Everio Airmaster pulb.de inhalat unidoza 50 mcg/500 mcg 60 doze Zentiva

Cod produs: 64316
NEW
Divizarea: 1
Doza concentratia: 50
Forma: pulb.de inhalat
Producator: Zentiva k.s. (prod.: Ethypharm, Franta; Zentiva S,A,, SC, Romania)
Tara: Cehia
Stoc: suficient
363 71 lei
(-8%)
333 59 lei
Beneficii:
33 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

Everio Airmaster 50 micrograme/500 micrograme pulbere de inhalat unidoză

salmeterol/propionat de fluticazonă

1. Ce este Everio Airmaster și pentru ce se utilizează

Everio Airmaster conține două medicamente: salmeterol și propionat de fluticazonă.

• Salmeterolul este un bronhodilatator cu durată lungă de acțiune. Bronhodilatatoarele ajută la menținerea deschisă a căilor respiratorii din plămâni. Acest lucru ușurează pătrunderea și ieșirea aerului din plămâni. Efectul durează cel puțin 12 ore.

• Propionatul de fluticazonă este un corticosteroid care scade inflamația și iritația de la nivelul plămânilor.

Everio Airmaster este utilizat pentru tratamentul adulţilor şi adolescenţilor cu vârsta de 12 ani și peste.

Medicul dumneavoastră v-a prescris acest medicament pentru a vă ajuta în prevenirea problemelor respiratorii, cum sunt:

• Astmul bronșic

sau

• Bronhopneumopatia obstructivă cronică (BPOC). Everio Airmaster în concentrația de 50 micrograme/500 micrograme reduce numărul cazurilor de acutizare a simptomelor în BPOC.

Trebuie să utilizați Everio Airmaster în fiecare zi, așa cum v-a recomandat medicul dumneavoastră. Astfel veți fi sigur că funcționează corespunzător în ceea ce privește controlul asupra bolii dumneavoastră (astm bronșic sau BPOC).

Everio Airmaster ajută la prevenirea apariției senzației de lipsă de aer sau a respirației șuierătoare. Cu toate acestea, Everio Airmaster nu trebuie utilizat pentru a trata o criză de senzație de lipsă de aer sau respirație șuierătoare. În cazul în care aveți o criză subită de senzație de lipsă de aer sau respirație șuierătoare, trebuie să folosiți un medicament inhalator cu acțiune rapidă („de urgență”), cum este salbutamolul. Trebuie să aveți întotdeauna la dumneavoastră un medicament inhalator „de urgență” cu acțiune rapidă.

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Everio Airmaster

Nu utilizați Everio Airmaster

Dacă sunteți alergic la salmeterol, propionat de fluticazonă sau la celălalt component, lactoză monohidrat.

Atenționări și precauții

Înainte să utilizați Everio Airmaster, spuneți medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale dacă aveți:

• Boli de inimă, incluzând bătăi neregulate sau rapide ale inimii;

• Glandă tiroidă cu activitate crescută;

• Tensiune arterială crescută;

• Diabet zaharat (Everio Airmaster poate să vă crească cantitatea de zahăr din sânge);

• Valoare scăzută a potasiului sanguin;

• Tuberculoză pulmonară (TBC) în prezent sau ați avut-o în trecut sau aveți alte infecții la nivelul plămânilor.

Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă aveți vedere încețoșată sau alte tulburări de vedere.

Copii 

Acest medicament nu trebuie utilizat la copii cu vârsta sub 12 ani.

Everio Airmaster împreună cu alte medicamente

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, ați utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente. Aceasta, din cauză că utilizarea Everio Airmaster împreună cu anumite alte medicamente poate să nu fie adecvată.

Spuneți medicului dumneavoastră dacă utilizați unul dintre următoarele medicamente, înainte de a începe să utilizați Everio Airmaster:

• Beta-blocante (cum sunt atenololul, propranololul și sotalolul). Beta-blocantele sunt cel mai frecvent utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute sau al afecțiunilor inimii cum este angina.

