Metronidazol comp. film. 400 mg N10x10

Код товара: 52381
Доза: 400
Количество доз: 100
Производитель: Swiss Parenterals PVT.LTD.
Страна: India
Форма: табл. п/о.

Metronidazol 200 mg comprimate filmate

Metronidazol 400 mg comprimate filmate

Metronidazol
1. Ce este Metronidazol și pentru ce se utilizează

Acest medicament conține substanța activă numită metronidazol. Metronidazol se utilizează pentru a trata anumite infecții cu microorganisme sensibile cum sunt:
• Anumite infecții cu bacterii:
- profilaxia infecțiilor postoperatorii cu germeni anaerobi sensibili, ex. Bacteroides spp. și streptococii anaerobi.
- tratamentul septicemiei, bacteriemiei, peritonitei, abceselor cerebrale, pneumoniei necrotice, osteomielită, septicemie puerperală, celulită pelviană, infecție a plăgii postoperatorii cu germeni anaerobi sensibili
• Anumite infecții cu paraziți:
- tricomoniază urogenitală.
- vaginite nespecifice
- amoebiază.
- lambliază (giardiază);
Gingivită ulcerativă acută
Ulcere trofice și escare
Infecții dentare acute (ex. pericoronită acută și infecție apicală acută).
2. Ce trebuie să știți înainte să luați Metronidazol

Nu luați Metronidazol
- dacă sunteți alergic (hipersensibil) la metronidazol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.
Atenționări și precauții

Înainte să utilizați Metronidazol, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului
- dacă aveți afecțiuni severe ale sistemului nervos, cu evoluție de lungă durată, deoarece acestea se pot agrava.
- în caz de tratament prelungit, este important să spuneți medicului dumneavoastră dacă apar tulburări nervoase (senzații anormale la nivelul pielii ca niște furnicături, dificultate în coordonarea mișcărilor, amețeli, convulsii).
- dacă aveți sau ați avut vreodată tulburări sanguine, urmați un tratament cu doze mari și/sau un tratament prelungit, medicul dumneavoastră poate dori să vă controleze periodic numărul de celule albe sanguine, prin teste ale sângelui.
- dacă aveți creierul afectat datorită unei afecțiuni hepatice (encefalopatie hepatică), administrarea metronidazolului se va face cu grijă.
- urina dumneavoastră poate avea o culoare mai închisă datorită tratamentului cu metronidazol.
Metronidazol împreună cu alte medicamente

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați, ați luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente. Reacțiile adverse pot fi mai frecvente sau mai intense dacă metronidazolul este administrat în același timp cu alte medicamente. De asemenea, metronidazolul poate modifica efectele sau poate crește frecvența de apariție a reacțiilor adverse ale altor medicamente când sunt administrate în același timp.
Următoarele medicamente interacționează cu metronidazolul, dacă sunt administrate concomitent:
- disulfiram (utilizat în tratamentul dependenței de alcool etilic)
- medicamente care conțin alcool etilic (vezi pct. “Metronidazol împreună cu alimente, băuturi și alcool”)
- busulfan (utilizat înainte de transplantul de organe)
- medicamente anticoagulante cu administrare orală (medicamente care subțiază sângele), cum este warfarina
- litiu (utilizat în tratamentul tulburării afective bipolare)
- ciclosporină (utilizată după transplantul de organe)
- fenobarbital sau fenitoină (utilizate în tratamentul epilepsiei)
- 5-fluorouracil (medicament utilizat în tratamentul anumitor forme de cancer).
Metronidazol împreună cu alimente, băuturi și alcool

Nu consumați băuturi alcoolice în timpul tratamentului și 48 ore după întreruperea tratamentului, datorită riscului de apariție a reacțiilor adverse cum sunt valuri de căldură asociate cu înroșirea feței, vărsături, accelerarea ritmului cardiac.
Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. În timpul sarcinii, medicul dumneavoastră vă poate prescrie Metronidazol numai dacă va considera că este absolut necesar, după o evaluare atentă. Deoarece metronidazolul trece în lapte, evitați administrarea acestui medicament în timpul alăptării.
Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Nu conduceți vehicule și nu folosiți utilaje în timpul utilizării acestui medicament, dacă apar amețeli, confuzie, halucinații, convulsii sau tulburări de vedere (vezi punctul 4).
Acest medicament conţine:

- lactoză-pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.
- coloranţi Ponceau 4R (comprimate filmate 200 mg) şi Sunset Yellow (comprimate filmate 400 mg)- pot provoca reacţii alergice.
3. Cum să luați Metronidazol

Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.
Mod de administrare

Metronidazol se administrează pe cale orală, de 2 - 3 ori pe zi, conform recomandării medicului. Comprimatele trebuie înghițite întregi, cu puțină apă. Comprimatele nu trebuie să fie sfărâmate sau mestecate.
Pentru tratamentul unor infecții cu bacterii sau al unor infecții cu anumiți paraziți, medicul dumneavoastră va decide cât este nevoie să luați din Metronidazol. Doza și durata tratamentului depind de afecțiune și de gravitatea ei. Respectați cu strictețe recomandările medicului dumneavoastră. În anumite cazuri, este absolut necesar ca partenerul dumneavoastră să fie tratat, indiferent dacă are sau nu semne clinice. Pentru a fi eficace, acest medicament antiinfecțios trebuie utilizat cu regularitate, în dozele prescrise și atât timp cât v-a recomandat medicul dumneavoastră. Dispariția febrei sau a oricărui alt simptom nu arată că v-ați vindecat. Eventuala senzație de oboseală nu se datorează tratamentului antiinfecțios, ci bolii. Reducerea sau întreruperea tratamentului nu va avea efect asupra acestei senzații de oboseală și vă va întârzia vindecarea.
Dacă luați mai mult Metronidazol decât trebuie

