Tiomax 600 Turbo sol.perf. 12mg/ml 50ml N1 Balkan

Cod produs: 64554
NEW
Divizarea: 1
Doza concentratia: 12
Forma: sol. perf.
Producator: Balkan Pharmaceuticals SRL, SC
Tara: Republica Moldova
Stoc: minim
95 53 lei
(-8%)
87 44 lei
Beneficii:
8 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

Tiomax 600 Turbo soluţie perfuzabilă 12 mg/ml 50 ml

Acid tioctic (alfa-lipoic)

1. Ce este Tiomax 600 Turbo soluţie perfuzabilă 12 mg/ml şi pentru ce se utilizează

Acidul alfa-lipoic (tioctic), substanţa activă a Tiomax 600 Turbo este o substanţă produsă de organismul uman şi influenţează anumite funcţii metabolice ale organismului.

De asemenea, acidul tioctic are proprietăţi antioxidative care protejează celulele nervoase împotriva produşilor de descompunere reactivi.

Tiomax 600 Turbo este utilizat în paresteziile (furnicăturile, amorţelile) din polineuropatia diabetică, care afectează nervii din organism.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să vi se administreze Tiomax 600 Turbo soluţie perfuzabilă 12 mg/ml

Nu utilizaţi Tiomax 600 Turbo

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la acidul alfa-lipoic sau la oricare dintre celelalte componente ale Tiomax 600 Turbo (enumerate la pct. 6).

Tiomax 600 Turbo nu se administrează la copii sau adolescenți, deoarece nu există suficiente informaţii privind siguranţa utilizării la această grupă de vârstă.

Atenţionări şi precauţii

Au fost raportate reacţii alergice (reacţii de hipersensibilitate), inclusiv stare de şoc care pun în pericol viaţa (colaps circulator brusc), în asociere cu utilizarea acidului tioctic ca soluţie injectabilă sau perfuzabilă (vezi pct. 4. Reacţii adverse). De aceea, medicul dumneavoastră vă va monitoriza pe perioada administrării Tiomax 600 Turbo, pentru apariţia unor simptome timpurii (prurit,

greaţă, stare generală proastă etc.). Dacă apar astfel de simptome, tratamentul trebuie întrerupt imediat; pot fi necesare alte măsuri terapeutice.

Atenţionare importantă:

Acidul alfa-lipoic (tioctic) formează compuşi complecşi de solubilitate scăzută cu moleculele de zaharide (de exemplu soluţia de levuloză). În plus, soluţia perfuzabilă nu trebuie combinată cu soluţia de glucoză, soluţia Ringer şi alte câteva soluţii. Medicul dumneavoastră va asigura administrarea corectă Tiomax 600 Turbo doar cu soluţii compatibile.

Tiomax 600 Turbo împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

Nu poate fi exclus faptul că administrarea asociată de Tiomax 600 Turbo poate avea drept rezultat pierderea efectului cisplatinei (un medicament chimioterapeutic).

Efectul hipoglicemiant al medicamentelor antidiabetice (insulina sau antidiabeticele orale) poate fi potenţat. De aceea, mai ales la începutul tratamentului cu Tiomax 600 Turbo, se recomandă un control repetat al glicemiei. În cazuri izolate, pentru a preveni apariţia hipoglicemiei, poate fi necesară scăderea dozei de insulină, respectiv de antidiabetice orale, conform recomandărilor medicului dumneavoastră.

Tiomax 600 Turbo împreună cu alimente şi băuturi

Consumul periodic de băuturi alcoolice reprezintă un factor de risc semnificativ pentru dezvoltarea şi progresia afecţiunii care implică distrucţia nervoasă, punând astfel în pericol succesul tratamentului cu Tiomax 600 Turbo. De aceea, pacienţilor cu polineuropatie (distrucţie nervoasă diabetică) li se recomandă, în general, să evite consumul de băuturi alcoolice. Acest lucru se aplică şi pentru perioadele de pauză între două etape de tratament.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Regula generală în orice terapie este ca medicamentele să fie utilizate pe perioada sarcinii şi alăptării numai după luarea atentă în considerare a raportului dintre risc şi beneficiu.

Dacă sunteţi însărcinată sau alăptaţi, nu trebuie să începeţi tratamentul cu acid alfa-lipoic dacă nu este neapărat necesar şi dacă nu sunteţi monitorizată atent de către medicul dumneavoastră, deoarece în acest moment nu există niciun fel de informaţii disponibile pentru acest grup de pacienţi. Studii speciale efectuate pe animale nu au descoperit nimic nou în legătură cu tulburările de fertilitate sau efectele care plasează acest concept în zona de risc.

Nu se cunoaşte posibilul transfer al acidului alfa-lipoic în laptele matern.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Tiomax 600 Turbo nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. Cum să vi se administreze Tiomax 600 Turbo soluţie perfuzabilă 12 mg/ml

Dacă medicul dumneavoastră nu v-a recomandat altfel, doza obişnuită este:

În caz de parestezii foarte pronunţate în cadrul polineuropatiei diabetice, doza zilnică este de un flacon Tiomax 600 Turbo (corespunzător la 600 mg acid alfa-lipoic).

Cale de administrare

Administrare intravenoasă

Tiomax 600 Turbo se administrează direct din flacon, în perfuzie intravenoasă scurtă (dar cu o durată de cel puţin 30 de minute).

