Additiva Vitamin C comp. eferv. 1000 mg N20

Код товара: 17511
Доза: 1000
Количество доз: 20
Производитель: Dr. B.Scheffler Nachf.GmbH&Co.KG
Страна: Германия
Форма: табл. шип.

Additiva Vitamin C, comprimate efervescente, 1000 mg

Acid ascorbic

1. Ce este ADDITIVA VITAMIN C şi pentru ce se utilizează

Additiva Vitamin C este indicată în tratamentul bolilor datorate deficienţelor de vitamina C (de exemplu scorbut).

2. Ce trebuie să știți înainte să luați ADDITIVA VITAMIN C

Nu luaţi ADDITIVA VITAMIN C dacă sunteţi :

-alergic la acidul ascorbic (vitamina C) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament enumerate la punctul 6;

-dacă suferiți de litiază renală oxalică, cu excepția situației în care v-a fost prescris de catre medicul dumneavoastră ;

-dacă suferiți de anumite boli în care corpul dumneavoastră absoarbe prea mult fier (talasemie, hemocromatoză, anemie sideroblastică).

Atenționări și precauții

Înainte să utilizaţi ADDITIVA VITAMIN C, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Additiva Vitamin C

- dacă suferiți de tulburări ereditare ale eritrocitelor (de ex. deficienţă de glucozo-6-fosfatdehidrogenază) nu depășiți doza recomandată (1000 mg pe zi).

- dacă luați doze mari de acid ascorbic timp îndelungat, la întreruperea administrării poate să apară deficienţa de vitamina C la întreruperea tratamentului.

- în cazul în care sunteți în categoria de risc pentru apariţia calculilor renali, nu depășiți o doză zilnică de vitamina C de 100-200 mg pe zi (a se vedea pct. ”Nu luaţi ADDITIVA VITAMIN C”). În cazul predispoziției la apariția calculilor renali (calculi de oxalat de calciu), administrarea de doze mari de vitamina C creşte riscul de formare a acestora.

- dacă suferiți de insuficienţă renală severă (pacienţi cu dializă), nu trebuie depăşită doza zilnică de 50-100 mg de vitamina C, din cauza riscului de creştere a oxalaţilor în sânge (hiperoxalatemie) şi de formare de cristale de sare (oxalat) în rinichi. Vă rugăm să cereți sfatul medicului în această problemă.

- Evitați dozele mari de vitamina C dacă suferiți de insuficienţă renală și dacă luați medicamente cu efect negativ asupra funcţiei renale (a se vedea secţiunea ” ADDITIVA VITAMIN C împreună cu alte medicamente”).

- Administrarea dozelor de un gram poate creşte concentraţiile de acid ascorbic în urină, astfel încât să influenţeze parametrii biochimici (glucoza, acid uric, creatinină, fosfaţi anorganici). De asemenea, dozele de un gram pot duce la rezultate fals negative în cazul analizelor de detectare a hemoragiilor oculte în materiile fecale. În general, pot fi afectate metodele chimice de analiză care se bazează pe reacţii de culoare.

Copii şi adolescenţi

ADDITIVA VITAMIN C nu este recomandată la copii și adolescenți (sub 18 ani). Pentru ei sunt disponibile medicamente care conțin doze mai mici de vitamina C.

ADDITIVA VITAMIN C împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Deși interacțiunile următoare dintre vitamina C și alte medicamente au fost descrise, relevanța lor când s-a utilizat Additiva Vitamin C conform instrucțiunilor nu este dovedită:

- Vitamina C, în doză de 1 g pe zi, creşte biodisponibilitatea contraceptivelor orale (estrogeni).

- Corticosteroizii și calcitonina intensifică rata de metabolizare a acidului ascorbic.

- Derivații de acid salicilic, cum este acidul acetilsalicilic, inhibă preluarea vitaminei C din tractul digestiv.

- Antibioticele, cum sunt tetraciclinele, inhibă utilizarea vitaminei C în celulele organismului.

- Acidul acetilsalicilic, barbituricele cum este fenobarbitalul şi antibioticele, cum sunt tetraciclinele, favorizează excreţia vitaminei C în urină.

