Suzeta perfectă e cea ca sânul mamei!
Tetinele şi suzetele perfecte sunt cele care repetă forma sânului matern în timpul alăptării, „obligând” copilul să depună efort pentru a scurge laptele, în caz contrar, alimentaţia prin tetină ar putea duce unele malformaţii ale maxilarelor sau ale dinţilor.
Astfel de tetine şi suzete găsim în gama NUK, concepute în urma cercetărilor doctorului Muller şi a profesorului Balters. Ca şi în cazul alăptarii la sân, suprafaţa inferioară plată a acestora asigură poziţionarea corectă a limbii, iar partea superioară arcuita şi plată încurajează acţiunea de extragere şi ajută la dezvoltarea maxilarelor şi a boltei palatine. Cât priveşte orificiul tetinei – acesta este intenţionat deplasat puţin înapoi, prin asta asigurând o alimentare corectă şi o digestie îmbunătăţită.
Sistemul Air System, o “găselniţă” pentru părinţi
La sugerea lichidului, în biberon se formează o presiune. De aceea, când copilaşul suge, el înghite aer ce duce la apariţia disconfortului. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, în gama NUK au fost create suzetele tip Air System, care reglează presiunea din biberon şi reduc apariţia colicilor ce apar odată cu înghiţirea aerului.
Latex sau silicon! Care este mai bun?
Materialul ales depinde de “gustul” fiecăruia, pentru că orice aţi alege – latex sau silicon – ambele sunt de calitate imabatabilă în seria NUK.
Latexul. Cauciucul vulcanizat, produs pe bază de latex de cauciuc natural are nişte însuşiri tipice, deosebite de materialele sintetice. Aceste însuşiri sunt foarte importante pentru biberoane, oferind siguranţă în utilizarea lor zilnică, aşa ca: elasticitatea înaltă, rezistenţă impecabilă, produs ecologic, lipsa capacităţii de electrizare. În afara de aceasta, latexul nu atrage praful.
Siliconul. Reprezintă un material moale, elastic, rezistent la temperatură şi fără gust. Deţine toate proprietăţile necesare pentru tetină: nu conţine substanţe nocive, rezistent la fierbere, fără miros, transparent, cu o suprafaţă netedă.
Dar! Spre deosebire de latex, siliconul e mai puţin elastic şi se rupe la cele mai mici deteriorări ale suprafeţei. Este o substanţă mai sensibilă ca latexul, de aceea, la folosirea îndelungată a tetinelor din silicon, se cere verificarea permanentă pentru a depista posibile deteriorări. Se recomandă de schimbat imediat tetina din silicon, dacă pe suprafaţa ei s-au depistat zgârieturi, urme de muşcături etc.
Suzetele şi tetinele NUK cresc odată cu bebeluşii
La procurare, fiecare părinte trebuie să atragă atenţie la mărimea tetinei sau suzetei. În decurs de câteva luni, faţa copilului creşte, chiar dacă e vorba de câţiva milimetri. S-a demonstrat că bebeluşii folosesc mai bine tetinele care corespund vârstei, decât cele mai mari sau mai mici. Astfel, tetina ortodontică de mărimea 1 este concepută pentru sugari de la 0 la 6 luni. Tetina din latex NUK de mărimea 2 este concepută pentru copii de la 6 luni, tetina din silicon NUK de mărimea 2 – pentru copii de la 6 la 18 luni. La fel şi suzetele NUK sunt de trei mărimi, respectiv pentru fiecare vârstă aparte: mărimea 1 – de la 0 la 6 luni, mărimea 2 – de la 6 la 18 luni, mărimea 3 de la 18 luni.
Odată cu trecerea în revistă a tuturor criteriilor care fac diferenţa dintre mai multe tipuri de tetine şi suzete, de datoria fiecărui părinte este să o găsească pe cea care se adaptează perfect nevoilor copilului său.