• Medicamente utilizate pentru a trata infecțiile (cum sunt ketoconazol, itraconazol și eritromicină) inclusiv unele medicamente pentru tratamentul HIV (cum sunt medicamente care conțin ritonavir, cobicistat). Unele dintre aceste medicamente pot să crească cantitatea de propionat de fluticazonă sau salmeterol din corpul dumneavoastră. Astfel poate să crească riscul de apariție a reacțiilor adverse cu Everio Airmaster, incluzând bătăi neregulate ale inimii, sau se pot înrăutăți reacțiile adverse. Medicul dumneavoastră poate dori să vă monitorizeze cu atenție dacă luați aceste medicamente.

• Corticosteroizi (pe cale orală sau injectabilă). Dacă ați fost tratat recent cu aceste medicamente, există un risc crescut ca Everio Airmaster să vă afecteze glandele suprarenale.

• Diuretice, utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute.

• Alte bronhodilatatoare (cum este salbutamol).

• Derivați xantinici, cum sunt aminofilina și teofilina. Aceștia sunt frecvent folosiți în tratamentul astmului bronșic.

Sarcina și alăptarea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Este puțin probabil ca Everio Airmaster să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Everio Airmaster conține lactoză

Everio Airmaster conține lactoză monohidrat aproximativ 13 miligrame în fiecare doză. În mod normal cantitatea de lactoză din acest medicament nu cauzează probleme persoanelor cu intoleranţă la lactoză. Excipientul lactoză conţine cantităţi mici de proteine din lapte, care pot determina reacţii alergice.

3. Cum să utilizați Everio Airmaster

Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

• Utilizați Everio Airmaster în fiecare zi, până când medicul dumneavoastră vă sfătuiește să opriți tratamentul. Nu depășiți doza recomandată. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

• Nu opriți administrarea Everio Airmaster și nu reduceți doza de Everio Airmaster fără să discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră.

• Everio Airmaster trebuie inhalat în plămâni prin cavitatea bucală.

Doza recomandată este de:

Pentru astm bronșic

Adulți și adolescenți cu vârsta de 12 ani și peste

• Everio Airmaster 50/500 – o inhalare de două ori pe zi.

Pentru adulți cu bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC)

• Everio Airmaster 50/500 – o inhalare de două ori pe zi.

Dacă se obține controlul asupra simptomelor dumneavoastră în schema de utilizare a Everio Airmaster de două ori pe zi, medicul dumneavoastră s-ar putea să decidă scăderea dozei la o singură administrare zilnică. Doza poate fi modificată la:

• o dată seara, în cazul în care aveți simptome nocturne;

• o dată dimineața, în cazul în care aveți simptome în timpul zilei.

Este foarte important să urmați instrucțiunile medicului dumneavoastră referitor la numărul de inhalări de administrat sau cât de des să utilizați medicamentul.

Dacă utilizați Everio Airmaster pentru tratamentul astmului bronșic, medicul dumneavoastră va dori să vă monitorizeze periodic simptomele.

Dacă astmul bronșic sau respirația dumneavoastră se agravează, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră. Este posibil să simțiți că respirați mai zgomotos, să aveți mai des senzație de constricție în piept sau să aveți nevoie să utilizați mai des medicamente de „urgență” cu acțiune rapidă. În aceste cazuri trebuie să continuați utilizarea Everio Airmaster, dar nu trebuie să creșteți numărul de inhalări administrate. Afecțiunea respiratorie se poate agrava și vă puteți îmbolnăvi grav. Adresați-vă medicului dumneavoastră, întrucât ați putea avea nevoie de tratament suplimentar.

Instrucțiuni de utilizare

• Everio Airmaster poate fi diferit față de inhalatoarele pe care le-ați utilizat în trecut, prin urmare, este foarte important să îl utilizați corect. Medicul dumneavoastră, asistenta medicală sau farmacistul trebuie să vă arate cum să utilizaţi inhalatorul. Această instruire este importantă pentru a asigura faptul că se administrează doza de care aveți nevoie. Dacă nu ați primit această instruire, vă rugăm să cereți medicului dumneavoastră, asistentei medicale sau farmacistului să vă arate cum să utilizați inhalatorul în mod corect, în special înainte să îl utilizați prima dată.

Ei trebuie de asemenea să verifice periodic cum utilizați dispozitivul, pentru a se asigura că îl utilizați corect, conform recomandărilor. Neutilizarea corespunzătoare sau conform recomandărilor a Everio Airmaster poate să ducă la un control ineficient al bolii dumneavoastră (astm bronșic sau BPOC).