Dacă luați mai mult Metronidazol decât trebuie, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeți la departamentul de urgență al celui mai apropiat spital. Pot să apară simptome cum sunt vărsături, dificultate în coordonarea mișcărilor și dezorientare ușoară.
Dacă uitați să luați Metronidazol

Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetați să luați Metronidazol

Luați comprimatele pe toată durata de timp prescrisă de către medicul dumneavoastră, chiar dacă începeți să vă simțiți mai bine înainte de a le fi terminat pe toate. Dacă încetați prea devreme să luați Metronidazol, infecția poate reveni sau starea dumneavoastră se poate înrăutăți. Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Frecvente (afectează mai puțin de 1 din 10 utilizatori)

- tulburări psihice, inclusiv halucinații.
Rare (afectează mai puțin de 1 din 1000 utilizatori)

- anafilaxie;
Foarte rare (afectează mai puțin de 1 din 10000 utilizatori)

- agranulocitoză, neutropenie, trombocitopenie, pancitopenie;
- encefalopatie (ex. confuzie, febră, cefalee, halucinații. paralizie, fotosensibilitate, tulburări de vedere și mișcare, torticolis) și sindrom cerebelar subacut (ex. ataxie, disartrie, tulburări ale mersului, nistagm, tremor) care dispar după întreruperea tratamentului. Somnolență, vertij, convulsii, cefalee; diplopie, miopie, în majoritatea cazurilor tranzitorie;
- creșterea activi tății enzimelor hepatice, hepatită colestatică, icter și pancreatită care dispar după întreruperea tratamentului;
- erupții cutanate, pustule, prurit, hiperemie;
- mialgie, artralgie;
- urină închisă la culoare (datorită unui metabolit al metronidazolului).
Cu frecvență necunoscută (nu poate fi estimată din datele disponibile)

- leucopenie;
- angioedem, urticarie, febră medicamentoasă, anorexie;
- depresie;
- în timpul administrării frecvente sau prelungite au fost raportate neuropatie senzorială sau convulsii epileptiforme tranzitorii. De obicei neuropatia dispare după micșorarea dozei sau întreruperea tratamentului. Meningită aseptică;
- neuropatie/neurită optică;
- tulburări ale gustului, inflamația mucoasei bucale, limbă saburată, greață, vomă, dureri epigastrice, diaree;
- eritem multiform.
Raportarea reacțiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Metronidazol

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.
Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra la loc uscat, ferit de lumină, la temperaturi sub 25 °C.
Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține Metronidazol

- Substanța activă este metronidazolul. Fiecare comprimat filmat conține metronidazol 200 mg sau 400 mg.
- Celelalte componente sunt:
Metronidazol 200 mg comprimate filmate

Nucleu: lactoză, amidon de porumb, Povidonă K-30, stearat de magneziu, talc, amidon glicolat de sodiu; filmul: hipromeloză, etilceluloză, Macrogol 400, dioxid de titan, talc, Ponceau 4R.
Metronidazol 400 mg comprimate filmate

Nucleu: lactoză, amidon de porumb, Povidonă K-30, stearat de magneziu, talc, amidon glicolat de sodiu; filmul: hipromeloză, etilceluloză, Macrogol 400, dioxid de titan, talc, colorant galben amurg.
Comprimate filmate 200 mg sau 400 mg. Câte 10 comprimate în blister. Câte 1 sau 10 blistere împreună cu prospectul în cutie de carton.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

Swiss Parenterals Pvt. Ltd.
3709, GIDC, Phase-IV, Vatva.
Ahmedabad-382 445, Gujarat,
India.
Fabricantul

Swiss Parenterals Pvt. Ltd.
3709, GIDC, Phase-IV, Vatva.
Ahmedabad-382 445, Gujarat,
India.


Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 750
Код товара: 57889
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 222
Код товара: 55754
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 636
Код товара: 57932
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 127
Код товара: 47296
Топ сезона
Код товара: 58102
Топ сезона
Код товара: 59504
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 328
Код товара: 58534
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 59919
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 381
Код товара: 55358
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 353
Код товара: 58601
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 483
Код товара: 54376
Акция
Цена товара в пунктах: 4092
Код товара: 53512
Акция
Цена товара в пунктах: 724
Код товара: 52886
Акция
Цена товара в пунктах: 617
Код товара: 50379
Акция
Цена товара в пунктах: 566
Код товара: 57908
Акция
Цена товара в пунктах: 420
Код товара: 55111
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
Акция
Цена товара в пунктах: 726
Код товара: 52885
Акция
Цена товара в пунктах: 410
Код товара: 54749
Акция
Цена товара в пунктах: 571
Код товара: 42221
Акция
Цена товара в пунктах: 441
Код товара: 55594
Акция
Цена товара в пунктах: 511
Код товара: 57310
Акция
Цена товара в пунктах: 560
Код товара: 46542
Акция
Цена товара в пунктах: 604
Код товара: 59417
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 480
Код товара: 58470
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 519
Код товара: 55681
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 641
Код товара: 58538
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 901
Код товара: 58469
Цена товара в пунктах: 732
Код товара: 59583
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 55940
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 353
Код товара: 58601
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 817
Код товара: 46562
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 54882
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 596
Код товара: 55355
Просмотренные товары
Sanotact Rehidration
Sanotact Rehidration este un supliment sub formă de comprimate efervescente ce conține antioxidanți, vitamine și minerale. Datorită formulei sale, acționează rapid și are o absorbție mai bună.