Dexinal gel 12,5 mg/1 g 60 g

Код товара: 46755
Доза: 1
Количество доз: 1
Производитель: Nobel Ilac Sanayii ve Ticaret AS (prod.: Mefar Ilac Sanayii AS, Turcia)
Страна: Турция
Форма: гель
Наличие: достаточно
48 05 леев
(-10%)
43 21 леев
Выгода:
4 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

DEXINAL®

gel

DENUMIREA COMERCIALĂ

Dexinal®

DCI-ul substanţei active

Dexketoprofenum

COMPOZIŢIA

1 g gel conţine:

substanţe active: dexketoprofen 12,5 mg (sub formă de dexketoprofen trometamol). excipienţi: carbomer homopolimer, dietilen glicol monometil eter, macrogol (polietilen glicol 8000 P), esenţă de levănţică, etanol (96%), apă purificată.

FORMA FARMACEUTICĂ

Gel.

DESCRIEREA MEDICAMENTULUI

Gel transparent, aromatizat cu levănţică.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC

Antiinflamator nonsteroidian pentru uz topic. M02AA.

PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Proprietăţi farmacodinamice

Dexketoprofen trometamol este sarea de trometamină de S-(+)-2-(3-benzoylphenyl) al acidului propionic; care aparţine grupului de medicamente antiinflamatoare nonsteroidiene şi posedă efect analgezic, antiinflamator şi antipiretic. Mecanismul de acţiune al preparatelor antiinflamatoare nonsteroidiene este legat de reducerea sintezei de prostaglandine prin inhibarea căii ciclooxigenazei. În mod specific, există o inhibare a transformării de acid arahidonic în endoperoxizi ciclici, prostaglandine şi tromboxani. Mai mult decât atât, inhibarea sintezei de prostaglandine ar putea afecta alţi mediatori ai inflamaţiei, cum ar fi chininele, provocând o acţiune indirectă, care ar suplimenta acţiunea directă.

Proprietăţi farmacocinetice

În timp ce se aplică local, gelul Dexinal® atinge concentraţii locale ridicate; concentraţia plasmatică a medicamentului este foarte scăzută. Studiile farmacocinetice la om arată că, după aplicarea şi absorbţia percutanată a gelului Dexinal®, concentraţiile plasmatice maxime sunt atinse în decurs de 4 ore. Concentraţii terapeutic active s-au atestat în lichidul sinovial. S-a observat că nivelul de medicament în lichidul sinovial după administrarea de 12,5 mg / g gel dexketoprofen trometamol este echivalentă sau superioară nivelurilor de medicament după administrarea de 25 mg / g gel ketoprofen racemic. După administrarea dexketoprofen trometamol doar enantiomerul S-(+) se determină în urină. După aplicarea şi absorbţia percutanată a gelului Dexinal®, acesta se elimină în decurs de 24 de ore.

INDICAŢII TERAPEUTICE

Tratamentul afecţiunilor inflamatorii şi dureroase ale articulaţiilor, tendoanelor, ligamentelor şi muşchilor, generate de traume şi condiţii degenerative.

DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Se administrează de 2 sau 3 ori pe zi pe zona afectată şi inflamată. Doza zilnică nu trebuie să depăşească 7,5 g per zi, aproximativ 14 cm de gel. Durata tratamentului continuu se va limita la maximum 7 zile.

Copii:

Dexinal® nu se recomandă copiilor cu vârsta până la 6 ani. Dexinal® - gel pentru uz topic. Cantitatea de gel se administrează în dependenţă de zona afectată. Gelul se aplică masând uşor, pentru a favoriza o mai bună absorbţie.

REACŢII ADVERSE

Reacţiile adverse se vor indica conform clasificării MedDRA pe aparate, sisteme şi organe şi în funcţie de frecvenţă: foarte frecvente (>1/10), frecvente (>1/100 şi <1/10), mai puţin frecvente (>1/1000 şi <1/100), rare (>1/10000 şi <1/1000), foarte rare (<1/10000), cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile).

