Dorzasopt pic. oft., sol. 20 mg + 5 mg/ml 5 ml N1

Cod produs: 51999
Divizarea: 1
Doza concentratia: 1
Forma: pic. oft., sol.
Producator: World Medicine Limited (prod.: Biofarma Ilac Sanayii ve Ticaret AS, Turcia)
Tara: Turcia

Dorzasopt 25mg+5mg/ml picături oftalmice, soluţie

Dorzolamidum + Timololum
1. Ce este Dorzasopt şi pentru ce se utilizează

Dorzasopt se utilizează în:
- presiunea intraoculară (PIO) crescută;
- glaucom cu unghi deschis (inclusiv glaucom pseudoexfoliativ şi alte forme de glaucom cu unghi deschis secundar).
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Dorzasopt

Nu luaţi Dorzasopt

- dacă aveţi hipersensibilitate la componentele preparatului;
- dacă aveţi insuficienţă renală severă (clearance al creatininei < 30 ml/min);
- dacă aveţi acidoză hipercloremică;
- dacă aveţi bradicardie sinusală;
- dacă aveţi bloc atrio-ventricular de gradul II sau III;
- dacă aveţi insuficienţă cardiacă severă;
- dacă aveţi şoc cardiogen;
- dacă aveţi procese distrofice în cornee;
- dacă aveţi astm bronşic (inclusiv în antecedente);
- dacă aveţi boală pulmonară obstructivă cronică severă;
- dacă aveţi rinită alergică severă;
- copii şi adolescenţi sub 18 ani;
- sarcină.
Aveţi grijă deosebită cînd uitilizaţi Dorzasopt