• Dispozitivul are blistere care conțin salmeterol/propionat de fluticazonă sub formă de pulbere.

• Există un indicator pe partea de sus a dispozitivului care vă spune câte doze au mai rămas. El numără dozele înapoi până la 0. Numerele de la 5 la 0 vor apărea în roșu, pentru a vă avertiza că mai sunt disponibile doar câteva doze. În momentul în care indicatorul arată 0, inhalatorul dumneavoastră este gol.

Utilizarea inhalatorului

1. Pentru a deschide inhalatorul, țineți inhalatorul într-o mână, în poziție orizontală, la nivel. Apăsați butonul roșu cu degetul mare (vezi Figura 1) și rotiți capacul de culoare mov (pentru concentraţia 50/500 micrograme) al piesei bucale în direcție opusă dumneavoastră, cu degetul mare al celeilalte mâini, pe atât cât este posibil, până când auziți un „clic” (vezi Figura 2). Acest lucru va deschide un mic orificiu în piesa bucală și plasează o doză din medicamentul dumneavoastră în piesa bucală.

Rețineți că, de fiecare dată când capacul piesei bucale este deschis cu un „clic”, un blister se deschide în interior și pulberea se pregătește pentru inhalare. Prin urmare, nu deschideți capacul piesei bucale dacă nu este necesar să luați medicamentul, întrucât acest lucru deschide blisterele și se pierde medicament.

2. Țineți inhalatorul departe de gură. Expirați cât de mult puteți. Nu expirați niciodată în inhalator.

3. Puneți piesa bucală între buze (vezi Figura 3). Inspirați constant și adânc prin inhalator, nu prin nas.

Scoateți inhalatorul din gură.

Țineți-vă respirația timp de aproximativ 10 secunde sau atât timp cât puteți.

Expirați încet.

Inhalatorul vă administrează doza de medicament sub forma unei pulberi foarte fine. Este posibil să simțiți gustul sau atingerea pulberii, sau nu. Nu utilizați o doză suplimentară din inhalator dacă nu simțiți atingerea sau gustul medicamentului.

4. Închideți inhalatorul pentru a-l menține curat, rotind capacul mov (pentru concentraţia 50/500 micrograme) al piesei bucale înapoi, către dumneavoastră, cât de mult se poate. Veți auzi un „clic” (vezi Figura 4). Capacul piesei bucale a revenit acum la poziția originală și s-a resetat. Inhalatorul este pregătit acum pentru a vă lua următoarea doză programată.

5. După aceea, clătiți-vă gura cu apă și scuipați și/sau periați-vă dinții. Aceste manevre ar putea ajuta la prevenirea apariției candidozei și răgușelii.

Curățarea inhalatorului

Mențineți-vă inhalatorul uscat și curat.

Dacă este necesar, puteți să ștergeți piesa bucală a inhalatorului cu o lavetă uscată sau un șervețel uscat.

Dacă utilizați mai mult Everio Airmaster decât trebuie

Este important să utilizați inhalatorul conform instrucțiunilor. Dacă ați luat accidental mai multe doze decât numărul recomandat, spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului. Puteți observa că inima dumneavoastră bate mai repede decât în mod normal și puteți simți tremurături. Puteți, de asemenea, avea amețeli, dureri de cap, slăbiciune musculară și dureri articulare.

Dacă ați utilizat timp îndelungat doze mai mari de Everio Airmaster, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări. Aceasta întrucât utilizarea unor doze mai mari de Everio Airmaster poate determina o scădere a secreției de hormoni steroidieni de către glandele dumneavoastră suprarenale.

Dacă uitați să utilizați Everio Airmaster

Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Trebuie doar să luați doza următoare la ora obișnuită.

Dacă încetați să utilizați Everio Airmaster

Este important să utilizați Everio Airmaster în fiecare zi, conform instrucțiunilor. Continuați să îl luați până când medicul dumneavoastră vă sfătuiește să opriți tratamentul. Nu opriți utilizarea sau nu reduceți brusc doza de Everio Airmaster. Acest lucru vă poate agrava simptomele respiratorii.

În plus, dacă opriți brusc administrarea Everio Airmaster sau reduceți doza de Everio Airmaster, puteți avea (în cazuri foarte rare) probleme cu glandele suprarenale (insuficiență suprarenală), care uneori cauzează reacții adverse.