Tulburări ale sistemului imunitar: foarte rare-reacţii sistemice de hipersensibilitate (urticarie, bronhospasm).

Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat: rare - dermatită (eritem, inflamaţie, prurit); cu frecvenţă necunoscută - reacţii de fotosensibilitate (eritem, inflamaţie, erupţii cutanate sub formă de vezicule).

CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitate la dexketoprofen, ketoprofen sau orice alt excipient al preparatului. Dexinal® nu se va administra la pacienţii la care acidul salicilic sau alt medicament antiinflamator nesteroidian a cauzat reacţii hipersensibile în antecedente (astm, rinita alergică sau urticaria). Dexinal® nu se va aplica pe leziuni deschise, piele infectată, membrane mucoase, în caz de eczeme, acnee, zona genitală şi zona oculară sau perioculară.

SUPRADOZAJ

Este puţin probabil ca supradozajul să fie cauzat de administrarea topică. Dacă a fost accidental ingerat, se va aplica tratament simptomatic şi lavajul gastric. Dexketoprofen trometamol poate fi eliminat din organism prin dializă.

ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

În unele cazuri, pot apărea reacţii de fotosensibilitate sau fotoalergie, astfel încât zonele cutanate pe care se aplică Dexinal® nu trebuie să expuse la lumina directă a soarelui, sau lumina ultravioletă, fie în timpul tratamentului sau timp de două săptămâni după întreruperea tratamentului. Zona tratată trebuie acoperită cu haină, chiar şi în zilele înnorate. Mâinile trebuie spălate foarte bine după fiecare aplicare a produsului. După aplicare, nu trebuie de utilizat pansamente ocluzive şi îmbrăcăminte strânsă. În cazul apariţiei erupţiilor cutanate, tratamentul trebuie sistat imediat. Pot apărea reacţii încrucişate în rezultatul administrării produselor de protecţie solară, fenofibrat şi alte preparate ce includ benzofenona în structura sa chimică.

Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare

Perioada de sarcină:

Siguranţa dexketoprofen trometamol în timpul sarcinii nu a fost stabilită. Nu se recomandă administrarea Dexinal® în timpul sarcinii.

Perioada de alăptare:

Nu există date suficiente referitor la excreţia dexketoprofenului în laptele uman. Dexinal® nu trebuie administrat în timpul alăptării.

Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI

Interacţiunile sunt puţin probabile, deoarece concentraţia plasmatică ca urmare a administrării topice este nesemnificativă.

PREZENTARE, AMBALAJ

Gel, 12,5 mg/1 g.

Cîte 1 tub a câte 60g din aluminiu, împreună cu instrucţiunea pentru administrare se plasează în cutie de carton.

PĂSTRARE

A se păstra la temperaturi sub 25C. A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină şi umiditate. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!

TERMEN DE VALABILITATE

2 ani.

A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj.

STATUTUL LEGAL

Fără prescripţie medicală.

DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE ÎNREGISTRARE

Nobel İlaç Sanayii ve Ticaret A. Ş. ,

Umraniye, Istanbul, Turcia.

NUMELE ŞI ADRESA PRODUCĂTORULUI

Nobel İlaç Sanayii ve Ticaret A. Ş. ,

Duzce, Turcia.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 660
Код товара: 63775
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 44870
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 64295
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 830
Код товара: 63944
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 652
Код товара: 61743
Топ сезона
Искать в аптеках
Цена товара в пунктах: 66
Код товара: 63667
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 654
Код товара: 63412
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63624
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 660
Код товара: 63940
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61833
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 202
Код товара: 64353
Акция
Цена товара в пунктах: 524
Код товара: 61716
Акция
Цена товара в пунктах: 677
Код товара: 63696
Акция
Цена товара в пунктах: 544
Код товара: 61824
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61848
Цена товара в пунктах: 926
Код товара: 61793
Цена товара в пунктах: 614
Код товара: 62334
Акция
Цена товара в пунктах: 557
Код товара: 61711
Цена товара в пунктах: 113
Код товара: 60982
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61749
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.