Persomn contine extracte din plante medicinale :

Odolean (Valeriana officinalis); Macul Californian (Eschscholzia californica); Roinita (Melissa officinalis); in combinatie cu Melatonina 1mg.

Brandul exclusiv, produs in Italia!!!

Odolean (Valeriana officinalis)

Combate insomnia - Unul dintre beneficiile principale ale valerianei recunoscut inca din Antichitate este combaterea insomniei. Potrivit studiilor, valeriana reduce timpul necesar pentru a adormi si imbunatateste calitatea somnului. Un studiu iese in evidenta prin rezultatele remarcabile. Din totalul voluntarilor care au consumat valeriana, 44% au spus ca au avut un somn perfect iar 89% au spus ca au dormit mult mai bine. Nici un participant nu a raportat efecte secundare.

Reduce anxietatea - Cercetatorii au descoperit ca valeriana stimuleaza productia de acid aminobutiric. Acesta este responsabil pentru reglarea activitatii celulelor nervoase si reducerea anxietatii. Mai mult, acidul valerianic si valerenolul din radacinile plantei au proprietati anti-anxietate.

Macul Californian (Eschscholzia californica)

Utilizarea sa cu scop terapeutic provine din medicina populara, macul californian fiind indelung folosit pentru efectele sedative, considerandu-se ca amelioreaza simptomele de anxietate sau insomnia. Suplimentele alimentare care contin mac californian asociaza frecvent si alte plante medicinale, cum ar fi valeriana. Iata mai multe detalii despre macul californian si despre efectele sale terapeutice.

Roinita (Melissa officinalis)

Amelioreaza stresul - Roinita poate contribui la reducerea stresului. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca aceasta planta ar putea reduce stresul, starile negative sau anxietatea.

Imbunatateste somnul - Potrivit unui studiu mai vechi, roinita ajuta la tratarea problemelor de somn si a nelinistii.

Ajuta la relaxarea muschilor - Exista, de asemenea, studii care indica faptul ca roinita, datorita efectelor sale antispastice, poate contribui la relaxarea muschilor netezi.

Melatonina

Melatonina este “hormonul somnului”! Produsa de glanda pineala din creier, melatonina are multe roluri in organism. Principala sa calitate este de a mentine ritmul circadian, mai precis, ceasul biologic al organismului. Practic, melatonina ii “spune” corpului cand sa doarma si cand sa se trezeasca.

Melatonina este utilizata ca principalul supliment natural pentru somn si remediul obisnuit pentru tratarea problemelor precum insomnia.

În urma unui studiu la care au participat 50 de persoane cu insomnie, s-a demonstrat ca melatonina administrata cu 2 ore inainte de culcare i-a ajutat pe oameni sa adoarma mai repede si a imbunatatit calitatea generala a somnului.

Se administreaza cite o tableta cu 30 min – 1 ora inainte de somn.