Ceai Hypericum Rostopasca 30g

Cod produs: 63060
Producator: Hypericum Impex SRL
Tara: Romania
Forma: prod. vegetal/ceai
Stoc: suficient
55 93 lei
(-17%)
46 42 lei
sau 186 de puncte de loialitate
Beneficii:
4 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

Ceai Hypericum Rostopasca 30g

Ceaiul Rostopască vrac ajută la menținerea funcționării normale a ficatului, colecistului, splinei și inimii.Folosit în dozele corecte, acesta are o acțiune benefică și asupra sistemului nervos. În plus, Rostopasca ajută și la: relaxarea musculaturii netede a vaselor mari, ușurarea digestiei, favorizarea eliminării gazelor din intestine, calmarea tusei și ușurarea respirației, combaterea infecțiilor virale și a altor agenți patogeni, ameliorarea stărilor de agitație și anxietate și stimularea proceselor de eliminare a toxinelor din organism.

Proprietati   

Analgezic, Antibacteriană, Antifungică, Antioxidant, Antispastic, antitumoral, Antitusiva, Antiviral, Carminativ, Cicatrizant, Colecistokinetic, Depurativ, Detoxifiant, Diuretic, Hepatoprotector, Imunostimulator, Sedativ

Recomandari         

combaterea infecțiilor, Dermatita, Fungi, Herpes, înțepături de insecte, Negi, Pecingine, Psoriazis, Sistem Hepato-Biliar, Sistem nervos

Ceai de Rostopasca vrac – Rol în menținerea bunei funcționări a sistemelor hepatobiliar și nervos

Caracteristici generale Ceai de Rostopasca vrac:

Produsul Ceai de Rostopască are o acțiune complexă, acesta fiind deosebit de util în protejarea sistemului hepatobiliar și susținerea proceselor de detoxifiere ale organismului atunci când este folosit în dozele recomandate, de asemenea, acesta acționează și asupra sistemelor nervos și cardiovascular.

Nu în ultimul rând, datorită alcaloizilor conținuți, Rostopasca are și proprietăți citostatice și antivirale. Susținerea sănătății sistemelor hepatobiliar și nervos sunt demersuri cu atât mai importante cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Cu alte cuvinte, acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. Mai mult, atunci când sistemul imunitar funcționează în condiții suboptimale, acesta nu poate elimina eficient celulele aberante ce pot lua naștere ca urmare a producerii unor erori de diviziune. Multiplicarea necontrolată a acestor celule poate avea efecte periculoase asupra organismului, de aceea limitarea producerii erorilor de diviziune și eliminarea celulelor aberante trebuie susținute. De asemenea, prezența tot mai răspândită a compușilor cu acțiune perturbatoare asupra echilibrului hormonal (disruptori hormonali), în alimentele, cosmeticele și produsele de îngrijire personală, poate suprasolicita sistemul endocrin generând diverse neplăceri precum dereglări ale ciclului menstrual.

O astfel de perturbare la nivel hormonal, senzația de epuizare cauzată de ritmul prea lent de regenerare a organismului, prezența unei infecții sau a unei infestări în corp, grijile și factorii psihologici de stres, sau procesele ineficiente de detoxifiere pot afecta semnificativ echilibrul psiho-emoțional și, mai departe, apetitul, digestia sau calitatea somnului. Toți acești factori endogeni sunt agravați și de factori exogeni precum cei menționați mai sus, cele mai predispuse la tulburările de somn fiind persoanele care lucrează în ture de noapte, cele care călătoresc mult și schimbă des fusul orar („jet lag”), cele care suferă de anxietate sau alte probleme de sănătate, cele care urmează anumite tratamente și cele care trăiesc în medii foarte stresante și poluate.

În astfel de situații în care echilibrul psiho-emoțional este compromis și sistemul nervos este devitalizat, digestia are și ea de suferit, în special prin apariția spasmelor și modificarea motilității intestinale. În cazul expunerii cronice la stres, spasmele se pot asocia cu dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe, disbioze), dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”, „ficat gras”) sau de natură pancreatică (producție insuficientă de enzime). Aceste dezechilibre devin evidente odată cu apariția balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate și odată cu modificarea tranzitului intestinal (constipație, diaree). Nevoia menajării sistemului nostru digestiv, în care ficatul are un rol major, devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, ficatul nostru are nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substanțe, în perioadele de convalescență (în special după afecțiuni hepatice) sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase care suprasolicită funcția de detoxifiere a acestui organ.

