Flavamed® sirop 15mg/5ml 60ml N1

Cod produs: 46575
Divizarea: 1
Doza concentratia: 15
Forma: sirop
Producator: Berlin-Chemie AG (Menarini Group)
Tara: Germania
Flavamed 15 mg/5 ml sirop

Clorhidrat de ambroxol

1. Ce este Flavamed sirop şi pentru ce se utilizează

Corhidrat de ambroxol este utilizat în tratamentul tusei productive asociată cu boli ale plămânilor şi ale bronhiilor. Flavamed sirop lichefiază flegma și facilitează expectorația.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Flavamed sirop

Nu luaţi Flavamed sirop:

- dacă sunteţi alergic la clorhidrat de ambroxol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi Flavamed sirop, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

- Dacă aţi avut reacţii de hipersensibilitate foarte severe la nivelul pielii (sindromul Stevens-Johnson şi sindromul Lyell):

• Sindromul Stevens-Johnson este o boală în care apare febră foarte mare şi erupţie pe piele şi la nivelul mucoaselor cu formare de vezicule.

• Sindromul ameninţător de viaţă Lyell este cunoscut, de asemenea, ca sindromul pielii arse. Semnele acestuia sunt reprezentate de o erupţie pe piele, acoperită de vezicule, cu caracter sever, asemănătoare unei arsuri.

Există raportări de reacții cutanate severe asociate cu administrarea clorhidrat de ambroxol.

Dacă dezvoltați erupții cutanate (inclusiv leziuni ale membranelor mucoasei, cum ar fi gura, gâtul, nasul, ochii, organele genitale), încetați să utilizați Flavamed sirop și adresați-vă imediat medicului dumneavoastră.

- Dacă suferiţi de afectarea funcţiei rinichilor sau o boală a ficatului severă. În acest caz trebuie să luaţi Flavamed sirop doar cu mare atenţie (adică cu intervale mai mari între doze sau doze reduse, în acest caz adresați-vă medicului). În cazul afectării severe a funcţiei rinichilor se poate produce acumularea produşilor de degradare ai substanţei active din Flavamed sirop.

- Dacă suferiţi de o boală rară a bronhiilor cu secreţie crescută de mucus (de exemplu sindromul cililor imobili). În acest caz, mucusul nu poate fi eliminat din plămâni. În acest caz, luaţi Flavamed sirop doar sub supravegherea unui medic.

- Intoleranță la Histamină. Trebuie evitat tratamentul de lungă durată la aceşti pacienţi, deoarece ambroxol influenţează metabolismul histaminei şi poate determina simptome de intoleraţă (de exemplu cefalee, rinoree, eritem).

- Dacă aveţi istoric de ulcer peptic, trebuie să v ă adresaţi medicului dumneavoastră pentru modul de administrare al Flavamed sirop, deoarece mucoliticele pot distruge bariera mucoasă gastrică. Întrebaţi medicul înainte de a lua Flavamed sirop.

Copii

Flavamed sirop se va administra la copii cu vârsta sub 2 ani numai sub supravegherea unui medic.

Flavamed sirop împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavostră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Medicamente împotriva tusei (antitusive)

În timp ce luaţi Flavamed sirop, nu trebuie să luaţi medicamente care inhibă reflexul de tuse (aşa numitele antitusive). Reflexul de tuse este important pentru eliminarea prin tuse a mucusului fluidizat, astfel îndepărtându-se din plămâni.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Luaţi Flavamed sirop în timpul sarcinii şi alăptării doar la recomandarea strictă a medicului dumneavoastră! În prezent, nu există date suficiente privind administrarea acestui preparat în timpul sarcinii şi alăptării. La animale s-a observat că substanţa activă din Flavamed sirop trece în laptele matern.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Flavamed sirop nu are sau are un impact nesemnificativ asupra capacității de a conduce vehicule și folosi utilaje.

Flavamed sirop conţine sorbitol

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Fiecare linguriţă dozatoare a 5 ml de soluţie orală conţine sorbitol 1,75 g (egal cu 0,15 unităţi de pâine). Valoarea calorică a sorbitolului este de 2,6 kcal. Sorbitolul poate avea un efect uşor laxativ

3. Cum să luaţi Flavamed sirop

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

În absența unor indicații suplimentare ale medicului, Flavamed sirop se va administra așa cum este descris mai jos. Vă rugăm să respectaţi instrucţiunile de utilizare, deoarece, în caz contrar, efectul lui Flavamed sirop poate fi diferit de cel descris în prospect!

Doza recomandată este

Copii până la 2 ani (la indicația medicului)

Se administrează câte ½ linguriţă dozatoare cu 2,5 ml sirop de 2 ori pe zi (echivalentul a 7,5 mg clorhidrat de ambroxol de 2 ori pe zi = clorhidrat de ambroxol 15 mg pe zi).

Copii cu vârsta între 2 - 5 ani

½ linguriţă dozatoare, fiecare cu 2,5 ml de sirop de 3 ori pe zi (echivalentul a clorhidrat de ambroxol 7,5 mg de 3 ori pe zi = clorhidrat de ambroxol 22,5 mg pe zi).