Preparatul conţine clorură de benzalconiu, persoanele care poartă lentile de contact dure, îndepărtaţi lentilele de contact înainte de administrare şi aşteptaţi cel puţin 15 minute înainte de ale pune la loc. Nu puteți folosi medicamentul în timp ce purtaţi lentile de contact moi, deoarece clorură de benzalconiu se poate acumula pe lentile și are un impact negativ asupra ochiului. Administrare Dorzasopt la pacienții cu insuficiență hepatică severă nu este definită (a fi utilizat cu prudență).
În studiile clinice nu a fost înregistrată diferenţă în eficienţă şi siguranţă la administrarea preparatului în diferite grupe de vârstă, deşi nu trebuie de exclus posibilitatea unei sensibilităţi mai crescute la preparat la unii pacienţi vârstnici. La administrare dorzolamida şi timololul trec în circulaţia sistemică. De aceea reacţiile adverse pot fi similare celor reacţii, care sunt caracteristice pentru sulfonamide şi β-adrenoblocante. La dezvoltarea acestor reacţii sau a hipersensibilităţii la preparat, se recomandă sistarea administrării lui. Insuficienţa cardiacă trebuie controlată în mod adecvat înainte de a începe tratamentul cu Dorzasopt. Pacienţii cu antecedente de boală cardiacă severă şi cu semne de insuficienţă cardiacă trebuie să se afle sub supraveghere minuţioasă. La dezvoltarea primelor semne şi simptome de insuficienţă cardiacă administrarea acestui medicament trebuie să fie întreruptă. În urma administrării de maleat de timolol, picături orale, soluţie s-au raportat cazuri de sfârşit letal în rezultatul bronhospasmului la pacienţii cu astm bronşic şi insuficienţă cardiacă. La pacienţii cu antecedente de litiază renală poate creşte riscul urolitiazei la administrarea de Dorzasopt, deoarece el conţine un inhibitor al anhidrazei carbonice, care la aplicate topică poate să se absoarbă şi trece în circulaţia sistemică. Tratamentul cu beta-blocante poate masca anumite simptome ale hipoglicemiei la pacienţii cu diabet zaharat sau cu hipoglicemie. Tratamentul cu beta-blocante poate masca anumite simptome ale hipertiroidiei. Întreruperea bruscă a tratamentului cu beta-blocante poate cauza exacerbarea simptomelor. În caz de intervenţie chirurgicală cu utilizarea anesteziei generale preparatul trebuie sistat cu 48 ore înainte de operaţie, deoarece timolului potenţează acţiunea miorelaxantelor şi anestezicelor generale.
Folosirea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală. Nu s-au efectuat studii specifice privind interacţiunile de Dorzasopt cu alte preparate. La administrarea concomitent de blocante β-adrenergice este posibilă potenţarea atât a acţiunii locale (scăderea tensiunii intraoculare), cât şi a acţiunii sistemice (acţiunea asupra sistemului cardio-vascular). Dacă picăturile oftalmice se administrează concomitent cu remediile antihipertensive sau alte remedii cardiologice (de exemplu, blocante ale canalelor de calciu, rezerpina, blocante βadrenergice), poate să se dezvolte hipotensiune arterială şi bradicardie. Aceasta trebuie de avut în vedere şi pentru remediile, care au fost administrate recent şi nu au reuşit să se elimine complet. În timpul tratamentului asociat dintre inhibitori ai CYP2D6 (de exemplu chinidină, inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei) şi timolol s-a raportat un efect de potenţare a blocadei beta-adrenergice sistemice (de exemplu scăderea frecvenţei cardiace, depresie). Sistem de β -blocantele pot crește efectul hipoglicemiant al medicamentelor antidiabetice si hipertensiune arteriala, este efectul de anulare a clonidinei (clofelina). Deşi în monoterapie preparatul nu are niciun efect sau are numai un efect redus asupra dimensiunii pupilei, s-au raportat cazuri unice de midriază după utilizarea concomitentă de maleat de timolol şi adrenalină. La administrarea concomitentă de picături oftalmice conţinând epinefrină, este posibilă midriază. Administrarea concomitentă de picături oftalmice conţinând epinefrină şi pilocarpină, potenţează acţiunea timololului. Dorzolamida potenţează acţiunea preparatelor antiglaucomatoase. Acetazolamida administrată intern creşte riscul dezvoltării reacţiilor adverse ale preparatului. Efectul inhibitorilor acetilcolinesterazei, precum fiziostigmina, galantamina, neostigmina sau piridostigmina (administrate frecvent în miastenie) poate fi redus de dorzolamidă. La administrarea concomitentă cu diuretice este posibilă pierderea semnificativă de potasiu. Administrarea concomitentă cu fenitoină poate agrava osteoporoza. Acidul salicilic, administrat concomitent, poate duce la dezvoltarea acidozei.
Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări de a lua orice medicament. Este contraindicată administrarea preparatului în sarcină. În caz de administrare în perioada de alăptare, alăptarea la sân trebuie întreruptă.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor În administrarea medicamentul se pot dezvolta reacții adverse ar trebui, trebuie evitate activi tățile potențial periculoase cu privire la necesitatea de a se concentra și cresterea vitezei reacțiilor psihomotorii.
3. Cum să luaţi Dorzasopt Luaţi întotdeauna

Dorzasopt exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Administrare oftalmică. Dorzasopt se administrează câte 1 picătură în sacul conjunctival al ochiului afectat de 2 ori pe zi. În cazul în care se administrează în asociere cu un alt medicament oftalmic cu administrare locală intervalul dintre instilaţii trebuie să constituie cel puţin10 min. Dacă se trece de la tratament cu alt preparat oftalmologic la Dorzasopt, în acest caz preparatul se sistează după administrarea dozei zilnice uzuale, şi în următoarea zi se iniţiază tratamentul cu Dorzasopt. Nu se recomandă contactul vârfului flaconului-picurător cu orice suprafaţă, pentru a evita impuritatea soluţiei.
Utilizarea la copii

Este contraindicat la copii cu vârsta sub 18 ani.
Dacă luaţi mai mult Dorzasopt decât trebuie

