Miramistin® sol. cutan. 0,1mg/ml 60ml N1 Flumed

Cod produs: 60832
Producator: Flumed-Farm SRL
Tara: Republica Moldova
Forma: sol. cutan.
Stoc: suficient
101 67 lei
(-11%)
90 06 lei
Beneficii:
9 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

MIRAMISTIN 0,1 mg/ml, soluţie cutanată 60 ml

Denumirea comercială: MIRAMISTIN 0,1 mg/ml.

Descriere: lichid transparent, incolor sau cu nuanţă slab gălbuie, la agitare formează spumă, fără miros.

Forma de prezentare: soluţie cutanată.

Compoziţie:

1 ml soluţie conţine: miramistin 0,1 mg;

exdpienţi:apă purificată.

Recomandări pentru utilizare:

- profilaxia proceselor purulente ale traumelor postpartum, plăgilor perineului şi vaginului;

- profilaxia maladiilor sexual-transmisibile (sifilis, gonoree, trichomo- niază, chlamidioză, herpes genital, candidoză genitală);

- profilaxia arsurilor superficiale şi profunde de gradul ll-lll A, pansamentul combustiilor, pregătirea plăgilor combustionale pentru auto- dermoplastie;

- profilaxia plăgilor infectate de diversă etiologie şi localizare, profilaxia infecţiei secundare a plăgilor în stadiul de granulaţie.

Proprietăţi:

- distruge stratul supramembranar, disociază membrana, creşte permeabilitatea

ei pentru substanţele cu masă moleculară mare, modifică activitatea enzimatică a celulei microbiene, inhibînd sistemele enzimatice, ce conduce la inhibiţia activităţii microorganismelor şi la citoliza lor:

- posedă afinitate înaltă faţă de microorganisme, deoarece practic nu acţionează asupra membranelor umane;

- manifestă acţiune antimicrobiană semnificativă faţă de bacterii gram-pozitive şi gram-negative, aerobe şi anaerobe, sporulate şi as- porulate sub formă de monoculturi şi infecţii mixte, inclusiv tulpini intraspitaliceşti cu polirezistenţă la antibiotice;

- acţionează nociv asupra agenţilor patogeni ai maladiilor sexual-transmisibile;

- posedă acţiune antiinflamatoare şi imunologică adjuvantă; potenţează reacţiile imunologice locale, procesele regenerative, activează mecanismele imunităţii nespecifice;

- nu se absoarbe în circulaţia sanguină sistemică prin tegumente şi mucoase.

Doze şi mod de administrare:

Obstetrică - ginecologie. Miramistina se utilizează până la naştere şi în perioada postpartum cu scop de profilaxie a infectării căilor de naştere, sub formă de tampoane vaginale, îmbibate cu soluţie de miramistin, timp de 2 ore pe parcursul a 5 zile. în caz de cezariană, nemijlocit înainte de intervenţie chirurgicală se prelucrează vaginul, iar în perioada postoperatorie se administrează sub formă de tampoane vaginale, îmbibate cu soluţie de miramistină, timp de 2 ore pe parcursul a 7 zile. în cazul maladiilor inflamatoare ale organelor genitale feminine se administrează timp de 2 săptămâni prin utilizarea intravaginală a tampoanelor îmbibate cu soluţie de miramistină, de asemenea prin administrarea sub formă de electroforeză.

Venerologie. Pentru profilaxia maladiilor venerologice miramistina este eficientă, dacă ea este utilizată nu mai târziu de 2 ore după actul sexual. Conţinutul flaconului cu ajutorul aplicatorului se introduce în uretră - 2-3 ml (bărbaţilor), 1-2 ml (femeilor), în vagin - 5-10 ml timp de 2-3 minute. Se prelucrează pielea suprafeţeiTnterne a coapselor, pubisului, organelor genitale externe. în cadrul tratamentului complex al vaginitelor se utilizează sub formă de tampoane.

Chirurgie, traumatologie, combustiologie: Cu scop de profilaxie cu soluţie de miramistin se irigă suprafaţa plăgilor şi arsurilor, se tamponează lejer cavitatea plăgii şi fistulele, se fixează tampoane de tifon, îmbibate cu soluţie de miramistin. Procedura se repetă de 2-3 ori pe zi timp de 3-5 zile. Foarte eficientă este metoda drenajului activ al plăgilor şi cavităţilor cu utilizarea a circa 1 litru de soluţie de miramistin.

Otorinolaringologie.ln sinuzite purulente-în timpul puncţiei se efectuează lavajul sinusurilor maxilare cu o cantitate suficientă de miramistin. în otite se introduce în conductul auditiv extern un tampon, îmbibat cu soluţie de miramistină.

Stomatologie. Soluţia de miramistină se introduce în pungile paro- dontale pe meşe cu aplicaţii ulterioare pe gingii timp de 15 min. în acutizări se efectuează lavajul cu miramistină a pungilor gingivale cu ajutorul seringii şi se introduc în cavitatea abcesului meşe cu soluţie de miramistină. După efectuarea vestibuloplastiei şi frenulectomiei soluţia de miramistină se utilizează sub formă de băiţe în condiţii de ambulatoriu. Cu soluţie de miramistină se efectuează prelucrarea cavităţilor cariei, canalelor dentare după extirparea pulpei, prelucrarea igienică a protezelor mobile.

Atenţionări şi precauţii speciale de utilizare:

Soluţia de miramistină nu manifestă acţiune iritantă locală şi nu posedă proprietăţi alergizante.

Venerologie. Urologie. După prelucrarea cu soluţie de miramistină a uretrei, vaginului şi organelor genitale nu se recomandă de urinat timp de 2 ore.

Copii. Nu se utilizează în pediatrie.

Administrare in perioada de sarcină şi alăptare. Deoarece resorbţia soluţiei de miramistină practic lipseşte, se permite de administrat în perioada de sarcină şi alăptare.

Influenţa asupra capacităţii de conducere a autovehiculelor şi manevrare a utilajului.

Nu are efect asupra vitezei de reacţie la conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor.

Condiţii de păstrare:

A se păstra la temperaturi sub 25°C.

Ase păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină şi umiditate.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!

A nu se congela!

Termen de valabilitate:

3 ani.

A nu se administra după data de expirare indicată pe ambalaj.

Numele şi adresa producătorului:

SC „Flumed-Farm"SRL,

Republica Moldova,

mun. Chisinău,str. Cetatea Albă, 176

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Oferte Speciale
RECOMANDĂM
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.