Copii cu vârsta între 6 - 12 ani

1 linguriţă dozatoare, fiecare cu 5 ml de sirop de 2 - 3 ori pe zi (echivalentul a clorhidrat de ambroxol 15 mg de 2- 3 ori pe zi = clorhidrat de ambroxol 30- 45 mg pe zi).

Adolescenţi cu vârsta peste 12 ani şi adulţi

2 linguriţe dozatoare, fiecare cu 5 ml de sirop de 3 ori pe zi în primele 2 -3 zile (echivalentul a clorhidrat de ambroxol 30 mg de 3 ori pe zi = clorhidrat de ambroxol 90 mg pe zi), apoi 2 linguriţe dozatoare, fiecare cu 5 ml de sirop de 2 ori pe zi (echivalentul a clorhidrat de ambroxol 30 mg de 2 ori pe zi = clorhidrat de ambroxol 60 mg pe zi). Menţiune:

Dacă este nevoie, la adulţi, doza zilnică poate fi crescută la 4 linguriţe dozatoare a 5 ml sirop de 2 ori pe zi (echivalentul a clorhidrat de ambroxol 60 mg de 2 ori pe zi = clorhidrat de ambroxol 120 mg pe zi).

Utilizarea la copii

Flavamed sirop se va administra la copii cu vârsta sub 2 ani numai sub supravegherea unui medic.

Mod de administrare

Administrare pe cale orală. Luaţi Flavamed sirop după mese cu ajutorul linguriţei dozatoare.

Durata utilizării

Flavamed sirop nu trebuie utilizat mai mult de 4-5 zile fără recomandarea medicului. Dacă simptomele dumneavoastră nu se ameliorează după 4-5 zile sau chiar se agravează, trebuie să vă adresaţi imediat medicului!

Vă rugăm să discutaţi cu medicul sau farmacistul dacă aveţi impresia că efectul Flavamed sirop este prea puternic sau prea slab.

Dacă luaţi mai mult Flavamed sirop decât trebuie

Până în prezent nu au fost observate semne grave de intoxicaţie. Poate să apară un discomfort de scurtă durată şi diaree. În cazul în care doza a fost foarte mare pot apărea salivaţie excesivă, eructaţii, vărsături şi scăderea tensiunii arteriale cu tulburări circulatorii. Adresaţi-vă medicului. În cazul supradozajului vor fi necesare măsuri imediate cum sunt provocarea vărsăturilor şi spălături stomacale. Se recomandă tratamentul simptomatic de supradozaj.

Dacă uitaţi să luaţi Flavamed sirop sau aţi luat prea puţin, luaţi medicamentul conform schemei recomandate. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 de persoane):

- Greață.

- Vărsături.

- Gură uscată.

- Dureri abdominale.

- Febră.

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane):

- Reacții de hipersensibilitate.

- Eczemă.

- Urticarie.

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):

- Reacții anafilactice inclusiv șoc anafilactic, angioedem (dezvoltare rapidă a umflării pielii , subcutanate, mucoase sau țesuturilor submucoaselor) și prurit

- Reacții adverse cutanate severe (inclusiv eritem multiform, sindrom StevensJohnson/necroliză epidermică toxică și pustuloză exantematic generalizată acută)

Măsuri care trebuie luate în caz de reacții adverse

Dacă manifestați oricare dintre reacțiile adverse de mai sus, încetați imediat administrarea Flavamed sirop.

Dacă manifestați orice reacții adverse menționate sau dacă observați vrio reacție adversă nemenționată în acest prospect, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
 
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.


5. Cum se păstrează Flavamed sirop

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe etichetă şi cutie după “EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Termen de valabilitate după deschiderea flaconului

A se arunca după 6 luni de la prima deschidere a flaconului.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere.

Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi.

Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conţine Flavamed sirop

Substanţa activă este clorhidratul de ambroxol. 1 ml soluţie orală conţine clorhidrat de ambroxol 3 mg. Fiecare linguriţă dozatoare a 5 ml sirop conţine clorhidrat de ambroxol 15 mg. Celelalte componente sunt: sorbitol lichid 70% (necristalizat), acid benzoic, glicerol 85%, hidroxietilceluloză, aromă de zmeură, apă purificată.

Cum arată Flavamed sirop şi conţinutul ambalajului

Soluţie limpede, incoloră până la slab brun cu miros fructat de zmeură. Etichetate in sticla de tip III cu capac filetat. O linguriţă dozatoare este inclusă în ambalaj. Flavamed sirop este furnizat în flacoane de 60 ml sau 100 ml.

Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

Deţinătorul certificatului de înregistrare

Berlin-Chemie AG (Menarini Group)

Glienicker Weg 125,

12489 Berlin,

Germania.

Fabricantul

Berlin-Chemie AG (Menarini Group)

Glienicker Weg 125,

12489 Berlin,

Germania.

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 536
Cod produs: 58603
Top sezon
Preț produs în pct: 311
Cod produs: 46236
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 346
Cod produs: 61830
Promoție
Preț produs în pct: 1270
Cod produs: 55596
RECOMANDĂM
Promoție
Preț produs în pct: 255
Cod produs: 61834
Promoție
Preț produs în pct: 544
Cod produs: 61824
Promoție
Preț produs în pct: 268
Cod produs: 61833
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.