Există în organismul uman o substanță numită  glucozamină, ce se găsește practic în toate țesuturile, dar cel mai mult în cartilaje. Aceasta protejează articulațiile prin crearea unei “perne” de protecție ce le înconjoară. Cu vîrsta, sau în cazul eforturilor fizice, această protecție devine subțire și rigidă. Astfel, încep să apară durerile de articulații, care, în timp, imobilizează organismul uman.


Experții farmaceutici britanici, de la Natures Aid, extrag  glocuzamina din exoscheletul unor crustacee și au creat un supliment alimentar necesar organismului uman. Glucozamina HCl, în formă lichidă  ajută la furnizarea materialelor necesare pentru reconstruirea acestei “perne” de protecție a articulațiilor, avînd o eficiența de 50 la sută mai bună decît glucozamina prezentată sub alte forme.  

Cu clorhidratul de glucozamină insuficient în corpul nostru, chimia noastră interioară va fi dezechilibrată si se va afecta capacitatea organismului de a repara anumite daune. Glucozamina HCl de la Natures Aid accelereaza regenerarea cartilajului, fiind în combinație cu vitamina C si condroitina. Potrivit experților, această combinație este mult mai eficientă decît administrarea de glucozamină în formă pură.

Astfel, 15 mililitri de Glucozamină HCl, dizolvată cu 4 parți de apă rece, administrați zilnic, vor asigura oase si tesuturi sănătoase. Glucosamine HCl MSM & Chondroitin de la Natures Aid  oprește erodarea cartilajelor, reduce durerile în articulații și îmbunătățește mobilitatea scheletului uman. Administrarea acestuia va menține rata de reparație cel putin la nivelul ratei de pierdere, asigurînd astfel un sistem osos sănătos.

Glucozamina HCl, cu vitamina C si condroitină, este deosebit de importantă pentru cei activi fizic, care fac antrenamente în mod regulat, întrucît aceștia sunt mai expuși la degenerarea prematură a articulațiilor din cauza mișcărilor repetitive și a antrenamentelor, precum și pentru persoanele ce înaintează în vîrstă.