Pentru acutizări, pacientul cu boli respiratorii cronice trebuie să se adreseze medicului său curant (medic de familie si medic specialist pneumolog) pentru tratamentul de specialitate al acestor agravari.
Dacă odinioară, bunicile și chiar mamele noastre foloseau drept metodă de tratament inhalatoare rudimentare, ce erau de fapt vase cu apă fierbinte, în care se adăugau ierburi, copilul fiind acoperit cu o păturică pentru a inhala aburii… În prezent lucrurile s-au schimbat, iar inhalatoarele s-au modernizat, evitând pericolul de a primi arsuri și alte complicații…

Utilitatea nebulizatoarelor (inhalatoarelor) a devenit recunoscută nu doar pentru eficacitatea lor, dar și pentru că sunt practice, ceea ce înseamnă că pot fi utilizate acasă de oricine are nevoie. Aparatul minune(nebulizator) este întrebuințat pentru tratarea diverselor afecțiuni respiratorii, boli serioase de plămâni, dar și alergii. Cel mai important avantaj al acestei terapii este că folosiți doze mici de substanțe medicamentoase (non uleioase), sol. de Na Cl 0,9%, în unele cazuri, iar efectele adverse sunt reduse. Chiar și după o singură procedură făcută, deja se vede îmbunătățirea stării sănătății copilului, dacă este indicată corect și la timp.
În rețeaua de farmacii Elody găsiți Nebulizatoarele brăndului Rossmax, care pot fi utilizate la domiciliu, cabinete medicale,clinici, asigurînd o utilizare continuă,ușoară și eficace.Ultrarapide și profesionale produc particule de dimensiuni extrem de mici ce permite ca medicația să ajungă la nivelul tractului respirator inferior, sporind eficiența tratamentului de bază, sau de recuperare a pacientului.