Aceste reacții adverse pot include oricare dintre următoarele:

• Dureri de stomac;

• Oboseală și lipsa poftei de mâncare, senzație de rău;

• Slăbiciune și diaree;

• Scădere în greutate;

• Dureri de cap sau somnolență;

• Valori scăzute de zahăr în sânge;

• Tensiune arterială scăzută și convulsii.

Atunci când corpul dumneavoastră este supus unor condiții de stres, cum sunt febră, traumatism (ca de exemplu un accident sau o vătămare), infecție sau intervenție chirurgicală, insuficiența suprarenală se poate înrăutăți și puteți avea oricare din reacțiile adverse enumerate mai sus.

Dacă aveți orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Pentru prevenirea acestor simptome, medicul dumneavoastră vă poate prescrie tratament suplimentar cu corticosteroizi sub formă de comprimate (cum este prednisolonul).

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Pentru a preveni apariția reacțiilor adverse, medicul dumneavoastră trebuie să se asigure că utilizați cea mai mică doză a acestei asocieri de medicamente care are efect terapeutic pentru dumneavoastră în astmul bronșic sau BPOC.

Reacții alergice: puteți simți că respirația dumneavoastră se înrăutățește brusc imediat după utilizarea Everio Airmaster. Puteți avea respirație foarte zgomotoasă și să apară tuse sau puteți avea senzație de lipsă de aer. Puteți, de asemenea, prezenta mâncărime, erupție pe piele (urticarie) și umflare (de obicei la nivelul feței, buzelor, limbii sau gâtului) sau puteți simți brusc că inima dumneavoastră bate foarte repede sau aveți senzație de leșin și „cap ușor” (aceasta poate duce la leșin sau pierderea conștienței). Dacă prezentați oricare dintre aceste reacții sau dacă acestea apar brusc după ce folosiți Everio Airmaster, nu mai utilizați Everio Airmaster și anunțați imediat medicul dumneavoastră. Reacțiile adverse alergice la Everio Airmaster sunt mai puțin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane).

Pneumonie (infecție la nivelul plămânilor) la pacienții cu BPOC (reacție adversă frecventă)

Spuneți medicului dumneavoastră dacă manifestați oricare dintre următoarele simptome în timp ce luați Everio Airmaster, întrucât acestea pot indica o infecție la nivelul plămânilor:

• Febră sau frisoane;

• Secreție crescută de mucus, modificare a culorii mucusului;

• Agravare a tusei sau a dificultăților de respirație.

Alte reacții adverse sunt listate mai jos:

Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane)

• Dureri de cap – această reacție adversă se reduce dacă tratamentul este continuat;

• Un număr crescut de răceli a fost raportat la pacienții cu bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC).

Frecvente (pot afecta mai puțin de 1 din 10 persoane)

• Candidoză (papule galben-crem, dureroase) la nivelul gurii și gâtului. De asemenea, dureri la nivelul limbii, răgușeală și iritația gâtului. Clătirea gurii cu apă și scuiparea imediată a conținutului și/sau periajul dinților după administrarea fiecărei doze de medicament pot fi utile. Medicul dumneavoastră s-ar putea să vă prescrie un medicament antifungic pentru tratamentul candidozei;

• Articulații dureroase, umflate și dureri musculare;

• Crampe musculare.

De asemenea, următoarele reacții adverse au fost raportate la pacienții cu bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC):

• Vânătăi și fracturi;

• Inflamarea sinusurilor (sinuzită, o senzație de tensiune sau plin la nivelul nasului, obrajilor și în spatele ochilor, uneori însoțită de o durere pulsatilă);

• O scădere a valorilor potasiului în sânge (puteți avea bătăi neregulate ale inimii, slăbiciune musculară, crampe).

Mai puțin frecvente (pot afecta mai puțin de 1 din 100 persoane)

• Creșterea cantității de zahăr (glucoză) din sânge (hiperglicemie). Dacă aveți diabet zaharat, s-ar putea să fie necesar să vă verificați mai des glicemia și să fie necesară ajustarea tratamentului antidiabetic;

• Cataractă (opacifierea cristalinului);

• Bătăi foarte rapide ale inimii (tahicardie);

• Senzație de tremurături (tremor) și bătăi rapide sau neregulate ale inimii (palpitații). Aceste reacții adverse sunt în general ușoare și se reduc în timp ce tratamentul este continuat;

• Durere în piept;

• Senzație de îngrijorare (această reacție adversă apare în principal la copii);

• Tulburări de somn;

• Erupții alergice trecătoare pe piele.

