Tilac® comp. film. 400 mg N14

Cod produs: 43970
Divizarea: 14
Doza concentratia: 400
Forma: comp. film.
Producator: Bilim Pharmaceuticals AS
Tara: Turcia
Stoc: suficient
85 00 lei
(-9%)
77 22 lei
Beneficii:
7 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

Tilac 400 mg comprimate filmate

etodolac
1. CE ESTE TILAC ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Tilac conţine substanţa activă etodolac şi este un medicament din clasa antiinflamatoarelor nesteroidiene.
Acest medicament este pentru tratamentul de scurtă durată în:
- osteoartrită, artrită reumatoidă, periartrita scapulohumerală, tendinită, bursită
- lombalgii, radiculalgii severe.
2. CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI TILAC

Nu utilizaţi Tilac
- dacă sunteţi hipersensibil la etodolac sau la oricare dintre componetele Tilac (vezi pct. 6);
- dacă aveţi antecedente de reacții alergice după administrarea aspirinei, ibuprofenului sau alte antiinflamatoare nesteroidiene. O reacție alergică poate include umflarea feței sau gîtului, urticarie, astm bronșic sau senzația de mîncărime în nas și rinoree;
- dacă aveți antecedente sângerare gastrointestinală sau ulcere legate de terapia anterioară cu AINS;
- dacă aveți ulcer peptic (perforație în stomac sau duoden) în evoluție sau recidivant;
- dacă aveți hemoragie gastrointestinală, hemoragie cerebrală sau alte sângerări în curs de desfășurare,
- dacă aveţi insuficienţă cardiacă , hepatica sau renală severă;
- dacă sunteţi în ultimul trimestru de sarcină
- dacă aveți mai puțin de 15 ani.
Informație importantă despre acest medicament

Așa medicamente ca Tilac pot fi asociate cu un risc ușor crescut de atac de cord (infarct miocardic) sau accident vascular cerebral. Orice risc este mai crescut la doze mărite și la tratament îndelungat. Nu depășiți doza recomandată sau durata tratamentului.
Adresați-vă medicului sau farmacistului dacă aveți factori care pot crește riscul de a suferi un atac de cord sau accident vascular cerebral, așa ca:
-sunteți fumător
-aveți probleme cardiace
-veți nivel mărit de cholesterol
-aveți tensiune arterială mărită
-aveți diabet.
Acest medicament nu trebuie să fie administrat decât sub supraveghere medicală.
Atenţionări şi precauții

Dacă sunteți femeie, comprimatele filmate Tilac 400 mg pot afecta fertilitatea. Utilizarea sa nu este recomandată femeilor care doresc să conceapă un copil. Pentru femeile cu dificultăți de reproducere sau care sunt supuse unor teste ale funcției de reproducere, discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a lua Tilac 400 mg comprimate filmate.
ÎNAINTEA TRATAMENTULUI PREVENIȚI MEDICUL DUMNEAVOASTRĂ, DACĂ:
- aveți antecedente de astm asociat cu rinita cronică, sinuzita cronică sau polipii nazali. Administrarea acestui medicament poate duce la o criză de astm bronșic, în special la anumite persoane alergice la acid acetilsalicilic (aspirină) sau la un medicament antiinflamator nesteroidian (vezi pct. "Nu utilizați Tilac 400 mg comprimate filmate").
- aveți dereglări de coagulare, terapie concomitentă cu anticoagulante sau antiagregante. Acest medicament poate provoca efecte gastrointestinale grave.
- aveți antecedente de boli digestive (ulcer stomacal sau duodenal, hernia hiatală, sângerarea gastrointestinală);
- aveţi afecțiuni renale, hepatice sau cardiace.
ÎN TIMPUL TRATAMENTULUI, DACĂ:
- aveți sângerare gastrointestinală (evacuarea sângelui prin gură, prezența sângelui în scaun sau colorarea scaunului negru), OPRIȚI TRATAMENTUL ȘI CONTACTAȚI IMEDIAT UN MEDIC SAU UN SERVICIU MEDICAL DE URGENȚĂ,
- aveți semne sugestive de alergie la acest medicament, inclusiv atac de astm sau umflarea bruscă a feței și gâtului, OPRIȚI TRATAMENTUL ȘI CONTACTAȚI IMEDIAT UN MEDIC SAU UN SERVICIU MEDICAL DE URGENȚĂ. (vezi pct. 4. "EFECTE ADVERSE POSIBILE").
Nu trebuie să luați acest medicament împreună cu alte medicamente cu conținut de antiinflamatoare nesteroidiene (inclusiv inhibitori selectivi ai ciclooxigenazei 2) și / sau acid acetilsalicilic (aspirină).
Vîrstnicii prezintă o frecvenţă crescută a reacţiilor adverse la administrarea AINS, mai ales hemoragie gastrointestinală şi perforaţie care ar putea fi fatale.
Tilac împreună cu alte medicamente