- Vitamina C poate scădea efectul terapeutic al medicamentelor anticoagulante, cum ar fi warfarina și al medicamentelor antipsihotice fenotiazinice, cum ar fi flufenazina.

- Consumul unor doze mari de vitamina C timp îndelungat poate influența interacțiunea dintre disulfiram și alcool.

- Dozele mari de vitamina C luate împreună cu suplimentele cu fier pot cauza supra-încărcarea cu fier, datorită creşterii absorbţiei fierului în organism.

- Dozele mari de vitamina C luate împreună cu aluminiu (de ex. antiacide, cum ar fi hidroxid de aluminiu, magaldrat) pot cauza creşterea absorbţiei aluminiului în organism.

- Vitamina C poate scădea nivelul sanguin de ciclosporină A, un medicament utilizat pentru supresia sistemului imunitar.

ADDITIVA VITAMIN C împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Alcoolul reduce nivelele de acid ascorbic.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, nu luați Additiva Vitamin C înainte să cereți sfatul medicului dumneavoastră.

Datele privind folosirea dozelor mari de vitamina C la femeile însărcinate sunt limitate. Nu este clar dacă suplimentarea cu cantităţi care depăşesc dozele recomandate pentru consumul zilnic sunt sigure sau benefice. Vitamina C este excretată în laptele matern

şi traversează bariera placentară. Datele privind folosirea dozelor mari de vitamina C la nou-născuţi/copii mici sunt limitate.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu este cazul.

ADDITIVA VITAMIN C conţine sodiu, coloranți (orange yellow S (E 110), Mordant blue (E 122)) și sorbitol.

Acest medicament conţine 14 mmoli (sau 321 mg) sodiu per doză și trebuie administrat cu grijă de către persoanele cu dietă restrictivă de sodiu (de ex. pacienţii hipertensivi).

Coloranţii din compoziţia Additiva Vitamin C-orange yellow S (E110) şi Mordant blue (E122)-pot cauza reacţii alergice, inclusiv crize de astm. Astfel de reacţii alergice pot să apară în special la persoanele alergice la acidul acetilsalicilic.

Dacă medicul dvs. v-a spus că aveți intoleranță la anumite zaharuri, contactați medicul dvs înainte de a lua acest medicament.

3. Cum să utilizaţi ADDITIVA VITAMIN C

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau famacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată este:

Adulţi:

Doza recomandată este de un comprimat efervescent (1000 mg acid ascorbic-vitamina C) pe zi până la ameliorarea simptomelor.

Doza terapeutică maximă de 1000 mg (1 comprimat pe zi) nu trebuie depășită.

Utilizarea la copii şi adolescenţi

ADDITIVA Vitamin C nu este recomandată la copii și adolescenți (sub 18 ani). Pentru ei sunt disponibile medicamente care conțin doze mai mici de vitamina C.

Pacienți cu boli renale

ADDITIVA VITAMIN C nu este destinată pacienților cu boli renale. Pentru ei sunt disponibile medicamente care conțin doze mai mici de vitamina C (a se vedea pct. ”Atenţionări şi precauţii”).

Cum și când de ia ADDITIVA Vitamin C

Comprimatele efervescente se dizolvă complet într-un pahar cu apă. Dacă rămâne un sediment în pahar după înghițirea lichidului, se mai adaugă apă în pahar și se bea lichidul.

Cât timp se ia Additiva Vitamin C

În general, se recomandă continuarea tratamentului până la ameliorarea simptomelor. Dacă aveți nelămuriri, contactați farmacistul sau medicul dvs.

Dacă luaţi mai mult Additiva Vitamin C decât trebuie

A se vedea pct. “Atenționări și precauții” referitor la riscul de apariţie a calculilor renali. Dacă simțiți orice durere în regiunea rinichilor sau aveți dificultări de eliminare a lichidelor după o doză mare de ADDITIVA Vitamin C, consultați imediat medicul.