Dacă utilizați prea multe picături în ochi, este posibil să apară iritații minore în ochii și lacrimi, ochii pot deveni roșii. Cele mai așteptate simptome a supradozajului cu dorzolamidă este dezechilibru electrolitic, dezvoltarea acidozei, posibilele efecte secundare ale sistemului nervos central.
Dacă uitaţi să luaţi Dorzasopt

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să luaţi Dorzasopt

Nu încetați să luați medicamentul până nu discutaţi cu medicul dumneavoastră. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţivă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca și în cazul altor medicamente, medicamentul poate provoca reacții adverse, care, însă, nu se observă la toti. În mod tipic, picăturile pot continua să fie utilizate în cazul în care reacția nu este gravă. Dacă sunteți îngrijorat, discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul. Nu este recomandat să întrerupeți administrarea medicamentului Dorzasopt fără recomandări corespunzătoare ale medicului. Generalizate reacții alergice, inclusiv umflături sub piele, care se poate dezvolta în locuri, cum ar fi feței și membrelor, și poate bloca căile respiratorii, ceea ce duce la perturbarea înghițire sau de respirație, erupții cutanate sau mâncărime, erupție localizată și erupții cutanate, mâncărime, reacții alergice bruște generalizate severă, pune viața în pericol. Se cunosc următoarele reacţii adverse ale componentelor preparatului.
Foarte frecvente (>1/10)
Frecvente (>1/100 şi <1/10)
Mai puţin frecvente (>1/1000 şi <1/100)
Rare (>1/10000 şi <1/1000)
Cu frecvenţă necunoscută (care nu pot fi estimate din datele disponibile).
Foarte frecvente:

Sentimentul de cruditate sau de arsură în ochi, gust neobișnuit.
Frecvente:

Ochi roșii și zona ochilor, subliniind fluidul lacrimal al ochiului, eroziunea corneei (deteriorarea stratului frontal al globului ocular), umflare și / sau iritații ale ochilor și în ochi, senzația de corp străin în ochi, scăderea sensibilității corneei (lipsa de senzație în contact cu un corp străin în ochi și durere), durere oculară, ochi uscați, vedere încețoșată, dureri de cap, sinuzita (senzație de presiune sau plenitudine în nas), greață, slăbiciune / oboseală.
Mai puţin frecvente:

Amețeli, depresie, inflamație a irisului, tulburări vizuale, inclusiv modificări de refracție (în unele cazuri - pe fondul încetării tratamentului cu medicamente pentru tratamentul îngustare excesivă a pupilei), bătăi lente, leșin, dificultăți de respirație (dispnee), indigestie, și pietre la rinichi (care adesea însoțită de instalarea bruscă a durerii spasmodică dureroase in partea inferioara a spatelui și / sau lateral, inghinala sau abdomen).
Rare:
Lupus eritematos sistemic (o boală a sistemului imunitar, ceea ce poate duce la inflamarea organelor interne), zgomote în urechi, sau amorțeală la nivelul mâinilor și picioarelor, tulburări ale somnului, coșmaruri, pierderi de memorie, creșterea semnelor și simptomelor de miastenia gravis (tulburări musculare), scăderea libidoului, accident vascular cerebral ischemic, miopia temporară care trece după încetarea tratamentului, decojire strat sub retină care conține vase de sânge în urma intervenției chirurgicale de filtrare, care poate determina tulburări vizuale, lasarea pleoapelor (pleoapele pe jumătate închise), diplopie, formarea de cruste pe pleoapa, umflarea corneei (cu simptome de tulburări vizuale), a presiunii intraoculare scăzută, zgomote în urechi, scăderea tensiunii arteriale, modificări ale ritmului cardiac sau a ritmului cardiac, insuficiență cardiacă congestivă (boli de inima cu dificultăți de respirație, umflarea picioarelor și a picioarelor pe fondul acumulării de lichid), edem (acumulare de lichid), ischemie cerebrală (debit insuficient de sange pentru a tesutului cerebral), dureri în piept, palpitații (bătăi rapide și / sau neregulate), atac de cord, fenomenul Raynaud, umflarea sau răcirea mâinilor și picioarelor și a fluxului sanguin redus în mâinile și picioare, crampe la nivelul picioarelor și / sau dureri la nivelul piciorului în timpul mersului (tulburări de microcirculatory), dificultăți de respirație, senzație de lipsă de aer, nas înfundat sau nas înfundat, sângerări nazale, îngustarea plămânilor tractului respirator, ceea ce duce la dificultăți de respirație, tuse, dureri în gât, gură uscată, diaree, dermatita de contact, căderea părului, erupții pe piele alb și argintiu (psoriaziformă erupții cutanate), boala Peyronie (poate provoca o curbura a penisului), reacțiile de tip alergic, cum ar fi erupții cutanate, urticarie , mâncărime, în cazuri rare, este posibil umflarea buzelor, ochilor si a gurii, respirație șuierătoare, sau reacții cutanate severe (sindrom Stevens-Johnson, necroliză epidermică toxică). Ca și alte preparate oftalmice, timolol absorbit în sânge, ceea ce poate duce la dezvoltarea unor efecte secundare similare cu cele observate în timpul tratamentului cu beta-blocante pentru ingestie. Prevalența nivelului reacțiilor adverse după utilizarea topică oftalmică este mai mică decât atunci când se iau medicamente pe cale orală sau intravenos. Aceste noi reacții adverse includ reacții observate atunci când iau o clasă de beta-blocante, utilizate pentru a trata afectiuni oculare.
Cu frecvenţă necunoscută:

