. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Nox

Substanţa activă este etilmetilhidroxipiridină succinat.
Fiecare ml soluţie conţine etilmetilhidroxipiridină succinat-50 mg.
Celelalte componente sunt: bisulfit de sodiu, apă pentru injecţii.
Cum arată Nox şi conţinutul ambalajului

Descrierea medicamentului

Soluţie injectabilă
Lichid transparent, incolor sau uşor gălbui.
Conţinutul ambalajului

Câte 2 ml soluţie în fiole de sticlă tip I. Câte 5 fiole în blister din PVC/Al acoperite cu peliculă din polimer. Câte 2 blistere împreună cu prospectul în cutie de carton. Câte 5 ml soluţie în fiole de sticlă tip I. Câte 5 fiole în blister din PVC/Al acoperite cu peliculă din polimer. Câte 1 blister împreună cu prospectul în cutie de carton.
Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

Deţinătorul certificatului de înregistrare

„FarmFirma Sotex” SAÎ
Rusia 141345, reg. Moscova,
r-ul Sergievo-Posad, com. Belikovo
tel/fax: (495) 956-29-30
Fabricantul

„FarmFirma Sotex” SAÎ
Rusia 141345, reg. Moscova,
r-ul Sergievo-Posad, com. Belikovo

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 738
Код товара: 62661
Цена товара в пунктах: 53
Код товара: 48054
Цена товара в пунктах: 1375
Код товара: 61987
Цена товара в пунктах: 805
Код товара: 62409
Цена товара в пунктах: 1173
Код товара: 50685
NEW
Цена товара в пунктах: 395
Код товара: 64093
Цена товара в пунктах: 251
Код товара: 55747
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 42965
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1168
Код товара: 63966
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 608
Код товара: 46409
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 891
Код товара: 46408
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 10
Код товара: 42953
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63623
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 528
Код товара: 63946
Топ сезона
Код товара: 10988
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 80
Код товара: 49480
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42956
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 666
Код товара: 64073
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 63478
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61698
Акция
Цена товара в пунктах: 1012
Код товара: 63752
Акция
Цена товара в пунктах: 516
Код товара: 61695
Акция
Цена товара в пунктах: 448
Код товара: 61708
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 57475
Цена товара в пунктах: 308
Код товара: 62324
Цена товара в пунктах: 528
Код товара: 56016
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 239
Код товара: 63952
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 398
Код товара: 63685
Акция
Цена товара в пунктах: 638
Код товара: 61700
Просмотренные товары
Vergeturile - ce sunt si din ce cauza apar?
Vergeturile apar atunci cand pielea este afectata de intinderea prea rapida. Mai exact, cand stratul de mijloc al pielii (dermul) se intinde foarte mult, fibrele de colagen se rup, fapt care duce la aparitia vergeturilor.