Diaflex caps. 50 mg N10x3

Код товара: 42489
Доза: 50
Количество доз: 30
Производитель: Rompharm Company SRL, SC
Страна: Румыния
Форма: капс.
Наличие: достаточно
159 53 леев
(-7%)
148 24 леев
Выгода:
14 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках




DENUMIREA COMERCIALĂ




conţinutul capsulei: lactoză monohidrat, stearat de magneziu;

: gelatină, dioxid de titan (E171), oxid galben de fier (E172).




Sistemul musculo-scheletic. Antiinflamatoare şi antireumatice nesteroidiene. Alte antiinflamatoare nesteroidine. M01AX21




Diacereina (diacetilreina) este un medicament utilizat în tratamentul osteoartritei, cu un mod de acţiune diferit de cel al antiinflamatoarelor nesteroidiene şi al altor medicamente convenţionale. Mecanismul implică inhibarea sintezei şi a activi tăţii IL-1 în sinovie şi stimularea proceselor anabolice (creşterea producţiei de “transforming growth factor- b (TGF- b)”) în cartilaj. Reinaeste metabolitul activ cu efect condroprotector.

Mecanismul prin care diacereina atenuează leziunea articulară mediată de TNF este inhibarea producţiei de IL-1 şi, respectiv, a cascadei evenimentelor care duc la producerea de radicali activi de oxigen, oxid nitric şi metaloproteaze de matrice (stromelisina, mieloperoxidaza, b-glucuronidaza şi elastaza) care distrug cartilajul.

Efectul anabolic al diacereinei


Diacereina, la nivele terapeutice, activează repararea cartilajului prin stimularea producerii de TGF-b care declanşează proliferarea condrocitelor şi stimulează producerea de colagen II, proteoglicani şi hialuronan.

S-a raportat o activi tate antiinflamatorie a diacereinei şi pe modele de inflamaţie acută. În plus, diacereina anulează modificarile în metabolismul osului observate la animale ovariectomizate, menţinând densitatea minerală a osului prin îmbunatăţirea echilibrului formare/absorbţie.

Diacereina acţionează lent pentru tratarea osteoartritei, atenuează durerea, diminuă tumefierea și modifică progresia bolii. Reina, metabolitul său activ, încetinește distrugerea cartilajului.

Studiile au arătat o diminuare slabă a durerii (cu 5%) și o îmbunătăţire a funcţiei fizice (cu 29%) la doze de 100 mg/zi. Pe termen lung (1-3 ani), diacereina a întârziat progresia osteoartritei de şold, dar nu şi pe cea de genunchi.

Diacereina şi antiinflamatoarele nesteroidiene au eficacitate similară, dar efectul diacereinei durează încă 3 luni după încetarea tratamentului, cu un efect analgezic semnificativ şi în această elasticitate . Tolerabilitatea este similară, dar efectele adverse sunt minore.

În studii, diacereina a fost la fel de eficientă ca piroxicamul în reducerea durerii si îmbunătăţirea funcţiei în cazul osteoartritei simptomatice de genunchi, dar cu un profil de siguranță mai bun. Efectul analgezic este egal în cazul osteoartritei de genunchi şi șold.

Diacereina nu inhibă sinteza de proteoglicani (PG), important pentru pacienţii cu osteoartrită care suferă de hipertensiune arterială (HTA), afecţiuni coronariene, diabet, ş. a. la care antiinflamatoarele nesteroidiene sunt contraindicate sau trebuie administrate cu grijă.

Diacereina are activi tate antiartritică, întârziind debutul şi suprimând progresia patologiei articulare. Diacereina reduce semnificativ sinovita, distrugerea cartilajului şi eroziunea osului, efecte benefice pentru progresia artritei.


max este de aproximativ 3 mg/l. Utilizarea în timpul mesei creşte biodisponibilitatea (zona de sub curbă a crescut cu aproape 25%), iar absorbţia este întârziată. Pentru doze între 50 şi 200 mg diacereină în priză unică, toţi parametrii farmacocinetici au fost independenţi de doză. Fixarea proteică este foarte ridicată (99%), preponderent de albumine. Timpul de înjumătăţire al reinei este de aproximativ 4-5 ore. Valoarea totală excretată în urină este de circa 30%. Reina este excretată în urină 80% sub formă de compuşi sulfo- şi glucuroconjugaţi şi 20% sub formă neschimbată. La doze repetate (50 mg de 2 ori pe zi), diacereina prezintă o mică acumulare. La pacienţii cu insuficienţă renală severă (clearance-ul creatininei sub 30 ml/min), zona de sub curbă şi timpul de înjumătăţire sunt dublate şi excreţia urinară este redusă la jumătate. La vîrstnici, având în vedere o bună toleranţă a produsului, nu este necesară modificarea dozelor, indiferent de eliminarea mai lentă.