Vedem, astfel, că sub presiunea surselor de stres tot mai numeroase din zilele noastre, îngrijirea bunăstării psiho-emoționale este din ce în ce mai importantă, iar menținerea unui echilibru între sănătatea fizică, cea psihică și cea emoțională este abordarea holistă, corectă.

Pentru a minimiza cât mai mult riscul apariției tulburărilor hepatobiliare, a diviziunii celulare necontrolate și a oboselii nervoase cauzate de afectarea echilibrului psiho-emoțional, putem apela la soluții naturale bazate pe plante cu o acțiune antispastică, colecistokinetică, hepatoprotectoare, hipocolesterolemiantă și antimitotică, o astfel de soluție o reprezintă infuziile din plante medicinale special alese pentru a stimula vezica biliară, a susține regenerarea ficatului și a calma spasmele, precum Ceaiul de Rostopască de la Hypericum.

Astfel, utilizarea infuziilor pe bază de Rostopască ajută la calmarea spasmelor, reglarea profilului lipidic, scăderea tensiunii arteriale, menținerea diviziunii celulare în parametrii normali și echilibrarea sistemului nervos central.

Extern, se remarcă proprietățile antiseptice, antivirale, antiinflamatoare, cicatrizante și analgezice.

Ingrediente Ceai Rostopasca vrac:

Părți aeriene de Rostopască (Chelidonium majus).

Detalii Ceai Rostopasca vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Rostopască, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Părțile aeriene de Rostopască (Chelidonii herba) au fost recoltate în perioada înfloririi (mai-septembrie), pe timp frumos, și uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice și reducând toxicitatea. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

 

Ceaiul de Rostopască ajută la menținerea funcționării normale a ficatului, colecistului, splinei și inimii. Folosit în dozele corecte, acesta are o acțiune benefică și asupra sistemului nervos.

În plus, compușii activi (de ex., alcaloizi izochinolinici – coptizina, tetrahidrocoptizina, chelidonina, norchelidonina, homochelidonina, oxichelidonina, mezoxichelidonina, sanguinarina, oxisanguinarina, cheleritrina, berberina, protopina, chelirubina, stilopina, sparteina; flavonoide, saponine, acizi organici – derivați ai acidului cafeic, acid chelidonic, acid malic, acid citric; carotenoizi, tiramină, enzime proteolitice – chelidocistatină, ulei volatil, rezine, vitamina C și săruri minerale) din părțile aeriene de Rostopască ajută și la: relaxarea musculaturii netede a vaselor mari, ușurarea digestiei, favorizarea eliminării gazelor din intestine, calmarea tusei și ușurarea respirației, combaterea infecțiilor virale și a altor agenți patogeni, ameliorarea stărilor de agitație și anxietate și stimularea proceselor de eliminare a toxinelor din organism.

Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Rostopască se numără acțiunea: antispastică, coronarodilatatoare, tonic-amară, hepatoprotectoare, eupeptică, sedativă și narcotică asupra centrilor nervoși superiori, analgezică, antiinflamatoare, antiseptică, antivirală, detoxifiantă, carminativă, colecistokinetică, antihepatotoxică, antitumorală, antimitotică, imunostimulatoare, antitusivă, antiastmatică, antioxidantă, cicatrizantă, depurativă, purgativă și diuretică.

Extern, Rostopasca ajută la grăbirea refacerii zonelor lezate, combaterea infecțiilor virale și microbiene (negi, herpes, fungi, pecingine), reducerea sensibilității terminațiilor nervoase, înlăturarea mătreții și combaterea problemelor de natură inflamatorie de la nivelul pielii (dermatită atopică, psoriazis, înțepături de insecte).

Astfel, extern Ceaiul de Rostopască, are acțiune:

-antiinflamatoare,

-antioxidantă,

-cicatrizantă,

-analgezică,

-anti-verucoasă

-antibacteriană,

-antifungică,

-antivirală.