Trebuie să informaţi medicul dumneavostră dacă aţi utilizat recent sau utilizaţi oricare alt medicament, inclusive medicamente fără prescripție medical, pentru că există anumite medicamente care nu trebuie luate împreună și altele care pot necesita modificări ale dozei atunci când sunt luate împreună.
Trebuie să spuneți întotdeauna medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați sau primiți oricare dintre următoarele medicamente înainte de a lua Tilac 400 mg comprimate filmate:
- aspirină (acid acetilsalicilic) sau alte antiinflamatoare nesteroidiene
- Corticosteroizi
- Anticoagulante orale aşa ca warfarina, heparina injectabilă, antiagregante plachetare sau trombolitice, așa ca ticlopidina
- Litiu
- metotrexat
- Inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei, diuretice, beta-blocante și antagoniști ai angiotensinei II
- Unele antidepresive (inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei)
- Pemetrexed
- Ciclosporină, tacrolimus.
- Trimetoprim
- Deferasirox(chelator de fier)
Citiți prospectul altor medicamente pe care le luați cu atenție pentru a vă asigura că nu luați niciun medicament antiinflamator nesteroidian și / sau aspirină.
Interacțiuni cu băuturi și alimente

Nu se aplică.
Sarcina şi alăptarea

În timpul primelor 5 luni de sarcină, poate fi ca medicul dumneavoastră să prescrie acest medicament doar dacă este necesar. Din a 6-a lună de sarcină, NU ar trebui să luați acest medicament în niciun caz, deoarece efectele sale asupra copilului dumneavoastră pot avea consecințe grave, în special la nivel vascular și renal, chiar și după o singură administrare și chiar și atunci când copilul este la termen. Cu toate acestea, în cazuri foarte speciale, ginecologul dumneavoastră vă poate prescrie acest medicament. În acest caz, urmați cu strictețe prescripția medicului dumneavoastră.
Acest medicament trece în laptele matern. Ca o precauție, evitați utilizarea în timpul alăptării. Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a manevra utilaje

Tilac poate determina ameţeli, somnolenţă, oboseală sau tulburări de vedere la unele persoane. Dacă sunteți afectat, nu conduceţi vehicule şi nu manevraţi utilaje.
Tilac conține 266,400 mg monohidrat lactoză.
Dacă vi sa spus de către medicul dumneavoastră că nu puteți tolera anumite categorii de glucide, adresați-vă medicului dumneavoastră înainte de a utiliza acest medicament. Tilac conţine mai puţin de 1mmol(23mg) de sodiu pe doză, adică practic “nu conţine sodiu”.
Dacă ați avut vreodată o reacție cauzată de Tilac sau orice alt component conținut de medicament, nu luați acest medicament.
3. CUM SĂ UTILIZAŢI TILAC

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doze şi mod de administrare

Pentru adulți și copii mai mari de 15 ani. Doza zilnică recomandată este de 400 mg etodolac în doză unică sau fracţionat în 2 prize. Luați acest medicament așa cum v-a spus medicul dumneavoastră.
A se administra pe cale orală.
Luați oral comprimatele Tilac întregi, cu un pahar de apă, după masă.
Dacă aţi luat mai multe comprimate Tilac decât trebuia