Rare (pot afecta mai puțin de 1 din 1000 persoane)

• Dificultate în respirație sau respirație șuierătoare care se agravează imediat după ce utilizați Everio Airmaster. Dacă se întâmplă acest lucru, opriți utilizarea inhalatorului Everio Airmaster. Utilizați medicamentul inhalator „de urgență” cu acțiune rapidă pentru a vă ajuta să respirați și adresați-vă imediat medicului dumneavoastră.

• Everio Airmaster poate afecta secreția normală de hormoni steroidieni produși de către corpul dumneavoastră, în special dacă ați luat doze mari, timp îndelungat. Aceste reacții adverse includ:

- încetinirea creșterii la copii și adolescenți

- subțierea oaselor

- glaucom

- creștere în greutate

- față rotunjită (în formă de lună plină) (sindrom Cushing).

Medicul dumneavoastră vă va monitoriza periodic pentru apariția oricăreia dintre aceste reacții adverse și pentru a se asigura că utilizați doza cea mai mică din această asociere de medicamente care vă controlează simptomele de astm bronșic.

• Schimbări ale comportamentului, cum sunt hiperactivitatea și iritabilitatea (deși aceste reacții adverse apar în principal la copii).

• Bătăi neuniforme sau neregulate ale inimii sau o bătaie suplimentară a inimii (aritmii). Informați-l pe medicul dumneavoastră, dar nu opriți utilizarea Everio Airmaster decât dacă medicul dumneavoastră vă recomandă acest lucru.

• O infecție fungică la nivelul esofagului, care poate determina dificultate la înghițire.

Cu frecvență necunoscută, dar care pot apărea de asemenea:

• Depresie sau agresivitate (deși aceste reacții au o probabilitate mai mare de apariție la copii);

• Vedere încețoșată.

Raportarea reacțiilor adverse

Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. 

5. Cum se păstrează Everio Airmaster

• Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

• Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie și pe eticheta inhalatorului după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

• A nu se păstra la temperaturi peste 30 °C.

• Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține Everio Airmaster

Substanțele active sunt salmeterol și propionat de fluticazonă.

Fiecare inhalare (doza care este eliberată prin piesa bucală) administrează o doză de salmeterol 43 micrograme (sub formă de xinafoat de salmeterol) și propionat de fluticazonă 432 micrograme. Aceasta corespunde unei doze premăsurate de salmeterol 50 micrograme (sub formă de xinafoat de salmeterol) și propionat de fluticazonă 500 micrograme.

Celălalt component este lactoză monohidrat (vezi pct. 2, la rubrica „Everio Airmaster conține lactoză”) (care conține proteine din lapte).

Cum arată Everio Airmaster și conținutul ambalajului

• Everio Airmaster conține o folie termosudată cu blistere umplute cu pulbere de culoare albă până la albicioasă. Folia protejează pulberea de inhalat de efectul atmosferei.

• Fiecare doză este pregătită pentru eliberare.

• Dispozitivele de inhalat din plastic de culoare albă, cu capac de culoare mov (pentru concentraţia 50/500 micrograme) sunt ambalate în cutii care conțin:

1, 2, 3 sau 10 inhalatoare fiecare conținând 60 inhalări.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deținătorul autorizației de punere pe piață

Zentiva, k.s.

U kabelovny 130, Dolní Měcholupy, 102 37 Praga 10

Republica Cehă

Fabricantul

Oy Medfiles Ltd.

Volttikatu 5, Volttikatu 8, Kuopio, 70700

Finlanda

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Promoție
Top sezon
Preț produs în pct: 594
Cod produs: 42229
Top sezon
NEW
Top sezon
Preț produs în pct: 627
Cod produs: 64293
Oferte Speciale
RECOMANDĂM
Promoție
Preț produs în pct: 255
Cod produs: 61834
Promoție
Preț produs în pct: 256
Cod produs: 61844
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.