Niveluri scăzute de glucoză în sânge, boli de inima, un tip de tulburări de ritm cardiac, dureri abdominale, vărsături, dureri musculare (nu pe fondul activi tății fizice), disfuncție sexuală.
Date de înregistrare cu privire la efectele secundare

Discutați cu medicul dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale dacă apar orice efecte secundare. Astfel de efecte secundare includ orice posibile reacții adverse care nu sunt menționate în prezenta instrucțiune cu privire la cererea medicală. De asemenea, s-ar putea raporta direct la informații cu privire la efectele secundare (vezi detaliile de mai jos). Prin furnizarea de informații cu privire la efectele secundare, vă ajută să obțineți mai multe informații cu privire la siguranța medicamentului.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Dorzasopt

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!
A se păstra la loc ferit de lumină, la temperatura sub 25 ºC
După prima deschidere preparatul se poate folosi timp de 28 zile!
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după „EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu utilizaţi acest medicament dacă observaţi semne vizibile de deteriorare.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Dorzasopt

substanţe active: dorzolamidă (sub formă de clorhidrat de dorzolamidă) 20 mg,timolol (sub formă de maleat de timolol) 5 mg.
Celelalte componente sunt: hidroxietilceluloză, hidroxid de sodiu, manitol, clorură de benzalconiu, acid citric monohidrat, acid clorhidric, apă pentru injecţii.
Cum arată Dorzasopt şi conţinutul ambalajului

Picături oftalmice, soluţie câte 5 ml în flacon-picurător din polietilenă albă cu capac cu filet de culoare albă, dotat cu un inel de siguranță. Câte 1 flacon flacon-picurător împreună cu prospectul pentru pacinet în cutie de carton.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

“WORLD MEDICINE OPHTHALMICS İLAÇLARI LTD. ŞTİ. ”, TURCIA
Evren Mah. Camiyolu Cad. No. 50 Kat 2 Güneşli / Bağcılar,
İstanbul.
Fabricantul

“İdol İlaç Dolum San. ve Tic. A. Ş. ”, Turcia
Topkapı, Davutpaşa Cad. , Cebealibey Sok. , No. 20 / İstanbul
Dupa licenta “World Medicine İlaç Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi”, Turcia

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 311
Cod produs: 46236
Top sezon
Cod produs: 12123
Oferte Speciale
RECOMANDĂM
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.