Prezentarea compușilor activi din Rostopască:

Rostopasca (Chelidonium majus), cunoscută și drept Măselariță, Buruiană de cele sfinte, Buruiană de negei, Calce mare, Gălbănare, Buruiană de tătarcă, Godie, Iarba rândunelei, Lăptiugă, Mac sălbatic, Paparună, Plescăniță, Sălățea sau Negelariță este o plantă erbacee perenă, spontană sau cultivată, din familia Papaveraceae (cunoscută și drept familia Macilor). Toxică dacă este consumată în stare crudă, Rostopasca are un miros caracteristic, iritant și un gust deosebit de amar și ușor înțepător. Poate fi găsită crescând spontan din regiunile de câmpie, până în zonele montane (max. 800-1000 m), preferând locurile umbroase din păduri, tufărișuri, stâncării, grădini sau alte zone perturbate de către activitatea umană. Originară de pe continentul European și din vestul Asiei, în prezent specia cunoaște o răspândire vastă și pe teritoriul Americii de Nord.

Aceasta se caracterizează printr-un rizom de culoare brun-roșiatică, ramificat (10 cm), din care pornesc rădăcini. La acest nivel se regăsește concentrația maximă de alcaloizi. Tulpina este ramificată, cu înălțimi de până la 1 m, iar florile sunt galbene, cu 4 petale. Toate părțile plantei conțin un latex (substanță lăptoasă) de culoare galbenă care se oxidează ușor (se închide la culoare în contact cu aerul). Denumirea populară a plantei (Negelariță) indică tradiția de folosire a plantei pentru îndepărtarea negilor provocați de viruși. De asemenea, se mai numește și Iarba-rândunelei sau -rândunicii deoarece înflorește în perioada întoarcerii acestor păsări din regiunile calde.

Folosită încă de pe vremea lui Plinius cel Bătrân și a lui Dioscoride, Rostopasca a avut nenumărate întrebuințări medicinale, atât umane cât și veterinare, de-a lungul timpului. Aceasta s-a dovedit deosebit de utilă în combaterea problemelor de natură hepatobiliară, fiind cel mai adesea folosită pentru stimularea secreției biliare și a eliberării sale în duoden. De asemenea, a fost folosită pentru liniștirea tusei convulsive, a crizelor de astm, pentru calmarea durerilor de cap, ușurarea digestiei și eliminarea balonării.

Extern, preparatele din Rostopască au fost utilizate contra durerilor de picioare, problemelor cutanate de natură infecțioasă sau inflamatorie, contra durerilor de dinți, a problemelor de la nivelul ochilor și a scalpului și contra mușcăturilor de șarpe și a înțepăturilor de insecte.

Date fiind numeroasele întrebuințări și efecte terapeutice, este lesne de înțeles de ce Rostopasca a apărut în scrierile multor experți în botanică și plante medicinale precum: John Gerard, Juliette de Baïracli Levy sau Maurice Mességué. Mai mult, în prezent, țări precum Franța, Germania și Elveția au dezvoltat numeroase formule de medicamente ce au ca ingredient major Rostopasca.

Pe scurt, fitoterapia modernă recomandă preparatele pe bază de Rostopască în problemele hepatice (în special cele de natură virală), în cazul atoniei colecistului, a indigestiei, a nivelelor crescute de colesterol și glucoză în sânge, a spasmelor tractului gastrointestinal, a durerilor în piept, a tensiunii arteriale crescute, a tusei convulsive și a migrenelor.

Se remarcă și o acțiune citotoxică, antimitotică (carioclazică, similară cu cea a Brândușei-de-toamnă) și una antilitogenică (împotriva formării pietrelor), în special la nivelul colecistului pentru derivatele din Rostopască. De asemenea, compușii biologic-activi conținuți de către aceste preparate au o acțiune antihepatotoxică și de regenerare a ficatului. Mai exact, principiile amare conținute de către frunzele acestei specii sunt responsabile, în cea mai mare parte, pentru efectele sale hepatostimulatoare și colecistokinetice. Este important de remarcat faptul că aceste efecte se obțin DOAR prin resimțirea gustului amar! Astfel, odată cu stimularea receptorilor pentru gustul amar, are loc o reacție automată a organismului, prin care se crește secreția salivară și cea a glandelor cu secreție internă.

De asemenea, datorită proprietăților narcotice și spasmolitice asupra centrilor nervoși superiori, Rostopasca este utilă ca adjuvant și în calmarea spasmelor – în special ale mușchilor netezi din regiunea coronariană și cea a tractului gastrointestinal superior. Aceasta are o acțiune pozitivă și în cazurile de nervozitate, anxietate, agitație sau insomnie.