S-a observat ocazional diaree osmotică temporară la administrarea unei doze unice de 3 g și aproape invariabil după doze mai mari de 10 g vitamina C, însoțită de simptome abdominale specifice. Tratamentul cu ADDITIVA Vitamin C trebuie întrerupt în acest caz. Nu sunt necesare alte măsuri, de obicei.

Dacă uitaţi să luaţi Additiva Vitamin C

Nu luați o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Vitamina C este în general bine tolerată. La doze mari (peste 1 g acid ascorbic pe zi) la unii pacienţi pot să apară tulburări digestive (senzaţie de arsură epigastrică, diaree) sau urinare (formarea calculilor de uraţi, cistină şi/sau oxalați) precum şi episoade de hemoliză (la pacienţii cu deficit de glucozo-6fosfat-dehidrogenază). Izolat s-au observat reacţii de hipersensibilitate cutanate şi respiratorii.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează ADDITIVA VITAMIN C

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe partea inferioară a tubului și cutiei.

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se utiliza în cel mult 3 luni de la deschiderea tubului. A se păstra la temperaturi sub 25°C. A se păstra ambalajul bine închis pentru a se proteja de umiditate. A se păstra în ambalajul original pentru a se proteja de lumină.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conţine Additiva Vitamin C

- Substanţa activă este acidul ascorbic (vitamina C) 1000 mg.

- Celelalte componente sunt: acid citric anhidru, hidrogencarbonat de sodiu, sorbitol, aromă de portocale cu ulei de portocale și maltodextrină, amidon de porumb, ciclamat de sodiu, zaharină sodică, povidonă, orange yellow S (E 110), Mordant blue 79 (E 122), indigo-carmine (E 132)

Cum arată Additiva Vitamin C şi conţinutul ambalajului

Additiva Vitamin C se prezintă sub formă de comprimate efervescente

Cutie cu un flacon din polipropilenă a 10 comprimate efervescente

Cutie cu un flacon din polipropilenă a 20 comprimate efervescente

Cutie cu 3 flacoane din polipropilenă a câte 10 comprimate efervescente

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

Dr. B. Scheffler GmbH & Co. KG,

Senefelderstrasse 44,

D-51469 Bergisch-Gladbach,

Germania


Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 74
Код товара: 54143
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 46408
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 342
Код товара: 55948
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 462
Код товара: 57540
Цена товара в пунктах: 372
Код товара: 51296
Цена товара в пунктах: 787
Код товара: 37454
Цена товара в пунктах: 812
Код товара: 37954
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1118
Код товара: 46407
Цена товара в пунктах: 595
Код товара: 50280
Цена товара в пунктах: 629
Код товара: 55953
Цена товара в пунктах: 32
Код товара: 49867
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 840
Код товара: 55371
Топ сезона
Код товара: 58102
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 45493
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 353
Код товара: 58601
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 222
Код товара: 55754
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 212
Код товара: 54881
Акции
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 1612
Код товара: 60327
Акция
Цена товара в пунктах: 511
Код товара: 57310
Акция
Цена товара в пунктах: 604
Код товара: 59417
Акция
Цена товара в пунктах: 441
Код товара: 55594
Акция
Цена товара в пунктах: 724
Код товара: 52886
Акция
Цена товара в пунктах: 566
Код товара: 57908
Акция
Цена товара в пунктах: 560
Код товара: 52542
Акция
Цена товара в пунктах: 571
Код товара: 42221
Акция
Цена товара в пунктах: 410
Код товара: 54749
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
Акция
Цена товара в пунктах: 617
Код товара: 50379
Акция
Цена товара в пунктах: 6387
Код товара: 58043
Акция
Цена товара в пунктах: 420
Код товара: 55111
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 212
Код товара: 54880
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 54882
Цена товара в пунктах: 317
Код товара: 55534
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 519
Код товара: 55681
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 550
Код товара: 55372
Цена товара в пунктах: 808
Код товара: 52244
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 57970
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 465
Код товара: 55683
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 220
Код товара: 55677
Просмотренные товары
Sanotact Rehidration
Sanotact Rehidration este un supliment sub formă de comprimate efervescente ce conține antioxidanți, vitamine și minerale. Datorită formulei sale, acționează rapid și are o absorbție mai bună.