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau mergeţi imediat la cel mai apropiat spital. Luați acest prospect cu dumneavoastră, astfel încât medicul dumneavoastră să știe ce ați luat.
Dacă uitați să luați Tilac la timpul potrivit, luați-l imediat ce vă amintiți. Cu toate acestea, dacă este aproape timpul pentru următoarea doză, săriți doza uitată și reveniți la programul dvs. de dozare regulat. Nu luați o doză dublă pentru a compensa dozele individuale uitate.
Dacă aveți întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui produs, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Tilac poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Aceste reacții adverse pot fi temporare. Totuși, trebuie să spuneți medicului dumneavoastră dacă reacțiile adverse sunt supărătoare sau durează mai mult de câteva zile. Medicamentele precum Tilac pot fi asociate cu un risc crescut de atac de cord (infarct miocardic) sau accident vascular cerebral.
Pot apărea reacții alergice:
- Cutanate: erupții, mâncărime, agravarea urticarei cronice,
- Respiratorii: criză de astm bronșic,
- Generale: urticarie cu umflare bruscă a feței și a gâtului.
Trebuie să întrerupeți imediat tratamentul și să-i spuneți medicului dumneavoastră.
Reacţii adverse frecvente (pot afecta pînă la 1 din 10 persoane):
-ulcer peptic,
-perforare
-gastrită
Reacţii adverse rare (pot afecta pînă la 1 din 1000 de persoane):
-creșterea presiunii arteriale, tahicardie(ritm cardiac accelerat), dureri în piept, aritmie, palpitații, tensiune joasă, insuficiență cardiac congestive
Reacţii adverse foarte rare (pot afecta pînă la 1 din 10000 de persoane):
-reacţii la nivelul pielii cu formarea de bule incluzînd sindrom Stevens Johnson şi sindromul Lyell.
-pancreatită
Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile):
-hemoragie gastro-intestinală, uneori fatale, mai ales la vîrstnici, greaţă, vărsături, diaree,dispepsie, dureri epigastrice, stomatite ulceroase, dureri abdominale, constipaţie, flatulenţă, hematemeză(voma cu sânge), melena(scaun negru).
Exacerbarea colitei ulceroase şi a bolii Crohn
- Edeme ,hipertensiune arterială şi insuficienţă cardiac
- crize de astm bronșic, în special la subiecți alergici la acid acetilsalicilic și alte AINS
- erupții cutanate, urticarie și agravarea urticariei cronice, prurit, purpura, fotosensibilitate.
- creșterea tranzitorie și minima a transaminazelor serice
- dureri de cap, ameţeli ușoare, fatigabilitate
Dacă vreuna dintre reacțiile adverse devine gravă sau dacă observați orice reacție adversă nemenționată în acest prospect, vă rugăm să spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. CUM SE PĂSTREAZĂ TILAC

A se păstra la temperaturi sub 25 °C, în ambalajul original.
A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor.
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Nu utilizați Tilac dacă observați ambalajul sau produsul deteriorat.
6. CONŢINUTUL AMBALAJULUI ŞI ALTE INFORMAŢII

Ce conţine Tilac

Substanţa activă: Fiecare comprimat filmat conţine 400 mg etodolac.
Excipienți: monohidrat de lactoză, celuloză microcristalină, amidonglicolat de sodiu, PVP K-30, dioxid de siliciu coloidal, stearat de magneziu, amestec din alcool etilic (96%) și apă purificată, Opadry II tan 31F27008.
Cum arată Tilac şi conţinutul ambalajului

Tilac se prezintă sub formă de comprimate filmate oblongi, de culoarea bronzului, cu o incizie pe o faţă. Tilac este ambalat blistere de PVC/Al 14 comprimate, împreună cu prospectul pentru pacient în cutie de carton.
Deţinătorului certificatului de înregistrare

BİLİM İLAÇ SANAYI VE TİCARET A. Ş.
Kaptanpaşa Mahallesi, Zincirlikuyu Cad. No: 184
34440 Beyoğlu / İstanbul / Turcia
Fabricantul

BİLİM İLAÇ SANAYI VE TİCARET A. Ş.
Gebze Organize Sanayi Bölgesi, 1900 Sokak, No: 1904
41480 Gebze / Kocaeli / Turcia


Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 654
Cod produs: 63412
Top sezon
Preț produs în pct: 296
Cod produs: 62155
Top sezon
Preț produs în pct: 1004
Cod produs: 53573
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 621
Cod produs: 62340
RECOMANDĂM
Promoție
Preț produs în pct: 476
Cod produs: 61829
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.