Diaflex este indicat pentru tratamentul simptomatic al manifestărilor funcţionale ale osteoartritei.

Observaţie:


Acţiunea diacereinei este întârziată, de aceea la începutul tratamentului, ar putea fi necesară o elasticitate de 30 - 45 de zile pentru dezvoltarea efectului analgezic şi ar putea fi necesar, doar în această elasticitate , un tratament concomitent cu analgezice/antiinflamatoare obişnuite a căror acţiune este imediată.


Diaflex se administrează pe cale orală, în timpul meselor. Capsulele trebuie înghiţite întregi.

Adulţi şi adolescenţi peste 15 ani


Doza zilnică recomandată este de două capsule pe zi, repartizate în două prize, dimineaţa şi seara.

Vârstnici, pacienţi cu insuficienţă renală sau hepatică


Se recomandă aceleaşi doze ca la adulţi.

Pacienţi cu insuficienţă renală severă (clereance-ul creatininei mai mic de 30 ml/min)


Doza zilnică pentru adulţi este redusă la jumatate.


Reacţiile adverse sunt clasificate pe aparate, sisteme și organe în funcţie de frecvenţă, folosind convenţia MedDRA:

-reacţii adverse foarte frecvente (apar la mai mult de 1 din 10 persoane);

-reacţii adverse frecvente (apar la mai puţin de 1 din 10 persoane);

-reacţii adverse mai puţin frecvente (apar la mai puţin de 1 la 100 persoane);

-reacţii adverse rare (apar la mai puţin de 1 la 1000 persoane);

-reacţii adverse foarte rare (apar la mai puţin de 1 la 10000 persoane);

-reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile);

Reacţiile adverse produse pot include:

Tulburări gastrointestinale


Foarte frecvente: diaree;

Frecvente: scaune moi, dureri abdominale, accelerarea tranzitului intestinal;

Rare: pigmentarea mucoasei rectale (melanoză recto-colică).

Tulburări renale şi ale căilor urinare


Rare: colorare galben-intensă a urinei, fără valoare patologică;

Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat


Mai puţin frecvente:prurit, erupţii cutanate, eczeme.


- Hipersensibilitate la diacereină, reină, alţi compuşi cu activi tate înrudită sau la oricare dintre excipienţi.

- Colopatii organice inflamatorii (rectocolita ulceroasă, maladia Crohn).

- Sindroame ocluzive sau subocluzive.

- Sindroame dureroase abdominale din cauze nedeterminate.

- Insuficienţă hepatică severă.

- Sarcina şi perioada de alăptare.

- Copii sub 15 ani.


Simptome:

. În caz de diaree este recomandabil să se acorde o atenţie deosebită echilibrului electrolitic al pacientului.


Datorită naturii antrachinonice a diacereinei, produsul se va administra cu extremă prudenţă, sub supravegherea strictă a medicului, la pacienţii cu antecedente de afecţiuni enterocolitice.

Se administrează cu prudenţă la pacienţii cu insuficienţă renală severă.

Medicamentul poate produce o colorare galben-intensă a urinei.

Deoarece conţine lactoză, pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză, nu trebuie să utilizeze acest medicament.



Un studiu experimental la animale a demonstrat o osificare întârziată la făt, datorită unui efect maternotoxic la doze mari. Din punct de vedere clinic, nu există în prezent suficiente date relevante pentru a evalua un posibil efect malformativ sau fetotoxic al diacereinei când este administrată în timpul sarcinii. De aceea, utilizarea acestui medicament nu este recomandată în timpul sarcinii.


a fost evidenţiată în literatura de specialitate trecerea în laptele matern, în proporţii mici, a antrachinonelor derivate.


Diaflexcapacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.


Este necesară prudenţă la asocierea diacereinei cu anumite medicamente pentru afecţiuni gastro-intestinale (săruri, oxizi şi hidroxizi de aluminiu, calciu şi magneziu).

Este posibilă o uşoară potenţare a activi tăţii diureticelor.



.







Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 435
Код товара: 64096
Топ сезона
Код товара: 21683
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61750
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1221
Код товара: 46407
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 200
Код товара: 61788
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 593
Код товара: 64087
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 15951
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61847
Акция
Цена товара в пунктах: 256
Код товара: 61844
Акция
Цена товара в пунктах: 599
Код товара: 42221
Акция
Цена товара в пунктах: 941
Код товара: 61828
Акция
Цена товара в пунктах: 1012
Код товара: 63752
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 381
Код товара: 62330
Акция
Цена товара в пунктах: 514
Код товара: 61695
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 860
Код товара: 60556
Цена товара в пунктах: 499
Код товара: 62322
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 42229
Цена товара в пунктах: 151
Код товара: 61112
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.