Durata de utilizare

Tiomax 600 Turbo este administrat în faza iniţială de tratament pe o perioadă de 2-4 săptămâni.

Pentru continuarea terapiei, se folosesc 600 mg acid alfa-lipoic pe zi, sub formă de comprimate.

Deoarece polineuropatia diabetică este o boală de lungă durată, este posibil să fie nevoie să utilizaţi acest medicament permanent. Medicul dumneavoastră va decide ceea ce este mai bine în cazul dumneavoastră.

Vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă observaţi că efectul Tiomax 600 Turbo este prea puternic sau prea slab.

Dacă vi s-a administrat mai mult Tiomax 600 Turbo decât trebuie

În caz de supradozaj se poate produce stare de greaţă, vărsături şi cefalee.

S-au raportat cazuri izolate de simptome de toxicitate severe, uneori ameninţătoare de viaţă. Acestea includ:

- crize de convulsii generalizate

- cantitate mare de acid (perturbarea echilibrului acido-bazic cu acumularea de lactoză) în sângele dumneavoastră

- tulburări importante de coagulare a sângelui

Acestea se pot produce la ingestia a peste 10 g de acid alfa-lipoic concomitent cu un consum mare de băuturi alcoolice. De aceea, dacă se suspectează o supradoză semnificativă de Tiomax 600 Turbo, sunt necesare o spitalizare promptă şi instituirea de măsuri adecvate, în conformitate cu principiile generale de tratament în caz de intoxicaţie.

Dacă încetaţi să administrați Tiomax 600 Turbo

Nu întrerupeţi tratamentul cu Tiomax 600 Turbo fără a discuta aceasta cu medicul dumneavoastră.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Tiomax 600 Turbo poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Frecvenţa reacţiilor adverse menţionate mai jos este definită utilizând următoarea convenţie:

Foarte frecvente: afectează mai mult de 1 utilizator din 10

Frecvente: afectează 1 din 10 utilizatori din 100

Mai puţin frecvente: afectează 1 din 10 utilizatori din 1000

Rare: afectează 1 din 10 utilizatori din 10000

Foarte rare: afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000

Cu frecvenţă necunoscută: frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile

Cu frecvenţă necunoscută:

- reacţii de hipersensibilitate ale întregului corp (inclusiv şoc);

- datorită consumului crescut al glucozei, nivelul zahărului în sângele dumneavoastră poate scădea (hipoglicemie) și pot apărea simptome precum: ameţeli, transpiraţii, dureri de cap şi tulburări de vedere.

- reacţii alergice ale pielii (cum sunt erupţie trecătoare pe piele, urticarie, prurit).

Dacă Tiomax 600 Turbo este administrat în mai puţin de 30 minute, pot apărea tensiune intracraniană şi dificultate la respiraţie. Acest reacţii adverse dispar cu rapiditate.

Foarte rare:

- Alterarea sau tulburarea simţului gustativ şi convulsii,

- vedere dublă,

- hemoragii la nivelul pielii (purpură),

- durere, înroşirea locului de administrare,

- tulburări ale funcţiei trombocitelor din sânge şi ale coagulării sângelui (trombopatii).

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agraveazǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstrează Tiomax 600 Turbo soluţie perfuzabilă 12 mg/ml

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare, care este înscrisă pe cutie sau pe flacon după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25 °C, în ambalajul original.

Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Tiomax 600 Turbo

Substanţa activă este acidul alfa-lipoic.

1 ml soluție perfuzabilă conţine acid tioctic (alfa-lipoic) 12 mg sub formă de sare de meglumină a acidului tioctic (alfa-lipoi) 23,354 mg.

Fiecare flacon a 50 ml soluţie perfuzabilă conţine acid tioctic (alfa-lipoic) 600 mg sub formă de sare de meglumină a acidului tioctic (alfa-lipoic) 1167,70 mg.

Celelalte componente sunt: meglumină, macrogol 300 şi apă pentru preparate injectabile.

Cum arată Tiomax 600 Turbo şi conţinutul ambalajului

Tiomax 600 Turbo este o soluţie limpede de culoare gălbuie până la galben-verzuie.

Ambalaj

Tiomax 600 Turbo este disponibil în cutie cu 1 flacon din sticlă brună a câte 50 ml şi o pungă protectoare de lumină.

DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE INREGISTRARE ŞI FABRICANTUL

Deţinătorul certificatului de înregistrare

SC Balkan Pharmaceuticals SRL,

str. Industrială, 7/A, MD-2091, or. Sîngera, Republica Moldova

Fabricantul

SC Balkan Pharmaceuticals SRL,

str. Industrială, 7/A, MD-2091, or. Sîngera, Republica Moldova

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 5
Cod produs: 48655
Top sezon
Preț produs în pct: 13
Cod produs: 11304
Oferte Speciale
RECOMANDĂM
Top sezon
Preț produs în pct: 536
Cod produs: 58603
LULULUN - MĂȘTI JAPONEZE EXCLUSIVE
Originare din Japonia, aceste măști au câștigat o reputație internațională datorită calității lor superioare și a ingredientelor tradiționale locale japoneze, care au fost folosite de secole pentru a menține frumusețea și sănătatea tenului.