Nu în ultimul rând, specia poate fi folosită extern, pentru calmarea durerilor de picioare, articulații și dinți, pentru eliminarea mătreții de la nivelul scalpului, pentru combaterea infecțiilor virale, bacteriene și fungice și pentru îngrijirea problemelor de natură inflamatorie și a plăgilor.

Mod de utilizare Ceai Rostopasca vrac:

Intern: Infuzie din 1 linguriță de plantă la 200 mL de apă clocotită. Se lasă acoperit câteva minute, apoi se strecoară și se bea 1 cană de ceai pe parcursul zilei.

Deși riscul de toxicitate este mult redus în cazul plantei uscate, din cauza conținutului în compuși alcaloizi, se recomandă evitarea supradozării și a consumului neîntrerupt pe perioade îndelungate de timp. Astfel, doza maximă permisă este de 1g de plantă la 24 ore, iar perioada de administrare este de cel mult 1 săptămână cu pauze obligatorii de 2 săptămâni între cure!

Extern: sub formă de infuzie sau decoct din 2 lingurițe la 200 mL apă. Se folosesc pentru: cataplasme, spălături locale, băi de șezut, comprese, badijonări, gargară, unguente, tonic pentru scalp.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu:

Tinctura de Rostopasca și Crema cu Rostopască de la Hypericum!

Se poate asocia cu succes și cu:

Bitterul Taina Plantelor (capsule, hidroalcoolic sau hidroglicerinic), Bitterul Taina Maramureșului, Hyper Bil (capsule), Hepavita (capsule), Protector Ficat (capsule), Liver Forte (ceai instant), Hyper Antioxidant Forte (capsule), Seva de Mesteacăn (capsule sau sirop), Hyper Tum (capsule, sirop, ceai), Capsule Enzimax , Capsule Hyper-Gas, Bor organic (capsule), Ceai Ghimbir, sirop de Ghimbir, capsule Ghimbir, ulei esențial de Ghimbir, Sirop Elixirul vieții RO, Capsule Spirulină, Aloe și Cătină-albă, Ceaiul de Gențiană și Tinctura de Gențiană, Ceaiul de Armurariu sau cu Ceaiul Anghinare, Tinctura de Anghinare, capsulele de Anghinare.

Extern se poate combina cu:

Crema Antiaging, Crema restructurantă Taina Plantelor, Serul Ten Luminos, gama de protecție solară Hyper Sun, Crema împotriva căderii părului și Sarea de baie Hyper Anti-aging.

Pentru îngrijirea externă, vă mai recomandăm și:

Tinctura Antihemoroidală, Crema Hemor-Hyp, Hyper Șampon (Anticădere & Antimătreață), Crema împotriva căderii părului și Tinctura contra căderii părului, Balsamul Taina Plantelor, Crema cicatrizantă, Crema Hyper-reum, Hyper Repelent, Uleiul esențial de Tea tree, Lemongrass, Lavandă sau Roiniță (Melisă), Sprayul cu Propolis și Acid alfa lipoic și Sarea de baie Hyper Anti-stres sau Sare de baie Hyper-reum.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu plantă uscată și mărunțită

Greutate netă:

30 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către femeile gravide, cele care alăptează sau de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Nu se va consuma în fazele acute de icter.

Precauții:

Persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru tensiune scăzută, hipoglicemie, cancere, probleme de coagulare a sângelui, obstrucție biliară, insuficiență renală, hepatocelulară sau cardiacă severă) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

A nu se folosi perioade îndelungate de timp, fără pauze corespunzătoare;

La supradozare prelungită pot apărea spasme musculare, colici abdominale, purgații violente, iritații ale tubului digestiv și vomismente;

A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Preț produs în pct: 145
Cod produs: 62713
Preț produs în pct: 145
Cod produs: 62735
Preț produs în pct: 247
Cod produs: 62740
Preț produs în pct: 186
Cod produs: 63068
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 674
Cod produs: 63413
Top sezon
Preț produs în pct: 647
Cod produs: 46665
Top sezon
Preț produs în pct: 1004
Cod produs: 53573
Promoție
Top sezon
Preț produs în pct: 618
Cod produs: 46542
Oferte Speciale
RECOMANDĂM
Produse vizualizate
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.